אפילפסיה וצבא - שאלה

אפילפסיה וצבא - שאלה

שלום לכולם שמי מיכל ויש לי בן כמעט 17 שהתחיל לסבול בגיל 11 מפרכוסים לפי הרופאים זו אפילפסיה מסוג נדיר (לא רואים כלום בEEG ו-MRI ) שמתחילה בעצם כמגרנה (הוא סובל ממגרנות מגיל 7) ואז זה הופך לפרכוס הוא מקבל טררטול עם השפעה מצויינת ללא התקפים בכלל. לפני כשנתיים ניסו לעשות לו הפסקה בטיפול לאחר מס' שנים ללא התקפים ואז הוא קיבל שוב התקף ומיד הוחזרו התרופות עכשיו שנתיים נוספות ללא התקף הרופאים רוצים לנסות שוב להפסיק ואני ביקשתי לחכות עוד שנה כדי שאם יקבל פרכוס שזה לא יצא לו על הבגרויות שנה הבאה אתמול קיבל צו ראשון
לעוד 3 חודשים האם אתם יודעים מה מדיניות הצבא לגבי אפילפסיה בכלל וכזו עם "סגנון נדיר" בפרט? אם הוא יגיד להם שבעוד שנה מתוכנן לנסות להפסיק לו שוב את התרופה הם יחכו? יעשו בעיות? לא יגייסו? תודה

למיכל ...

היי, אני חייל חולה אפילפסיה עוד 10 חודש משתחרר.. אם הבן שלך מאוזן בעזרת טגרטול ולא קיבל התקף מעל לשנה הוא כשיר לגיוס. בנוסף ישנה אפשרות של התנדבות לצבא למקרה שהם לא רואים בו כשיר לגיוס מסיבות שונות הקשורות במחלה. ההחלטה היא די שלכם.. אם הגיוס חשוב לכם (לבן שלך) היתי ממליץ לא לשחק עם מינון או הפסקת התרופות כי אז הוא עלול לקבל התקף שימנע/יעקב את הגיוס לצהל - במקרה שהתגיס גם היתי ממליץ לא לשנות את המינון לאורך כל השירות כדי למנוע התקפים במהלך השירות שעלולים לגרום לו לצאת מהצבא באמצע השירות (מהסיבה הזאת אני לא מוריד מינון עד שאני לא משתחרר). לגבי האפיפלפסיה עם "סגנון נדיר" אני לא רואה משהו ממש שונה בין התקפים כאלה או התקפים רגילים, בסופו של דבר בשני המקרים חייל שמקבל התקף לא יכול לתפקד בצורה סבירה, בכל אופן אם הוא לא מקבל התקפים אז לא נירא לי שסוג ההתקפים משנים. בלי קשר אני ממליץ בחום על גיוס לצה"ל. שיהיה בהצלחה..

אני הייתי אומרת לא להפסקת התרופות

אם פעם קודמת זה חזר.. לא כדאי לקחת את הסיכוי הזה עכשיו.. לפני הבגרויות, הצבא והרישיון(?) כי אם יהיה התקף הוא לא ישרת בצבא או רישיון בתקופה הקרובה.. הצבא דורש אני חושבת שנתיים ללא התקף, לי היה שנתיים ולא עשו לי אפילו ועשה רפואית. לרישיון צריך שנה בלי התקף. אם הוא מקבל התקף זמן קרוב לבגרות, הוא זכאי למועד ב'. בכל אופן יש מספיק להפסיד אם תפסיקו את הטיפול התרופתי ויהיה שוב התקף. גם אצלי למשל הרופאה לא עשתה שום שינוי במינון בגלל הצבא.. לא לוקחים ת'סיכון

הי

ממליץ לך להביא להכין מרופא המטפל סיכום מחלה והמלצות לטיפול. ולשלוח לצו הראשון. כמובן לתת העתק. ההעתק הזה ילך איתו לאורך כול השירות. מאחר ובצבא אפילו המחשב מאבד אותו כל הזמן

יפה

באם יש הוראות של שינה מסודרת,איסור להקפצה משינה, ועוד, יש להוסיף למיכתב.

הי

אני הורה לחילת. אני מיצטרף לאחרים. במיוחד שאני מבין שהוא לא סובל מתופעות לוואי. הצבא כניראה יגיס אם הוא שנה ללא עד הגיוס. עדיף הכיוון ההתנדבותי,מאחר שהטיפול הרפואי ממשיך בקופת החולים. אין טירונות. לא לעשות שינויים בטיפול בתקופת הצבא.

הם שואלים אם יעדיף להתנדב??

ברור שאני מעדיפה שימשיך עם הרופאים שמכירים אותו ובלי כל הבירוקרטיות שבצבא הוא גם יתום צה"ל אז אולי בכלל יבהלו מכל הבעיות ויתנו לו להחליט מה הוא רוצה

הם שואלים, אבל

לא ברור מה יחליטו. הוא צריך לדרוש התנדבות. היום הצבא עושה שינוים בפרופיל ובמסלולי הגיוס, ולא ברור מה יהיה. בגדול הצבא לא לוקח סיכונים, אבל הוא מאוד מסורבל וכול טיפול קטן וטיפשי דורש המון התעסקות.

תודה נתכונן לתהליך מסורבל...

אני מקווה שתתקבלנה ההחלטות שתהיינה הכי טובות בשבילו...אפילו על חשבון תהליך ארוך ומסורבל

יפה מאוד

הגשת גם לאישור קר"פ פעילה? לבת יש פטור חלקי, רק לפינוי והגשה, ובנוסף היא גילתה שיש חומר ניקוי שגורם לה סחרחורת.

לגבי קר"פ פעילה - חשוב!

יש משהו חדש בצבא לטובת החולים.. בכדי לקבל פטור קבוע אין צורך בקרפ פעילה - מספיק שרופא ממוחה ממליץ על פטור קבוע ורופא היחידה בעצמו יכול לאשר פטור קבוע!!! אין צורך בכל הבירוקרתיה, המסמכים וכל ה3 חודשים עד לאישור הפטור. קבלתי המלצה לפטור קבוע ממטבחים מנירולוג (שלא היה אכפת לו לתת לי כי הוא היה אזרח, מבילינסון), הלכתי לרופא היחידה שאישר לי פטור קבוע בגלל שיש לי סעיף של אפילפסיה וסעיף של מגרנות. יצא לי ממש טוב, סוף סוף משהו עובד לטובתך בצבא..

אם אני לא טועה

קר"פ = קצין רפואה + פעילה, זה לא משנה ממש המשמעות. כעקרון כל הפטורים הקבועים לכל השרות לא נותנים סתם ככה, דבר ראשון צריך לראות רופא ממוחה, במקרה שלנו נירולוג, הוא נותן המלצה לפתור מסוים, לדוגמה "המלצה לפטור משמירות, כפטור קבוע" אחר כך מה שהחייל היה צריך לעשות זה לשלוח את המסמך הזה בצירוף המלצת מפקד, מכתב אישי, נגררת פרופיל ומכתב ממש"ק תורנויות והם היו בודקים אם מגיע לך באמת פתור קבוע וכל הסיפור היה לוקח בערך 90 יום מרגע ששלחת את כל המסמכים. היום זה בוטל ואם קבלת המלצה לפטור קבוע מרופא ממוחה, הרופא ביחידה שלך יכול במקום לאשר לך את זה לא צריך את כל התהליך..

אני המום

אנחנו סימנו את התהליך המיגע הזה לפני חודש. בדרך הגשתי תלונות וקבילות ושוחחתי עם כמה מנהלי מרפאות בחר"פ, עדין לא קיבלתי תשובות רשמיות. אבל זה חלק ממה שהמלצתי להם. אני המום, אתה בטוח?

100 אחוז, לפחות בחיל אוויר, אין לי

מושג על שאר החיילות, אני מניח שנהלי רפואה זהים בכל הצבא, אני קבלתי המלצה לפטור קבוע, הגעתי לרופא יחידה אמרתי לו שיתן לי פטור זמני עד שאני משיג את כל החומר לקר"פ פעילה והוא אמר שהוא בעצמו יכול לאשר לי, לא שאלתי יותר מדי שאלות ובמקום הוא הביא לי פטור קבוע. אחר כך שמעתי מהשלישה של היחידה שלנו שהנהיגו דבר חדש וגם רופא יחידה יכול לאשר פטור קבוע בלי כל הבלאגן

הי

אני מחר אבדוק את הענין. אתה לא מגיע למרפאה הרגילה, שכוללת את שאר החילות?

למעלה