אנלוגיות

benda2109

New member
אנלוגיות

מגבית : תרומה 1. שלט - כיוון 2. חוב - ערבות 3. סקר - דעה 4. מדד- כפייה מקצב : מנגינה 1. מרבץ - מחצב 2. מרקם : חומר 3. מסגרת : תמונה 4. מרשם : תרופה

benda2109

New member
חחחח את התשובות

יכלתי לקרוא בדף תשובות שמצורף לאוגדן. זה לא עזר לי כ". אני מחפש את משפטי הקישור

benda2109

New member
אני מחכה לתשובה

ומוסיף עוד אחד התפאר : הילל 1. הצטרף - צירף 2. התפטם - אכל 3. התגשם - חזה 4. התקוטט - היכה למה התשובה בזה 1 ?

אממ..

התפאר והילל זה בעצם אותה הפעולה רק שב"התפאר" האדם עושה אותה ואילו ב"הילל" מישהו אחר עושה את זה. בדיוק כמו הצטרף וצירף יותר ברור?

tuluse

New member
וקצת יותר מדויק..

התפאר זה הילל את עצמו... כמו שהצטרף זה צירף את עצמו...

benda2109

New member
אני לא מבין

אדם לא יכול להתפאר בהשגיו של בנו ? ואז הוא לא מהלל את עצמו אלא את השגיו בנו

מנסה

ואז זה גם מסתדר לך עדיין עם התשובה שהוא מצרף את בנו. מקווה שעזרתי אם לא תנסה להסביר מה לא מובן לך בתשובה.

benda2109

New member
לא כ"כ

הצטרף- זה בטוח פעולה שאדם עושה על עצמו. (המושא = מבצע הפועל) הוא לא יכול להצטרף את בנו. מצד שני - להתפאר- אדם יכול להתפאר בעצמו או בבנו. (כלומר המושא לאו דווקא מבצע הפעולה)

tuluse

New member
אני לא בטוחה אבל...

אולי התפאר זה בהכרח על עצמו וכדי שזה יהיה כל מישהו אחר זה יהיה "פאר" כלומר - הוא התפאר בהשגיו אבל - הוא פאר את השגי בנו שוב, אני רק מעלה השערה...

BoNoAyChI

New member
ולדעתי...

הוא יכול להתפאר בהישגי בנו, אבל הוא עדיין מהלל את עצמו (על כך שיש לו בן עם השגים כאלה....) אדם לא יכול להתפאר בהשגיו של מישהו שלא מקורב אליו, ולכן זה באמת הקשר באנלוגיה הזו --> מתפאר = מהלל את עצמו.

benda2109

New member
קשה לי להסכים

אני יכול להתפאר מיופיה של תמונה שאני רואה בעיתון. איזה קשר יש לי בדיוק?? שהעיתון שלי?

Ann2922

New member
אולי התכוונת להתפעל מהתמונה

לפי הגדרת המילון להתפאר זה התגאה, הילל ושיבח (בעיקר את עצמו). • עשית עבודה מצוינת, אתה בהחלט יכול להתפאר בה. • הוא הודה במעורבותו במעשה ואף התפאר בכך. פיאר את הישגי בנו, או הילל את הישגי בנו , נשמע יותר נכון בכל מקרה התפאר זה הילל את עצמו

ניסיון..

2-1 מגבית זה בעצם סוג של תרומה כמו שחוב זה סוג של ערבות 1-2 מקצב זה משהו שקיים במנגינה כמו שמרקם זה משהו שקיים בחומר משפטים קצת עילגים, אני יודעת..

benda2109

New member
חשבתי על משהו אחר

במגבית אוספים תרומה לכל מנגינה מקצב ייחודי כמו שלכל חומר מקצב יחודי אבל אני לא בטוח בהם. וגם האנלוגיה השניה מציקה לי

תראה..

המשפט הראשון בסדר, אבל הוא לא בדיוק מתאים לאף אחת מהתשובות.. ועל המשפט השני אני לא מסכימה, זה לא כ"כ נכון להגיד שלכל מנגינה יש מקצב יחודי (אני דיי מתעסקת במוזיקה אז אני יודעת) ובטח לא נכון להגיד שלכל חומר מרקם יחודי.. מהתירגול שלי באנלוגיות הולכים על הדקויות האלו שצריך למצוא הגדרה מדוייקת ככל האפשר, והכי חשוב.. שתמיד תהיה נכונה ללא יוצאי מן הכלל (אלא אם כן מגדירים את זה כמשהו יוצא דופן) הבנת ת'כוונה שלי?

BoNoAyChI

New member
אולי...

מקצב הוא מאפיין של מנגינה, וכך גם מרקם הוא מאפיין של חומר.

slashon1

New member
התשובה לאנאלוגיה הראשונה

זה בכלל 3 הפירוש של מגבית זה: איסוף כספים למטרה מיוחדת לכן: מגבית- איסוף תרומה למטרה מיוחדת סקר- איסוף דעות למטרה מיוחדת גם כן

למעלה