אנשים יש לי שאלה למי אתם...

אנשים יש לי שאלה למי אתם...

נותנים את המעשר??? סתם אני שואלת ... וכוד שאלה נכון ששמים בבית קופת צדקה ואנשים באים לבקש עבור חולי סרטן לדוגמא אז מותר לתת את הצדקה להם??? מותר לתת את הצדקה הזאת לכל מקום שרוצים? תודה מראש:)

נותנים ל...

ת"ת ישיבות גמ"חים וכדו'.. ובקשר לנתינה למוסדות מהסוג הזה,לא נוהגים לתת להם מכספי המעשר מפני שהמעשר התקופת במה"ק היה ניתן לכהן,וכיום שאין לנו נותנים אותו לבעלי שומרי ומקיימי תומ"צ. לכן למסודות אלו את יכולה להביא כספים אחרים אשר לא קשורים לקדושה..

לא לבלבל בין מעשר צדקה לבין מעשר

הכוכב הצהוב כתב/ה שהיו נותנים את המעשר לכהן בזמן בית המקדש. צריך לדעת שמדובר בשתי מצוות נפרדות: א. מצות מעשר כספים (חומש מהקרן, מעשר מהרווח. ולפי רבים מהפוסקים חומש גם מהרווח, ויש שיחה מרבינו שלתת חומש זה מסירות נפש חשובה ונכונה). ב. מעשר מתוצרת חקלאית שהיתה ניתנת בזמן בית המקדש לכהן וללוי, והיום אנו עושים זכר לזה מדרבנן. הלכות מעשר כספים הן רבות, ורוב האנשים לא נותנים מעשר כמו שצריך, וחבל, כי "צדקה היא כלליות כל המצוות" כמו שכותב רבי נתן. יש בזה פרטים רבים כל אחד כפי פרנסתו והכנסותיו וכדאי וחשוב להתיעץ עם רב כדי לקיים את המצוה החשובה הזו כמו שצריך. הצדקה החשובה ביותר (כמו שרבי נתן כותב פעמים רבות) זה לפרנס לומדי תורה ועובדי ה' עניים - ובמיוחד המקורבים לצדיק, ולהדפסת והפצת ספרי ודעת הצדיק בעולם. זה לענין הצדקה הקבועה שנותנים, אבל ודאי שאם מזדמנת מצוה מיוחדת (כמו לתרום לרפואת מישהו, או לאלמנות ויתומים וכו') זה חשוב מאד, ולפעמים אפילו חיוב על פי הלכה. וכמו בכל דבר בחיינו, כדי לדעת מה רצון השם מאיתנו בנושא הצדקה, צריך קודם כל לדעת בצורה בהירה (ע"י לימוד או ע"י רב פוסק) מה אומרת ההלכה. ואחר כך לברר אם יש בזה הוראה והנהגה מיוחדת שציוה רבינו רבי נחמן וכל ההולך בדרך זו לעולם לא ייכשל.

מי בלבל?

ראשית אני בת! אז בבקשה!!! שנית למיטב הבנתי היא דברה על מעשרות של כספים,ומה לא נכון?

לכוכב הצהוב - תשובה

כנראה יש אי הבנה ולא כתבתי מספיק ברור, אז הנה אני מצטט מה כתבת, ומעיר מה שנראה לי לתקן: כך כתבת: > "ת"ת ישיבות גמ"חים וכדו'.. > ובקשר לנתינה למוסדות מהסוג הזה,לא נוהגים לתת להם מכספי המעשר מפני > שהמעשר התקופת במה"ק היה ניתן לכהן," בהחלט נותנים להם מכספי מעשר כספים שהיא מצוה נפרדת וכלולה במצות צדקה. ואין קשר למעשר שהיה ניתן לכהן בבית המקדש, כי היו נותנים פרות וירקות ולא כסף. וכתבת עוד: > "וכיום שאין לנו נותנים אותו לבעלי שומרי ומקיימי תומ"צ. " כיום זורקים בצורה מכובדת את הפרות והירקות או מחללים אותם על מטבע שאסור להשתמש בה בשום אופן - ושוב, אין שום קשר למצוה לתת מעשר מכספים שמרויחים לצדקה וכתבת עוד: > "לכן למסודות אלו את יכולה להביא כספים אחרים אשר לא קשורים לקדושה" אין קשר לקדושה או לא. עשירית מכל כסף שמרויחים נותנים לצדקה לכל מטרה של קדושה, כמו תתי"ם וגמחי"ם ולומדי תורה - ואין קשר כלל למעשר של פרות וירקות שהיה נוהג מן התורה בזמן בית המקדש. אני מקוה שעכשיו כתבתי יותר ברור.

../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif../images/Emo24.gif../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif

פתיחת הספר שמע ישראל , של ר' ישראל דב אודסר זצוק"ל. "כל העולם יעסקו בספרי רבנו! רק אנחנו צריכים לשים ליבנו להכניס כל חיותנו על זה. כל אחד שיש לו איזה כסף - רק על זה, להדפיס ספרי רבנו! אנחנו צריכים למסור כל נפשנו וזרענו על זה, להדפיס ולהדפיס דברי רבנו בעולם. למלא כל הבתים, כל הסביבה, כל מקום על ספרי רבנו. אז יהיה הגאולה השלמה! שיהיה לכל ילד, לכל ילדה ספרי רבנו, אז יהייה עולם אחר לגמרי, עולם חדש. אנחנו נראה עכשו מה שלא היה בכל הדורות. לא היה אור כזה! זה יביא לנו אור כזה שלא היה מעולם"… "אני לא משתמש עם הכסף שאני מקבל מהממשלה. הוא כולו על הדפוס של ספרי רבנו. אני לא מקבל מזה כלום! כל הכסף שאני מקבל מהביטוח לאומי, כולו מוקדש לדפוס על ספרי רבנו". "לא נוכל לחיות ולא לאכל! איך אנחנו יכולים לנוח ולישן בצער ובצרות כאלה של עם ישראל?! לא נוכל לחיות ולא לאכל, איך אנחנו יכולים לנוח ולישון בצער ובצרות כאלה של עם-ישראל"..

asaf2000

New member
מעשר

אני נותן לישיבה שבה אני לומד או שם בקופת צדקה של 'חסדי נעמי' או משהו.

הרבי אמר...

בס"ד ובזרה"ק הרבי מליובאוויטש אמר שאפשר להשתמש בכספי מעשר בכדי להגיע אליו ל-770 שזה היה ביתו שבברוקלין... נשאלת השאלה... האם אנו חסידי ברסלב יכולים ללמוד גזירה שווה מהרבי זצ"ל ו-770 לרבנו הקדוש ואומן...? כלומר האם ע"פ דברי הרבי אפשר להשתמש בכספי המעשר בשביל הנסיעה לאומן...?

הערה קטנה

הרבי זה רבנו רבי נחמן. והוא היה צריך להגיד להם לנסוע לרבנו רבי נחמן. ולא ל-770

פה הטעות שלנו

שאנחנו חושבים שזכינו לאמת. רבי נתן בוכה בליקוטי תפילות לזכות לאמת. ובהקשר השני אני לא יודע איך אתה כול כך בטוח.

פראזניק

New member
דבר ידוע הוא...

שעל פי השקפות מסוימות אין בכלל צדיקים. מי שלא חסיד ברסלב לא יכול להיות צדיק. אפשר להיות צדיק אמיתי בלי לדעת מרבנו בכלל, ורבי אברהם בן רבי נחמן מחדד את הענין ואומר שצדיק אפשר להיות, אבל אחרי ירידת צדיק האמת (רבנו) לעולם - אין צדיק שלא מקבל כוחו (יונק) ממנו, וזה כמו אילן, שחיותו היא ממקור רחוק ואין העולם רואים זאת, משום ששרשיו מוסתרים באדמה.

BaaMan

New member
מה הדעה הרווחת בקרב אנ"ש?

בס"ד הדעה הראשונה או השניה?

פראזניק

New member
"הדעה הרווחת בקרב אנ"ש"...

מה שידוע לי, מרוב מוחלט של זקני אנ"ש בכל הדורות. מגאון עוזנו מוהרנ"ת (שקיבל פה אל פה מרבנו) ועד דור אחרון הוא, שיש צדיקים בכל מקום, אבל כולם יונקים מרבינו - אחר ירידתו לעולם. זה נושא קצת עמוק, וכדאי לעיין בספר "כוכבי אור" בענין.

BaaMan

New member
תודה!

בס"ד רגע אתה צוחק על הניסוח שלי?( ע"ע "הדעה הרווחת בקרב אנ"ש") סתם אין לי בעיה עם זה... תודה בכל אופן

חסידי ברסלב יקרים

איך אפשר לקרוא לאדם כזה או אחר צדיק שבמו ידיו מרחיק מרבנו אלפי אנשים. ואותם אנשים לא מספיק שתיקון לנשמה הם לא קיבלו. אלה יש מהם שחולקים על רבנו בעזות מצח. אז בשבילך ובשביל אנ"ש שלך הם צדיקים. בשבילי ובשביל אנ"ש שאני מכיר שקיבלו ממוהרנ"ת(פה אל פה מרבנו)הם רשעים. ואם אתה לא מאמין יש על זה ליקוטי הלכות מפורש (הלכות שבת) ששם הוא מדבר בדיוק הפוך ממה שאתה כתוב לנו בהודעה שלמעלה. אז לפני שכותבים דברים הפוכים ממה שהם, צריך טיפה לחשוב. אין מה לעשות חסידות ברסלב זאת לא חסידות של יפי נפש

חסיד ברסלב יקר

לפני שאתה כותב את הדברים המסוכנים שלך כדאי לך לחשוב קצת עם מוהרנ"ת התכוון לרשעים ולצבועים שמדמים לרבנים כדי להרוויח כסף שעליהם מוהרנ"ת אמר מה שאמר או שהוא התכוון לאנשים צדיקים וכשרים שפשוט לא היו ברסלבים אני נוטה לתשובה הראשונה ודרך אגב למרות שאתה בקי בכל ספרי רבינו ויודע את דעתו במדוייק אולי שכחת מה שאמר רבינו שלא צריך לחלוק על הצדיקים האחרים כי הם לפחות מנהיגים עדה כשרה ושומרים עליהם שישמרו מצוות וילכו בדרך האמת וכו'וכו' לא חסר מקורות בדברי רביז"ל.אז בפעם הבאה תחשוב קצת לפני שאתה אומר

חבל על הדיבורים

תקרא ליקוטי הלכות הלכה ה או ו הכול רשום שם שחור על גבי לבן. וסתם מענין אותי על איזה אוטו הצדיקים שאתה מדבר עליהם נוסעים.

למעלה