אפי בן ישראל

OrlyNL

New member
רותם, לא מדובר פה על שגיאת כתיב

יש פה משפט אחד, עם כפילות אותיות, שגיאת כתיב, ושום הגיון תחבירי. אין שום הסבר לזה, וזה מחריד אותי שילדים היום כותבים ככה.

אמממ..

אני חברה בעוד כמה פורומים (ביניהם גם השיר שלנו) שגולשים בהם ילדים מכל הגילים. אפשר לדעת שהילד מההודעה שהבאת הוא ילד קטן: הוא לא שם סימני פיסוק אפילו פשוטים- נקודה, סימן שאלה. הוא מורח אותיות במקלדת. ולמען השם!!!!- הוא עושה סקר מי אוהב השיר שלנו!!!!!!!!! הוא ממש בטוח שישרשרו לו אנשים ויכתבו אם הם אוהבים או לא!!! אני יכולה להתערב (עם מי שרוצה) שהוא נכנס אחר כך לפורום ונעלב שאף אחד לא כתב כלום.

Hawkgirl

New member
מה שרציתי לומר ^^"

עם ניסיון הפורומים שלי שכבר עולה על ה-4 שנים, אפשר גם לדעת לפעמים מי הוא אותו אדם שכותב את ההודעה, ומה היו המטרות שלו(לפעמים אנשים כותבים ככה רק כדי לעצבן/ללעוג על אנשים אחרים, עד כמה שזה לא נשמע הגיוני). ואני פשוט אמנע מלהגיב ל-Pigulim היות שאדם שטוען כי אני ממעיטה מערך הנושא, קובע עבורי שאני מתנגדת לשם ההתנגדות, ומתייחס אלי בזילזול לא ראוי ליחס שלי.

Unlucky Boy

New member
לא יודע לגבי רמת העברית שלה...

ראיתי את העונה האחרונה של 'הטיטאנים' ולא שמתי לב לרמת עברית ירודה או משהו מה שכן זה ממש הרס שהיא דובבה בעצמה בערך כל דמות נשית חוץ מהראשיות (אגב כל החמישה עושים עבודה מעולה!) הקול שלה כבר לא ממש מתאים לדמויות של ילדות לטעמי, והניסיון שלה לשנות את הקול מדמות לדמות די פתטי (אם את לא יודעת לעשות מבטא צרפתי עדיף לא לעשות מבטא בכלל לדמות צרפתיה, מאשר מבטא רוסי לא קשור). בעיות בתקציב אני מניח...

avi 88

New member
אני לא יודע בקשר לאפי..

אבל ישנם הרבה סדרות שאותו מדבב עושה מספר רב של דמויות (3-4 בפרק אחד!!!) וזה באמת די מוגזם. אני מניח שזה באמת בגלל בעיות תקציב...

תלוי

אם תשאל אותי - במקהר של אור אזולאי (שהיא מדבבת בארתור גם את גילי, גם את מופי וגם את באסטר) זה ממש לא מוגזם. וזאת ממש הייתה החלטה נכונה מצד קובי לעשות את זה. יש מקרים אבל שזה באמת לא לעניין - כמו למשל ששחקן אחד מדבב את כל הדמויות (כולל נשים) וזה גם יוצא פחות אמין

קרה פעם ששחקן מסוים-

דיבב את כל הדמויות, כולל נשים? אשמח לדעת באיזו סדרה מדובר, אם אכן היה מצב כזה XD

בהחלט שהיה!!!

בעיקר סדרות לילדים קטנים בערוץ הופ אני אתן לך את הדוגמא הכי טובה לכך: לפני כמה שנים הבי בי סי - הוציאה סדרה לילדים באנגלית בשם "ביזי באסס" (אוטובוסים עסוקים) בארץ הטלוויזיה החינוכית רכשה את זה וקראה לזה "חבורת האוטובוסים". במקור (באנגלית) שחקן אחד דיבב את כל הדמויות (כולל נשים), ואילו חנה דרורי קשי - לא הייתה מוכנה לכך שבארץ זה יהיה אותו דבר. והחליטה שאת הנשים ידבבו נשים, ואת הגברים ידבבו גברים. וכמון שהיו שם יותר משני שחקנים על מנת שיהיה גיוון. אני גם דיבבתי בסדרה הזאת. לאחר שנה. ערוץ הופ -קנה את הסדרה מהחינוכית - אבל בלי דיבוב עברי, שכן היה יותר יקר לקנות את הדיבוב של החינוכית. הם החליטו לדבב את הסדרה מחדש. ואולפני וידאופילם החליטו שעפרון אטקין ידבב את כ-ל הדמויות כולל הנשים ובלי במאי. - אמנם עפרון אטקין הוא בחור מאוד מאוד מאוד מוכשר (ואני חושב שהוא אחד המדבבים הגדולים שיש לנו בארץ, שכן - קולו מעולם לא נמאס לאזניים) עדיין - הדיבוב יצא הרבה פחות אמין מאשר בגרסה של החינוכית, ולכן זה יצא כמו שזה יצא. דרך אגב, בהמשך להודעתי הקודמת, אני רוצה לתת עוד דוגמא למקרה שלא תמיד מגריע ששחקן אחד עושה המון דמויות בסדרה אחת. בסדרה "שמש הקטנה והקדרים" גיורא קנת דיבב את כל הבנים, ואת האמא של הילד "דוקטור" ודנה יחזקאל דיבבה את הדמויות של שתי הבנות שם וגם של אחד מהבנים ('ברלה'). ולרגע - אי אפשר לומר מילה רעה על הדיבוב של הסדרה. וכן, זה היה באמצע שנות ה-80 עוד כשהדיבוב בארץ היה הרבה פחות מושקע מבחינת ציוד.

דרך אגב, לתוהים שביניכם:

"שמש הקטנה והקדרים" זאת הגרסה המקורית לסדרה "המופע של לולו" והדמות "דוקטור" היום אתם מכירים אותה בשם "טובי"

porky169

New member
הנה עוד דוגמא../images/Emo134.gif

כמה שאני מעריך את עמי מנדלמן אני לא אהבתי שבטום וג'רי הוא עשה את כל דמויות הגברים שאורנה כץ את כל הנשים(במיוחד בקטע שיש ברווז שמדבר כמו דונלד דאק)

הזכרת לי:

ברכבת ההפתעות - רב הססדרות הקצרות היו ככה. יוני חן ז"ל דיבב את הכל ב"דוד טוביה" אורנה לביא פלינט (המ-ד-ה-י-מ-ה) דיבבה גם את הבנים וגם את הבנות ב"גילי וגילה" אלי גורנשטיין דיבב את הכל ב"זיק הכלב" גם את החתולה שהייתה דמות נקבית וכיני פרידלנדר דיבב את כל הדמויות ב"חנות הסיפורים" - שזה לדעתי דווקא יצא לא רע, כי מדובר בסדרה על איש בעל חנות ספרים שהיה מספר את הסיפורים שלו ומין הסתם באופן טבעי שיעשה גם את הקולות של הנשים. כי זה בעצם סדרה על "מספר" קיצר - יש מקרים שכן נכון לדעתי לעשות את זה. יש מקרים שפחות

porky169

New member
נכון מאוד../images/Emo134.gif

ברכבת ההפתעות באמת התוצאות היו מדהימות אבל איך נגיד את זה במילים עדינות בטום וג'רי זה קצת פחות טוב לדעתי

miaBaby

New member
חייבת להגיב

כל במאי יש לו את הסגנון שלו, המהירות שלו והשיטות שלו לעבוד. אני ראיתי את אפי עובדת, היא זריזה, יודעת להסביר לשחקן מה היא רוצה בלי הרבה בלאגן... היא מתאימה בבימוי שלה לסדרות שהיא מביימת... יודעת להביא את הסדרות בזמן.... כשמביימים סרט לוקחים ת'זמן, בסדרות יש לחצים.. לא להאשים את הבמאי אם יש פשלות פה ושם

אפי בימאית מצויינת

לא ראיתי אותה עובדת. אבל יצא לי לדבר קצת עם אנשים שעבדו איתה - ולפי מה שהבנתי היא מאוד קפדנית (בעיקר בסינק) וגם תעשה הכל כדי שלשחקן יהיה כמה שיותר קל לעבוד והכי מהר שאפשר - בלי לחפף. אני יודע גם על מקרה אחד ששחקן היה צריך לשיר, וכשהיה לו קשה לשיר את זה עם האנגלית באזניים - היא הקליטה לו ערוץ גייד של כל השיר בעברית כדי שיוכל על המקום להכנס ולשיר את זה בהקלטה אחת. בכל מה שקשור לתרגום - לא מספיק עקבתי אחרי הטקסטים שלה - אז קשה לי לומר. אבל אני יודע שבאופן כללי - אם יש משהו שאי אפשר להגיד עליה - זה חפיפניקית

למעלה