אפולוגטיקה

unordained

New member
אפולוגטיקה

דרושה מילה בעברית עם קונוטציות דתיות-תיאולוגיות - ל-apologetics ולאלה שעוסקים במלאכה הזו - apologists - במקור (יוונית) משמעות המלה היא "הגנה", ומדובר בתפקיד כנסייתי (לרוב) לגונן על האמונה או על הנצרות בכלל נגד מתקפות עליה; בימינו, למשל, נגד התיאוריה של דארווין, שמפריכה כביכול (או לא כביכול) את מה שכתוב בספרי הקודש. כידוע גם "כתב ההגנה" המפורסם בהיסטוריה, זה של סוקרטס, נקרא בשם זה, כך שיש לנו כאן עוד מרחב אסוציאטיבי. ובלי התנצלויות!

unordained

New member
אם אתם רציניים

ואם אתם באמת פה כל הזמן, אז תפתרו לי את האפולוגטים, סנגורים, שומרי החותם?

Eldad S

New member
ידידי, מן הרגע שפרסמת

את ההודעה אני מתאמץ לא להיות אפולוגטי... לימודיי באוניברסיטה כללו, בין היתר, את הפולמוס בין היהדות לנצרות; בין היתר, דנ[נ]ו בכינויו ה"עברי" של האוונגליון כ"עוון גיליון", ובכל הספרות האפולוגטית. אפשר, אני מניח, להחליף את המונח במשהו כמו "כתב הגנה על" וכו' - אבל לא ידוע לי, אישית, על מונח שגם יקפל בחובו את הקונוטציות הדתיות.

unordained

New member
עוון גיליון

רק בשביל זה היתה שווה התגובה שלך. אני בטוח שיש מילה לזה. נראה לי שזה סוג פרקטיקה דומה לזו של מחבר הכוזרי למעשה (לא זוכר את שמו) ובמובן מסוים זה לא שונה מ"מורה מבוכים" שמנסה להתאים את האמונה לרוח הזמן. בטוח יש לזה איזה שם.

Eldad S

New member
אויב אזוי (קרי, אם כך...)

נסה לשאול גם בפורום "תרבות עברית", גם כן בפרדסנו. אולי המה ידעו.

Eldad S

New member
שכחתי, כמובן,

את הקמץ מתחת ל-ד': אולי הֵמה ידָעו. חזור אלינו לידענו, כמובן, אם תמצא שם את מבוקשך.

יצהר

New member
אם אינני טועה

ליבס, שתרגם את האפולוגיה של אפלטון/סוקרטס, מעיר בתרגומו מדוע אין להשתמש במילה אחרת (כלומר מילה עברית) - אלא רק באפולוגיה

einat-z

New member
עוון גיליון מזכיר לי עוול-לוציה

במחזה משפט הקופים, השתמשו באנגלית בביטוי evil-lution. באחד מהתרגומים לעברית (היתה גרסה שונה למחזה שהוצג על במה וגרסה שונה למחזה שהוצג בטלביזיה באנגלית עם תרגום עברי), תרגמו ל- עוול-לוציה.

למעלה