אנשי זאב

הזדאבות כבקשתך

בספרות ובמשחקי תפקידים יש כמה וכמה פרשנויות ותיאורים של הזדאבות. א) הירח המלא: ההזדאבות היא כפוייה, נגרמת על ידי הירח המלא, ולרוב מתבטאת באובדן שליטה עצמית - בינתו של המזדאב ניטלת ממנו, והוא הופך לחיית טרף. ב) הזדאבות מרצון: המזדאב יכול להפוך לזאב כרצונו, בלי קשר לירח או למצב חיצוני אחר - הוא פשוט מחליף צורה ועושה זאת בשליטה מלאה על מצבו והתנהגותו. ג) הזדאבות אימפולסיבית: במצב נפשי מסויים כמו זעם, כאב, תשוקה או פחד, ה"חיה" פורצת החוצה והמזדאב משנה את צורתו. אלו כמובן מקרים "טהורים" ובדרך כלל מתקיים תמהיל כלשהו בין המאפיינים הנ"ל. במהדורות הישנות של מוד"מ, למשל, הבדילו בין ליקאנטרופים שנולדו ככאלה ומשנים צורה בלי קשר לירח, ובין אלו הנגועים, שננשכו ע"י ליקאנטרופ אחר, והירח כופה עליהם שינוי.

The Evil Rabbit

New member
גם במהדורה הנוכחית זה כך.

למרות ששני הסוגים יכולים ללמוד לשלוט על השינוי.

marco star

New member
אצלנו,

זו ההזדאבות הקלאסית - מעין מחלת ירח שבה הוא חולה פעם בחודש, משתגע לגמרי ושוכח מהכל למחרת. השאלה היא פשוטה - האם הוא מעביר את המחלה בזמן שהוא אדם זאב בלבד, או גם בצורתו האנושית?

Super Monkey

New member
מאוד פשוט: החלטה שלך

דעה אישית: כדי שסטטיסטית לא יהיו יותר מדי אנשי זאב בעולם אז עדיף לקבוע שהמחלה עוברת רק כאשר הוא בצורת הזאב שלו ויותר מזה - שזו לא תהיה שריטה קטנה אלא ממש נשיכה שחלק מהרוק של האדם-זאב עובר אל הקורבן. בנוסף אתה יכול להמציא גם מגבלות נוספות לפי ראות עינייך כמו למשל, שבזמן הנשיכה שניהם צריכים להיות חשופים לאור ירח מלא. השראה והרחבה על תופעה אפשר באמת למצוא בספרים של WHITE WOLF, שהתעמקו בנושא או לשאול בפורומים זרים שבהם משחקים בשיטה ויש שחקנים שבקיאים בעניין ההידבקות בליקנטרופיה. כמו שלא כל אדם שננשך על ידי ערפד הופך לערפד אלא רק כאלו שהערפד שתה את דמם ואחר כך נתן להם משלו.

Super Monkey

New member
לא קראתי אבל

אם הם בנו שיטה שלמה סביב הקונספט של אנשי זאב אז אני חושב שאפשר לקבל משם רעיונות לא רעים. לפי התרשמות שלי מVTM, החבר'ה בווייט-וולף עושים מחקר די מעמיק על כל מיני מיתוסים ואגדות עם לפני שהם מכניסים רעיונות לשיטה, אז כדאי לעיין במה שהם הכינו.

train

New member
קראתי את כל השרשור

והדיעה שלי היא כזאת: 1. הליקנטרופיה היא כמו מחלה מדבקת. 2. מחלה מדבקת יכולה לעבור בכל נשיכה אבל יש לי כמה סייגים 3. קודם כל חיידקים או נגיפים לא מדביקים אוטומטית. צריך לקבוע שיש סיכוי מסויים למשל 1 מ- 10 שהליקנטרופיה תדביק בנשיכה. אפשר גם להוסיף שבזמן ירח מלא וכו' הסיכוי להעברת המחלה גדול יותר. לגבי אפשרות הנשיכה בכל זמן- מה שצריך להיות לדעתי אם משחקים משחק תפקידים אמיתי וטוב זה שאפשרות ההדבקה קיימת בכל זמן אבל בצורה של בן אדם אין לדמות דחף לנשוך אף אחד, כמו שאני ואתה לא מסתובבים ברחוב ומתחילים לנשוך אנשים... ואם השחקן מנסה לנצל את זה לרעה ומתחיל לנשוך כל מיני אנשים בעיר וכו' אז צריך להבהיר לו את הדברים. חריגה מכללי משחק תפקידים וניצול לרעה כל דמות כמעט יכולה לנסות למצוא "פרצות" בחוקים ואנחנו הישראלים הרי מומחים בזה...

DDN

New member
עוד משהו קטן

בAD&D מהדורה שנייה, באוגדן המפלצות היו שני סוגים של "אנשי זאב" ליקנתרופ, שהוא אדם-זאב ועוד משהו שהוא איש-זאב שהוא הכלאה בין החיה והאדם, ויכול לבחור צורה גם של זה, גם של זה וגם צורת כלאיים. האיש זאב לא היה חולה, אלא גזע בפני עצמו ולא העביר את ההזדאבות שלו הלאה, וגם לא היה כפוף לירח מלא וכל אלה.

ogmios

New member
זוכר אולי איך קראו להם באנגלית?

זאב-האדם היה werewolf, אבל איך קראו לשני?

למעלה