אנשים יקרים

נהראש

New member
אין צורך במעשה

יש להבין תחילה. יש לפתח את הראייה ולהביט במציאות כפי שהיא עכשיו.

o n m y w a y

New member
תקשיב טוב איש.

אין לי מושג מה סוג ההתנהלות היומיומית שלך, אך לרשום משפט סתום וחסר ערך כמו זה שאתה רשמת בתור "עצה"? מה יש לך בעולם הזה חוץ מהתנהלות מעשית? מה הצלחת לעשות ללא מגע פיזי? מה יש להבין אם אתה לא מתנסה? מה אתה רואה עם עוד לא ראית כלום? ( חזיונות וחלומות הם לא פונקצויונליים ). ואיך אתה מתכוון להביט במציאות, אם אתה לא מתלכלך בבוץ? עשה טובה, ענה לעניין, או על תענה בכלל.

נהראש

New member
על כרית המדיטציה בעיניים עצומות

אולי נפגש ואולי לא. *זאת לא עצה.

אינקה

New member
תגיד

אינך שבע רצון מהכמות? מהאיכות? מאופי התקשורת? מה חסר לך?

o n m y w a y

New member
אינקה

תשמע אני מחפש דרכים לשפר את התקשורת בין אנשים. מתוך תחושת מטרה. חסרים לי דיבורים על התפתחות. דרכים לגעת... לשמוע חוויות, ללמוד... נו אינקה... אתה יודע...

o n m y w a y

New member
האם אתה מביע התעננינות מפני

שאתה הסכמת לקבל את המסכה שלי? או שאולי הצלחתי לחדור אלייך ולגרום לך להבין? אתה מבין, לפני שאני נותן לך משהו, אני מבקש ממך שאתה, תצא מסגירותך, ותן משהו מעצמך. למה? כי עד היום לא קיבלתי ממך כלום שנבע מכוונה. איזון. תן לי ואמשיך לתת לך.

אינקה

New member
נתתי לך שאלה

איני מבקש שתיתן לי דבר בתמורה. זוהי המתנה שלי עבורך - עשה בה שימוש נבון.

o n m y w a y

New member
אולי שוב אנני ברור.

אני יודע את התשובה. יצא לי לבלות קצת זמן עם עצמי ולהכיר צד זה. אין לי צורך בשאלה שלך, מפני שזו כבר מלכתחילה השאלה שלי. אין לי צורך לספר לך על תהליך אישי שלי, אין בזה טעם. במיוחד לא בדרך הזו. ולא איתך אדון אינקה היקר. אני מודה לך על הכוונה. בוקר טוב.

אינקה

New member
תמשיך להתנגד

ותיצור לעצמך עוד התנגדויות. לא באת בידיים ריקות, לכן מלאכתך לא תצלח לך. זאת היא הבעייה ולא המסכות שאתה מחליף. כשתבין זאת ותפנה אל הכנות תגלה שמלאכתך נעשית מאליה. יום נעים והמשך שבוע קל.

o n m y w a y

New member
אני לא יודע

מה כוונתך, בידיים ריקות. אך לפי הבנתי, אף אחד מאתנו אינו מגיע בידיים ריקות. זה נכון שהעבודה נעשית מאליה, והנה אתה מתקשר איתי.

אינקה

New member
ידיים ריקות

זה אומר ללא האחזויות, ללא דעה קדומה, בפתיחות. ואין צורך להיות מושלמים, מספיקה ההשתדלות.

o n m y w a y

New member
יפה אינקה.

אתה אמרת זאת בעצמך. מספיקה השתדלות. זה נכון. אני מניח שכולנו כבר יוצאים מנקודת הנחה שאיננו מושלמים לא? בעצם ענית על השאלות שלי בתשובה הטובה ביותר לטעמי. השתדלות. אז נשאלת השאלה האם אתה חושב שניתן לכוון את ההשתדלות בין קבוצת אנשים כך שהשיתוף פעולה בינהם יביא לחיכוך ולמידה? מתוך מטרה משותפת ואישית, ההתפתחות.

אינקה

New member
לצורך כך

דרוש מורה גלוי עיניים, אחרת הדינמיקה השגוייה שתתעצם תמחץ את משתתפי הקבוצה... ובמיוחד את זה שמיתיימר להובילה.

o n m y w a y

New member
אתה יודע...

חשבתי על זה קצת. אני לא יכול לשלול את מה שאמרת. זה נשמע נכון מהרבה בחינות. למען האמת זה גם מרגיש נכון. אך אתה יודע מה? זה לא שלי. ניסיתי להאמין לך, אני לא יכול. כל מה שנותר לי הוא, לחזור כמו תוכי, על המשפט הזה שדרוש מורה חי על מנת לעבור... כי אינקה אמר לי בפורום, הסכמתי איתו כי אין לי מה לומר, וזה גם נשמע הגיוני. איך אני עושה את זה שלי? יש בי משהו שחושב, שכל מה שיש בכדור הזה הם כלים שאני אמור להשתמש בהם על מנת שהאני יצליח "לבד" במשימה. גם מורה מואר הוא משהו מסוכן! לאדם עצמו צריכה להיות היכולת ותו לא. היכולת למען הדיון נובעת ישירות מהמקור, אך בשיתוף פעולה עם האדם. האדם עצמו לבד, לא יצלח. האדם שמחובר למקור, יגיע בהכרח, אם ישכיל לשמור על איזון לאורך כל הדרך.

קמהדנו

New member
גורו יוגה

כמה קטעים שהעתקתי מאתר על בודהיזם , שמתייחסים לרעיונות שלך בנושא "גורו יוגה, השיטה המתורגלת ביותר במערב כיום, כוללת את הגישה המקיפה ביותר ל הארה, אם המורה אמין. ניתן להגשימה גם באמצעות דרכי השיטה והתובנה. אף שלא כל אחד ימצא שדרך זו מתאימה לו, האמצעי הטוב ביותר להכיר ב תודעה בחיי היומיום הוא דרך הזדהות עם לאמה בעל חמלה וחסר-פחד. אם נוכל לשהות במרחב-תודעה של מורה כזה עד שיתפתחו כל איכויותינו הפנימיות, תהיה צמיחה מדהימה. ... ... הרעיון הפופולרי במערב – להגיע לבד ל הארה – מביא תוצאות דלות מול ההצלחה המהירה שבתרגול מלא עם מורה או קבוצה. אף שהאדם המודרני, החש שליטה בחייו, מעדיף להגיע ל הארה לבדו, המלכודות בדרך רבות מדי. לימוד ה תודעה סבוך ומורכב הרבה יותר מחקר התופעות החיצוניות, ותמיד אורבות הסכנות של גאווה ושנאה, העלולות לחבל בהתפתחות. לא ניתן להבין או לחוות כראוי את הרמה הגבוהה ביותר של הלימודים ללא מורה. אם חסרה התקשורת המנטרלת גאווה, רגזנות ושטחיות, אנו עלולים להפוך בודדים או חסרי-תועלת בחיי היומיום. הלאמה מפעיל שיטות שנועדו לעורר את הפוטנציאל של תלמידיו ולאפשר להם לפרוץ שכבות של התנהגות מותנה. זוהי למעשה עבודתו של הלאמה: להפוך את תלמידיו לעצמאים, מלאי חמלה וחזקים. ברמה הגבוהה ביותר מניח הלאמה לתלמידיו להיכנס לחדר המראות נטול-הפחד של תודעתו. כשהם מגלים כי הם בעלי אותו טבע, אין עוד מה למצוא."

o n m y w a y

New member
קמדהנו יקירי.

תראה. אני לא יודע מי רשם את המאמר הזה. כבודו במקומו מונח. פעם גם אני חשבתי כך, היום אנני. לא נותר לי אלא להסכים לרעיון שמדבר על המלכודות הרבות אשר מחכות בדרך. לא נותר לי אלא להסכים, שעדיף לאדם לפגוש אדם מואר, ויטב לו עם יהא בחייו מידי פעם. אני לא מסכים עם החלק הבא: "זוהי למעשה עבודתו של הלאמה: להפוך את תלמידיו לעצמאים, מלאי חמלה וחזקים." אני מתנגד בכל תוקף למשפט הזה, בהקשר שהוא נאמר בו. אני חושב מתוך נסיוני האישי בלבד, שזוהי עבודתו של אדם לעשות, ופה טמון הפח הכי גדול של הרוחניות. אין למי להתמסר, אלא לבורא. אין למי להתחבר מלבד למקור. ישנו אור אחד, והוא אור אינסוף. כל האמצעים עומדים לרשותנו. המבנה שלנו כבני אדם, החברה כמערך שבו אנו מתפתחים, וניזונים אחד מהשני. הטבע על כל מכללו, כולל האדם, וחוקיו. הכל עומד לרשותו של אדם על מנת שימצא בתוכו את הנקודה, ממנה הוא ירצה רק דבר אחד באמת. אני, מצטער אם פגעתי במישהו. אין לי כל כוונה כזו. זוהי לא דעת המאה. זוהי איננה הרצאה. אנני מתיימר להיות אף אחד. אני לא מואר. ולא יודע יותר טוב מאף אחד. אני מדבר מתוך נסיון גרידא.

למעלה