אני שמח שהנושאים

שאלות טובות

"לאן תוכל הנשמה לשאוף עוד?" - לאינסוף כמובן. ושאיפה לאינסוף היא שאיפה שיכולה להתקיים ולהתמלא ולהמשיך לשאוף לנצח נצחים. ויש די באור אינסוף בכדי למלאותה לנצח. "מה הטעם באתגרים שמציג בפנינו העולם הגשמי, אם המכשול הפיסי מוסר בכל מקרה בעולם הבא?" - זה בדיוק מה שאמרתי כבר. המכשול הפיסי יוסר בכל מקרה. כל השאלה היא אם הוא יוסר מאליו או שאסירו בעצמי. וכמה שאסירו בעצמי - זה כל העצמי שישאר לי. והעולם הגשמי הוא ההזדמנות שניתנה לי לעשות זאת בעצמי. וכל הנושא הזה מוסבר כאן בהקדמה ובפרק ראשון, וגם עניין היות הנשמה "חלק אלוק ממעל". וגם אם לא הכל מתבאר מהקריאה שם, מתבאר בוודאות שיש דברים בגו וכדאי לבדוק עוד את העניין הזה.

גוססי

New member
"וכדאי לבדוק עוד את העניין הזה"

אתה חוזר על הצעה זו שוב ושוב, אולם עד כה לא ציינת כל שיטה המאפשרת לבדוק את מה שהתיאולוגיה/מיסטיקה היהודית מספרת לנו. איך בודקים מה קורה לנשמה בעוה"ב? איך בכלל ניתן לודא שהעוה"ב אינו יותר מסיפורי סבתא?

קרא שוב את דברי

ותראה שזו אינה הצעה שהצעתי. אמרתי, שמי שיקרא את הפרקים שציינתי, על אף שטרם יבין הכל, יבין בוודאות שדברים בגו ושהדברים שווים בדיקה נוספת - לאמור קריאה נוספת ועם אזניים קרויות לשם שינוי. והוא יבין זאת בעצמו וכבר ימצא דרך לעשות זאת ולא יזדקק לעצותי. "איך בכלל ניתן לודא שהעוה"ב אינו יותר מסיפורי סבתא? " - מציצים בספרים הנ"ל, או בדומיהם, נפגעים, מרימים גבה, מתחילים לקראם קצת יותר ברצינות ועד מהרה מבינים שחבל"ז להתווכח. ואני בכלל לא מתבדח. וזוהי החזרה בתשובה שאני מאמין בה. לא מכח סיאנסים ולא מכח מתים קלינים ולא כל שאר הסיפורים אלא מכח התורה עצמה. והוא שנאמר - "טעמו וראו כי טוב ה'".

Governor

New member
`לא מכח סיאנסים ולא מכח מתים קלינים

ולא כל שאר הסיפורים` מענין. התואיל להקצות לנו מספר דקות מזמנך היקר ולקרא זאת, ולאחר מכן, את זה (שלשה חלקים), ולומר לנו מה דעתך? יש נשמה, או אין, האם ה- essay של דניאל מוכיח משהו? אם דניאל אינו מאמין בהבליו - האם יש התר לשקר לאנשים כדי לשכנעם? (אם דניאל מאמין בהבליו - הריהו אידיוט) ______________________________________________________________ 0284392570 פגוש_בדב_שכול

לא אואיל

זמני אכן יקר מדי. אמרתי מהי אמונתי ואל נא תנסה להסיתני ולא להסיטני מן העניין. וביום שבו תחל אתה לחוות דעתך על מודלים השוכחים דיפוזיה למשל או על מי שסובר שנביטת זרע חיטה היא תהליך אבולוציוני למשל או שאלקטרופורוזה היא שימוש שעושה המדע בהשערת האבולוציה או שאר המלחמות בבערות שאני מנהל פה לעיתים ואתה יושב ומתעלם, אשקל גם אני להרחיב חזיתותי.

SilentMike

New member
מלחמות בבערות

זה טוב
.

גוססי

New member
יתכן ששווה לקרוא עוד

אבל איך ניתן לבדוק שכל הדברים הכתובים תואמים למציאות אובייקטיבית כלשהי?

גוססי

New member
הנשמה שלך מנותקת מההתנהגות האנושית

המין האנושי כקולקטיב מעולם לא פעל להשגת "מדרגה יותר גבוהה ממצבו הנוכחי". בראש מעייניו עמד תמיד הרצון להישגים חמריים ואינטלקטואלים. אם לנשמה יש שאיפות אחרות, "רוחניות" יותר, אזי מסתבר כי השפעתה על הגוף הנושא אותה שולית עד אפסית.

Brusi

New member
עובדה!

לפי אמונתך הדתית, העולם הבא קיים. עדיין יש בעולם אנשים אשר לא חפצים בו - כל אוכלי הצ'יזבורגר בעולם אינם מנסים להגיע אליו במשך כל חייהם. יותר חשובה להם חתיכת הגבינה הצהובה, או חתיכות השרימפס בתבשיל מאשר העולם הבא. תוכל לטעון כי זוהי טיפשות, אבל זה המצב.

soad rocks

New member
האמונה שלי היא...

אני מאמין שהתנ"ך והדת בכלל נועדה להביא מסגרת מסויימת לחברה שסובבת אותנו מסגרת חוקים שבסופו של דבר תביא אותך לכך ותנהג טוב כלפי החברה מסביבך וכלפי עצמך בלי שום קשר לאל או כח מסויים שמעלינו לכן בן אדם שהוא אטאיסט ונוהג כלפי סביבתו בצורה מוסרית וטובה ולא פוגעת יכול להחשב לבן אדם חכם יותר (ולא יותר מזה) מאשר אותו אדם שצריך ספר שכתובים בו חוקים שמפרטים לו איך להתנהג כלפי מי ואיך לעשות את זה וכל זה סובב סביב אל מסויים שהוא דמות בידיונית לחלוטין שסה"כ נועדה להרתיע את האדם מביצוע עבירות של אדם לחברו וכדי שכל זה יהיה אמין יש כמובן את החוקים שבן אדם לאל וגם אם קיים מקום כזה כמו העולם הבא, גן עדן, או כל דבר בסגנון ולא משנה איך תקראו לו בסופו של דבר אדם צריך לנהוג כלפי הסביבה מתוך אמונה מלאה שהוא עושה משהו טוב ולא מתוך אמונה שהוא בהכרח יקבל משהו מתמורה למעשיו הטובים ולכן כשאדם עושה מעשים טובים מתוך פחד מהאל זה לא אותו הדבר כמו בן אדם שעושה מעשים טובים מתוך אמונה פשוטה שהוא פשוט עוזר לסביבתו ובצורה מסויימת גם לעצמו כי לא משנה מי אתה, אתה תמיד תרגיש הרגשה טובה לאחר שתעזור לבן אדם בצרה ולכן אותו אדם שהוא עושה מעשים מתוך מוסריות ולא מפחד הוא בן אדם יותר מוסרי ויותר טוב מאותו אדם שעושה מעשים טובים מתוך פחד ולכן אדם דתי גם אם הוא עושה מעשים טובים מתוך אמונה שהוא עושה מעשים טובים שיעזרו ואפילו בלי שום פחד מהאל עדיין נמצא במעמד שכלי נמוך יותר מאותו אדם שלא זקוק לשום ספר או אל או מסגרת כדי להתנהג טוב כלפי סביבתו

Brusi

New member
אין לך מושג כמה שאני מסכים איתך!!

חוץ מהמשפט האחרון, בו הייתי מנסח "מעמד שכלי נמוך" בדרך אחרת...

Brusi

New member
בצורה שאומרת במידה פחות מפורשת

שאדם חילוני יותר חכם מאדם דתי. ולכל הדתיים שיכעסו על ההכללה: זוהי אינה הכללה. לפי דעתי אלוהים הוא דבר טיפשי, ומי שמאמין בו נוהג בטיפשות. לדעתי גם מי שעושה פירסינג בכל הגוף הוא עושה דבר טיפשי, אבל זו לא הכללה של כל עושי הפירסינג בתור טיפשים. אני מקווה שהבהרתי את טענתי בלי לפגוע באף אחד.

soad rocks

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי...

ותודה על התיקון בניסוח כי באמת שאני לא מתכוון לפגוע באף אחד אלה ההפך אני מאמין במשפט: "איש ואמונתו יחיה"

-שים לב-הזכות לקיים מצוות זה קודם

כל זכות.וזכות זו ניתנה ליהודי כך שאם הוא חש מחובר אז יש לו יכולת לנצל את זכות המיצווה. ואין עניין של עולם הזה או הבא אלא עניין תיקון שהוא מצב שבו אדם אמור להפוך ל"כלי" שיכול להכיל את "אור" הבורא. מכיוון שהבורא הוא אין סוף זה המקום שנדרש להכילו.האגו חוסם את המקום.ביום שאדם מתחיל לקיים מצוות האגו שלו מתחיל לגווע וזה עד למצבים שונים של השגה את הבורא . העלמת האגו יוצרת מקום פנוי לכניסת הבורא. עכשיו כדי להבין למה לקיים מצוות צריך ללמוד את חכמת הקלבה וזה כדי להגיע מדרך של אהבה אמיתית ולא כפייה. אדם שלומד מבין את מורכבות היקום ואת היחסים שלו איתו(בקבלה) ובין השאר מתברר שמזוננו מכיל אנרגיה.אם זו תהיה אנרגיה מתאימה אז נוכל להמשיך בדרכנו הלאה בצורה נכונה יותר. אכילת שרצים מביאה לאנרגיה של בהמיות ורצון לסקס רב למשל..אבל שוב..יש ללמוד רבה כדי לדעת למה וכמובן שיותר קל לשלול ולטעון מראש שהכל שטויות ותפלות בלי לבדוק מקורות. וזה לא אתה מחליט..ץהבורא מחליט את זה בשבילך..כאילו את האי אמונה שלך...הוא רוצה שתתוכח איתו לא איתנו.

וואלה, צודק!

"אכילת שרצים מביאה לאנרגיה של בהמיות ורצון לסקס רב" - אכן, בדוק ומנוסה! מומלץ לכל אחד.

למעלה