אני תוהה אם אני שייך לכאן

L e j l a

New member
אני תוהה אם אני שייך לכאן

מאז שאני זוכר את עצמי סבלתי מחוסר ביטחון עצמי קשה. השנה האחרונה הייתה נוראית בעיניי בגלל שלקחתי כל דבר ללב ומצאתי את עצמי יום אחר יום עם מועקות נפשיות ומצבי רוח שהתבטאו לפעמים כדכאונות. אני תוהה אם אני סובל ממשהו או שאני פשוט צריך ללכת לפסיכולוג

היי

יצא לך לקרוא על ההפרעה? הרגשת שהיא מתאימה לך?

אם כן - תוכל להעלות את זה בפני איש מקצוע ולשמוע את דעתו המקצועית.

מהמעט שכתבת אני לא יכולה לשער אם יש סיכוי שמדובר בהפרעה...

בכל אופן - אתה אומר שאתה סובל מקושי נפשי ושסבלת מאוד בשנה האחרונה, לכן בלי קשר לסוג האבחנה הייתי ממליצה לך לפנות לפסיכולוג...

תרגיש טוב

L e j l a

New member
תודה על המידע

מצאתי חמש גורמים שיכולים להעיד על הבעיה הזאת (כמו שנאמר בויקיפדיה). מה דעתך?

אני בטח לא יכולה לאבחן אותך

רק איש מקצוע יכול לעשות את זה...אבל אתה מוזמן לפרט על הקריטריונים שאתה מזהה אצלך ואיך הם מתבטאים אצלך.נוכל לתמוך, להזדהות ולייעץ

L e j l a

New member
בבקשה

01. דפוס עז ובלתי יציב במערכות יחסים בין-אישיות
02. דימוי עצמי ותחושת עצמי בלתי יציבה
03. חוסר יציבות רגשית ושינויים חדים במצב הרוח
04. תחושת ריקנות כרונית
05. כעס עז וקושי לשלוט בו

התכוונתי שתשתף איך זה מתבטא אצלך ספציפית

לשתף במקרים ובחוויות אישיות, אם לא קשה לך

L e j l a

New member
זה בעיקר מסתכם בלקחת כל דבר ללב

ולשבת בסוף היום במיטה או באמצע העבודה עם מועקות ולחצים על החזה

ozpe

New member
אבחון עצמי

באופן עקרוני לכולם יש את כל ההפרעות שכתובות בספר כל הזמן ההבדל הוא בתקיפות ההפרעות, בעוצמה של הרגשות והכי חשוב איך זה משפיע על התפקוד. אין לך מה לחשוש מזה שזיהית 5 סימפטומים מוכרים. לכל הפרעה/מחלה שתסתכל בבריאות הנפש תראה מאפיינים שתוכל להזדהות איתם. כדי להבין לעומק האם המצבים הדיכאוניים שאתה מתאר הם מועקה שגרתית או משהו קצת יותר כבד כדאי לך לגשת לתחנת בריאות הנפש הקרובה אליך ולהיפגש שם עם איש מקצוע בשלב הראשון זה יעזור לך לקבל קצת פרופורציות לגבי התסמינים שמצאת. בכל מקרה אני ממליץ לך לסנן טוב טוב את הפרטים האישיים שאתה חושף/משתף באינטרנט

L e j l a

New member
לא הבנתי איזה פרטים אתה רוצה שאסנן

ולמה שאסנן? התביישתי יותר מידי בחיים בשביל שעכשיו אעצור את עצמי

כל-כך מזדהה!!

שנים נחנקתי לבד עם כל החרא כי לא היה שם אף אחד שיקשיב וישים לב!!

ואח"כ הסתרתי את הבעיות והטיפול והתרופות (ע"י טיפול פרטי) כי אמרו לי שכדאי לי להסתיר... (ההורים והבי"ס)

עד שאמרתי - עד כאן!! אני לא צריכה להסתתר!! אני לא צריכה להתבייש בעצמי!! ושיקפצו כולם!!

ozpe

New member
חס וחלילה להתבייש

הרשת בכלל והפורום בפרט זה אחלה מקום לשתף בחוויות. בלסנן את הפרטים האישיים אני מתכוון שתביא בחשבון שמה שתכתוב כאן מופיע בכל חיפוש בגוגל ואין לך שליטה עליו מרגע שכתבת אותו

L e j l a

New member
אין לי בעיה עם זה

בכלל, אם המקרה שלי יגרום לבן אדם אחד להזדהות איתי או לשנות לגרום לו לשנות את הגישה אני אהיה הכי שמח שיש

שושני5

New member
L e j l a

אני לא מאבחן, אבל לא נראה לי שיש לך הפרעת אישיות גבולית.
אל תילך לשום תחנת בריאות נפש, נראה לי שזה יכול רק להזיק.
וגם אני מצטרף להמלצה של ozpe ואומר לך לסנן טוב טוב את הפרטים האישיים שאתה חושף באינטרנט.

L e j l a

New member
לא מבין מה יש לי לסנן

מה כבר יקרה, מישהו ילך ויספר על כך שאני חסר ביטחון עצמי? אני לא מסתיר את זה

ozpe

New member
תפוצת הפורום גדולה ואתה

אף פעם לא יודע מי יכול לזהות אותך לפי איזה פרטים. זה השיקול שתיקח בחשבון במחשבה על איזה פרטים לסנן.
דבר שני, שוב, לכל אזרח במדינה מגיע סיוע בריאותי נפשי. סיוע כזה של מתן מידע ואבחון ניתנים במרכזים לבריאות הנפש באזור מגוריך.

אני לא מסכימה איתך...

יש הבדל בין היפוכונדריה לבין איבחון עצמי.
היפוכונדר ימצא בכל דבר את הסימפטומים שקיימים אצלו ויאמין שיש לו... ובכן, כל מחלה אפשרית.
אבחון עצמי לעומת זאת הוא בדרך כלל משהו שקורה מתוך מחשבה עמוקה, מחקר בנושא, קריאה על הפרעות דומות... זה בכל מקרה איך שזה היה אצלי עם האספרגר. עשיתי מחקר מקיף וגורף בכל רחבי הרשת, בדקתי לגבי הפרעות אחרות שאולי אני מזהה בטעות אצלי כאספרגר... וכשתסמונת אספרגר נשארה ההסבר היחיד והרגישה כמו הדבר הבאמת נכון לגביי, ידעתי שזה זה.
&nbsp
L e j l a, אני ממליצה לך בחום לעשות את כל המחקר שאתה יכול. בדוק לגבי הפרעות קרובות. חשוב עם עצמך האם הסימפטומים האלה באמת חזקים אצלך. אם, כמו שאמרת, כל יום מסתיים במיטה עם מועקות ותחושות רעות, סביר להניח שמשהו באמת לא רגיל אצלך. אני ממליצה כן ללכת לתחנה לבריאות הנפש. גם אם יתברר שזו לא הפרעת אישיות גבולית אלא דיסתימיה או כל דבר אחר - טיפול הוא דבר חשוב.
אם רע לך אז רע לך וצריך לטפל בזה.
&nbsp
קטנית סוף

golan2072

New member
טיפול נפשי יכול להועיל לך בכל מקרה

ולא צריך "לסבול ממשהו" בכדי להינות מיתרון בטיפול נפשי, גם אדם ללא "הפםרעה" של ממש שיש לו התלבטויות או חוסר כיוון בחיים יכול להרוויח מטיפול... וטיפול אפשר לקבל מעוד אנשי מקצוע בנוסף לפסיכולוגים, כולל גם עובדים סוציאליים (יש לי ניסון מאוד טוב בכיוון הזה).
&nbsp
לגבי מצבי רוח טיפול תרופתי יכול לעזור מאוד (ואני אומר לך את זה מניסיון אישי) וכך גם לגבי ביטחון עצמי. לתרופות כיום יש יחסית מעט תופעות לוואי, ורוב מה שפסיכיאטר ירשום לך הוא בסל התרופות ומסובסד מאוד בידי המדינה.

למעלה