אספרטיים

אלי ו.

New member
אבל יש עם זה בעיה

לפי אותו הגיון אפשר לומר שמלפפונים גורמים לסרטן, עגבניות לטרשת עורקים ואבטיחים לשחמת כבד. אי אפשר להוכיח שמשהו אינו מזיק, אפשר לומר שלאחר שהנושא נבדק אין ראיות לכך ושלא ידוע על תופעות לואי למלפפון. אחת הבעיות באינטרנט זה הדמוקרטיה של המידע. אסתר גונן העלתה כאן את הנושא כשביקשה שאנשים יכתבו את התארים שלהם. באינטרנט הדעה של ביוכימאי שהקדיש את חייו להשפעות של ממתיקים מלאכותיים על בריאות האדם היא שות משקל לדעה של ילדה בת 12 ששמעה כמה שמועות ופתחה אתר אינטרנט על אספרטיים. בלי ידע מדעי רציני כל מה שיש לנו זה שמועות לא מבוססות. אני עדיין חושב שאם שרי מרגישה שאספרטיים עושה לה רע, גם אם זה לא מתועד, היא צריכה למצוא תחליף. (ולא משנה אם מדובר בבעיה של חרדה או בעיה של אלרגיה או כל בעיה אחרת)

Aisha

New member
מוצר חדש שההומיופאט המליץ אליו

כרגע אפשר לקנות רק בארצות הברית נקרא splenda כאן ויש את זה על sucralose פה בוקר אור

Aisha

New member
כמעט לכל דבר שנמצא בשוק

יש את הדברים החיוביים והשלילים למשל אקמול אם לוקחים בכמות הנכונה הוא חיובי אבל אם לוקחים כמות גדולה מידי הוא יכול להזיק. לגבי ספלנדה ממה שהבנתי הוא מוצר די חדש ועדיין אין אליו מספיק מחקים כדי לקבוע לכאן או לכאן.

Aisha

New member
גם לא

סוכר גם יכול להזיק משמין מזיק לשיניים וכו

Aisha

New member
מה שקרראתי על ספלנדה הוא

שנעשו על זה רק 19 מחקים לפי תבלאה שמצאתי על מחקרים שנעשו אז ככה על saccharin עשו 2374 מחקרים על spartime נעשו 598 מחקרים על sucralose =slpenda נעשו רק 19 כי זה מוצר מאוד חדש

נכון. בעצם אמרנו אותו דבר ../images/Emo13.gif

ובהתעלם כרגע מהשמועות (דיברתי על התחושות של שרי) התיחסתי למחקר שדיברה עליו עופרה. אבל אמרנו בעצם את אותם דברים. שאין הוכחה. (מחקר לפעמים נשמע כמשהו סגור ודאית) אבל אלי, האם ממה שאתה יודע בארה"ב למשל (משרד הבריאות) אינו עושה מעקב לאורך זמן על נזק של תוספים ואחרים שאישר?

אלי ו.

New member
ה FDA בהחלט עושה מעקב

כנסי לאתר ועשי חיפוש כפי שהמלצתי. עובדה שמורידים תוספים מסוימים מהמדפים, משנים סטטוס של תוספים, משנים אישורי כיתוב ועוד. תוכלי למצוא תיעוד של אשפוזים ונזקים כתוצאה מצריכת תוספים מסוימים. פשוט צריך לחפש.

שמחה לראות את שרי כאן, ולעניין ה...

אספרטיים. האמת, שמועות רבות ומאמרים רבים קראתי בנושא האספרטיים ואני מנסה להימנע. עדיין, אני ממתיקה בסוכרזית את הקפה שלי, אבל הצלחתי לצמצם כליל את צריכת הדיאט קולה שלי ואני שותה רק מים, למעט כוס דיאט קולה אחת ביום. אני ממש לא זקוקה לזה. זה עניין של הרגל. שרי, לגבי סוכר חום. קודם כל, בעיקרון, בכפית סוכר יש כ- 50 קלוריות, אבל אלה קלוריות ריקות ואין טעם להכניסן לגוף. סוכר חום בריא יותר ולי הוא גם טעים. יש לו מין טעם קרמלי בעיניי. אני אוהבת, אולי בגלל שהתרגלתי. מעבר לזה, שעדיף לא להכניס סוכר לבן לגוף שמעלה גם את השומנים בדם, אם יש רגישות לכך. (לי יש). בהצלחה.

בכפית סוכר יש כמובן 19 קלוריות.

הבריאות שבאה מסוכר חום תבוא משימוש בו במשקל בכמה סדרי גודל גדולים יותר מכפית פה ושם.

למעלה