אנשים יקרים..

Shira Esther

New member
מבינה אותך

בסך הכל, מומלץ שתתמתן קצת, בכדי שלא תעבור מקיצוניות אחת לאחרת. זה בהחלט לא מקום לאנשים שבונים את עולמם האמוני בדרכך. בהצלחה!

טריאן

New member
"עשה לך חוקה חברתית"

דבר ראשון,כל הכבוד על ההחלטה!זה מאוד קשה לקבל דברים כאלה אחרי הרגל ארוך זמן.אם אתה מאמין בגישה הזו אז לך איתה. עכשיו לכיף. אנחנו מקבלים את המרות של הרב בגלל שאנחנו בקבלים את מרותה של הדת,והרב למד את חוקי הדת יותר לעומק כדי ליוכל להתאים את חוקי הדת לתקופתנו ולחקור את הדת עוד ועוד. כמו שכבר אמרו שתמרורים הם מסכמה של החברה ככה המצוות הם מסכמה של מי שמצטרף לקהילה דתית כלשהיא. הדבר דומה לחוקי בית ספר,פלאפון באמצע השיעור יוחרם וצריך לעשות שיעורי בית. לפני שתכתבו סתם דברים ותפגינו את בורתכם למדו את המושג "רב".

סיר חע

New member
עצוב ש

אם כבר בחרת לעזוב בעקבות השיחה עם הרב, בחרת להפרד באמירתך שאתה עוזב בעקבות הוראת הרב. (שנותנת קונוטציה של "אלך עיוור ארייך"). אם כבר, זה היה לאחר שיחה בה יצאת עם עצות מסויימות, מסקנות, ותובנות - שהגעת בעצמך (בעזרת אחרים). אז הייתי יכולה לנסות להבין. בכל מקרה, כל טוב.

yaakii

New member
למה מעולם לא נתקלתי בחילוני שמיוזמתו

פנה אלי וניסה להסביר לי למה אין סיבה להאמין באלוקים, ולעמת-זאת בכיוון ההפוך פגשתי הרבה?

tweeg

New member
מה אתה שואל?

למה אף חילוני לא מנסה לשכנע אותך שאין אלוהים?כי יש מלא סיבות לזה (וגם לכיוון ההפוך)

tweeg

New member
סיבות

היגיון-אמונה לא מבוססת על הגיון ולכן לא ברת ויכוח פלוטיקלי קורקט-מאוד לא מנומס להתוכח עם מישהו על אמונתו חוסר אכפתיות-באמת שלא מעניין אותי מה אתה עושה,כל עוד זה לא מערב אותי עקשנות-רוב המאמינים גדלו לדת,קשה לשנות חינוך ומחשבה של שנים חוסר שיקול דעת עצמי-ברגע שדתי כלשהו יתחיל לתהות,הוא יפנה לרב שלו,שישכנע אותו די מהר כפירה-הרבה דתיים לא ישמחו לשמוע דעות אמיתיות על האלוהים שלהם לדתיים לעומת זאת יש אינטרס ברור לכיוון ההפוך(ביאת המשיח) לגיטמציה חברתית,ביטחון עצמי חסר גבולות וכו'

yaakii

New member
כן, אך העובדה שמעולם לא נתקלתי באחד

מצביעה על האחוזים הנמוכים בחברה. ומעוררת תמיהה ביחס לאנשים הפועלים הפוך.

Shira Esther

New member
פשוט מאוד

בראיה חילונית, אדם דתי סתם מבזבז את חייו עם פחות הנאה ממה שיכול. בראיה דתית, אדם חילוני הורס אותם.

yaakii

New member
וכי לא אכפת לחילוניים שאני מבזבז

את חיי? -מסתבר שלא. השאלה שלי היא למה. למה אכפת לי שחייו יהרסו ולא לא אכפת שחיי יתבזבזו? לא חבל לו על ההנאות שפספסתי?

yaakii

New member
זו לא הפואנטה..! את הטענות קראתי

ושמעתי. אבל זה לא שייך לשאלה שלי.

Shira Esther

New member
התשובה שלך חד מימדית ומעט גזענית.

כמובן שזענות היא לא המינוח הנכון כאן, אבל לא מצאתי משהו אחר. סטיגמטיות אולי.

למעלה