אנתרופוסופיה

gwizard

New member
לא, אני לא אעלב

זה שאני קראתי ספרים אחרים מהנערה הדמיונית שלך לא מקנה לי את הזכות להתנשא. חוץ מזה, רק אדם אינפנטיל משווה אחרים לפי ידע תאורטי. אדם אינטליגנטי משווה לפי ניסיון ומעשים תכלס. ואם לנערה שלך יש את היכולת לעבוד עם האלים ולחיות לפי הוויקה אז לא רק שאני לא אעלב, אלא גם אהיה קצת גאה בהשוואה. תפסיק להשוות את עצמך לאחרים ותתחיל להשוות את עצמך לעצמך, יקירי :)

RainBird

New member
לא, את הזכות להתנשא אתה נותן לעצמך. הידע התיאורטי שלה, מול הידע הפרקטי שלך. את זה השוואתי. הרי חצי קמיע טעון וקללה מכוונת על אימא (שזה בערך אולי מה שהיא תצליח) לא ממש משווים לחיים שלמים של עבודה מאגית ולמידה. ואני לא משווה אף אחד לעצמי. אני שופט אותם רק לפי מי שהם. ארדן.

gwizard

New member
פה עולה שאלה מעניינת

אתה לא יכול להשוות ידע תאורטי עם מול ידע פרקטי. גם בגלל שאין דבר כזה ידע פרקטי, יש ניסיון פרקטי. וגם בגלל שזה כמו להשוות בשר וחלב - שני דברים שונים לחלוטין. שאלה אחרת... האם זה נכון להשוות לפי התהליך או לפי התוצאה הסופית ? בדוגמה שלך, אם שנינו מסוגלים לחולל את אותם השינויים בדרכים שונות בלי קשר למה ומאיזה מקור למדנו, האם זה משווה אותנו או שגם תהליך הלמידה חשוב ?

ההגמון

New member
תהליך הלמידה גם חשוב.

כי זה נותן לך, בתקווה כמובן, את הכלים לראות את ה"תמונה הגדולה". ובגלל זה אנו אומרים לא לכישופי אהבה ולכישופי זמן.

gwizard

New member
מי זה אנו ? דבר בשם עצמך

אני אישית עשיתי וממשיך לעשות כמה כישופי זמן לא רעים כלל וכלל. הכלים לראות את התמונה הגדולה ניתנים לאדם עם הגיל והניסיון שהוא צובר בחיים. ללא קשר לתהליך למידה מאגי.

טוב...

אמ... אני למדתי בבית ספר אנתרופוסופי.. אין שם שום יוגה וזה שלא שום כת... זה יותר גישה זה מערכת שתומכת בהמון אומנות וטבע ושאכפת לה ממך... זה מה שזה בסך הכל..

Tatu4Taty

New member
אני יודע שזו הגישה של החינוך

האנתרופוסופי, אבל למיטב הבנתי יש שם לימוד של אוקולטיזם. אפילו באתר הישראלי יש "תרגילים" לאוקולטיסט המתחיל.

Tatu4Taty

New member
על מה השירים והדקלומים?

אם החינוך נותן את מה שהוא מתיימר לספק, אני לא רואה בכך שטיפת מוח. השאלה היא אם זה אכן מה שקורה בפועל.

ToryMaster

New member
איך זה שטיפת מוח?

את מתחנכת במוסד שפועל על פי דרך חיים מסוימת, אבל הם לא מתכנתים אותך לחשוב ולהאמין במשהו. על פי הגישה הזו כל שיטת חינוך היא שטיפת מוח.

Tatu4Taty

New member
האמת היא

ששירים ודקלומים, במידה והם מכילים הצהרות אמונה, אחרי מספיק זמן נתקעים במוח כמו תקליט שבור. אז יש בזה מן השטיפת מוח אבל אני מניח שלומדים שם מבחירה.

anatina

New member
יוגה זה לא כת!

וכמובן שגם אנתרופוסופיה היא לא כת. זה סתם קטע שאנשים רואים דבר שהם לא מכירים (כמו שעשית עכשיו עם היוגה) וישר מכניסים אותו לקטגוריה של כת.

למעלה