אספנות כלי מלאכה

banani11

New member
אספנות כלי מלאכה

שלום לכולם, אני די חדש פה בפורום והתרשמתי מהידע והניסיון שיש לחברים :)
אני רק מתחיל בתחביבי כאספן, וכרגע מתעניין בכלי עבודה ישנים מתחומי המלאכה השונים - בעיקר נגרות.
קשה שלא להבחין במיעוט הדיונים בנושא זה בפורום, ובכלל נראה שכלי מלאכה לא מעוררים עניין גדול מדי אצל אספנים (לפחות מהתרשמותי בשיטוט באינטרנט ובשוקי פשפשים).
אני רוצה להכיר יותר טוב את התחום בארץ ובהמשך לשרשור הקודם שלי - אני אשמח מאוד אם תוכלו לתרום לי שמות, אנשי קשר, מקומות או שווקים שיש להם (או בהם) חפצי מלאכה ישנים. ובכלל, יכול להיות נחמד לתבל את הדיונים בפורום גם בכמה כלי עבודה :)
תודה לכל העונים!

גרשונוב

New member
לדעתי זהו תחום איסוף נפוץ יותר ממה שאתה חושב,

כאן בפורום הוצגו לא מעט כלים, אז אני מציע לעשות חיפוש לפי מילים שמעניינות אותך.

גם בשווקים התחושה שלי שונה, ואני חושב שיש היצע לא רע בתחום.
שני מקומות שקופצים לי לראש - בשוק בדיזינגוף תמיד יש דוכן או שניים בימי שישי עם כלים מעניינים. בד"כ מיובאים מחו"ל.
בשוק הפשפשים ביפו אתה יכול לחטט בחנות 'פלשתינא' ולמצוא די הרבה כלים מעניינים. (לא במחירי מציאה)

אני זוכר שראיתי לא מעט תצוגות של כלי עבודה אצל אנשים, אבל זה לא אומר שהם פעילים באינטרנט או ממהרים לשתף בממצאים.

banani11

New member
תודה רבה!

אעשה כמה סיבובים בשווקים, ולחנות "פלשתינא" אני לא מתקרב (מסיבות שונות, כולל זו שציינת).
&nbsp
מקווה לשתף בקרוב בממצאים :)

כ חיים

New member
מציע לך לחפש בארכיון הפורום

יש מה למצוא. גם אם מעט מדי, לטעמי, אבל יש.

santaisr

New member
היה לי כמה פריטים למכירה

אתה יכול להציע מחיר בהודעה פרטית

bo19511

New member
אלכס, זה נראה לי מוכר מאוד...

אתה יודע למה שימש ואיפה...?
צור קשר בבקשה בישיר.
בעז

ארנון65

New member
תמשיך לשוטט בחנויות העתיקות ובשווקים. יש גם בחיפה שוק פשפשת

כל השבוע ובמיוחד ביום שבת בבוקר (כבר לפני שבע בבוקר) יש גם שוק רוכלים ולפעמים יש שם גם כלי מלאכה.

Moshe Raicher

New member
שלום מקום שיש להם (או בהם) חפצי מלאכה ישנים

הגלריה של מוישלה בעוספיא
המון חפצי מלאכה
מחירים מיוחדים למבקרי הפורום
מוזמן רק בשישי או שבת
להתראות

כלי מלאכה של נגר משקולות ועוד

בתמונות:
משקולות קטנות אנגליים (אולי מתקופת המנדט?), משקולת (?) מלבנית נוספת.
גוש מתכת מלבני, אולי להשחזת כלים.
מיני איזמילים מיניאטורים (היו בשימוש נגר, כנראה בתקופת המנדט)
תופסנים ישנים.
כלים מחודדים שהתחברו בעבר לחפץ אחר (לא ידוע).
כלי לא ברור (משמאל למשקולות) ומעליו כלי נגר נוספים, גדולים בהשוואה לאיזמלים הקטנים.
מד זוית קטן וישן.

powo

New member
משמאל למשקולות........

נראה כמו כלי לחילוץ צנרת שנשברה .בתוך מכונה או קיר.בקוטרים קטנים

ז ק ו

New member
כרטיסי נסיעה לפני קום המדינה,

אני בכלל לא בטוח שיש תוקף

ז ק ו

New member
עכשיו נפל האסימון

חשבתי לתומי, שמדובר על כרטיס נסיע למקום שנקרא פני קום המדינה. ולכן אמרתי שהוא כנראה לא בתוקף, כי אין מקום כזה בכלל.

וזה מזכיר לי בדיחה ישנה נושנה: נוסע נידש לקופה בשביל לקנות כרטיס נסיעה. הקופאי בדיוק שתה כוס מים. אז הנוסע אומר לו "לרוויה" אז הקופאי מביט בו, ואומר בפסקנות: אין תחנה כזו.

הרגת אותי

רק למקרה שעוד מישהו לא הבין על מה אני מדבר (יתכן בגלל הניסוח בהודעה הקודמת) או לא מכיר את הנושא. מצורפת סריקה שכבר העלתי בעבר, עם דוגמא לכרטיסייה וכרטיס נסיעה מלפני קום המדינה. כמו כן, ישנם אמצעי תשלום ששימשו גם לנסיעה (חלקם גם לאחר קום המדינה). דוגמא מצורפת לכרטיס מסוג זה.

כ חיים

New member
דווקא יש תחנה כזו

רוויה - מושב בעמק בית שאן, מדרום לבית שאן. אחד מארבעת ישובי ביכורה, לשעבר ישובי הפרוונות (ע"ש כפר ערבי באזור לפני מלחמת העצמאות - פרוונה).

למעלה