אנשים יקרים..

lאיתמרl

New member
אנשים יקרים..

בהוראת הרב שלי שליט``א... לצערי אני מוכרח לעזוב את הפורום הזה. אז... אין לי אלא לומר לכם שמאוד נהנתי מכולכם, ואני רוצה לאחל לכם הצלחה בהמשך חייכם.. ותגלו במהרה את האמת האמיתית.. ותחיו באושר ועושר עד ביאת גואל צדק אמן.. ואמן.. תודה רבה ולהתראות..

lאיתמרl

New member
אני כבר 4 חודשים בישיבה של מתזקים..

ובעז``ה אמשיך להתקרב לאבינו שבשמים /tapuzforum/images/emo13.gif

lאיתמרl

New member
לא הבנתי את השאלה..

אני כמו כל אדם שעובר מסלול של בלבולים במהלך החיים.. אבל יש כאלו שעד היום האחרון שלהם לא ידעו לאן הם שייכים.. ויש כאלו שידעו לומר לעצמם.. ``אני חייב למצוא את האמת ואיתה ללכת כל החיים !!`` אני העדפתי לבחור באפשרות השניה.

כל אופן

באחת ההודעות שלך הבחנתי בשמץ של אובייקטיביות, ואם זו מגמה סביר שעוד תצא
אתה עוד צעיר..

Shira Esther

New member
את יוצאת מנקודת הנחה

שכל הדתיים הם סובייקטיבים. הנחה שטחית ומוטעית מאוד.

כל הדתיים..

רובם ככולם (ואני לא מדברת על מקרים יוצאי דופן, מה שכפי הנראה בכל מקרה קיימים או עשויים להיות קיימים) וכל המאמינים בכלל, שיש להם שמץ של השכלה, מספיק סובייקטיבים כדי להאמין במשהו אחד ולקבוע אותו לעצמם כעובדה, ולא אמונה אחרת. אני בטוחה שה'בחירה' הזו תלויה בעוד דברים, אבל כולם נמצאים בערך באותו טווח בסקאלת האובייקטיביות-סובייקטיביות. לדוג', יכול להיות אדם יותר אובייקטיבי שראה הרבה 'ניסים' או אדם מאוד סובייקטיבי שכל הידע שלו וכל הטענות האובייקטיביות שהוא שמע נגד הדת לא יניאו אותו ממנה. לדעתי רוב האנשים בעולם מספיק סובייקטיבים כדי לאמץ כל מיני אמונות למינהם וליפול בפח שהמציאות טומנת להם.

Dragonaut

New member
זה די מעצבן

כשאנשים מתייחסים לאמת שלהם כאמת אבסולוטית.

noamgk

New member
למה זה מעצבן אותך?

אולי כי אתה מתייחס לאמת שלך - זו שטוענת שאין אמת אבסולוטית - כאמת אבסולוטית?

Dragonaut

New member
זו האמת האבסולוטית היחידה,

זו האומרת שאין אמת אבסולוטית. פרדוקסאלי, אני יודע. אם אדם חי בידיעה שאמונתו היא אמת אבסולוטית- נראה שמוחו נשטף עד לרמת אובדן ההגיון הבסיסי ביותר.

DevArea

New member
אין כמו לתת לרב לחשוב בשבילך ולהחליט בשבילך.

אדוני הרב, מותר לי לאכול? מותר לי לשתות? מותר להתחתן עם הבחורה הזאת? מותר לי לגלוש בפורום הזה? אדוני הרב, בבקשה, קח את עול חופש הבחירה ממני ותבחר בשבילי! אדוני הרב, אני עבדך!

noamgk

New member
יפה אמרת - "לתת לרב".

הוא בוחר ללכת ע"פ האמור בתורה, והוא סומך על הרב שידריך אותו, כאחד שלמד את התורה היטב ולעומק. על אותו משקל: "אין כמו לתת לתמרורים לחשוב בשבילך ולהחליט בשבילך. אדוני התמרור, אני צריך לעצור פה? אני צריך לנסוע פה על 50 קמ"ש בלבד? מותר לי להכנס לכביש הזה, החד סטרי, מהכיוון הלא נכון? מותר לי לעבור את אחיך הרמזור באדום? אדוני התמרור, בבקשה, קח את חופש הבחירה ממני, אני עבדך!" עבדי הזמן - עבדי עבדים הם...

אייני

New member
התמרור לא לוקח ממנו שום חופש בחירה

הוא יודע שאם הוא לא יציית לתמרור - הוא הראשון שייפגע מזה, זה הכל. התמרור בסופו של דבר זה פרי הסכמתו האישית - חבורת אנשים שהתגבשה למדינה כדי להיות יותר חזקים ולחיות יותר טוב ובתמורה הסכימו למסור חלק מחירותם למען הסדר החברתי. הסיבה לעומת זאת שהרב עושה מה שעושה זה בעצם כדי למנוע ממנו להיפתח לדעות חדשות ו"להתקלקל". ואחרי זה הדתיים עוד מתפלאים כשיורדים עליהם שרוב המאמינים למעשה מאמינים מתוך בורות ומתוך חינוך חזק מהבית ולא מתוך משהו אחר><

למעלה