אנשי זאב

marco star

New member
אנשי זאב

אחד השחקנים שלי משחק איש זאב, והוא העלה שאלה מעניינת... האם נשיכת איש-זאב תהפוך אנשים אחרים לאנשי-זאב בכל מצב וזמן, או שזה קורה רק בזמן הירח המלא, כשהדמות מזדאבת?

snift

New member
הדבר היפה ביותר בהיותך ה- GM הוא

שאתה פשוט מחליט. תחליט איך זה אצלך בעולם וככה זה יהיה. אפילו יותר מזה, אתה יכול להחליט שאצלו זה בצורה אחת ואילו אצל אנשי זאב אחרים זה אחרת, למה - כי אתה ה GM..

marco star

New member
כן, זה נכון

אבל שתי האפשרויות האלה פשוט קוסמות לי. מצד אחד, אם הוא ינשוך רק בעת ליל ירח מלא, אז הוא סתם יוכתר בתור מופרע עם תעודות. וזה גם יהיה יותר הגיוני, מאוזן ומשתלב עם עולם המשחק. מצד שני, אם הוא ינשוך וידביק אחרים כל הזמן, זה יהיה מעניין יותר. אדם שנושך כלב רק במטרה להפוך אותו לאדם זאב! או, בעצם, כלב זאב... למרות שכמו שאני מכיר אותו הוא ינצל את האפשרות הזאת. והיטב. ואני אוהב לדפוק אותו, אז זה לא יתאים לתוכנית
מממ... טוב, יהיה בהחלט מעניין לבדוק איך הוא עובד בתור איש זאב שנושך כל הזמן. זה יהיה בהחלט כיף. נראה לי שאתן לו את זה בתור יכולת מיוחדת אחרי שיעלה דרגה... הוא לא רחוק גם ככה... נ.ב: השחקן הנ"ל הוא לא סתם שחקן! מדובר בחבר הכי טוב שלי, במשחק פרטי משלו. ולכן כל התאוריות שלכם לגבי איך שהשחקן עלול להרגיש אם אני אדפוק אותו כל הזמן יכולות ללכת לעשות סיבוב פרסה ולחזור להיות סתם תיאוריות. הוא דופק אותי לא פחות...

Serpent Axis

New member
עוד רעיון למחשבה

אם הזדאבות היא מחלה בעולם שלך, תן לו להרגיש את זה. תגרום לזה להתגשם בכך שזה ישפיע על האישיות שלו, ההתנהגות שלו וכמובן סימנים גופניים שונים כמו חום או צלקות משונות. או שתיתן לו להרגיש שזה לא באמת יתרון להיות איש זאב בכך שהוא יאבד שליטה לחלוטין כשהוא הופך לאחד כזה. הוא יתקוף חברים בנוסף לאויבים וגם אנשים חפים מפשע. אולי, לאט לאט, הוא יאבד את עצמו למחלה הזו. ההפיכות לאדם זאב יתחילו רק בירח מלא ויהפכו לנפוצות יותר ויותר עד שהוא לא יוכל להפוך שוב לאדם רגיל (וזה כבר HOOK להרפתקה שתסבוב סביב הנסיון לרפא אותו).

marco star

New member
האמת?

הוא בהחלט משתגע כשהוא מזדאב. היה לו מזל ושכל כשאת הפעם היחידה עד עכשיו (תדירות המשחק לא גדולה במיוחד...) בה הזדאב, הוא עבר באזור כפרי כמעט שומם לגמרי, ולא היה לי לב להקים עליו כמה איכרים שחוטים בבוקר. למרות שיש מצב שהוא ביצע את זה, כי הוא קם בבוקר מטושטש, עם זכרונות לא נעימים, וזה... ובקשר להרפתקה? הוא כבר החליט לבד שהמשימה הגדולה שלו תהיה לחפש תרופה, או לפחות משהו שיכניס לו קצת חשיבה אנושית כשהוא מתנהג כמו חיה. ממש ילד גדול, לא?
נ.ב, ראה תגובה שלי אליך למטה...

Nihau

New member
להקיא אצבעות אנושיות קטנות זה טוב?

אתה תמיד יכול להוסיף פרטים קטנים לכאן או לכאן לפי סוג האווירה שאתה רוצה לעורר :)

Serpent Axis

New member
והנה תשובה מעניינת

אם אתה רוצה. לפי מה שאני מבין - אתה המנחה. אתה נתת לשחקן לשחק יצור שלא טרחת ליצור באיזושהי רמה של פירוט? כלומר, לא ישבת וחשבת מה היותו איש זאב בעצם אומרת ואיך זה ישפיע על המשחק ועל הדמות? איך הדמות הפכה לאיש זאב? האם זו מעין מחלה (ליקנטרופיה) שיש דרך ספציפית להידבק בה? האם זו תוצאה של כישוף שחור שנרקם לאיטו כקללה נגד משפחת הדמות? האם יש אנשי זאב אחרים בעולם? מה המטרה של עירוב דמות איש זאב במשחק? כל אלו הן שאלות שהמנחה צריך לענות עליהן קודם כל לעצמו. אם לא תטרח לחשוב על דברים כמו "האם נשיכת אדם זאב הופכת אנשים רגילים לאנשי זאב", מוטב לך לוותר על העניין. מנחה שלא מכין דברים ומתכונן מראש חופר לעצמו בור. אם אתה מתעניין, יש משחקים שכבר דנים בסוגיית אנשי הזאב ממבט ראשון - Werewolf: The Forsaken "החדש" מבית חברת White-Wolf הוא אחד מהם (אולי המוכר ביותר לפי קודמו - Werewolf: The Apocalypse, שכמו כל מוצרי עולם האפלה הישנים, כמעט ולא ניתן להשיג יותר, לכן מומלץ לרכוש את יורשו מאשר לבלות בחיפושים אחר עותק יד-שנייה של ספר הליבה הישן) ואם אני זוכר נכון ממה שחנן הסביר לי, יש גם אנשי זאב בRavenloft. אבל אתה לא חייב לפנות למשחקים שכבר יצרו את אנשי הזאב שלהם, אתה רשאי, יכול ובהחלט רצוי שתמציא את הדברים האלו בעצמך או תערוך אותם כראות עיניך.

Nihau

New member
you know...

its not that what you said was wrong in its essence its just that you might have well shut up since the only thing anyone can think about after reading your post is not how to better their role play but how to kill you for the insults. when you try to speak to people you should try to remember they should be interested in what you say in the positive way not the other one.... a player can surprise a GM and a GM can be inexperianced in the area flaming them is not helping at all. and sticking advertisment at every corner is starting to annoy too. why didn't you ask him what system he was using first instead of sadling him with a book he may not ever be able to use on account of it being a totally different system and not one his player is interesting in learning at all. my friend, you should listen to the wise words of the great Dani and seriously consider your posts from the reciever perspective from time to time or just do NOT answer newcomers in the forum. I am just trying to minimize the damage you are doing by showing you how it feels to be on the recieving end of such harsh treatment however true it might be. now if you respond by a new flame post it will only prove my point that you can't learn anything from this kind of posts and get it through your reckless fingers to think before you type. disclaimer: it is far too late and i invoke the right to be as rude as i feel necessary on account of the hour 5am closing in far too fast. Dani I do not want to hear a word of complaint about this post until after Icon even if its to complain why I do not write more like it. unlikly i know to all of you who have a problem with my english its a hard life and the americans are trying to take over the world join the computer and be happy happiness is mandatory. -nihau over and out

Ferenheit

New member
אל תהיי כל כך קשה עם עצמך

"to all of you who have a problem with my english its a hard life and the americans are trying to take over the world" האנגלית שלך בכלל לא גרועה.

DDN

New member
ביקורת לפני שאייקון נגמר, סתם כי בא

לי. את מכירה אותי כבר יותר מ3 שנים. את יודעת שאני כותב את השם שלי באנגלית DANNY. למה את מעוותת אותו בכוונה? את יודעת שיש לי בעיה עם אנגלית בפורום, למה את פוגעת בשפה האנגלית עצמה ולא מיישרת אותה לשמאל? (גם את זה, הראיתי לך איך לעשות) ככה יהיה הרבה יותר קל לקרוא. זה שהאמריקקים מנסים להשתלט על העולם לא אומר שצריכים לעזור להם. לך אין תירוץ טוב לא לכתוב בעברית. ולגבי הביקורת כלפי טל. לרוב היא נכונה, וגם כאן הוא ענה יחסית באגרסיביות, אבל הטון שלו לא היה מזלזל כהרגלו כי אם מוכיח. לשם שינוי, לא מצאתי סיבה להעיר לטל על ההודעה שלו.

Blue Beetle

New member
שה"ם! חזור בתשובה!

והמר את דתך לדת האמיתית של White Wolf. סליחה.. לא יכולתי להתאפק

Serpent Axis

New member
לא ידעתי שRavenloft

זו הדת האמיתית של White Wolf, לתומי חשבתי שזו מערכה של מבוכים ודרקונים ושWhite Wolf פשוט היו הPublisher שלה לתקופה. אבל תודה שהארת את עיניי (אזהרת ציניות מאוחרת). כמו כן, זו הייתה קריאה מומלצת כיוון שהספרים עוסקים בנושא. זו לא הייתה דרישה ל"לימוד" המשחקים או כל דבר כזה. אין לי מה להרוויח מההמלצות האלה כיוון שאני לא כתבתי, איירתי או פרסמתי אף אחד מהמוצרים שאי פעם הזכרתי כאן בפורום (את הספר שכן איירתי אני לא מציין ולא מזכיר וזה לא הולך להשתנות), אני גם לא מוכר אותם (וזה גם תקף לאוסף הקטן שיש לי בבית - אף אחד מהספרים האלה לא למכירה וברוב המקרים גם לא להשאלה).

marco star

New member
אז ככה,

א. השחקן הזה הוא לא סתם שחקן. שכחתי לציין את זה, אבל מדובר בחבר הכי טוב שלי. והוא זה שיצר יחד איתי את העולם. יותר נכון לומר שהוא יצר יחד איתי את השיטה שלנו ולא את העולם עצמו, ועדיין. ב. אני חדש. ג. אני לא מת במיוחד על הרעיון של לבנות עולם וללטש אותו כבר מההתחלה. אני (והחבר שלי) יותר אנשים של אלתורים, מאלה שאוהבים לכתוב סיפורים, במיוחד אני שכותב סיפור ונותן להמשך להיכתב מעצמו... ככה גם סגנון ההנחיה שלי - אני שם לעצמי ולשחקן/ים מקום, זמן, אנשים, מוסיף עליהם תיאורים כיד הדמיון הטובה עליי, וממשיך הלאה מכאן. ד. איש זאב נחשב אצלנו כגזע לכל דבר ועניין, למרות שהם נראים אנושיים. רוב הזמן. את הגזעים מעולם לא התכוונו לפתח בהתאם לעולם, התכוונו לשים אותם במקומות שייראו לנו, מתי שנגיע אליהם, ולבנות אותם בהתאם. אנחנו בונים הכל לבנה על לבנה, כשיש לנו יסודות שהם הסרטים, המשחקים והספרים שאנחנו מכירים. שאר המבנה? בונים לאט לאט ובאילתור. אולי הבניין בסוף ייצא מתוכנן רע (היה תכנון בכלל?), אבל לפחות ניהנה מהבנייה... ככה אני אוהב. ככה הוא אוהב. הבסיס כבר כלל את הרעיון שהאדם זאב נהפך לזאב פעם בחודש, בלילה ירח מלא, ושהוא משתגע במהלך השינוי, ושהוא מתעורר למחרת בבוקר מטושטש משהו... השאלה התעוררה פשוט מאליה בתור תהייה שלו, ולא מצאנו לה תשובה כי אף אחד מסיפורי האימה שהכרנו לא ממש הסביר א הנקודה הזאת... - ולכן - ה. פניתי לפה רק בשביל הייעוץ, שתעזרו לי לחשוב מה נשמע יותר טוב ומתאים... זה הכל, לא הייתי צריך יותר מזה.

למעלה