אפקט הג'ינס

MORM האם אתה יכול להכין תרשים

עם מידות וצורת חלקי העור אני אבדוק מחיר העור ומחיר התפירה.

Pumi

New member
תבדוק בברוש

לזכרוני הם מוכרים מכנסיים שעשויים מג'ינס, אשר כוללים תפירות כפולות של בד מחוזק נוסף מתחת ועם אפשרות של הגנות קשיחות. לזכרוני באופנועית יש גם מכנסי קורדורה ליום יום, אשר יחזיקו בהחלקה (אני לא יודע אם יש להם מיגון קשיח).

shirshir6

New member
בדיוק היום קראתי בבייקס על

חליפות. לא יודעת באיזה בייקס של איזה שנה / חודש זה היה, אבל מכנס נמכר בסביבות 780 וחולצה 300.... קצת מוגזם לא?

y a l l a

New member
ג'ינס מהווה הגנה מסוימת?

יש איזה יתרון בג'ינס לעומת מכנס קצר?

Moo Moo

New member
לא ממש מסכים.....

דבר ראשון זה תלוי במהירות הנסיעה. בהחלקה עם מכנסיים קצרות ישר הרגלים מתחילות לקבל את השיפשופים העצבניים ומתחילות להחסיר פיסות עור. עם ג'ינס אכותי יש מצב שתתגלגל הרבה מטרים עד שהג'ינס יקרע, ובכך תציל את רגליך מהרבה שיפשופים מעצבנים. כמובר שלא מדובר על שברים מכל סוג, ששם לדעתי אין שום הבדל בין מכנסיים קצרים, גי'נס ואף מכנסי עור ייעודיות, שהרגלת מקבלת מכה מסלע במהירות היא תישבר גם ככה וגם ככה.

C O L T

New member
נעזוב לרגע את המכות

גם דריסות של סמיטריילר. הג'ינס לא יציל במקרים כאלה, גם לא חליפת עור מלאה. אבל במקרים של נפילה ושפשוף, נפלתי על מצע כורכר משוחרר, וגם על מקטעי אספלט, שאריות של כביש. בכל המקרים הג'ינס נקרע לגזרים בנגיעה, לא יותר מחצי מטר, אחרי זה המשכתי קצת על מיגוני הפלסטיק שרק קיבלו שריטות מפחידות. אז יש להבין שהעמידות של ג'ינס לשפשופי הכביש היא אפסית. האם זה טוב שהג'ינס יחליף לחלקיק שניה את העור שלנו שנשחק? כן! האם זה נחשב הגנה משמעותית? לא נראה לי. הבטחון הפסיכולוגי היחסי שהג'ינס נותן יותר מזיק ממועיל, לדעתי. מה שכן, הגנה מחלקי מנוע לוהטים זה משהו אחר, אין כמו כתובת YAMAHA צרובה על בשר הרגל כדי להרשים, אבל אני אישית מעדיף להמנע, וכאן השימושיות של הג'ינס ברורה. גם לא משהו, אבל לפחות הגנה אמיתית לזמן קצר.

shirshir6

New member
בוא תסכים איתי

שעדיף לרכב עם מכנס ג'ינס או קורדרוי או כל מכנס מבד עבה אחר מאשר עם מכנסי כותנה או מכנס מבד דק. אחרי הכל אם זה מגיע לידי שפשוף, עדיף שמה שישתפשף ראשון יהיה המכנס, ולא העור שלך. זה ימנע מהתוצאות להיות קשות יותר.

C O L T

New member
הבדל קטן מאוד ../images/Emo13.gif

גם בדים חזקים ומיוחדים כמו קורדורה נשחקים במהירות מדהימה, אז מה יגידו אזובי הקיר?

STIVENZ 426

New member
עם ג'ינס איכותי?!

כאלו, ליוויס יגן יותר טוב מאשר "לויז" שמיוצר במפעל בבידיה??? ג'ינס, עד כמה שאני יודע, עמיד ב 1 מטר של חיכוך עם האספלט בבמוצע. כל ג'ינס, גם דיזל איכותי, וגם "ג'יזל" מזוייף ייקרע, ועד כמה שאני יודע, עוד לא קם הג'ינס ש"תתגלגל איתו הרבה מטרים עד שייקרע". בחיאת מומו. ובשטח- יש מגפיים ומגני ברכיים. לא תולים תקוות במכנס שיגן מסלעים. ומגפיים ומגני הפלסטיק עוזרים והוכיחו עצמם. ס. נ.ב כל הכתוב לעיל לא מתייחס לדגם הג'ינס של לרט או ברוש (לא זוכר בדיוק) שיצא לשוק לא מזמן. דגם זה מאובזר במיגוני קוולאר אם אני לא טועה, אבל שוב, אני לא זוכר כל כך , אז לא ארחיב.

shirshir6

New member
סטיבי, אתה טועה ../images/Emo88.gif

יש סוגי בד ג'ינס שהם דקים, יש סטרצ'ים, יש כחולים ויש תכלת
. זה לא אומר שהם ג'ינסים.... ג'ינס ליוויס למשל, ידוע כג'ינס עם בד חזק עד מאוד.

STIVENZ 426

New member
נו באמת..

לא דיברתי על כל מיני מכנסיים לכוסיות בצבע כחול שפתאום בנות המין היפה החליטו לקרוא להם "ג'ינסים". ואגב, קטנונית ככל שתהיי..
גם ליוויס למשל, שידוע כג'ינס עם בד חזק מאד (שיהיה..) ייקרע חיש קל במגע עם אספלט. למה? אולי כי הוא משוגע?
ס.

STIVENZ 426

New member
עם ג'ינס איכותי?!

כאלו, ליוויס יגן יותר טוב מאשר "לויז" שמיוצר במפעל בבידיה??? ג'ינס, עד כמה שאני יודע, עמיד ב 1 מטר של חיכוך עם האספלט בבמוצע. כל ג'ינס, גם דיזל איכותי, וגם "ג'יזל" מזוייף ייקרע, ועד כמה שאני יודע, עוד לא קם הג'ינס ש"תתגלגל איתו הרבה מטרים עד שייקרע". בחיאת מומו. ובשטח- יש מגפיים ומגני ברכיים. לא תולים תקוות במכנס שיגן מסלעים. ומגפיים ומגני הפלסטיק עוזרים והוכיחו עצמם. ס. נ.ב כל הכתוב לעיל לא מתייחס לדגם הג'ינס של לרט או ברוש (לא זוכר בדיוק) שיצא לשוק לא מזמן. דגם זה מאובזר במיגוני קוולאר אם אני לא טועה, אבל שוב, אני לא זוכר כל כך , אז לא ארחיב.

Moo Moo

New member
כן, יש ג'ינסים חזקים יותר וחזקים

פחות, לא קשור לחברה או כלום. וכו שאמרתי, זה תלוי במהירות, לאחרונה החלקתי מרולר-בליידס ב15 קמ"ש, והשיפשופים היו כואבים ומציקים במיוחד, לפני כמה חודשים החלקתי מהאופניים במהירות של 30 קמ"ש בערך, הייתי עם ג'ינס עבה וחולצה קצרה, ושמע הג'ינס לא ניקרע, רק השתפשף וחוץ מסימן כחול ברגליים לא קרה כלום, לעומת זאת, בפלג הגוף העליון איפה שהיתי ממוגן על חולצה קצרה, שוב שיפשופים והרבה. אז מה הפואנטה שלי? לדעתי האישית רוב ההחלקות הם בתוך העיר במהירות של עד 60-70 קמ"ש, ובמהירויות האלו, הגי'נס כן יכול לעזור, ומספיק שהוא מחזיק את המכה הראשונית+2-3 למטר בשביל למזער את הפגיעות ממשית. לילה

C O L T

New member
30 בערך באופניים זה משהו כמו

8 קמ"ש באופנוע. אולי המחוג בכלל לא יזוז מ-0
אומרים לך אנשים מנסיון כואב שהג'ינס לא עובד, למה אתה לא מאמין? אתה יודע מה, גם אני לא האמנתי. לא נורא, הצלקות זה חלק מהתדמית.

Moo Moo

New member
לא לא, 30 קמ"ש אמיתיים....

באחת מהשפיכות מנוע (האחרונה שהלך הפיסטון) חבר שלי היה על קטנוע 50, ודחף אותי עם האופניים עד 30 קמ"ש בערך (ראיתי בלוח
) הוא עזב אותי, עליתי לרולינג סופי קטן שגדל, עזבתי את הברקס והגלגל האחורי ברח ימינה
מהנסיון הרבה שיש לי בהחלקות במהירות נמוכה הג'ינס עובד יופי. צודקים כולם שמעל ל70-80 קמ"ש הוא מחזיק מטר אחד, אבל גם מספיק להחליק ב25 קמ"ש בעיר כדי לבאס לך את היום.

enigo

New member
כמעט כלום.

מכנס ארוך מגן בעיקר מפגיעת מעופפים וחצץ תוך כדי נסיעה ומפני חום המנוע. בנפילה, אפילו כזו של 10 קמ"ש על כביש רטוב וחלק, מכנס רגיל נקרע מיד.

דמיקולו

New member
ג'ינס לעומת מכנס קצר ???

כל דבר עדיף על מכנסיים קצרות, אפילו חליפה ב5000 של של ארמני עם ג'קט ועניבה. כל ס"מ שנקרע/השתפשף/נשרט נחסך מהעור של הרגל. כמובן שיש את המינימום שצריך (או מכנס קצר, שנמצא גם באזור המינימום) ורמת המיגון יכולה רק לעלות עד לרמה של חליפת חבלן ממוגנת ירי ורסיסים (אם תצליח לעלות איתה על האופנוע) . כאמור, רכיבה עם מעיל ממוגן שבד"כ הרוב ברכיבה יום יומית מסתפקים במעיל בלבד (חוץ מכפפות, מגן כליות,חגורת גב וקסדה) מיועדת לשמור על עמוד השדרה ושאר האיברים ה"לא" חיוניים (צלעות/ריאות/לב/כליות/כבד) שיכולים לגרום למוות עקב דימום פנימי. כל השאר ?? שיקולו של הרוכב :כמה הוא אוהב את הברכיים שלו שלמות עם הסחוס מחובר, כמובן ללא ברזליידה בפנים.

45degrees

New member
../images/Emo31.gif בהחלקה במהירות 80 קמ"ש:

ג'ינס מחזיק מעמד: 1 מטר קורדורה: 7 מטר עור בקר: 30 מטר אז עבור המטר הראשון - ג'ינס עדיף על מכנס קצר. ואחרי המטר הראשון - אין הבדל.

M O R M

New member
עלות מיגון ג'ינס לאופנוע - אקספרס.

שוחחתי בנושא עם הסנדלר שלי לענייני תיקוני עור. סנדלריה אקספרס - אלי - 03-5238740 אבן גבירול 112 ת"א. אלי מומחה בתיקוני מעילי עור ושינויים למעילים ולמכנסיים הממוגנות . (החלפת רוכסן במעיל 100 ש"ח.). הוא חושב על תצורה כזו לג'ינס. א. מיגון עור כפול לברכיים (חיצוני) . ב. מיגון עור קשיח לשוקיים. ג. מיגון האחוריים על ידי תפירת עור על הכיסים האחוריים. סה"כ הערכת עלות כ- 250 ש"ח. כל תוספת מיגונים על האמור לעיל תשנה את המחיר. המחיר אינו כולל את הג'ינס. רצוי לקנות ג'ינס מאיכות טובה לצורך העניין.

למעלה