אנרגית הצ'י

orii

New member
יש לזה סיבה כמובן

הסיבה לכל מטאפורה יש את הגבולות שלה דרך אגב, בבוטניקה יש עלים שיש להם כנפיים.

אולי דג בזרם תהיה השוואה יותר טובה,

או ציפור ברוח. סאלמון יכול לשחות מאות קילומטרים נגד הזרם ובמעלה מפלים, כי הוא יודע להשתמש בתכונות הזרימה של המים לטובתו. ציפורים יכולות לעוף נגד כיוון הרוח כי הן יודעות להשתמש בזרימת האויר לטובתן. העלה בזרם ישוט במורד הזרם, או ייתקע בדרך; אין לו יכולת להגיע לאן שהוא רוצה. לדג ולציפור יש. לפחות, כך אני מבין את זה...

orii

New member
יש ויש

אתה צודק שעלה היא לא אנלוגיה טובה מכיוון שאין לו שום כח משל עצמו (למרות שהענקתי לו קצת הסיפור שלי). בעולם החי יש את אלו המפעילים המון כח ויש את אלו שיודעים לנצל את הזרם. דג הסלמון מצליח לשחות במעלה מפלים בזכות שרירים אדירים (וטעימים). כמובן שמבנה גופו והתנהגותו עוזרים אבל דג עם פחות שרירים היה נכשל. גם בעולם הציפורים יש את אלו שעובדות על המון כח של שרירים (ציפורי השיר) ויש כאלו שמצללות בעיקר זרמי אוויר (למשל הדורסים הגדולים - נשרים ועיטים). אני רוצה להוסיף שגם החיות שמשתמשות במלא כח - יחסית לאדם הן מאוד יעילות.

אני מבין למה תבחר כזה מושג

אבל למרות שאני לא מתיימר להגיד במה אמנות לחימה מתמצה (תן לי עוד עשר שנים ונדבר), קשה לי לקבל משפטים כמו "שליטה במערכת", "אמן לחימה שולט על סביבתו". אני גם יכול להגיד בוודאות שאי אפשר להבין את זה מהקאנונים הסינים, אבל זה באמת far fetched. למה לא
? זה לא בשביל מילים

לא מכיר מספיק קאנונים סיניים, אבל

אני חושד שאתה צודק לחלוטין ובהם המונח שליטה לא יהיה. אולי לא הסברתי עצמי היטב, ואולי הבנת ואנו פשוט חלוקים - אמן לחימה "שואף"* להיות בשליטה בכל רגע ורגע, אין זה אומר כי הוא אכן תמיד בשליטה. *שואף - עם או בלי מרכאות - אינו המונח המתאים. חלק ממסגרת האימונים מובילה למצב בו אמן הלחימה "מודע יותר לסביבתו" מחד, ומסוגל "להגיב נכון יותר" מאידך. המרכאות כיוון שעוד לא הצלחתי לקלוע לניסוח מדויק של מחשבותי בתחום. מו זה זני מדי. גם הטאו משחק תפקיד קל.

קל זה לא בהכרח לא נכון

לא חייבים מושג חדש כל פעם. אתה אולי מתכוון שהוא שואף להשיג הרמוניה, איזון, ואז זה כבר מורכב מדי בשביל תשובה מהשרוול. אחרי שאתה מנסח את זה ככה אז אני יכול רק לחלוק על המילה "שליטה", שלא מסתדרת לי.

יקירי - זה שלא מצאת את הצ'י שלך לא

אומר שאין דבר כזה... חפש, חפש... ואולי יום אחד גם אתה תמצא

chataka

New member
בתור התחלה, תנשום.

הנה לינק מפורום אחר שמסביר תרגיל "איך להרגיש". צ'י קונג. לחלופין, אתה יכול ללכת לטיפול רייקי או הילינג כלשהו

wrestler

New member
תודה

אבל אני לא מבין כל כך טוב אנגלית. אם יש לך תביאי לי בבקשה קישור לאתר בעיברית. תודה מראש

WaveGal

New member
הסבר אפשרי לדגדוג בידיים

עד כמה שאני מבין, הדגדוג בכפות הידיים נובע מהגברת זרימת הדם בהן (ולרוב מלווה גם בשינוי צבע של כפות הידיים וכמובן בהתחממותן (התחממות אותה יכול להרגיש גם מטופל)). אפשר לקרוא לתופעה "הגברת זרימת הצ'י לידיים" אבל אני לא בטוח שזה תורם להבנתה. לעומת זאת, יכול להיות שהחיפוש אחר התחושה (של זרימת דם מוגברת) משמש מורים (לא"ל או רייקי\הילינג\וסוגים מסויימים של שיאצו) כביופידבק לשחרור כפות הידיים. זרימת הדם משופרת בכף יד בה השרירים משוחררים ובמקרים רבים נרצה שתלמיד ישחרר את שרירי כפות ידיו. אפשר לבקש ממנו "שחרר את כפות ידיך" או ללמד אותו לחפש את תחושת הדיגדוג ולכנות אותה בכל שם. יש כאן קשר סיבתי בין תופעה פיזיולוגית (הגברת זרימת הדם) לביצוע נכון (בא"ל או טפול) מצד אחר ולתופעה תחושתית (דגדוג בכפות הידיים המכונה זרימת צ'י) מצד שני. הקשר בין השניים האחרונים הוא קורלטיבי (קורים באותו זמן ומקום אך לא גורמים זה את זה) בלבד לדעתי. אולי.

מסכים ביותר. בגלל אי-ההבנות האלה,

מתייחסים אצלנו ל"זרימה" באופן כללי, בלי להתעקש על מה בדיוק זורם.

chataka

New member
מעניין

תודה גל. עפ"י תפיסתי, גורמים שונים שמתרחשים באותו זמן ומקום (אך לא גורמים זה את זה), עשויים להיות קשורים למקור סיבתי משותף, שגורם לשניהם, ובתורו- אף הוא יכול להיות מקושר לגורם סיבתי ראשוני יותר, וכך הלאה, והלאה והלאה.. עד אין סוף :) שבת שלום. וברוך שובך :)

כמובן, צריך רק למצוא את הגורם

הראשוני המחבר בין אורך חצאיות לכתמי שמש למחיר הזהב בבורסה... לא תמיד קיום מקביל מעיד בהכרח על קשר סיבתי.

איקידו

New member
תציץ בקישור יש שם מידע מועט

יש פה נגיעה בנושא של "קי" או "צ'י" בהקשר של האימון באיקידו. לקונספט של צ'י יש יישומים שונים ומשותפים באמנויות לחימה שונות. באחת הוא משמש להעצמת מכה, באחרת הוא משמש לספיגת המכה ללא כאב, יש שמשתמשים בטכניקות של שליטה בצ'י של התוקף ויש שמזסים ליצור הרמוניה בין הצ'י של המתגונן לבן זה של התוקף. יהכל בהתאם לאמנות או השיטה אותה אתה לומד. המלצה עניינית היא קודם כל לשאול את המורה שלך כי כאן תצטרך לסנן הייטב בין ציניות, לעג ותשובות ענייניות. שאל את המורה שלך וספר לנו על תשובתו כך נחכים ונבנה דיון פורה. תציץ בקישור

Tonjin

New member
שכחת עוד סוג של תשובה

חוץ מהשלוש שמנית, את במצב רוח טוב הבוקר או סתם שומרת על ממלכתיות....?

אתה מצפה להרבה מתשובה בכתב

את הצי השישי אפשר להרגיש אם אתה ז--ה בנמל חיפה. צ'י אפשר להרגיש אם מישהו שיודע מה זה מסביר לך. בד"כ באמצעות מגע כלשהו. אם תתאמן מספיק תהיה אתה זה שמדגים צ'י. למה לך להרגיש צ'י?

איקידו

New member
דלית

נער בן 16 שואל (בלי להתחכם) בתמימות שאלה. למה אתה עונה בהתחכמויות כאלו? יש לך תשובה בשבילו? או שאלות? אתה יכול להפנות אותו לנ"צ באינטרנט לקבל עוד מידע או להפנות אותו לאדם שיוכל אולי להסביר לו? בנער בן 16 מתעוררת סקרנות? יש פה מקום לציניות המאוסה הזו? נמאס.

למעלה