אפלייה בקבלה להתמחות?

1. לא צריך 700 כדי להתקבל לאת"א/העברית

2. איכות המוסד בהחלט נקבעת לפי רמת ההוראה בו. כסטודנטית בעברית שלומדת קורס אחד עם מרצה מכללה- הפער עצום. זה הבדל של קורס מעמיק ביותר שמדבר על נושא מכל הכיוונים האפשריים בערך, לקורס שסוקר אותו בצורה שטחית ואפילו לא מדבר על הנפקות המשפטית של הסדר שנפסל בבג"ץ. לפי אותו היגיון, אם מכללה כלשהי תסנן באופן קפדני את הסטודנטים, אז המוסד הכי יוקרתי יהיה אותה מכללה. זה לא נכון...

B L I M P

New member
דבר ראשון זה מקצוע שבו באופן יחסי לאוכלוסיה

יש מעט רוסים. זו אחת הסיבות למה אתה לא רואה הרבה רוסים במשרדים הגדולים. תחשוב - גם בלימודים אני מניחה שלא היו הרבה רוסים.

ולענייננו - ביחס לכמות עורכי הדין הרוסים שאני מכירה (שהיא כאמור לא גדולה) כולם עובדים במשרדים בעלי שם. אני באופן אישי לא מכירה רוסים שעובדים במשרדים הענקיים, אבל נראה לי שזה פשוט עניין של בחירה ואורח החיים של אותם אנשים, ואף פעם לא קבלתי תחושה שהם לא שם כי הם לא התקבלו.

abracadabra4

New member
נכון יש בזה משהו

אבל אני חושב שיש גם סיכוי שהמשרדים חוששים שהבעה בכתב ובעל פה לא תיהיה ברמה שהם מצפים.

B L I M P

New member
נראה לי מאוד קשה לקבל מעל 90 במשפטים

בלי לדעת עברית היטב.

חוץ מזה, אם יש לך ממוצע מעל 90 מאוניברסיטה, רוב המשרדים היו לפחות מטריחים את עצמם לדבר איתך כדי לבדוק איך אתה מדבר או מבקשים דוגמת כתיבה (אם באמת נניח שהם היו חוששים שיש לך בעיית שפה). במיוחד, כי ביננו, לא חסר ישראלים שהרמה של השפה שלהם (גם בדיבור וגם בכתיבה) היא בזיונית.

בקיצור, נראה לי שזה פשוט חוסר מזל או אולי קו"ח שכתובים לא כ"כ טוב.

שיהיה בהצלחה. מי שטוב בסוף מוצא מה שהוא רוצה. קח בחשבון שהשוק עמוס אז אולי זה לוקח טיפה זמן, אבל אתה נשמע בחור אינטליגנט ועם נתונים אקדמיים כמו שלך לא נראה לי יש סיבה שלא תתמקם בדיוק איפה שאתה רוצה.

sacrament

New member
אצלנו דווקא היו הרבה עולים מברית המועצות

אני לא חושבת שזו הסיבה

C l u e

New member
אפשר לבדוק את זה באופן די פשוט-

תשנה את השם בקורות החיים לשם ישראלי נייטראלי (יוסי כהן ודומיו) ותגיש מועמדות מזוייפת. אם מזמנים את יוסי כהן, בעל קורות חיים זהים לשלך, כנראה שמשהו מסריח כאן מאפליה.
חשוב לעשות את זה רק לאחר שקיבלת דחיה, וחלילה לא במקביל להגשת מועמדות אותנטית שלך.
בנוסף, אל תשכח שרוב המשרדים המסחריים הגדולים כבר סגרו, כך שאם תגיש *היום* מועמדות, לא משנה מה השם שלך וממוצע הציונים, כנראה שתקבל דחיה כי כל המשרות כבר סגורות.

באופן אישי, חברי הרוסיים מעולם לא נתקלו בקושי מסוים להתקבל להתמחות במקומות גדולים ואיכותיים, והממוצע שלהם הוא נמוך מ-90. הייתי מציעה לך להעביר את קורות החיים לבדיקה אצל חבר/קרוב משפחה שמבין עניין כי לדעתי הבעיה היא ממש לא המוצא שלך.

Atenolol

New member
לא נראה לי

שליש מאלה שלמדו אתי באת"א הם יוצאי ברית המועצות לשעבר, ורובם ככולם השתלבו במשרדים מצויינים, וגם הצליחו שם יפה מאד.

sacrament

New member
לא יודעת לגבי ה"רובם ככולם"

אבל בהחלט חלק לא מבוטל מהם סגרו התמחויות מעולות ואפילו נשארו במשרד לאחר ההתמחות.

Atenolol

New member
צודקת!

שכחתי את העתודאים היקרים

sacrament

New member
אני מעתיקה לך מה שכתבתי פה בהודעה למטה

לפני הכל קח בחשבון שיש הרבה יוצאי ברית המועצות במשרדים. אני מכירה אישית די הרבה שהתשלבו במשרדים הכי גדולים ועם ממוצע פחות טוב בהרבה משלך. אם לא מזמנים כנראה יש סיבות אחרות.

קיצר, אלה העצות שכתבתי למטה. תשנה בראש מנקבה לזכר:
"סך הכל תנאי הפתיחה שלך טובים. אם את לא מקבלת זימונים יכולות להיות כמה אפשרויות:
1. קורות החיים שלך אינם אטרקטיביים מספיק או אינם מדגישים מספיק את יתרונותייך (מוסד לימוד, ציונים, יכולות נוספות). לא צריך להתייעץ עם מומחים, פשוט תני אותם לשניים-שלושה אנשים שאת סומכת על דעתם שיגידו לך מה דעתם והאם צריך לשנות משהו. רצוי גם לכתוב מכתב מקדים ולהסביר מדוע ברצונך להתמחות שם.
2. את לא עושה שימוש במספיק מדיומים - אם את שולחת רק דרך קודקס למשל זה מסביר את זה. כדאי מאוד לשלוח גם במייל ובפקס את קורות החיים. לא מעט פעמים מקבלים זימונים בזכותם ולא באמצעות קודקס."

למעלה