אנשים יש לי שאלה למי אתם...

BaaMan

New member
נראה לי שהוא התכוון למשל למשהו...

בס"ד או אולי לא...

אתה דיברת על צבועים

שמטרתם היא רק כסף שעליהם רבי נתן מדבר. אז אני שואל על איזה אוטו נוסעים הצדיקים שאתה מכיר. כתבתי את זה רק שתבין את השאלה.

הם לא ורצים את הכסף זה החסידים

מביאים כדי לפאר את כבוד תהורה אלב עזוב גמרנו עם הויכוח הזה

נו אז הבלבולים חוזרים

למה לא להיות נניח חסיד צאנז הרי גם ככה האדמו"ר מצאנז יונק מרבינו וצדיק יכול להיות גם צאנזר????

BaaMan

New member
לא כל כך הבנתי...

בס"ד אם תוכל להסביר את עצמך ביתר בהירות אשמח

מצאתי כבר תשובה

השאלה הייתה אם כולם מקבלים מרבינו בין כה וכה אז למה לקבל ממנו דווקא דרך ברסלב אבל התשובה הייתה שיותר עדיף ללכת למקור שממנו מקבלים ישר וכו' וכו' יש הרבה תשובות וכבר ענו על זה פעם בפורום (וזה לא מזלזל ח"ו בחסידיות האחרות כאילו הם יד שניה ח"ו)

שמעתי... שאמר...

בס"ד ובזרה"ק שמעתי מרב/צדיק אחד שאמר דבר כזה: "ר' נחמן "קמח" ואני "קמח", אבל לא סתם "קמח" אלא "קמח" של "מצה שמורה""... ע"כ. והנה מה שהבנתי מדבריו: הרי ר' נחמן הוא קמח (קמח = גימטריא נחמן) והוא גם קמח (ע"פ דבריו...) אבל זה לא סתם קמח אלא קמח של מצה שמורה מה שאומר שמצה היא מחלוקת לשם שמים, ולא קמח של חמץ ח"ו שהוא מחלוקת שלא לש"ש...

פראזניק אני לא יודע

אם אני נכלל (בהשקפות מסוימות) אם כן אני יחדש לך שאתה טועה. אני יצטט את דבריך בשם רבי אברהם בן רבי נחמן. "צדיק אפשר להיות" דבר שזכור לי שמזמן הסכמנו עליו. אבל צדיק האמת זה רק רבנו. ויש הבדל בין צדיק סתם לבין צדיק האמת.

תגובה

רבינו היה אצל לכ צדיקי הדור בכללם אצל בעל התניא ואם הוא היה יודע שאתה מזלזל באדמורי"ם אחרים הוא היה נוזף בך

חיי מוהר"ן רמט

אמר: אותי צריכים כול העולם, לא מבעיא אתם, כי אתם יודעים בעצמכם איך אתם צריכים אותי, אלא אפלו כול הצדיקים צריכים אותי, כי גם הם צריכים להחזיר אותם למוטב, וכו...........

זה יפה כשרבנו הקדוש אומר את זה...

אבל אתה???? "כמו שאמר ר' עקיבא, תמה אני, אם יש בדור הזה מי שיכול להוכיח. ואם ר' עקיבא אמר זאת בדורו,כל שכן בדור הזה של עכשיו, כי כשהמוכיח אינו ראוי להוכיח, אזי לא די שאינו מועיל בתוכחתו, אף גם הוא מבאיש ריח של הנשמות השומעים תוכחתו, כי ע"י תוכחתו הוא מעורר הריח רע של המעשים רעים ומידות רעות של האנשים שהוא מוכיחם" ליק' תני' תקעו תוכחה - ח' א. יש שכל כדי לדעת לאהוב

מרדכי היהודי אני לא מבין

מה רבנו נגלה לך ואמר לך את השיחה שכתבתי למעלה. שעכשיו שכתבתי מילה במילה מחיי מוהר"ן. זה חרה לך כול כך. כי אתה רגיל לשמוע מפי רבנו הקדוש. וממה שאני קורא מההודעה שלך אתה מדבר שאסור להוכיח אז למה אתה עושה את זה?????????.

נכון , אתה לא מבין!

אבל זה יגיע עם השנים, כשישקעו השמרים, ודם נעכר ונעשה חלב........ צריך שכל כדי לדעת לאהוב

דיבורים של אדומ"ר

את הדיבורים האלה מאדם כערכך אני לא יכול לסבול. אם אתה רוצה לדבר איתי דבר איתי כאדם לאדם. אל תתנשא לי כאילו את איזה צדיק שאנשים כערכי לא יכולים לקבל את אורם הצח והזח.

בעולם הזה צריך לדעת גם לסבול.

לא צריך לשנוא משהו כדי לאהוב. תהיה col הדם שלך חם מדי, תרגע, אז תבין. בנתיים להתראות ליומיים שלושה, אני נוסע לאור האורות! בין היתר כדי להתפלל גם עליך אייזיק בן נחמן. זרוק ת'שכל כדי לאהוב.

BaaMan

New member
מסכים איתך אבל למה...

בס"ד סתם להבעיר מחלוקת...??? רבינו הזהיר ממחלוקות ואני יותר מסכים עם הדעה שאומרת שיש צדיקים אבל הם יונקים מרבנו ולא שאין בכלל צדיקים חוץ מחסידי ברסלב. והאם ר' מנחם מענדעל שניאורסון זצ"ל היה צדיק תקבע בעצמך...אני חושב שכן

רבנו גם הזהיר ממפורסמים של שקר

וזה שיש צדיקים על זה אני לא חולק. רק אני יודע ומאמין שרבנו הוא המנהיג היחידי. צדיק האמת.

למעלה