אנרגית הצ'י

wrestler

New member
אנרגית הצ'י

מהיא אנרגית הצי? איך אפשר להרגיש את האנרגיה הזאת ומה היא נותנת במכות?

כדורים כחולים כאלה כמו בסטריטפייטר

מי סיפר לך שצ'י זה אנרגיה? מה הקשר בין אנרגיה לצ'י?

Dragon Roar

New member
תשובה יותר רצינית...

צ'י או קי זו בעצם אנרגיה שזורמת בכל מקום. הרעיון באומנויות לחימה, זה בעצם לדעת לרכז את האנרגיה בנקודה אחת וכך לפגוע ביריב.

תגובה עוד יותר רצינית

בין צ'י לבין מה שמקובל להגדיר כאנרגיה אין קשר. אף אחד לא יודע לומר מהו צ'י בדיוק. אף אחד לא יכול להגיד שצ'י "זורם" או "מקפץ" או "מוזרק". הרעיון באמנויות לחימה הוא שליטה. צ'י קיים רק במזרחיות. לדעת לפגוע ביריב הוא אמצעי לקראת המטרה.

Dragon Roar

New member
צ'י זו אנרגיה....

וזה ידוע. אוקיי, יודע מה? אם זו לא אנרגיה אז מה זה? הנה 3 דברים על אנרגיה: 1) אנרגיה מכל סוג שהוא תמיד תהפוך לאנרגית חום. --- הוכח שצ'י הוא חם--- 2) אנרגיה היא לא דבר מוחשי. --- גם צ'י לא--- 3) יש תמיד תהליך בשם "גילגול אנרגיה" --- גם צ'י עובר ממקום למקום--- אם אתה רוצה יותר פירוט שאל. וברצינות דלית- אם אין לך תשובה רצינית עדיף שלא תענה.

כמוני כמוך

אם אינך יודע מהי אנרגיה, עדיף שלא תטען לרצינות. השתמשת בשתי מלים בעייתיות בתשובתך "זה ידוע" ו- "זה מוכח". לשתיהן אין לך סימוכין. צ'י הוא חם? הוא לא כבד, או ריחני? אנרגיה אינה מוחשית? מה כן מוחשי? צ'י עובר ממקום למקום? איך אתה יודע? הרי אינו מוחשי. מניין לך שקיים בכלל?

Dragon Roar

New member
תשובות לשאלות שלך...

צ'י הוא חם? הוא לא כבד, או ריחני? אנרגיה אינה מוחשית? מה כן מוחשי? צ'י עובר ממקום למקום? איך אתה יודע? הרי אינו מוחשי. מניין לך שקיים בכלל? 1) לפי מה שאני ראיתי כן הוא חם. כבד וריחני לא יודע. 2)כן אנרגיה זה דבר לא מוחשי. אתה יכול לבדוק במילון מה זה "מוחשי" אבל בעיקרון זה כל דבר שאפשר להחזיק או להרגיש. 3) מניין לי שקיים? אני ראיתי את הוכחות שלי אם אני לא טועה אתה לומד טאי צ'י לא? נו אז אתה אמור לדעת יותר טוב מכולנו.

אם נחזור למילון שלך

מוחשי - מה שאפשר להרגיש. צ'י זה אנרגיה. אנרגיה אי אפשר להרגיש. צ'י זה חום. אתה לא מרגיש חום? אני לא יודע אם למחלה הזאת יש שם. אולי בודוקאן יודעת. נשמע לי רציני, אבל. בד"כ אתה צריך להיות קפוא לגמרי או לחילופין אחרי שנרף עורך כדי שתפסיק להרגיש חום. אני בספק אם במצב כזה יש לך יכולת פיזית לקלוד במחשב. מכאן שהבעיה עשויה להיות פסיכוסומאטית. בדיקה אצל פסיכולוג שכונתי בזמן עשויה להציל חיים.

bizhar

New member
התשובה שלך יותר רצינית?

"אם זו לא אנרגיה אז מה זה?" אחלה הוכחה! לגבי שאר ה"הוכחות" אני מעדיף אפילו לא להגיב. אני לא יודע בקשר לדלית אבל אם יש לך מחקרים מדעיים אשמח לעיין בהם. ואם אין לך, אולי לפחות תהיה מנומס?

Dragon Roar

New member
דלית ..

אז כן זה מוכח. בקשר לחום: מאסטר סיני הראה באור אינפרה אדום איך הוא מוציא צ'י מהיד. (ראו גלי חום) היה עוד מקרה שהוא ריכז צ'י לכיוון יד של מישהו ואתו אדם הרגיש צריבה. יש חבר פורום שהרגיש גם משהו דומה בזמן אימון.. בקשר לגילגול אנריגה: היה נזיר שאולין שהעביר את הצ'י לתוך מחט, זרק אותה דרך קיר זכוכית והקיר התנפץ. ברור לך ולביזאר שאם היו זורקים עליכם את זה הייתם מדממים למוות.. אבל אני מניח שלדלית היה טיעון למה המחט לא הייתה טעונה באנרגית צ'י. יודע מה דלית אולי תסביר לי מה זה צ'י לפי דעתך גם ביזאר יכול להצטרף.

להבנתי

קודם כל שליטה בעצמך. תרגול חוזר ונשנה של תנועות, עד שאתה מסוגל לבצען לפי רצונך - בעיטות, אגרוף או מכה בעוצמה מדויקת ולמיקום שאתה קבעת - שליטה בעצמך, להמשיך להתאמן גם כשנמאס, גם כשמשעמם - משמעת עצמית. שליטה עצמית. שליטה במערכת. המערכת הזו היא אתה ויריבך. בגדול המערכת הזו היא כל סביבתך. מוסאשי כתב כי אמן לחימה יוכל ללמוד לעשות כל דבר. סוג של שליטה. אמן לחימה שולט על סביבתו - הוא אינו רק בובה המתנהלת כפי שאחרים מכתיבים לה - הוא אחד היוזמים, אחד הכותבים. שליטה הוא רעיון די גדול, די עמום. שליטה היא דברים שונים לאנשים שונים, אבל אם הייתי צריך לסכם אמנויות לחימה במילה אחת, את היכולת הנרכשת במאמץ ואימונים, את המטרה לשמה נרכשת יכולת כזו - עם כל אי הדיוק הנובע מסיווג למילה יחידה, שליטה היא המילה הקרובה ביותר לטעמי.

orii

New member
אני עם דלית

לדעתי, שליטה היא מושג מאוד רחב שמגדיר מאוד יפה, במילה אחת, את המטרה של לימוד אומנות לחימה.

Yin

New member
דווקא לא

אחד הדברים היפים שאני למדתי מעסוקי באמנויות הלחימה (טאי צ'י ובה-גווא) הוא הזרימה. לא ליזום, לא להתנגד, פשוט לזרום ולראות מה קורה. היכולת להרפות ולזרום היא היכולת החשובה שאני למדתי, היציאה מכל מצב, ולאו דווקא השליטה - ממש אין לי רצון לשלוט. לגבי צ'י, שוב חוזר הניגון, יש הבדל בגישה בין המדע ה"מערבי" לבין חוויות ותובנות. לדעתי אני כן מרגיש צ', למשל: את זרימת הצ'י אצלי בגוף, צ'י של אחרים שמוקרן מעבר לגוף (הילה, אולי). אולי אין הוכחה "מדעית" או מדעית, אך כיוון שאנני מרגיש עצמי כבול למגבלות כאלו ואחרות אני לא מרגיש גם צורך להוכיח לפי אותן נוסחאות. דרך אגב צ'י הוא מידע, צ'י הוא פוטנציאל, צ'י הוא המשאב שבלעדיו אין חיים ולוּ לחלקיק שניה (אנרגיית החיים). עדי

זה לא מה שאני למדתי.

לזרום - כן בהחלט. אבל לא לזרום כעלה על הנחל, שאין לו כל קשר או השפעה על מהלך הנחל. הזרימה היא חלק מהבאת המערכת לאיזון, מהחזרת הרמוניה למצב דיסהרמוני. וו-ווי אינו פאסיבי לחלוטין. צ'י - לא פסלתי. לא טענתי שאין. או שיש. ביקשתי להימנע מהדבקות פסבדו-מדעיות למונח. אתה רוצה לומר צ'י - תפדל. למה חייבים את האיצטלה המדעית של "אנרגיה"? כך גם - אנרגית החיים. זו עוד מן המצאה מוזרה, מן יצור כלאיים שכל קיומו בהתהדרות מפוקפקת ב"כאילו מדע" לצורך הוספת אמינות זו או אחרת לדברים. אם משתמשים במונח בהקשר למדע המערבי, בלי שיהיה לו כל סימוכין במדע המערבי, זהו סוג של רמיה ואחיזת עיניים. המדע כיום לא מתעסק עם צ'י, לרוב. בכל הניסויים ביפן וסין לא הצליחו למדוד או להוכיח חד משמעית קיום צ'י. למה אם כך להתעקש לתת לו כסות שאינה שלו? אמרו צ'י. אנא המנעו משימוש במילה אנרגיה בהקשר.

orii

New member
השליטה של העלה הזורם בנחל

זהו נרגעתי, אני יכול לחלוק על דלית. כשאני דברתי על שליטה בהקשר של אומנויות לחימה ובהקשר יותר ספציפי של טאי צ'י אני דברתי על שליטה כמו זו של עלה המונח בזרם ונסחף בנחל. תשאלו אז איפה השליטה? אז לדעתי, חלק גדול מהשליטה מושג מזה שהעלה מפסיק לחשוב שהוא ספינת קיטור. הוא רק עלה ולכן הוא לא זה שיזיז את המים. הוא יכול לנסות לנפנף ב"כנפיו". הוא גם יכול להאמין שהוא השולט בזרם. החלק השני של השליטה של העלה בזרם נמצא פעם בהרבה זמן כשהוא בדיוק נתקע באיזה מכשול סלע, ענף, והוא נתקע כך שהוא נעצר והזרם שקול משני צדדיו - ואז ורק אז ניפנוף קל בכנפיו יכול לשנות את כיוון ההסחפות שלו.

bizhar

New member
עלה מנפנף בכנפיו? אורי, אני מודאג

אבל כמטאפורה - אהבתי.

למעלה