אתה טועה שוב פעם.
אני לא אומר שאכפת לך רק מעצמך,להיפך,אני מאמין שלכל בן אדם אכפת מהסביבה שלו. אולי אני קצת מאבד את הבסיס שלי אבל אני כותב את זה מנקודת מבט של דתי לאומי שנפגש כבר עם חילונים ודיבר איתם קצת על תיאולוגיה ומנסה לראות מחוץ לתמונה הכללת ומהפרספקטיבה של האחר. והמשפט האחרון שרשמת מסתכל מפרספקטיבה של מישהו שרואה ברסלברים וחב"דניקים שמנסים לשכנע אנשים ליטול לולב ולא הכיר עוד דתיים. שים לב למשפט האחרון בכל פיסקא מן הפסקאות הבאות. אני מדבר איתך בתור דתי לאומי,לי אין אינטרס להחזיר חילונים בתשובה,יש לי אינטרס שהם יקירו את המסורת של העם שלהם ושלא יכניסו את הקוראן והברית החדשה לחמישה חומשי תורה.אם הם רוצים ומאמינים באלוקים,אדרבה! זה לא אומר שכל הדתיים ככה. ולמה שלדתיים לאומיים לא יהיה אכפת מחילונים?אנחנו אותו עם,וזה ההבדל בין היהדות לשאר הדתות,לשאר הדתות יש אינטרס שאנשים יצטרפו אליהם עד מלחמה,ביהדות אם אתה לא בעם אז יעשו הכל כדי שלא תתגייר,אם אתה עובר את כל מה שאמורים לעבור אז כנראה אתה ממש רוצה להיכנס לעם. ולחילונים אין אינטרס להמיר דתיים?מה עם הל"ל?אני לפעמים רואה ילדים ונשים שאביהם לומד בישיבה כל היום והאשה מנקה,מבשלת,עושה קניות,מטפלת בילדים ומביאה הכנה כלשהיא(כמובן שלא כל המשפחות ככה,יש חרידיים "מודרניים" שעובדים).והם בעצם לא זוכים לאיכות חיים כמו שאני זוכה לה,שזה אומר ללמוד על גיטרה,להשי השכלה בישיבה טובה,לקרוא ספרי פנטזיה ושלמוע מוזיקה. אז אתה לא קצת מרחם על הדתיים שהם דתיים רק בגלל שהם ולדו ככה ולא זוכים למה שהחילונים כן זוכים בילדותם?אולי תהיה ציני ותגיד שלו אבל תחשוב אל הרבה אנשים,חילונים דתיים או דבר אחר שמאמינים רק בגלל בורות ולא בגלל הכרה.לא היית רוצה לפתוח להם את העיניים?(הזדמנות נוספת להיות ציני...) וזה לא אומר שכל החילונים ככה.