אסיפת מירלנד ב 2/6

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

270552

Active member
שימו לב שהתחזית היא לפי שער רובל דולר 87 ובחודש האחרון אנחנו סביב 81 כאשר את השנה פתחנו עם 113.
כמובן שהתחזקות הרובל משפרת את התזרים הדולרי

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member
1. שער חליפין היום של 81 רובל לדולר הוא חלומי עבורנו. לא לפני הרבה זמן הוא היה 110.
2. אם אכן יומרו הרובלים לדולרים בשע"ח הנ"ל, ובתוספת שווי השלד, סביר שאגח ח יקבל פארי ואולי ישארו שאריות לאגח ט. מחזיקי המניות יהנו מזיכוי מס על הפסד כל השקעתם. בשער 100\110 מאמין שלא נראה פארי באגח ח.
3. צר לי רק על אלו שקנו את אגח ט ומיהרו לממש למניה (כמו כל הדיווחים שראינו במאיה) חסרת ערך.

מחזיק ח.

dw

Well-known member
מנהל
1. שער חליפין היום של 81 רובל לדולר הוא חלומי עבורנו. לא לפני הרבה זמן הוא היה 110.
2. אם אכן יומרו הרובלים לדולרים בשע"ח הנ"ל, ובתוספת שווי השלד, סביר שאגח ח יקבל פארי ואולי ישארו שאריות לאגח ט. מחזיקי המניות יהנו מזיכוי מס על הפסד כל השקעתם. בשער 100\110 מאמין שלא נראה פארי באגח ח.
3. צר לי רק על אלו שקנו את אגח ט ומיהרו לממש למניה (כמו כל הדיווחים שראינו במאיה) חסרת ערך.

מחזיק ח.
המרה כזו איננה פעולה של גב' כהן, ועוד בוצעה כמה פעמים, לכן כנראה יש סיבה עלומה, שלפחות לי איננה ברורה.

yel5

Well-known member
המרה כזו איננה פעולה של גב' כהן, ועוד בוצעה כמה פעמים, לכן כנראה יש סיבה עלומה, שלפחות לי איננה ברורה.
דוקא נראה לי שההמרות למניה הן של גב' כהן, כלומר משקיעים עם הבנה חסרה שחושבים שירוויחו משהו.
ההוכחה לדעתי היא כמויות ההמרה הזניחות המדווחות במאיה פעם בכמה ימים.

Reem88

Well-known member

הודעה מטעם בנק בסרביה על סגירת חשבון בנק של חב' מאוחדת בק"ע השלכות אירועי הלחימה בין רוסיה ואוקראינה​

מכה בכנף או משהו יותר רציני?

yel5

Well-known member

הודעה מטעם בנק בסרביה על סגירת חשבון בנק של חב' מאוחדת בק"ע השלכות אירועי הלחימה בין רוסיה ואוקראינה​

מכה בכנף או משהו יותר רציני?
מדובר בבנק מחוץ לרוסיה שאמור לקלוט את הכספים שמירלנד מעבירה מרוסיה עבורנו בעלי האגח.
הבנק הודיע לחברה על סגירת חשבונה.
על החברה למצוא בנק חלופי מחוץ לרוסיה שעובד כיום עם הבנקים ברוסיה ומכוון להמשיך בכך.
כמה משימה זו קשה? אין לי מושג, אך מניח שימצא בנק במזרח אירופה או אולי בהודו או בסין.

THE_ENDLESS

Active member
מדובר בבנק מחוץ לרוסיה שאמור לקלוט את הכספים שמירלנד מעבירה מרוסיה עבורנו בעלי האגח.
הבנק הודיע לחברה על סגירת חשבונה.
על החברה למצוא בנק חלופי מחוץ לרוסיה שעובד כיום עם הבנקים ברוסיה ומכוון להמשיך בכך.
כמה משימה זו קשה? אין לי מושג, אך מניח שימצא בנק במזרח אירופה או אולי בהודו או בסין.
יש גם את קזחסטן שעדיין עובדת עם רוסיה, לדעתי זה לא עניין מאוד מהותי כי גם ככה הם פתחו חשבונות באיחוד האמירויות והם בונים על זה.

yel5

Well-known member
יש גם את קזחסטן שעדיין עובדת עם רוסיה, לדעתי זה לא עניין מאוד מהותי כי גם ככה הם פתחו חשבונות באיחוד האמירויות והם בונים על זה.
שאלת תם: למה לא להעביר ישירות מרוסיה לאמירויות?

THE_ENDLESS

Active member
שאלת תם: למה לא להעביר ישירות מרוסיה לאמירויות?
זה מה שהם מתכוונים לעשות ברגע שיאשרו להם את הארגון מחדש והעברת הנכסים לחברה האמירתית.

כרגע אבל לא אפשרי לפתוח חשבונות בנק של חברות רוסיות באמירויות כשבסרביה זה היה אפשרי אבל מוגבל בהעברות של עד 300K$ בחודש.

yel5

Well-known member
בא נתעסק קצת בעיקר.
חברות Petra-8 ו- CreativeCom לא נדרשות לקבל אישור מהועדה להעברת בעלות עליהן לחברה באיחוד האמירויות. המשמעות היא שכעת ניתן (1) להשלים מכירת הנכסים ו (2) לאחר השלמת המכירה להעביר תמורת המכירה לחשבון בנק מחוץ לרוסיה ולחלק לנושי האגח סביב 10M$.
לא רואה סיבה שלא יחלקו עוד בשנת 2025.

Reem88

Well-known member

אישור בימ"ש לתיקון השני להסדר החוב אג"ח ח' - תיקון דוח​

דחיית מועד הפירעון והריבית של אג"ח ח' ליום 31.12.25-הדחייה התקבלה כדין​

yel5

Well-known member
חדשות טובות:
1. הועברה הבעלות על החברות הרוסיות לחברה היעודית.
2. נפתח בנק חלופי בסרביה (אליו יועברו התמורות מרוסיה).

נשאר להמתין ולקוות שהשלטונות ברוסיה לא יערימו קשיים על העברת הכספים מחוץ לרוסיה.

THE_ENDLESS

Active member
חדשות טובות:
1. הועברה הבעלות על החברות הרוסיות לחברה היעודית.
2. נפתח בנק חלופי בסרביה (אליו יועברו התמורות מרוסיה).

נשאר להמתין ולקוות שהשלטונות ברוסיה לא יערימו קשיים על העברת הכספים מחוץ לרוסיה.
צריך גם שהם יעבירו את החברה שמחזיקה את הבניין משרדים לבעלות של החברות הדובאיות, לגביה משרד האוצר הרוסי לא נתן התייחסות.

yel5

Well-known member
צריך גם שהם יעבירו את החברה שמחזיקה את הבניין משרדים לבעלות של החברות הדובאיות, לגביה משרד האוצר הרוסי לא נתן התייחסות.
נכון. יכול לומר שהשווי הכספי של 2 החברות שכבר הועברו מהווה 73% מהשווי הכולל של 3 החברות.

dw

Well-known member
מנהל
מתחילים להריח את סיומה של המלחמה?

yel5

Well-known member
מתחילים להריח את סיומה של המלחמה?

אולי יעלה את שער רובל לדולר מעל 80?
נקווה לחדשות בקרוב עם הוצאת הכספים מחוץ לרוסיה.

למעלה