אספרטיים

מון שרי

New member
אספרטיים

הפסקתי לשתות משקאות עם אספרטיים בגלל שגיליתי שהממתיק גורם לי לדפיקות לב מואצות. מהי הסיבה לכך והאם מישהו מכיר את התופעה?

למון שרי

נשמע לי מוזר שאספרטיים גורם לך לדפיקות לב מואצות. לעומת זאת, אם נהגת לשתות דיאט קולה, יכול מאוד להיות שהקפאין גרם לך לדפיקות לב מואצות. האם דיאט ספרייט למשל גורם לך גם לדפיקות לב מואצות? וקפה?

לאספרטיים שלל תופעות לוואי נוראיות.

יש להמנע מממתיק זה, שמלחמת עולם בנוגע אליו נערכת עתה באינטרנט. רעילותו רבה, תרומתו לדיאטה שלילית ולסוכרתיים הוא סכנה של ממש.

מון שרי

New member
פשוט מזעזע../images/Emo70.gif

מה שקראתי בקישור. הרבה יותר גרוע ממה שחשבתי. תודה.

לגבי המתקת קפה ומשקאות..

שרי, אני משתדלת לקנות סוכר חום במצב גבישי, כלומר, שיהיה כמה שפחות מעובד. 2-3 גבישים כאלה בקפה ממתיקים מעולה ומשתווים מקסימום לכפית אחת של סוכר גרוס וטחון.... נסי את אלה, במקרה הגרוע אני משתמשת בכפית סוכר לבן- אבל הממתיקיקם המלאכותיים- ממש ממש לא!!!

אלי ו.

New member
אין סיבה להלחץ

יש מאות אתרים שהם אנטי אספרטיים, אבל עדיין לא מצאתי אחד רציני. הגברת בעלת האתר כותבת שכל המידע הוא מנסיונה ומחקרים עלומים אותם היא שוכחת לצטט. היא גם מנסה למכור ספר "איך להגמל מאספרטיים". אספרטיים הוא בעייתי לסובלים מ PKU ועודף פנילאלנין יכול להיות בעייתי (מצב מאוד נדיר אצל מי שלא סובלים מ PKU) האתר הרציני ביותר בנושא תוספי מזון הוא האתר של ה FDA מנהל המזון והתרופות האמריקאי, שם לא תמצאי שום תיעוד על הבעיות המתוארות באתר לעיל, למרות שהם חקרו את הנושא בצורה רצינית. בכל מקרה, הייתי עושה את הניסוי שעפרה הציעה, מנסה לעבור למשקה נטול קפאין (יש דיאט קולה נטול קפאין) ובודק אם הבעיה נשארת. לא הייתי כ"כ ממהר לקבוע שהבעיה היא אספרטיים. כנסי לאתר ה FDA ועשי חיפוש על אספרטיים ותרגעי. לשם השואה עשי חיפוש על ephedrine (דברנו על התוסף הזה בפורום של דליה) תמצאי טונות של אינפורמציה על אשפוזים מקרי מות והצעות שונות להגבלת השיווק. נראה לך שאם היו 10 מקרי מות מתועדים מאספרטיים כמו שכתוב באתר ה FDA לא היה יודע מזה? (או לחלופין מסתיר בגלל תאורית קונספירציה?)

tommythecat

New member
אלי, תיקון קטן לגבי אפדרין

ה FDA אסר על מכירת אפדריאה (Ephedrea) ולא על אפדרין לכשעצמו. בזמנו שלחתי את הקישור הרלונטי לאתר של ה FDA. יוסי

מון שרי

New member
אבל אלי

כבר מזמן בדקתי עם עצמי את המקור להרגשה הרעה. שתיתי דיאט בלי קופאין ועדיין זה קרה. אני שותה חופשי קפה ואין לי שום בעיה. האמת היא שהאסימון ירד לי כאשר שכנה סיפרה לי על מה שהאספרטיים גורם לה, ופתאום הבנתי שזו הסיבה. בכל אופן, אני כן משתמשת בממתיקים לקפה ותה, סוכרזית , אבל אני משתדלת מדי פעם להחליף את הממתיק. לגבי סוכר חום פגי, יש לו קצת טעם משונה, לא? בכל אופן תודה לכולם ואיזה כיף להיפגש פה

תופעות לא=וואי של אספרטיים

אלי, אני מסכימה עם גישתך (יש לך ידע מדהים, אגב). והנה עבודה קטנה (4 עמודים) שכתבתי לאוניברסיטה בעניין תופעות לוואי של אספרטיים (יש גם התייחסות ל- FDA).

השאלה היא מהי כמות לא קטנה של החומר

כשיש כאלה השותים אפילו ליטר וחצי ביום של משקה מומתק (כחמש פחיות דיאט). הפורמלדהיד מצטבר ואינו חומר רצוי לגוף. המאמרים שהזכרת ידועים היטב וישנם עוד רבים.

דרך אגב, ל-FDA אין מעבדות של עצמו

והוא סומך על מעבדות היצרנים. יותר ויותר מסתמכים פחות ופחות על ה-FDA.

אלי ו.

New member
היות וחבר שלי עבד ב FDA

כחוקר (בדיקת תרופות) אני יכול לומר לך בודאות של FDA יש מעבדות מאוד רציניות.

1000 מ"ג לק"ג משקל = 360פחיות ביום!

אתה מכיר מישהו שצורך כמות כזאת?? טוב, אז גם אם כן, האספרטיים עדיין לא מסוכן לו! (לעומת זאת חבל"ז על השיניים שלו, ותאר לעצמך לאיזה caffeine rash הוא נכנס).

מון שרי

לפי סטטיסטיקת תופעות הלוואי של האספרטיים המוכרת לי, דפיקותלב אינן תופעת לוואי נפוצה עד כדי כך שגם לך וגםן לשכנתך יהיו. האם ייתכן שאת שמעת משכנתך משהו, *ומהחרדה* את מקבלת דפיקות לב?? תחשבי על זה... עפרה

Mנטה

New member
לגבי שכיחות של סימפטומים

יש תופעה מוזרה ביותר של אבנים (כמו אבנים בכליות) אבל בבלוטות הרוק. השכיחות היא אחת למליון. לבת דודה שלי היה את זה. וגם לבעלה. אין דבר כזה במציאות שאם תופעת לוואי או כל דבר אחר אינן נפוצות סטטיסטית, אז לא יכול להיות שלך ולשכנתך יהיה אותו הדבר.

הסתברותית

הסיכוי הוא נמוך. מה עוד שההסבר האלטרנטיבי- חרדה מדבקת - נראה לי יותר סביר בסדר המקרים שתואר.

אני אישית לא מרגישה הבדל משמעותי

למעט ההרגשה שהוא "פחות מתוק"- מה שממילא אני מעדיפה.

אלי ו.

New member
תראי, מה זה משנה אם יש ראיות

אם משהו עושה לך רע ואת יכולה לבודד את הרכיב, המנעי ממנו. הייתי עושה עוד ניסוי קטן וקונה אספרטיים (הרמזית זהב מכיל אספרטיים) ומכין לימונדה קרה (אספרטיים לא ממתיק משקאות חמים) ובודק מה קורה. כך תבודדי את האספרטיים מכל שאר הכימיקלים הנחמדים שנמצאים במשקאות המוגזים. לסוכר חום אין יתרונות רציניים על סוכר לבן, לפחות לא בכמויות סבירות. סוכרזית הוא ממתיק ורסטילי יותר מאספרטיים כי הוא מתאים גם למשקאות חמים. כעיקרון אני תמיד טוען שממתיקים מלאכותיים עדיין לא גרמו למקרה מות אחד, בעוד השמנת יתר היא אחד הגורמים המובילים למקרי מות בעולם המערבי ולכן ניתן לומר שממתיקים מלאכותיים הם יותר בריאים מסוכר למי שסובל מהשמנת יתר. ואת צודקת, זה נחמד לפגוש כ"כ הרבה אנשים מוכרים גם בפורום הזה.

אלי ו.

New member
30-40 קלוריות, הכפילי ב8 כוסות שתיה

שזה 320-240 קלוריות ריקות ליום. יתרה מזאת, אלה קלוריות עם אינדקס גליקמי גבוה שעלול לעורר תאבון. ב"מחיר" הקלורי הזה הייתי "קונה" עוד ארוחה מזינה ומשביעה.

למעלה