אפי בן ישראל

Pigulim

New member
../images/Emo9.gif Done... ../images/Emo140.gif

שוב, אני באמת מתנצל אם פגעתי כאן במישהו, אני אכן רואה שהפורום בד"כ לא סוער כ"כ... פשוט באמת שהפריע לי הרוגע שבו התקבלה הבחירה ב"בתוך קליפת אגוז". בתור מתרגם לכתוביות ומתזמן כתוביות, התפקיד שלי יוצא לי הרבה פעמים לעבור על תרגום ולחפש בו טעויות. כשאני רגיל לאתר אפילו את הבעיות הכי קטנטנטנות, לשמוע פתאום על תרגומית שכזו - זה ממש ממש מעצבן... אני גם מכיר את הסיפור כבר קודם משיימוס, והבנתי שהיו עוד הרבה (הוא נתן לי דוגמאות בזמנו). והרי זה גם ככה מעצבן אותי, אז על אחת כמה וכמה כשאני בטוח בהשפעה של תרגום, אם לכתוביות ואם לדיבוב על השומעים, ובעיקר על הטף.

Hawkgirl

New member
לומר לך את האמת, אני לא הכי מסכימה

אני אמנם מסכימה שהעברית המדוברת בדיבוב הסדרות המצויירת היא אכן בעלת השפעה על קהל היעד שלה בסגנון הדיבור בחיי היומיום של אותו צופה, אבל אני גם זוכרת שרמת הדיבוב והיחס לדיבוב בארץ הוא מ-א-ו-ד נחות ועם ה-מ-ו-ן זילזול, כך שרמת ההפנמה של הצופה מצורת הדיבור בדיבוב גם לא נראית לי מאוד קריטית ומשמעותית. הפער בשפה בקרב בני הנוער, לטעמי, רחוק מאוד להיות התוצאה של צפיה בסדרות מדובבות לעברית. אבל על זה יש לי כבר פילוסופיה שלמה אחרת שממש לא בא לי להיכנס אליה. ואני אקנח במשפט אחרון, שאני מרגישה שחשוב לי לומר לך מהתגובה הזו O: אני אישית לא נעלבתי מהתגובה הזו שלך(אחרי שראיתי בתגובות אחרות שגם התנצלת), אבל מה שכן, אני מאוד קיבלתי רושם של התנשאות בתגובה הזו - תכונה שאני *מתעבת* אצל כל אדם. לא יודעת עד כמה התעצבנת ממה שנאמר לפני שגרם לך להגיב ככה, אבל אני רק אומר, שלפני שמנסים להחזיר את השפה העברית לקדמותה, צריך לשמור קודם על אנושיות ויחס שווה גם לאדם שאתה לא מסכים בדעתו.

להגיד את האמת?

אני לא מבינה מה הבעיה עם המפשט "בתוך קליפת אגוז". מה לא בסדר?

Pigulim

New member
בואי תגידי לי את -

מה זה אומר? אם מישהו אומר "בתוך קליפת אגוז, מה שילדים קוראים ושומעים בטלוויזיה משפיע עליהם", מה פירוש הדבר?

OrlyNL

New member
in a nutshell

זה ביטוי שמשמעו - בקיצור/בקצרה. אין ביטוי כזה - "בתוך קליפת אגוז" - זה פשוט תרגום מילולי לביטוי באנגלית. בגלל זה התרגום לא טוב, כי הוא לא שומר על המשמעות המקורית של המשפט.

כמו שכבר אמרו

אני באמת חושבת שקצת הגזמת, חוצמזה שעל עברית נכונה די מקפידים (הייתי בקורס עם יפה והיא כן תיקנה אותי באיך להגות מילים כמו שצריך!!). ומשחיט את השפה העברית של הילדים?! נו באמת..אם יצא משפט כמו בתוך קליפת אגוז או מה שזה לא יהיה אז כן, זה באמת לא ברור למה הם התכוונו, אבל בכללי זה לא שאומרים מספרים בצורה לא נכונה וכ'ו. אז שיהיה שבת שלום לכולם

shamus

New member
תגידו, אתם מקשיבים לעצמכם?

ונאמר שלא, אתם קוראים לפני שאתם נחפזים אל המקלדת? אולי הייתי צריך לחכות שיהיה לי ארסנל שלם של טעויות של מתרגם כזה או אחר לפני שהעליתי את ההודעה כאן אבל באמת שלא ציפיתי לתגובות שסוטות מעיקר הבעיה/בעיות שהוצג בבירור ע"י פיגולים. ושיהיה שבוע נפלא וסום וקסום

OrlyNL

New member
אבל...

אתה באמת חושב (או שאולי פיגולים חושב) שזה מה שמקלקל את הנוער?? הנה הודעה ששלפתי מפורום אחר, וזאת רק דוגמית באמת קטנה ממה שאני רואה פה בפורומים. אתה חושב שלתרגום של דיבוב יש השפעה על זה? (שלא נדבר על זה שתרגום לדיבוב הוא ב95% מצויין, וגם עובר ברוב המקרים עריכה לשונית אחרי התרגום)

Pigulim

New member
האמת היא שזו דוגמה נהדרת

האנאלפבת שכתב את זה הגיע מהטלוויזיה אל המחשב כדי ללהג. הוא מביא אל האינטרנט את השפה שהוא מכיר ויודע. כן, נכון, הוא גם קורא במרשתת ולומד גם שם, אבל הדוגמה שלך מוכיחה בדיוק כוחו של מי גדול יותר.

זה לא נכון

הילד שכתב את זה (ועוד הרבה אחרים) לא ראה את המילים האלה כתובות, כי אולי הוא לא קורא ספרים, או שיש לו ליקויי למידה אבל לא ניכנס לזה. בקיצור הכתיבה הלא נכונה לא מגיעה מהטלוויזיה אל המחשב, הילד לא ראה את המילה "שונא" כתובה, הוא רק שמע אותה, וכתב כמו ששמע- "סונה". אף אנלפאבת לא הביא את זה מהטלוויזיה. [ יש בעיה אחרת שהטלוויזיה תופסת יותר מקום מספרים, ואז, כמו שאמרתי, הילד לא רואה איך כותבים את המילה- אולי זה מה שהתכוונת ]

shamus

New member
אני מדבר בשם עצמי,

אבל אני מאמין שגם פיגולים שותף להרגשה שלי בעניין. קצת תמוה שעולה השאלה שוב כי זה בא לידי ביטוי במה שכתוב בהודעות של כל אחד מאיתנו. כן, יש השפעה לתרגום של הדיבוב. לא, לא רק התרגום של הדיבוב משפיע. עזבו אותכם לרגע מחזית האינטרנט, מי שבחזית הדיבוב, שיעשה עבודתו כראוי. מה גם שספציפית לתקופת הגיל הרך/טף/ילדות ענוגה, לטלוויזיה, כאמור, יש חשיפה עוד לפני החשיפה לאינטרנט, וילד בן 3 או 4 או 5, או לפחות רובם, עדיין לא כותב בלוגים או מטקבק בYNET. אז כן, לעברית שהוא שומע, יש השפעה. נכון, יש גם את העברית של החברים, המשפחה. אז? ואולי 95 אחוז מהעברית מתורגם באופן נהדר, אני מזכיר שהתייחסתי לאדם ספציפי, וציינתי את מידת ההיכרות שלי עם תחום הדיבוב בימינו. ויופי שהמצב הכללי לדעתכם הוא טוב, אני גם שמח אם זה אכן כך, אבל למה לעצור ב-95?

Hawkgirl

New member
בוא אני אזכיר לך עובדה פשוטה

אני יודעת, אתה תתקשה להאמין, תסרב להסכים, לא תיהיה מוכן לשמוע, אבל א-ף----א-ד-ם-----א-י-נ-ו-----מ-ו-ש-ל-ם-! להזכירך, אפילו בצבא, הפרופיל הגבוהה ביותר הוא 97 ולא 100 כי אף אדם אינו מושלם. אתה רוצה מושלמות? תנסה למצוא עולם אחר שיענה לך על הדרישות האלו, לצערך, ואולי גם לצערי הרב, בעולם שלנו, מושלם, זה דבר שלא קיים בטבע.

Hawkgirl

New member
בקשר לטעות כתיב הזו

אישית, אני אימצתי לעצמי בשנה האחרונה היבט אחר על ילדים עם שגיאות כתיב. יכולות להיות כל כך הרבה סיבות אחרות ששגיאות הכתיב נובעות מהן, שלפעמים הסיבה שהאדם מושפע מהטלוויזיה יכולה להיות האחרונה שבהם. ותמיד אנשים(האמת יותר ילדים) נוטים ישר לרדת על אותו ילד ולצחוק עליו בלי לדעת שלפעמים יש גם סיבה מוצדקת מאחורי העניין. אני לא רואה לנכון שלקבוע לאדם מסויים עם שגיאות כתיב כי הוא אנאלפבת. ואני לא קובעת בתגובה הזו מה הסיבה האמיתית לשגיאת הכתיב של הילד הזה, רק אומרת את דעתי בעניין.

Pigulim

New member
חבל, את סתם מוזילה את הדיון

זה דיון רציני שנובע מזה שלאנשים באמת אכפת. כשאת כותבת שיכולות להיות הרבה סיבות אחרת לשגיאות הכתיב, ושאדם מסוים בעל שגיאות כתיב הוא לא בהכרח אנאלפבת, את סתם, כמו שהיה לי ברור שיקרה, מתנגדת לשם התנגדות. כן, כל זה יכול להיות, אבל לא על זה אנחנו מדברים, נכון? אנחנו מדברים על זה שאכן קיימת השפעה של הטלוויזיה על השפה. אנחנו מנסים למדוד את ההשפעה הזו, ולא כל השפעה אחרת. זה שגם אחרות קיימות לא רלוונטי לדיון הזה. ממש לא. באמת יש צורך שאני אסביר את זה? אי אפשר סתם להתדיין בלי שיכריחו אותך להיאבק בהסחות דעת כל הזמן? ואם לחזור לנושא, אני מאמין מאוד שכל זמן שהטלוויזיה היא ערוץ תקשורת דומיננטי כמו שהיא קיום, ההשפעה שלה רבה ובלתי ניתנת לביטול. אם התרגום לדיבוב הוא, כמו שטענו כאן, מוצלח ב-95%, אז איך זה שהאיכות של 5 האחוזים הירודים הנותרים ירודה עד-כדי-כך? מעברית מושלמת יש ל"בתוך קליפת אגוז"?..

למעלה