אספנות כלי מלאכה

כ חיים

New member
נראה שיש לי הצתה מאוחרת

צריך לפעמים לקרוא פעמיים. בכל מקרה, עכשו מי שלא ידע שיש מקום כזה "רוויה", כעת יודע.

אמנון אלבז

New member
מנהל
הכלי המסומן

מקדח נגרים , מקדח זה ניתן להגדלת מידות הקדחאו הקטנת המידות.

powo

New member
אמנון שים לב.............

החלק הוא קוני .והוא בדיוק כמו האבזרים לחילוץ.אני אצלם עבורך אחד שכזה

אמנון אלבז

New member
מנהל
גם לי תמונות...

בתמונה אחת הכלי מורכב על מקדחה ידני,
בתמונה השניה תקריב של המקדח.
בתמונות שלוש וארבע נראה שחסר לי הלהב שמשלים את קידוח הרדיוס, להב זה ניתן לכיוון ולשינוי קוטר הקדיחה.

אמנון אלבז

New member
מנהל
ואם חן יוכל לצלם את הכלי

ולתת דגש עליו ממספר זויות נמצא אם זה כלי חילוץ או מקדח. לי זה נראה כמקדח.

powo

New member
אמנון שלך בהחלט מקדח.נמתין לצילום של חן.של החולץ\מקדח

אמנון אלבז

New member
מנהל
ראה את אום הפרפר בכלי של חן

האום מאפשר הוזזת הלהב הצדדית זו שחסרה במקדח שלי. בקיצור זו הגירסה הקודמת של מקדחי הכוסות שמשתמשים בהם כיום.

banani11

New member
"כלים מחודדים"

ה"כלים המחודדים שהתחברו בעבר לחפץ אחר" הם מקדחי עץ שטוחים (באנגלית - wood spade bit או paddle bit) שמשמשים ליצירת חורים עגולים גסים וגדולים יחסית. אלו שברשותך הם מסוג נפוץ מאוד (גם היום) - הם בעלי מחבר משושה, המתאים לכל סוגי המקדחות המודרניות, אך גם לאלו הידניות הישנות כמו זו שאמנון הציג.
&nbsp
"מד הזוית" הוא בעצם זויתן - כיוון שאינו יכול למדוד זוויות אלא רק "לאמת" זויות ישרות.
מה עוד אני רואה שלא ציינו? חותך צינורות, מפסלת (שלמרבה הצער כנראה שימשה לפתיחת פחיות צבע) וזהו.
&nbsp
אם כל הכלים הגיעו מבעל מקצוע יחיד, אז הייתי מהמר על עבודה בתחום המסגרות ופחות על נגרות.
&nbsp
אם טעיתי - אשמח ללמוד ולשמוע תיקונים :)

תודה ..

כיף ללמוד תמיד על נושא שחדש לי (כפי שניתן לראות, אין לי הבנה בתחום כלל).

בעל הכלים עשה עבודות נגרות (כמה מעבודותיו מפוזרות פה ושם בבית) וכלי נגרות/מקצועות כמו בתמונה של אמנון נמצאו יחד עם כלים אלו גם כן. עם זאת, בהחלט יתכן שהוא עסק בעבודות נוספות בבית או בחוץ וכדומה, ולכן נשארו כלים שמעידים גם על כך.

כ חיים

New member
המשקולות הן אנגליות

ואין קשר לתקופת המנדט הבריטי על אף שהן ישנות מכיון שלא השתמשו בהן בארץ. בארץ השתמשו לפני הקמת המדינה במשקולות מהתקופה העותמנית ובמשקולות מהשיטה המטרית..

חותך הצינורות היה בשימוש שרברבים וכמעט כל מושבניק החזיק במחסן הכלים שלו מכשיר כזה לצורך תיקונים דחופים והחלפת צנרת כתוצאה מפיצוצים במערכת ההשקייה בשדה ובצנרת המשק.

broadaxe

New member
זה תחום די מקובל ומרתק

אני עוסק בו, חלקית, כי הוא משיק לתחומי העניין העיקריים שלי (גם באופן מחקרי-תיאורטי), ואם אני רואה כלי עבודה מעניין בשוק במחיר סביר בד"כ אקנה ולו כדי "להציל" אותו ולהעבירו מאוחר יותר לאספן המתאים.
תגלה שמגוון כלי הנגרות המסורתית (וכלי עבודה ישנים בכלל, למעט ערביים) בארץ מוגבל למדי, יש מציאות חריגות פה ושם ויש כמובן גם ייבוא. מהר מאד תגיע לכלים יותר מיוחדים במחירים יותר ויותר גבוהים, חבל שאתה מדיר את רגליך מ"פלשתינה" כי אמוץ ידען מופלג בתחום ויש סיבה למחירים שהוא דורש. באירופה יש חנויות מתמחות עם פריטי איכות במחירים גבוהים בהרבה...
יש סדנת נגרות/מוזיאון פעיל עם אוסף יפה אאל"ט ברעננה, אין לי פרטים מדוייקים וכן יש בארץ אדם עם דוקטורט בנגרות עתיקה.

banani11

New member
אשמח מאוד להכיר את הדוקטור המדובר

ואני בהחלט מסכים לגבי מגוון הכלים שמקורם בארץ, כנראה בשל ההיסטוריה הקצרה מאוד שלנו בבניין המדינה.
יש ברשותי מספר כלים - רובם בייבוא מארצות בעלות מסורת נגרות ארוכה (אף אחד שם לא מתרגש למראה מקצוע נגרים ישן :) ).
בנימה חיובית: בארצנו גדל בהדרגה מספר הנגרים החובבים והאומנים שעובדים בשיטות מסורתיות או משלבים אותן בעבודתם. הם מוכרים היטב בפורום הנגרות השכן.
לדעתי זוהי ברכה גדולה! גם אם בעלי מלאכה אלו לא משתמשים בכלים ה"מקוריים" אלא בתחליפים זהים או מעשה ידיהם, עצם הערכתם את השיטות והמסורת תורמת רבות לפוטנציאל השימור והאספנות של כלי עבודה כאלו.
&nbsp
&nbsp

למעלה