אני שונאת מתנחלים

מאורי6

New member
ואני ממש מסכימה עם מה שהיא כתבה שם!

כאילו פאק! אנשים דתיים מאמינים בבורא עולם ומרשים לעצמם להתנהג ככה לאנשים אחרים בחוסר כבוד מוחלט? להשפיל אותם, לזלזל בהם ולרמוס את כבודם?

לפני הכל וקודם כל

אין לי וויכוח שמתנחלי חברון הם מהאנשים הכי קיצוניים שיש, ושצריך לפנות אותם משם. הם מתנהגים כך לא רק נגד ערבים אלא גם נגד חיילי צה"ל ששומרים עליהם, הם בהחלט כפווי טובה שחושבים שהישיבה שלהם בחברון היא מובנת מאליה וזה שיש שם חילים ששומרים עליהם אין חלק בכך שהם בחיים וכן, מרשים לעצמם לעשות מה שבא להם. לגבי הקלטת, ברור שמדובר במתנחלת פסיכית אך מצד שני, אין שם את כל הסיפור, אף אחד לא יודע אם היתה התגרות מקדימה של אותה ערביה, בכלל קטעים שמוצאים מהקונטקסט שהם לעולם לא מספרים את כל הסיפור. לגבי הכותרת "אני לט אוהבת מנתחלים" אני רואה שיש הבנה, לגבי "אני שונא ערבים" אני בטוח שלא תהיה, אותו אדם ישר יקוטלג כגזען ואיסלמופוב, נו טוב...

NorthernStar

New member
אני שונאת את מה שהם מייצגים

שנאה עיוורת, הרס וארס, אבדן צלם האנוש.

תיארת בדיוק את תיאורך

כולי התפעמות איך הצלחת במשפט אחד ממצא לתאר את עצמך. איני תומך במתנחלים בכלל ובמתנחלי חברון בפרט אך התיאור הזה הולם אותך להפליא.

אילו טיעונים בדיוק ?

אילו טיעונים הביאה הגב' הנכבדה שיש צורך להתייחס אליהם ? הרי כל מה שנודף ממנו ריח של יהודי/ישראלי הוא מוקצא מחמת מיאוס בעניה וכך היא גם מציגה את זה. בכל אופן, אם הייתי צריך לתאר אותה, לא הייתי מצליח לעשות זאת טוב ובתמציתיות כפי שהיא עצמה תיארה את עצמה.

NorthernStar

New member
אכן כן

מי שמפחד מחשיבה ביקורתית, יתקוף את המבקר, את הילד שצועק "הילד הוא עירום".

אלי ו.

New member
אבל את אומרת "אני שונאת את הילד"

זה לא טיעון או הארה אלא סתם מניפסט שנאה.

לא הגזמנו קצת?

בסרט רואים מתנחלת אחת (אחת!!) שמקללת שכנה ערבייה. זה באמת ראוי לגינוי מכל הלב אבל בסך הכל מדובר פה בקללה. המתנחלת לא זרקה על הערבים אבנים או בקבוקי תבערה, היא לא פוצצה עצמה באוטובוס ערבי וגם לא עקרה עצי זית. היא קיללה שכנה שמין הסתם היה לה איזה סכסוך עימה (ואולי היתה איזו פרובוקציה קודם לרגע הצילום? את זה מין הסתם לא נדע). באותו יום שהמתנחלת מקללת, נורו מספר טילי קסאם מהרצועה לעבר יישובים ישראלים אזרחיים שנמצאים בתוך גבולה הריבוני של ישראל. הטילים האלו מוזכרים רק כבדרך אגב ובקיצור נמרץ בחדשות (ובאמת..מה חדש כאן? עבור התשקורת ירי של טילים על יישובים יהודים איננו מעניין במיוחד) אבל הקללות של המתנחלת זוכים לשידורים חוזרים ונשנים, לניתוח ברדיו ולמאמרים בעיתונות וכמובן גם להתיחסות של ראש הממשלה, שר הביטחון ואחרים. אז תגידו לי - לא מוגזם קצת?

באמת הסיקור היה מוגזם...

ובכלל אני לא מבין מוע אנשים כל כך הזדעזעו?, הרי זה לא חדש, גם חיילי צה"ל מקבלים שם קללות מאנשים כמוה?, עצוב אבל אפשר לחשוב... מה שבטוח קסאמים הם הרבה יותר חמורים מכל קללה והתנהגות מכטערת ככל שתהיה של מתנחלת כזו או אחרת, זה אם כבר מזעזע!

אישלום

New member
אי אפשר להגזים! רק להמעיט

מהתועבה שמתרחשת בחברון. כבר ראינו את הילדים 'האחדים' מיידים אבנים על ערבים, בעידודם של המבוגרים, כבר ראינו נערים משתינים לפתחי הבתים ('רק אחדים'), מן הסתם יש להם איזה סכסוך איתם... כבר ראינו את הצבא עומד בחיבוק ידיים לנוכח 'נערות אחדות' שהופכות דוכנים בשוק, כבר ראינו 'חיילים אחדים' מפנים את השוק כדי 'להגן 'על תושביה הערביים של חברון, מפנים תושבים מביתם, כדי שהמתפרעים יוכלו לצעוד בנחת לבית הכנסת. צהל הורג מפנה יורה גז ומטפל ביד קשה במידי אבנים ...ערבים. בחברון הוא עומד מנגד ולא עושה דבר נגד פרעות היהודים. הגזמה? מי שהניח לפורעים להתיישב בחברון הוא שהגזים. יש המעטה בדיווחים על התועבה שמתרחשת בחברון. הפעם הראו את האשה הסוטה הזאת, כל יום יש אירועים דומים. הגיע הזמן לפנות את חברון ולהסיר את הכתם הזה ממדינת ישראל.

לנדסמן

New member
בהחלט "איש שלום"

את התועבה שבה צלף ערבי ירה לראשה של תינוקת יהודית ראית? החיילים לא שם כדי להגן על התושבים הערבים אלא על היהודים, ועכשיו בוא ננחש ביחד למה היהודים צריכים הגנה? עפ"י גישת השמאל, חברון היא בכלל לא התנחלות, תמיד ישבו שם יהודים, הלגיטימיות לישיבה שם הרבה יותר חזקה מישיבה בצפון ת"א, תשאל את כוכבה.

אישלום

New member
חבורה מופרעת של קיצונים ימניים

פלשה לבתים, וקבלה, מסיבות פוליטיות, אישורים בדיעבד להתישב בלב האוכלוסייה הערבית. זו הסיבה בגללה היהודים זקוקים להגנה בחברון. מאז נקבע שקבר השיך הוא מערת המכפלה עברו כמה ימים, ומאז קמה מדינה יהודית (בלי עזרתם של מטורפי הדת), ושמה מדינת ישראל. ומי שפולש לשטחים לא לו, נזקק להגנה. ראיתי את תועבת הרצח של הילדה הזאת, וראיתי ושמעתי את תועבות גולדשטיין, ועוד מעשי רצח מתועבים משני הצדדים. ואין לי שום סיבה להגן עליכם שם בחברון, יש לי מדינה משלי, והצבא שלי לא נועד לפלוש ולהשתלט על שטחים לא לי. זה אמור להיות צבא הגנה לישראל וחברון איננה נמצאת במדינת ישראל. אפילו הכנסת הימנית ביותר לא טענה כאילו חברון היא חלק ממדינת ישראל. יאללה, לקום וללכת משם, כמה שיותר מוקדם יותר טוב.

לנדסמן

New member
ועכשיו נלמד קצת היסטוריה

עד שנת 1929, ישבו יהודים בחברון, מאז ומתמיד, (אתה רוצה לנחש מה קרה ב-1929 שגגרם לחורבן הקהילה..) בצפון ת"א למשל, (או בשמה הידוע יותר "שייח מוניס" ), ישבו ערבים עד שבאו היהודים הרעים וגירשו אותם. ועכשיו בוא נחשוב ביחד, למי יש יותר לגיטימיות לשבת במקום שלו, האם ליהודים שיושבים באיזור שמאז ומתמיד היה מיושב ביהודים אוא אולי ליהודים שפלשו לשטח לא שלהם? חבורה מופרעת של קיצונים? תסתכל מה קורה אצל השכנים ותבין עם מי אתה מנסה לעשות "שלום", "איש שלום". "פלשה לבתים, וקבלה, מסיבות פוליטיות, אישורים בדיעבד להתישב בלב האוכלוסייה הערבית. זו הסיבה בגללה היהודים זקוקים להגנה " זה בדיוק מה שטוען החמאס לגבי ישראל. (כל שטח מדינת ישראל).

עדכאן

New member
ההיסטוריה

לא נגמרת ולא מתחילה בנקודה שאתה בוחר. מדינת ישראל, היסטוריון מעמיק שכמוך, לא הייתה קיימת 'מאז ומתמיד' וגם לא ב 1929. תושביה היהודים של חברון היום, לא ישבו שם מאז ומתמיד, הם פלשו בדרכם השקרית על 'רק ישיבה' ועד בלבולי מוח, ובעזרת כוח צבאי שיכול היה לכבוש את המזרח התיכון כולו החלו לפעול בדרכים של הצקות יום יומיות כדי לסלק את תושביה הערבים של חברון ממקומם. והתירוץ שלהם הוא תושביה היהודים של חברון שלפני קום המדינה. אם ההסטוריה שלך לא מכירה בנקודת הזמן של הקמת מדינת ישראל, חסוך לצהל (...לנו), את הטרחה, וותר על ההגנה המסיבית שאתה נהנה ממנה ושב לך בכל מקום שתרצה מוגן ע"י 'ההסיטוריה'. מדינת ישראל הקימה לה צבא הגנה ולא צבא כיבוש. ומאז 1948 אין לה סיבה לצאת לכיבושים, ובוודאי שלא לתת יד לגזל חסר אבחנה מעבר לגבולותיה. צבא הגנה כשמו כן הוא - נועד להגן על המדינה שקמה, וחברון, מה לעשות, ידען הסטוריה משובח שכמותך, איננה נכללת בהם. ואתה כמובן מסכים עם החמאס שאין גבול ובעצם כל א"י התנכית (שהיא אפילו לא כולה 'הסטורית'), היא יחידה אחת, ומכאן זכותך על חברון, וזכותך הר לנסמן, לנהוג בבני אדם מנהג של חיות טרף, שהרי אנחנו, באמצעות צהל נגן עליך בכל מקרה... ממש היסטוריון , אין מה לדבר.

Arikk16

New member
לא מדברים על מדינת ישראל גאון...

מדובר פה על יישוב יהודי... וזה היה קיים מאות שנים בחברון... ההיתיישבות גדלה בעקבות העליות עד כמובן 1929... לא בעזרת רובים ולא בעזרת תותחים... היו אלה היהודים שסבלו גניבות ורדיפות מידי יום ביומו

עדכאן

New member
בדיוק כך !!!

אתם לא מדברים על מדינת ישראל. מדינת ישראל לא מעניינת אתכם. הישוב הנוכחי בחברון קם עם הכיבוש בחסות צהל, וצהל, למי שלא יודע, ולמתנחליי חברון שבוודאי שכחו, לא קם כדי לשרת את המתנחלים בכלל ואת מתנחלי חברון בפרט, הוא קם כ - צבא הגנה לישראל. אלה הן העובדות ולא צריך להיות גאון או הסטוריון כדי לדעת אותן. ומה שחשוב לא פחות - 'היישוב' הזה של חברון נוהג בשכניו הערביים בגסות רוח, בהתנשאות דוחה תוך הצקות יום יומיות. המעט שראינו בטלוויזיה הוא קצה הקרחון. ולכן גם אם יגיע יום שבו באמצעות פשרה אפשר יהיה להתיישב בחברון, את היישוב הנוכחי יש לעקור ולו רק בגלל היחס הגזעני והפוגע שלו כלפי שכניו הערבים.

לנדסמן

New member
היישוב נוהג בגסות רוח ובהתנשאות

תוך כדי הצקות, כי הוא מצד שני מאויים ע"י האוכלוסיה הערבית. הרי לכולנו ברור מה היה קורה לו לא היה צבא השומר על אותם יהודים. ערביי חברון ידועים ב"הומניות" שלהם ולכן סביר להניח מה הם היו עושים. היישוב הנוכחי קם עם ה"כיבוש" בחסות צה"ל כי היישוב היהודי שכבר היה הוחרב ע"י אותם תושבים בדיוק, ואז לא היה צה"ל ולא הייתה ישראל. אז בוא נשאל ביחד, למה בעצם קמו ערביי חברון והרגו ביהודי חברון ב-1929? האם גם אז זה היה בגלל ה"כיבוש"?

למעלה