אפרופו אמנון ותמר

אלי ו.

New member
זה גם מה שאני ידעתי ולכן שאלתי

ההנחה שלי היתה שמהמקור הזה סוברים ששמה היה רחל. החכמתי.

Mנטה

New member
לא הלכתי לשומקום ../images/Emo13.gif

מיכל בת שאול נישאה לדוד (כי אהבה אותו !) אבל אחרי ששאול נכנס לפרנויות ממנו, דוד ברח "ושאול נתן את מיכל בתו אשת דוד לפלטי בן ליש אשר מגלים; ויבואו הזיפים אל שאול הגבעתה לאמור הלא דוד מסתתר בגבעת החכילה על פני הישימון; ויקם שאול וירד אל מדבר זיף ואתו שלושת אלפים איש בחורי ישראל לבקש את דוד במדבר זיף.... וישב דוד עם אכיש בגת הוא ואנשיו איש בביתו דוד ושתי נשיו אחינועם היזרעאלית ואביגיל אשת נבל הכרמלית...." ואז היו מלא קרבות ושאול ויהונתן מתו ... "וישלח דוד מלאכים אל איש בושת בן שאול לאמור תנה את אשתי את מיכל אשר ארשתי לי במאה ערלות פלשתים. וישלח איש בושת ויקחה מעם איש מעם פלטיאל בן ליש; וילך אתה אישה הלוך ובכה אחריה עד בחורים ויאמר אליו אבנר לך שוב וישוב".

מעפרה

New member
אז פלטי אהב את מיכל. ומיכל?

האם היא אהבה את פלטי? לפי מה שכתבת היא בכלל אהבה את דוד. כתבתי ברוכה השבה כי שלחתי לך אימייל ועדיין לא קיבלתי תשובה, אבל לפחות חזרת לי למחשב
עפרה

Mנטה

New member
דוקא עניתי לך ! אז אולי לא קיבלתי ?

צ'לחי שוב. נדמה לי שאהבתה של מיכל לדוד היתה אהבת נעורים, אבל אחרי הענין עם פלטי היא דוקא היתה מסורה יותר לפלטי. זכור הסיפור שבו היא לגלגה על דוד כשעלה באטרף עם ארון הקודש ולכן נענשה, העונש שלה היה שלא יהיו לה בנים מדוד. מפלטי דוקא היו לה חמישה. אבל עוד מעט אחד החכמים והבקיאים יענו טוב יותר מן הסתם

Mנטה

New member
בתנ"ך נדמה לי שאין.

אבל אני אשמח לשמוע אם יש במקומות אחרים. ממה שהצלחתי לבדוק עד היום, מצאתי שזה סיפור שולי שלא כל כך מתייחסים אליו.

אברהם ושרה

זוגיות שמחזיקה מעמד בלי ילדים עד גיל שיבה טובה בחברה ההיא בה צאצאים הם תכלית יעודה של האישה

מעפרה

New member
זה נשמע לי טוב

אגב, מעמד האשה בנושא זה לא השתנה הרבה מאז

../images/Emo88.gif קול מחאה

בתור אחד שרואה את זוגתו כאדם קודם כל וכאדם בסיכומו של הכל, ושמוקף בהרבה אנשים אחרים שחולקים איתו את הגישה הזאת, אני דוחה את ההערכה הזאת. כדי להיתקל בכך באופן נרחב אני מאלץ לנדוד למרחבים מסויימים במתחם שבין המסגד של אום אל פאחם לבית כנסת היאזדים.

hillelg

New member
גם לפי השקפת רחל

'הבה לי בנים, ואם אין מתה אנוכי'. (בטח מישהו יצטט כאן דברי רבי יצחק עראמה על הפסוק...)

shellyland

New member
מנחם ועליזה

מעולם לא היית מקהל-מעריציו של האיש, אבל איכשהו סיפור האהבה לשהם נגע תמיד ללבי.

shellyland

New member
../images/Emo124.gif עידן../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ראית? את חושבת שגם הם היו רוסים?

Idan91

New member
אם כבר מדברים על

מצמציקה - היום המורה אמרה לנו שנורא קשה אצנו לאחרונה, יש מן אדישוץ כזאץ. מסכנה.

אטיוד5

Active member
לא פלא

שהגולשים נדחקו פה לפינה. פשוט אין דוגמאות. יש סיפורי תשוקה. יש סיפורי אונס, בדרכה ושלא כדרכה. סיפורי אהבה אין. לפחות לא בנוסח המודרני הרואה באשה בן-אדם מלא, בעלת מעמד שווה בקשר הזוגי.

hillelg

New member
התכוונת שלא בנוסח המיתולוגי

הרווי בסיפורי אהבה, יצרים ותשוקה.

hapax legomenon

New member
רמי וריטה

"הוא האהבה הראשונה שלי. היכרנו כילדים בבית הספר התיכון, וחלפו שש שנים עד שנישאנו. אנחנו יחד כבר עשרים שנה, וכיוון שאני לא פרופסור לזוגיות אני לא יכולה להסביר את סוד הקשר שלנו." (ריטה פותחת חלון)

למעלה