אנשים יקרים..

yaakii

New member
מה שייך מסיונרים? הידוע לך ההגדרה

למילה ``מסיונר``? * וזו הנקודה עליה רציתי להצביע- שלרוב החילוניים לא אכפת מאחרים.. כלומר, למה הדתיים דואגים שכולם יחיו באופן שלדעתם יקנה להם את הטוב ביותר, בעוד היחס מהחילוניים אינו כן?

טריאן

New member
אתה קצת מעוות את המציאות.

המטרה של הדתיים לאומיים היא לא לכפות חוק שאסור לחלל שבת,המטרה היא לקרב אנשים כדי שיכירו את היהדות יותר ויוכלו לבחור בה בלי לפחד מכל המצוות,הדינים והמושגים הסופר מסובכים שיש בהלכה.וזה לא ממש מסיונרים... וחילונים,הל"ל. ומה פתאום שלחילונים לא אכפת מאחרים?אתם לא מנהלים ויכוחים פוליטיים?זה חדש לי.

Dragonaut

New member
זו הטענה

הכי חסרת בסיס ששמעתי בחיי. אם אני לא דוחף ת'אף לחיים של כל דתי שאני רואה ברחוב, אכפת לי רק מעצמי? אם אדם דתי מנסה לשנות את אורח החיים שלי, זה אומר שאכפת לו ממני? 'חיה ותן לחיות' הפך את כולנו לאנוכיים? לא. זה הרבה יותר פשוט. לדתיים יש אינטרס להמיר חילוניים, לחילוניים אין אינטרס ממשי להמיר דתיים.

טריאן

New member
אתה טועה שוב פעם.

אני לא אומר שאכפת לך רק מעצמך,להיפך,אני מאמין שלכל בן אדם אכפת מהסביבה שלו. אולי אני קצת מאבד את הבסיס שלי אבל אני כותב את זה מנקודת מבט של דתי לאומי שנפגש כבר עם חילונים ודיבר איתם קצת על תיאולוגיה ומנסה לראות מחוץ לתמונה הכללת ומהפרספקטיבה של האחר. והמשפט האחרון שרשמת מסתכל מפרספקטיבה של מישהו שרואה ברסלברים וחב"דניקים שמנסים לשכנע אנשים ליטול לולב ולא הכיר עוד דתיים. שים לב למשפט האחרון בכל פיסקא מן הפסקאות הבאות. אני מדבר איתך בתור דתי לאומי,לי אין אינטרס להחזיר חילונים בתשובה,יש לי אינטרס שהם יקירו את המסורת של העם שלהם ושלא יכניסו את הקוראן והברית החדשה לחמישה חומשי תורה.אם הם רוצים ומאמינים באלוקים,אדרבה! זה לא אומר שכל הדתיים ככה. ולמה שלדתיים לאומיים לא יהיה אכפת מחילונים?אנחנו אותו עם,וזה ההבדל בין היהדות לשאר הדתות,לשאר הדתות יש אינטרס שאנשים יצטרפו אליהם עד מלחמה,ביהדות אם אתה לא בעם אז יעשו הכל כדי שלא תתגייר,אם אתה עובר את כל מה שאמורים לעבור אז כנראה אתה ממש רוצה להיכנס לעם. ולחילונים אין אינטרס להמיר דתיים?מה עם הל"ל?אני לפעמים רואה ילדים ונשים שאביהם לומד בישיבה כל היום והאשה מנקה,מבשלת,עושה קניות,מטפלת בילדים ומביאה הכנה כלשהיא(כמובן שלא כל המשפחות ככה,יש חרידיים "מודרניים" שעובדים).והם בעצם לא זוכים לאיכות חיים כמו שאני זוכה לה,שזה אומר ללמוד על גיטרה,להשי השכלה בישיבה טובה,לקרוא ספרי פנטזיה ושלמוע מוזיקה. אז אתה לא קצת מרחם על הדתיים שהם דתיים רק בגלל שהם ולדו ככה ולא זוכים למה שהחילונים כן זוכים בילדותם?אולי תהיה ציני ותגיד שלו אבל תחשוב אל הרבה אנשים,חילונים דתיים או דבר אחר שמאמינים רק בגלל בורות ולא בגלל הכרה.לא היית רוצה לפתוח להם את העיניים?(הזדמנות נוספת להיות ציני...) וזה לא אומר שכל החילונים ככה.

Dragonaut

New member
שוב טועה? oO

מה עם האמונה במשיח? אין אינטרס לקירובו? יצא לי לדבר עם המוני דתיים מכל הסוגים והחצרות, זו התמונה הכללית שקבלתי מהעניין. גם המתונים שבהם היו רוצים להביא לשינוי מסוים במנטאליות החילונית. בהודעה הקודמת כתבת שקיים אינטרס להכרה כללית, קירוב לדת או לפחות הבנה מינימלית. את זה אין לחילוני הממוצע. תמיד יהיו קיצוניים, בכל מקום, אסור להשתמש בהם כדוגמא. תיארת אינטרס קיים אצלך, ובכך סתרת את מה שניסית להראות לי. אכן, אתה לא חב"דניק שמנסה להחזיר את כולם בתשובה, אבל יש לך אינטרס לשינוי אורח חיים או ידע בקרב חילוניים. לי אין את זה. לא מחוסר אכפתיות, אני פשוט לא חש שום צורך להתעסק לאף אחד באורח החיים ובדרך שנכפתה עליו/נבחרה על ידיו. רחמים כלפי אלו שנכפה עליהם אורח חיים מסוים, מבלי שיזכו לאפשרות לבחור, כמובן. לא אנסה 'לעזור' להם, זה חסר טעם; ילד ממוצע שגדל באורח חיים דתי לא יחשוב שדרכי נכונה משלו. לא רוצה לפקוח לאף אחד את העיניים. עוד לא שמעתי על ויכוח על בסיס דת שנגמר ב"וואלה, צודק, אני מוריד את הכיפה והולך לקרוע את אלנבי". אם האדם לא מחפש להכיר דרכים אחרות לעומק, מי אני שאכפה זאת עליו? אכפתיות היא לא פאקטור. זו מנטאליות שלמה. לא אמנע מנסיונות המרת דתיים בגלל שלא אכפת לי מהם, אמנע מכך בגלל שאני לא מחפש לשנות אנשים, זה לא יגרום לי להרגיש יותר טוב עם עצמי או משהו כזה.

טריאן

New member
הבנת את דברי לא נכון...

אני אמרתי שיש לי אינטרס שחילונים יתקרבו לדת,אין בי שום רצון לכפות\לשכנע אנשים לעשות כך. זה כמו להגיד שבגלל שלמדינה יש אינטרס שכולם יתגייסו לצה"ל אז הם פותחים במסע צלב כלפי מי שאינו מתגייס. בעיקרון אנחנו רבים על הנקודה אם דתיים לאומיים עושים מעשים כדי להחזיר אנשים בתשובה,באופן טכני הרצון לגרום לחילונים להיפתח יותר ליהדות בגלל שאנשים רוצים להתקרב אבל הדבר הכי קרוב שהם מוצאים זה חוג מיסטיקה שמלא בבילבולי שכל,אבל כמובן לא נתקשר בטלפון לחילונים ונשכנע אותם ללכת לשיעורי הלכה. לגבי השאלה של לשנות אנשים,ויכוחי דת זה בעיקר כדי לחדד את האמונה לשני הצדדים ושכל אחד ימצא לעצמו אמת כלשהיא שיוכל להאמין בה. אם אתה לא רוצה לפקוח לאנשים את העיניים זה מאוד מובן אבל אני חושב שזה דבר חיובי.

Dragonaut

New member
כנ"ל.

לא אמרתי דבר על כפיה או שכנוע. עצם החזקתך באינטרס המדובר הופכת אותך לשונה ממני מהבחינה הזאת. אינטרס מוביל למעשים, קטנים ולא משמעותיים ככל שיהיו- הם עדיין מעשים הבאים לקדם אינטרס, שבא להתערב באמונת האדם הסופג. אנחנו לא רבים על הנקודה שציינת; זה לא משנה. בשורה התחתונה, גם לדתיים הלאומיים יש רצון לשינוי מסוים בקרב החילוניים. אמנם אני לא מייצג את המגזר החילוני כולו, אבל לי לא משנה במה אדם מאמין או לא מאמין. אין לי אינטרס להתערב, לקרב, לשנות וכו'. חיה ותן לחיות זה חשוב. אבל כן, לצורך העניין, אם הרצון לקרב/לפתוח חילוניים לדת הופך למעשים כלשהם, כן, זו כפיה. זו אמורה להיות זכות בסיסית שלי, ללכת ברחוב מבלי שינסו להמיר אותי בכל פינה. ואם כבר הגעת לשם, אדם רם דרגה בצה"ל עובד על זה as we speak; אם הרפורמות שלו יתקבלו, כן, יפתחו מסעות צלב כלפי לא-מתגייסים מכל סיבה שהיא. [אמנם לא תליה בכיכר העיר, אבל כבר הושמעו ביטויים קיצוניים בהקשר הזה, ברמת ה'הם לא יוכלו למצוא עבודה, יהרסו להם החיים']

antreprize

New member
אני לא יודע מה עם אחרים,

אבל לי לא ממש אכפת במי אתה מאמין ולמה כל עוד אתה שומר את זה לעצמך ולא דוחף את זה לפנים שלי.

למעלה