אנתרופוסופיה

יוגה זה לא ניו-אייג' ../images/Emo46.gif

כמות האנשים שיודעים לעשות יוגה כמו שצריך היא קטנה מאד מאד. והיוגה שעושים הניו-אייג'רים היא לא באמת יוגה כמו שאמורים לעשות אותה. אני מבקש לא להשוות בי תורות מאגיות רציניות לבין תרבות טרנדים של בני חמישים משועממים שרוצים לעשות קצת ספורט לייט אחרי העבודה.

RainBird

New member
אני מתנצל אני כמובן לא מתייחס ליוגים של הודו שלומדים תורות מאגיות. אני מתייחס לגבר במשבר גיל המעבר שלומד תנוחת לוטוס עם כרית עבור 200 ש"ח שיעור באיזה מתנס.

ToryMaster

New member
למה?

פוגע בך שהוא עושה משהו שטוב לו? זה גורם נזק למישהו? אז נכון שהוא לא מקדיש את חייו לזה, אבל זה עושה את זה טוב או יעיל פחות עבורו? זה אותו או את מה שעושה לו טוב נחות?

RainBird

New member
בקצרה? כן. באריכות קצת יותר, אנשים כמוהו, בלי כוונה רעה הופכים את המאגיה האקסלוסיבית והעמוקה למשחק. אני לא מעריך אנשים שלוקחים את היוקרה מהאמנות שלי.

ההגמון

New member
אבל אנשים

כאלה עושים את זה סתם. זה אפילו לא משתווה, או מנסה, או יכול להשתוות למאגיה. זה סתם, כדי שיהיה להם משהו לבדר את עצמם איתו. הם לא מגיעים לרמה של עבודת מאגיה רצינית. זה אפילו לא נופל באותה קטגוריה. אני הרבה יותר מעוצבן על אנשים שאומרים שהם מכשפים או מכשפות או קוראים בקלפים, ביד, בתה, בחרא, ובכל דבר אחר, כשהם בעצם סתם מנסים להוציא מאנשים כסף. זה נראה לי הרבה יותר משמעותי, והרבה יותר "משפיע על היוקרה שבתחום", כהגדרתך, מכמה זקנים שיושבים ערומים על מזרן בפארק הלאומי ועושים יוגה.

neophile

New member
למה לזלזל גודמיט?

למה סתם? ההגדרה למאגיה נדמה לי היא שינוי המציאות בהתאם לרצון ולא על ידי הרצון זה הבדל מהותי יוגה היא שיטה נרחבת שכוללת בתוכה בתי ספר רבים, מה שאתם מדברים עליו היא האתא יוגה ,שהיא היוגה הכי "פיסית" אבל מלבד האתא יוגה קיימות שיטות יוגיות של דמיון מודרך נטו אני שמח שיש אנשים בכל הגילאים שמתרגלים יוגה , מפני שזה משקם להם את המערכות האנרגטיות שבדרך כלל משתבשות על ידי הזיהום תוסיפו לזה שכולם עוסקים במאגיה ברמה כזאת או אחרת( לפי ההגדרה של שינוי בהתאם לרצון) ואתם מקבלים אנשים מודעים יותר , נקודה. כמובן שכשאנחנו מדברים על "עיסוק במאגיה" זה מעבר למה שרוב האנשים עושים חלק מהטינה שהולכת נגד תנועת הניו אייג' היא בגלל חופש המידע שלה אבל זה עדיין בתחילת הדרך כמו שאפשר לראות מהסכומים המזעזעים שלוקחים עבור קורסים וכו' ומהעובדה שרוב המידע טפל ונועד עבור "אנשים בינוניים" אני לא אומר שאני מרוצה מהמצב היום למרות שזה צעד בכיוון הנכון, כל עוד יש שינוי זה אומר שהכל אפשרי .

ToryMaster

New member
יוגה זו מאגיה פרופר?

מי זה בדיוק "כמוהו"? אמרת הרבה משפטים שגרמו לי להסתכל בתדהמה ולא להבין איך אדם שעוסק במאגיה, פאגאניזם ושות' יכול להיות כל כך ראש קטן, אבל זה בהחלט שבר שיא.

RainBird

New member
בעיקרון כן. כל התרגילים הפיסיים הם בעצם הכנה פיסית לעבודה רוחנית אינטנסיבית. וראש קטן? לא מבין את הנקודה שלך. את אוהבת את העוסקים העממים שלא מבינים את המאגיה, לוקחים אלפי שקלים על כל לחש עבור אדם שאינו עוסק בזה ולאחר מכן, כשהזה נהרס רצים אלינו ש*כן* למדנו משהו? את ידעת למשל (וארנסט יכול להרחיב פה) שרייקי זה רק חלק ממסורת הרבה יותר מורכבת ועשירה שהייתה אמורה להלמד רק על ידי יחידי סגולה? כמה ידע ויוקרה אבדה לאותה שיטה מאגית ברגע שיכולת לשלם רק כדי ללמוד אותה? המורה במזרח בחר אותך בגלל הכישרון שלך, והמורה במערב בחר אותך בגלל שאת משלמת לו. זה כבר ביזוי לטעמי. ארדן.

ToryMaster

New member
ביזוי?

התרגילים האלו יכולים לשמש כהכנה לעבודה רוחנית אינטנסיבית, אבל זו בחירה של האדם מה לעשות איתם ולאיזו מטרה להשתמש בהם, לא? אנשים עדיין לומדים רייקי כמו שצריך, אני בטוחה שארנסט יוכל לגבות אותי כאן. אנשים לומדים מטעויות, כלי הטעויות של המאגיה הוא הרבה פעמים שרלטנים. אני לא אוהבת אותם יותר ממך, אבל זה אומר שכל מי שעוסק ביוגה/רייקי/שות' הוא שרלטן נבוב?

../images/Emo13.gif

קודם כל ארנסט חייב לציין שהוא מוחמא מהדיון איזה תחומים הוא הולך לגבות. כעת לנושא: אכן את צודקת בכך שיש אנשים שעדיין לומדים רייקי באופן רציני (בביה"ס בו אני לומד למשל, מתוך קרוב ל1000 איש שעברו רייקי 1 רק 200 מהם (20%) הורשו לעבור רייקי 2) ורק 4 (פחות מחצי אחוז) קודמו לבסוף למאסטר. אלה בערך הסטטיסטיקות שאמורות להיות ברייקי המקורי הנחשב בתור מסורת עילית). הבעיה בכל העניין הזה מודגמת טוב מאד בדיון הזה. שניכם התייחסתם ליוגה כתרגילים פיזיים שהם טרום שלב לעבודה רוחנית. היוגה האמיתית היא עבודה מאגית ממש. פראנימה מתורגמת לשליטה בכוח החיים. היוגה במקור מורכבת מעבודה (מקבילה) על הגוף המוח והנפש. תרגילים היוגה אינם רק פיזיים אלה כוללים גם עבודה עם מנטרות, מדיטציות ומודרות. כיום 9 מתוך 10 אנשים ברחוב יגידו שהם יודעים פחות או יותר מה זה יוגה אבל רק אחד מתוך 1000 (במקרה הטוב) ידע מה זה בכלל מודרות. למה זה קרה? בגלל שאנשים שעושים תרגילים פיזיים הלקוחים מהיוגה טוענים שהם לומדים יוגה. כעת יבוא אדם רציני וירצה ללמוד יוגה ו... ימצא את עצמו לומד דברים לא מתאימים בעליל בגלל שכבר אף אחד לא באמת יודע איך עושים יוגה במסורת המקורית שלה. אין שום בעיה באנשים בגיל המעבר שעושים תרגילים גופניים ומפתחים גמישות או אפילו מתאמנים קצת במדיטציה. יש בעיה כאשר אותם האנשים אומרים שמה שהם עושים זו יוגה. זה במובן מסוים סוג של שרלטנות שפוגעת בתחום עצמו כיוון שאנשים ראויים שיכולים ללמוד אותו מבולבלים על ידי הטעיית המידע. אני לא מאשים בכך את הציבור חסר הידע שחושב שהוא עושה יוגה ואני גם לא כועס עליהם. אבל כן הערתי כי יוגה זה לא ניו-אייג' ואני גם טורח להסביר לאנשים כאלו ולאנשים בכלל מהי יוגה באמת בדיוק כדי למנוע את התרחבות התופעה.

gwizard

New member
ארנסט

אנשים רציניים תמיד יהיו מסוגלים למצוא ידע או מורה מהימן, להגיד כי "כעת יבוא אדם רציני וירצה ללמוד יוגה ו... ימצא את עצמו לומד דברים לא מתאימים בעליל בגלל שכבר אף אחד לא באמת יודע איך עושים יוגה במסורת המקורית שלה" לא נכון לדעתי. הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות לאותו אדם זה שהוא ילמד תרגילי כאילו יוגה ואז כאשר לא יבוא על סיפוקו ילך וילמד יוגה באמת.

RainBird

New member
או שיקבל מדריכה בגיל המעבר שמספרת על כמה שהיוגה עוסקת ב"אנרגיות של אור" כמה היא עוזרת לשרירי האגן כדי למנוע בריחת שתן, והכי חשוב, תכניס בכל משפט שני שלה "אור ואהבה".

ToryMaster

New member
חהחה, פירנה ../images/Emo6.gif

[כן, קראתי את "מלאכים ושדים שוב"
]. השאלה היא האם מה שהם עושים הוא בכלל לא יוגה, או שאפשר לכנות את זה "יוגה חלקית" או "יוגה לייט". ובכל מקרה, אני מבינה למה אתה מתכוון, אבל אני לא חושבת שזה מבזה את תחום היוגה בכללותו. אני כן חושבת שאם מישהו מרגיש מבוזה בגלל דבר כזה, כדאי לו לעבוד עוד על הביטחון העצמי שלו והביטחון שלו במה שהוא עוסק בו.

gwizard

New member
כדאי לך לבדוק את עצמך מחדש

לפי הדברים שלך, אתה מייחס לאגו יותר מדי משמעות וזה לא בריא. גם לא לפי שיטות מאגיה מערביות וגם לפי הניסיון האישי שלי. אולי כדאי שתעשה כמה תרגילי ביטול רגשות של שטיינר ?

אלון, עקרונית יש אמת בדבריו

אנשים שעושים צחוק מהמאגיה או הופכים אותה למשחק הם המכה הגדולה ביותר לעיסוק המאגי בכלל ולכל מאג רציני בפרט. אין שום בעיה שאנשים יעשו משהו שעוזר להם וגורם להם להרגיש חשובים אבל שלא יקראו לזה בשמות של תורות מאגיות רציניות. למה? כי אחרי זה אי אפשר יותר לעסוק בתורה המקורית בגלל עודף הבלבול הנגרם מכך שכולם משווים את העיקר לתפל. בגלל זה גם לא אהבתי את השיוך של יוגה לניו-אייג'. זה בדיוק מה שנגרם כתוצאה מעיסוק לא רציני בתורות רציניות.

gwizard

New member
אני מסכים ולא מסכים בו זמנית

אני מסכים עם זה שאנשים כמתואר צריך למלוק את אשכיהם בתרם נולדו
אני לא מסכים שזה צריך לפגוע בנו. זה בדיוק כמו עם וויקה - טינאייג'רים נוהרים בהמוניהם לוויקה, לומדים ממקורות תמהוניים ואז טוענים שהם כוהנים מדרגה רביעית וחמישית (אני לא צוחק). כעיקרון, לי אמור להיות אכפת מזה ? נכון, הם מוציאים שם רע לוויקה. לא, לא הם משפיעים עלי, על הלימודים שלי ועל העיסוקים שלי. מידע מוטעה עתיד למות בסופו של דבר לטובת דברים אמיתיים שעובדים. אתה יודע מה ? אנשים שעושים צחוק מהמאגיה עושים לארדן טובה. כי אם אנשים לא יעסקו במאגיה (בגלל הלגלוג) אז לארדן תהיה יותר בלעדיות על "האומנות" שלו וכך האגו שלו יהיה יותר מנופח.

RainBird

New member
אז לא אמרת כלום בעצם. וסתם שאלה, אם ישוו אותך לנערה מתבגרת גותית שקראה ספר אחד של רייבנוולף כי גם היא "מכשפה וויקאנית" לפי הגדרתה, לא תעלב?

למעלה