אנשים יקרים..

noamgk

New member
אז תקרא שוב את דבריי,

תחשוב עליהם קצת, תפתח ראש, תנסה להשתחרר מכבלי הסטיגמות שאופפות אותך, ואולי תצליח לענות לעצמך ותחסוך לי מאמץ. אני לא הולך להתווכח על זה, הנקודה מספיק ברורה.

אייני

New member
האמת שבאופן מצחיק כלשהו ההודעה שלך

מדגימה יותר טוב מההודעה שלי איך הדתיים מנסים לחמוק מוויכוחים שעלולים לגלות להם ידע חדשXD אבל היי, כמובן, אתה לא פה כדי להתווכח, אתה פה רק כדי לכתוב הודעות קיצוניות שמנסות להגחיך הודעות אחרות ובטוח שלא יענו לך על זה כי הרי מובן מאליו שאתה צודק. כאילו, שאני אבין, אתה באמת כותב הודעות כאלה ומצפה שלא תהיה תגובה כלשהי? אז למה בדיוק אתה בפורום הזה? זה מקום שנועד בפירוש לדיונים.

noamgk

New member
לא, אני פשוט מצפה לתגובות עינייניות.

כתבת שהאדם "מתבטל" לעומת התמרורים כדי לשמור את חייו / כדי ללכת על פי החוק. האדם המאמין "מתבטל" בפני הרב, או יותר נכון - בפני התורה, כי הוא מאמין שכך הוא "שומר על חייו / הולך ע"פ חוק" (=התועלת / החובה שבקיום התורה, לפי אמונתו הפרטית). אז כן, התמרור כן לוקח מהאדם את חופש הבחירה, כי אם היה לו חופש בחירה מלא, הוא לא היה צריך להקשיב לתמרור (או לרב, בהתאם) אלא לעשות מה שבא לו. ובכלל, לעצם העובדה שהאדם בוחר להקשיב לרב לא התייחסת, כי אין לך באמת תשובה לכך. לרב אין אינטרס בהיותו רב. הרב הוא פשוט אדם שלמד הרבה תורה ולכן אנשים פונים אליו בשאלות (אם לא היית בור או שטוף מח, היית יודע את זה, אבל לא באמת טרחת לבדוק). את כל זה יכול היית להבין לבד מהודעתי הקודמת, אך העדפת להתנגח (ואתה תמשיך בכך, אני בטוח). זאת גם הסיבה שאתה מכנה את הודעותיי "קיצוניות שמנסות להגחיך הודעות אחרות", למרות שהגבתי בצורה מאוד עניינית ומוסברת להודעתו של devarea; וזאת גם הסיבה שהמשכת להגיב להודעתי על האתאיזם למרות שהצהרתי שאין כוונתי להתווכח בשירשור הזה (וגם הסברתי למה).

אייני

New member
זה שהאדם בוחר להקשיב לרב לא אומר כלום

בגלל שכמו שאתה יודע, יש בעולם "גורואים" ושטויות כאלה שעושים שטיפת מוח בכישרון דיי גדול - וגורמים לאנשים להקשיב להם. וכאן יש דמיון מאוד גדול עם כל הכבוד בין שטיפת המוח של הגורואים לבין הדרישה של הרב לצאת מהפורום הזה, אז פלא שאני מגיב כנגד זה? ואני אמרתי שלרב יש אינטרס כלשהו? אני לא מאמין שהרבנים הם אנשים אכזריים או רודפי בצע וממון או לא יודע. העיקר כיף לקלל אנשים לא מאמינים הא? הרב הוא פשוט אדם שתקוע באותו עולם של שטיפת המוח - ולכן ממשיך את המסורת שלו, ואחת השיטות היא לחסום גישות אחרות, כי אחרת הבחור עלול לחזור בשאלה. והאדם מציית לתמרורים לא כדי לשמור על חייו או לשמור על החוק - לא הבנת אותי. זה לא שאם האדם לא יציית להם הוא בהכרח יידרס. הקטע הוא שאנשים הבינו שרק ביחד הם יוכלו לחיות ולחיות טוב. אז הם החליטו להתאגד ולהקים חברות משלהם - וכדי לשמור על הסדר בחברה - הם חוקקו חוקים משלהם. למעשה - התמרור לא אומר לאדם מה לעשות. החוקים הם אלה שאומרים לאחרים מה לעשות - בעזרת התמרור. והחוקים נחקקו בידי הציבור - זה הרעיון של הדמוקרטיה. ככה שלמעשה - במובן הזה - אתה אישית הוא זה שאומר לעצמך לעצור בעצור או לנסוע כשיש אור ירוק. אה, ואגב "אדוני התמרור, בבקשה, קח את חופש הבחירה ממני, אני עבדך!" עבדי הזמן - עבדי עבדים הם..." - אם אתה קורא לזה הודעה מנומקת ועניינית ולא מעבר, אז באמת שאין טעם להתווכח - כי אני לא מבין אם ככה את השפה שלך ואתה לא מבין את השפה שלי.

DevArea

New member
לדעתך

לדעתי, זאת, לעיתים, דרך שימושית להצגת דעות.

דרך היא כן,

עם התוכן יש לי בעיה , דעה צריכה ויכולה להיות טיפטיפה יותר מתחשבת . יש אדם מאחורי הניק הזה , יש לו עבר , יש לו חיים שיקולים ודרך שלו אשר נובעות מחינוך ומתרבות אחרת . השיקולים שלו הם לא השיקולים שלך , ודרך החינוך שלו שונה . ובכל זאת, הוא אדם. אני מבין שאתה יוצא נגד הדרך שבא הוא בחר , אבל הוא בחר אותה , אז תכבד וזהו . כתיבת הערות מהסוג הזה מראות זילזול באדם וביכולתיו, ולאו דווקא בדרך שבה הוא בחר.

antreprize

New member
למה שלא תחשוב בעצמך על העניין?

לא יקרה לך כלום אם אחרים יפסיקו לנהל את החיים שלך. אני מציע שתחזיר את הרב למקומו ושתבקש ממנו להפסיק להתערב בענייניך הפרטיים.

Shira Esther

New member
מה אתה מתערב לו בחיים?

נראה לך שהרב סתם ככה היה מנחש שהוא גולש כאן? הוא בא לרב, התייעץ איתו, והרב אמר את דעתו. חלאס. לא כל דבר הוא כפיה דתית, לפעמים- כן, כן!- דתיים עושים דברים מרצונם החופשי ולא כי מכריחים אותם. הירגע והפסק לנהל לו את החיים.

DevArea

New member
לא מנהלים לו את החיים

אבל זה עדיין מרגיז באיזה קלות אנשים ממותרים על החשיבה העצמאית שלהם ועל החופש שלהם להחליט ומעבירים למישהו אחר את ההחלטה למענם.

Shira Esther

New member
אתה החלטת את זה

עובדה שהוא בחר לקבל את הוראת הרב. אנשים לא טיפשים, הם אחראים למעשיהם ויודעים להחליט. אני מבינה מאוד את המניעים שלו, ואני חושבת שמבחינתו הצעד הזה נכון. בכלל, יש כאלה שחושבים שישנו בפורום הזה סדרי עולם ומחשבה- זה לא נכון, באינטרנט אי אפשר לשכנע אף אחד. המטרה היא בעיקר לדון בנקודות מעניינות, אבל ברור שהתנצחויות לא תובלנה לשום מקום.

Dragonaut

New member
'אנשים לא טיפשים' זו הצהרה חסרת אחריות,

בהתחשב באמהות שנהגו לשרוף/לצרוב/לצלוב/לסקול את ילדיהן בהוראת הרב. מקרים קיצוניים בהחלט, אך הוכחה ניצחת לטמטום האנושי.

Shira Esther

New member
אתה מביא קצוות

חוץ מזה, מי צולב בהוראת רב? מתי בהיסטוריה היהודית שומרת המצוות אנשים שרפו את ילדיהם בהוראת רבנים? ובלי קשר, אני מקווה שהפורום לא חשוב לך עד כדי כך שנטישתו שקולה בעיניך להריגת ילד

Dragonaut

New member
אה לאלא,

לא תקפתי את המצייתים לרב בעיוורון, תקפתי את הטמטום האנושי בכלל. זה יכול להיות דתיים שמולידים 17 ילדים כשאין להם כסף לשניים, וזה יכול להיות חילוניים שמספיקים לחטוף איידס, הרעלת אלכוהול ו-20 שנה בכלא על תאונת פגע וברח בלילה אחד. [נזרוק פנימה גם את המערכת המשפטית על כל יושביה, שיקצרו את ה-20 ל-6] מטומטמים יש בכל מקום.

Dragonaut

New member
וסלחי לי על האנלוגיה

שבין נוכחות בפורום ופגיעה פיזית בילדים, אני קיצוני בבוקר.

אייני

New member
אנשים הם כן טיפשים.

לא קראת על כל אותם אנשים שהתמכרו לגורואים דפוקים במזרח (ולמעשה אפילו כאן) ויצרו כתות קטנות ותמוהות כאלו ואיבדו את כל הכסף והממון שלהם לאותו גורו שניצל אותם וברח ובסופו של דבר? יש אנשים שקלים להשפעה, והגורואים (וגם הרבנים בדרכם שלהם) הם אנשים עם אמונה מאוד חזקה בעצמם ובמה שהם חושבים ולכן אנשים לפעמים נמשכים לזה ומצייתים להם גם כשזה נוגד את ההיגיון שלהם.

למעלה