אספר לכם משו

שחשוחון

New member
טיפול תרופתי לא קשור

תרופות לא פותרות כלום ובטח שלא עוזרות..... קחו אתם פעם כדור ואולי תאהבו את ההרגשה של להיות זומבים

יש לי חברה שלוקחת פרוזאק-

שזה כדור תותחי ביותר. היא לא זומבי, להיפך, היא צוחקת ומאושרת יותר ממני לפעמים... יובל כספין לוקח פרוזאק, למשל, והוא נראה לי מבסוט לאללה.

אה, וזה כנראה עוזר-

כי היא רק בת 30, וכבר עומדת לסיים דוקטורט, מרצה בכנסים בחו"ל וכו'. דברים שממש אי אפשר לעשות עם דכאון.

alexandron

New member
גלעד, ידידי, חח,

1. רטאלין זה שם של תרופה. 2. כל דבר בעולם מורכב מחוצר כלשהוא. אטומים מתאגדים למולקולות, מולקולות יש מכל מני טיפוסים אופייניים, שרשומים באופן ברור למדי בטבלת היסודות של מנדליי (לא יודעת איך מעברתים את השם שלו). טבלה שמוכרת מקרוב לכל מי שלמד כימיה בתיכון למשל. כל דבר בעולם מורכב ממולקולות, ולציין מאילו בדיוק זה לציין את ההרכב הכימי שלו... יש מבין? אתה כולך יש לך הרכב כימי מסויים. האורניזם שהוא אתה מתפקד כפי שהוא מתפקד כתוצאה מההרכב הכימי שלו והפעילויות והתגובות הכימיות שבו. חומר אחד מגיב לחומר אחר וכן הלאה. (כמובן תמונה מאד פשטנית ויש כאן הרבה בעיות פילוסופיות ואפילו מדעיות רבות שלא ניכנס אליהן...). אם מאיזושהיא סיבה הגוף שלך לא מייצר חומר מסויים באופן תקין, או לא מרסן ייצור של חומר מסויים באופן תקין- אז יש צורך לעזור לו באמצעים חיצוניים. בין אם זה לאכול הרבה דגים, בין אם זה לקחת תרופות, או תוספי תזונה למיניהם, או למשל- להפסיק לאכול סוכר... הפסקת להתרעם? זו לא קללה להגיד על משהוא 'כימי'.

gilad music

New member
לא הבנתי פשוט כל-ו-ו-ו-ו-ו-ו-ום ../images/Emo2.gif

קודם כל תודה על ההשקעה בתשובה לשאלתי אבל נשמה שלי , ממש לא הבנתי מילה אין לי מושג בכימיה ובכל המיקצועות הביולוגיה מה שאני יודע על הרטאלין, שזאת תרופה שגורמת לאימפרקטיביות של בנאדם להיעלם, וכך הגוף נירגע יותר. לא כל אחד נוטל רטאלין, אלא רק אנשים בעליי בעיות קשב וריכוז ומרץ מוגבר שכל אלו גורמים לבנאדם להיות מאוד מאוד אימפרקטיבי, לכן יש המלצה רפואים לקחת רטאלין... (מנסיון....) תודה על ההסבר אוהב מלאאאאאאאאאאאאאאאאא מלאאאאאאאאאאאא מלאאאאאאאאאאאאא

alexandron

New member
אוך, קיצר-

כל חומר בעולם הוא 'כימי', במובן שהוא מורכב ממולקולות למשל. תגובה כימית- זה כמו שלמשל חומרים חומציים 'מעכלים' חומרים בסיסיים - נסה לשים ביצה בתוך כוס של קולה ולראות איך הקליפה שלה 'נמסה' לאחר כמה זמן... כל שני חומרים שנפגשים, יש משהוא שקורה להם- יותר או פחות דרמטי, ככה אורגניזם- גוף חי אחד- פועל. חולי סוכרת למשל- צריכים להפסיק לאכול סוכר או להזריק (אינסולין? לא יודעת מה הם מזריקים) למשל, כי הגוף שלהם לא מפרק סוכרים. חולי דיכאון- יכולים לקחת תרופות מסויימות שמסייעות למוח שלהם לשמור על רמת סרוטנין נורמלית (יחסית לאנשים אחרים). 'כימיקל'- בדרך כלל אומרים על חומרים שמיוצרים באופן מלאכותי, מכיוון שאינו קיים בצורתו הגולמית בטבע או מכיוון שהוא נדיר. לכן כשאתה אומר 'בעל הרכב כימי'- אתה בעצם מתכוון לכל דבר בעולם. זה לא אותו דבר כמו 'כימיקלי'. יותר טוב?

מה כל כך רע במצב הזה?

רק בגלל שהרוב נוהגים להסתובב עם "חברים" זה אומר שמה שהרוב עושים הוא בהכרח דבר טוב ונכון? אתה לא חייב להיות כמו כולם, למעשה כל מי שנמצא בפורום הזה הוא מבחינות רבות לא כמו כולם. יום שישי הוא בסה"כ עוד יום בשבוע, אם אתה מסתדר בשאר הימים אין שום סיבה שלא תסתדר גם בו. על ספרים, טלוויזיה, אינטרנט וקרובי משפחה שמעת? חשבת להשקיע גם בהם זמן? לימודים עבודה (אתה יכול להוציא אישור עבודה מהצבא) וכו'.. בקיצור, האפשרויות העומדות בפניך מאוד רחבות. נכון שהנדסת אנוש מאוד מועילה בחיים, אבל כל אחד יכול ללמוד לפתח אותה.

שחשוחון

New member
חוכמה גדולה

"על ספרים, טלוויזיה, אינטרנט וקרובי משפחה שמעת? " לא נולדתי אתמול אני לא רוצה לישמוע כבר על כל אלו , וכבר לא מסוגללללללללל כמה כבר אפשא ליראות טלויזייה, כמה כבר אפשר להיות באינטרנט, וקרובי מישפחה כבר אין לי כח אליהם!! וספרים אני שונא אישור עבודה אני לא יכול להוציא לא יתנו לי. וזה ממשששששששששש לא ביגלל שהרוב מיסתובבים עם חבריםםםםם הרוב לא מעניין אותי, זה ביגלל שאין לי עם מי לעשות דברים מסויימים שזה כבר מטריף.

זו לא בעיה להוציא אישור עבודה

אתה צריך לספר למש"קית הת"ש שלך שההורים שלך לא מוכנים לפרנס אותך יותר (כמובן, לתאם זאת איתם מראש ולהיות מוכן גם לביקור בית) ואת השאר היא כבר תעשה בשבילך. אם היא אפילו נחמדה במקצת היא תוכל לשתף איתך פעולה באופן מלא כדי להשיג זאת. כמובן, אתה יכול לעבוד בשחור בלי אישור עבודה, כמו שרוב החיילים העובדים עושים. אותו הדבר נכון לגבי אישור לימודים, היום אאז"נ האוניברסיטה הפתוחה לא דורשת אישור לימודים (וכמובן יש אינספור מסגרות לימודים אפשריות). לגבי עשיית "דברים מסויימים", אינני יודע לאלו דברים אתה מתכוון, אבל לשמוע מוסיקה, לרקוד, לשתות לשחק באולינג, סנוקר, השד יודע מה, את הכל אפשר לעשות "לבד" בכל עיר גדולה בישראל. וגם שירותי מין הם חזון נפרץ בארצנו, כמו בכל חברה בעולם. בקיצור, האפשרויות הפתוחות בפניך הן בדיוק כמו כל אדם אחר, "חברים" או לא. ואם אתה סתם רוצה לדבר, בשביל זה יש פורומים באינטרנט, צ'ט, קרובי משפחה, פסיכולוג/סה"ר/ער"ן וכמובן את עצמך, הדרך הטובה ביותר ללבן דברים היא בינך לבין עצמך קודם כל. וכמובן, גם חברים אפשר לרכוש. יש כאלה שקל להם יותר ויש כאלה שקשה, אבל כמו שאמרתי קודם, אינטליגנציה רגשית ויכולת להנדסת אנוש הן תכונות נרכשות, אתה יכול ללמוד לפתח אותן לבד, אם זה כל כך חשוב לך שיהיו אנשים שיגדירו אותך כחבר שלהם ואתה תגדיר אותם כך באופן אותנטי. זה אמנם נראה לי מיותר, אבל ממש לא בלתי אפשרי.

למעלה