אני שמח שהנושאים

Brusi

New member
אני שמח שהנושאים

הקודמים שכתבתי ירדו כבר לעמוד הבא (לפחות רובם), מפני שהתשובה עליהם לא היתה רצינית בכלל. אבל יש לי שאלה חדשה: בשרשורים קודמים, נשאל "מדוע לקיים מצוות כמו לאכול כשר, לא ליסוע בשבת וכו'". לפי הבנתי, התשובה היא: כדי להבטיח את מקומכם בעולם הבא. בואו נניח שיש עולם הבא, ושיש אלוהים, ושיש את כל הדברים האלה שהדתיים מאמינים בהם... רק לשם הדיון, כמובן. אז מי יותר "צדיק": אדם דתי, שומר חוק וכל זה, שמתפלל כל יום ולא נוסע בשבת וממלא מצוות, שפועל מתוך רצון להגיע לעולם הבא; או אדם חילוני שומר חוק וכל זה, שעוזר לזולת ועושה טוב בעולם, אבל לא מתוך רצון להגיע לעולם הבא? האין החילוני, שלא פועל מתוך תמורה ומנצל את זמנו בשביל להועיל לעולם כמה שיותר לפני שימות, הוא הצדיק האמיתי? האין הדתי, שמתפלל רק כדי להבטיח את מקומו בעולם הבא, הוא האגואיסט? זוהי אינה האשמה. זוהי שאלה שאני רוצה לדעת את תשובתה על פי האמונה היהודית. ואני לא רוצה לינקים בתור תשובות. *הערה: אם טענתי הראשונה "קיום מצוות בא כדי להבטיח את המקום בעולם הבא" מוטעית, אנא ספרו לי מדוע על בני האדם לקיים מצות.

dafnaleh

New member
../images/Emo45.gif

לפי הדת, האדם צריך לעבוד את אלוהים קודם כל מיראה. כלומר- מתוך הפחד מעונש ומתוך יראה מאלוהים. זאת החובה הבסיסית, שאמורה להוביל לעבודת אלוהים מתוך אהבה. אבל אם אין לך את זה - אתה חייב לעשות את זה מתוך יראה. אתה צודק לחלוטין שזה מצריך אדם טוב יותר לעשות מעשים טובים בלי קשר למישהו אחר שציווה עליך לעשות את זה. ובגלל שלא כולם יתנו מעצמם ויעשו מעשים טובים ללא כל "הוראה מגבוה", הדת הומצאה. כך גם אנשים שאינם טובים מטבעם עושים מצוות ומעשים טובים, לא עוברים על החוק. mission accomplished. (יופי של חתימה, יש לך.)

איך באמת הם לא מבינים

שאנחנו האנשים הטובים? אוי, כמה יומרה ויוהרה ריקות יש בדברייך. גילך הצעיר מסביר את ראיית העולם האטומה שאת מציגה פה פעם אחר פעם. אם אדם דתי לא מאמין באלוהיו בלב שלם - פעולותיו יהיו תוצר של יראה ממי? ממה? יכול להיות שזה פחד מהסביבה דווקא? ומה ההבדל בינו לבין האדם הטוב ונעלה שאת מציגה? את צריכה להחליט במה את מאמינה - מוסר שמקורו חברתי או פנימי? אם מקורו חברתי - אזי אין הבדל בין אדם דתי לאדם חילוני. באמת משנה אם הצו החברתי מצביע על אלוהים או על אידאות אחרות? ואם מקור המוסר הוא פנימי, כפי שרמזת בדברייך על האתאיסט, אינך יכולה שלא להחילו גם על הדתי. התפישה המוזרה שאתאיסטים כנים ונאמנים יותר לעצמם היא תפישה שטחית וריקה.

אישלום

New member
מה שנכון, נכון!

יחד עם זה, האם אין מקום לסברה, שליראי ה', יש נטייה לקבל על עצמם סמכות חיצונית בקלות רבה יותר, שכן הם מתחנכים מגיל רך על כך, שהסמכות העליונה היא לא בידי אדם, אלא בידי שמיים...?

dafnaleh

New member
איזו החלטיות! על סמך מה בדיוק?

קודם כל אני מדברת בשם עצמי, ובשם עצמי בלבד. איני הדוברת של אוכלוסיית האתאיסטים בעולם. "אם אדם דתי לא מאמין באלוהיו בלב שלם - פעולותיו יהיו תוצר של יראה ממי? ממה? יכול להיות שזה פחד מהסביבה דווקא?" ודאי! הרי מרבית האנשים לא עושים ככל העולה על דעתם ולא עוברים על חוקי המדינה מתוך פחד מעונש. אני מאמינה שהאדם פועל מתוך אנוכיות גרידא. אם אתה אדם טוב- זה בגלל שזה עושה לך טוב להיות טוב לאחרים. לכן איני חושבת שהאתאיסטים הם אנשים "טובים יותר", אלא אנשים שזקוקים לפחות הדרכה, או להדרכה שונה מדרכי החוק. אתאיסט אינו בהכרח אדם טוב ונעלה, מעולם לא חשבתי כך! אני חושבת שכדאי קודם לבדוק עמי את ההאשמות לפני שאת בוחרת לתקוף.

freak2100

New member
לפי היהדות יש עולם הבא?

ואני חשבתי שביהדות מאמינים בביאת המשיח, ושאנחנו גורשנו מגן עדן...

בטח שיש

הרי מאמר חז"ל מפרסם הוא שהעולם הזה דומה לפרוזדור והעולם הבא לטרקלין. ועוד מאמרי חז"ל רבים. וכמובן שעל אדם להתקין עצמו היטב בפרוזדור לפני כניסתו לטרקלין. אז בטח שיש עולם הבא. ולכשתעיין במשמעות הטיית "הבא" תבין שכבר עכשיו הוא בא.

freak2100

New member
גן עדן עולם הבא?

כשהאדם נברא הוא התגורר בתחילה בגן עדן. בגן עדן, על פי התורה, היו שני עצים - עץ החיים ועץ הדעת. מעץ הדעת אנו יכולים להסיק שהאדם נברא בור. מעץ החיים אנו יכולים להסיק, כמובן, שהאדם יכול למות. אתה עכשיו אומר שאותו גן עדן הוא העולם הבא, כלומר לשם מגיעים לאחר המוות. האם בעולם שלאחר המוות אפשר למות? כנראה שכן, וזה הופך אותו לעולם שלא לאחר המוות, כי אם ככה לאן תגיע אחרי שתמות בעולם הבא?

qet1

New member
אולי

כשאתה מת אתה מגיע לגן-עדן ואז אתה אוכל מעץ החיים ואז אתה לא מת יותר?

בדיוק

מה, הרי לא טועים כזו טעות פעמיים. והרי מעץ החיים לא נאסרה האכילה. אבל נראה לי שהכי בטוח זה לא לחכות עד אז. עדיף לסגור עניין ולאכול מעץ החיים עוד כאן בעולם הזה שנאמר (על התורה) - "עץ חיים היא למחזיקים בה". מה תאמר - "חרב הלהט המתהפכת"? יש שיטות לוחמה נגד חרב מתהפכת הפכפכת כזו. שנאמר - "לכו לחמו בלחמי".

איפה? הראני את הפסוק.

לא מוכר לי פסוק שבו נאסרה האכילה מעץ החיים. מה שכן נזכר הוא שלאחר שאכל האדם באיסור מעץ הדעת, הוצבה שמירה מסויימת על עץ החיים. ולזה כבר התיחסתי מקודם.

freak2100

New member
עצם העובדה שעץ החיים קיים

זה אומר שאפשר למות בגן עדן ואם כך הוא לא יכול להיות העולם שאחרי המוות.

לא הבנתי היקש זה.

אולי תסביר עוד קצת? איך מעצם קיום עץ החיים אתה מסיק שניתן למות בעולם הבא?

freak2100

New member
מה "בדיוק"???

ומי שלא אוכל מעץ החיים (שאגב כן אסור לאכול ממנו, אלא אם ה' שינה את החוקים), כן יכול למות? ומה קורה לו אז? הוא מגיע לעולם הבא - גן עדן? זה לופ אינסופי? תעשה טובה, תהיה הגיוני - אם אפשר למות בעולם הבא אז הוא לא העולם הבא. העולם הבא שאתה מתאר הוא עולם שאפשר למות בו, כלומר זה בלתי אפשרי. מסקנה: אין עולם הבא, לפחות לא לפי היהדות.

qet1

New member
אם הוא לא אוכל אז הנשמה שלו מתגלגלת

הלאה לאדם אחד, לחיה או לסלע (תלוי כמה טוב הוא היה בחייו) מה,לא? נו....אתה תמיד יכול לסמוך על הדתיים שתהיה להם תשובה הזויה לחלוטין וחסרת שום בסיס עובדתי לכל דבר...

נו באמת

עניתי בהומור מסויים כתגובה על דברי get1 שנאמרו גם הם בהומור. אין מיתה בעולם הבא. ועץ החיים הוא התורה. ירצו יאכלו לא ירצו - לא יאכלו.

למעלה