אני רוצה להבין

Governor

New member
מטרת החקירה היא, איך לא, להבין מה

התרחש בעבר, וכיצד הגענו עד הלום... 0284392570

יובל199

New member
בכלל לא - מטרת החקירה המדעית

היא לחזות את העתיד על סמך היפוטזות הנגזרות מנסיון העבר. זאת היא כוונתך?

Governor

New member
טוב, חשבתי שאתה מתכוון לחקירת

התהוות היקום, והחיים על כדה"א. יש מחקרים המנסים לחזות התרחשויות, אולם סבורני שמדובר בכלכלה, או פוליטיקה. מחקרים ד"כ אינם עוסקים בחזוי, גם אם נבחנות התאוריות בנוגע ליכלתן לנבא תוצאות נסויים... ______________________________________________________________ 0284392570

יובל199

New member
איזה קישקוש הזוי

"יש מחקרים המנסים לחזות התרחשויות, אולם סבורני שמדובר בכלכלה, או פוליטיקה." דווקא בשני נושאים אלו יכולת החיזוי מוגבלת ולא הוכיחה את עצמה. לעומת זאת בתחומים מדעיים אחרים כגון פיסיקה כימיה וביולוגיה יכולת יצירת היפוטזות על סמך תיאוריה הנגזרת מנסיון העבר עזרה מאוד ליצירת מרבית החידושים הטכנולוגיים המוכרים לנו היום.

neko

New member
זה לא חיזוי העתיד, זה זיהוי

חוקים קבועים. החוקים האלה יכולים לשמש ל"ידיעת העתיד" (אם מסיקים את כוח הכבידה, יודעים שתמיד אבנים יפלו ובאותה תאוצה, למשל), וגם להבנת העבר (כמו שאבולוציה שנצפתה במאובנים ובחיידקים גרמה לנו להבין את האבולוציה שאנחנו עברנו בעצמנו)

answers2

New member
שאלת תם

כתבת: "(א) לא יהוה ולא האדם הצליחו עד לרגע זה להראות כיצד התרחש המעבר מ`דומם` ל`חי`. (ב) לא יהוה ולא האדם הצליחו עד לרגע זה להראות כיצד מחיים אורגניזם שמת. " אילו היית רואה במו עיניך דומם הופך לחי . נגיד....אממ... סיגריה . האם היית הופך להיות מאמין אדוק ?

Governor

New member
`אילו היית רואה במו עיניך דומם הופך

לחי . נגיד....אממ... סיגריה` לא, אולם לו ראיתי כנים נוצרות מעפושים, או עכבר שחציו בשר וחציו אדמה קם לתחיה - אולי וברצינות: אין לנו כרגע ידיעה ברורה על אפן התהוות צורת החיים הראשונית הקדומה. יתכן שלא נדע אף פעם איך התהוותה, מכיוון שאולי לא נדע לשחזר בברור את התנאים לפני 3.8 מליארד שנים, אולם תעלומה זו תאבד ממשקלה אם נצליח ליצור צורת חיים במעבדה... ______________________________________________________________ 0284392570

answers2

New member
וזו הפואנטה

גם אילו היית רואה סיגריה קמה לחיים זה לא היה משפיע על אמונותיך בכהוא זה . אולי היית מפקפק בשפיותך . אולי היית נותן הסבר רציונלי לאיזו פאטה מורגנה כזו או אחרת. ואולי היית אומר : כרגע אין לי הסבר מדעי משכנע לעניין , ואין ספק שזה סותר כמה תיזות מדעיות ולפיכך עלי לחקור ולמצוא תיאוריה מדעית שתסביר את העניין. בסופו של דבר , אם נגדיר נס כהתערבות של הבורא בטבע , מכאן שכל נס מתרחש בתוך הטבע . ולפיכך כל נס ניתן להסבר מדעי שכן המדע מתייחס לתופעות כמו שהן ומנסה להסבירן ללא התערבות אלוהית . לדוגמא - גם אם יוכח חד משמעית שקריעת ים סוף כמסופר במקרא אכן התרחש , לא תאמר "וואלה יש אלוהים", אלא תחפש הסבר מדעי לסיטןאציה (למשל איזשהוא הוריקן שבצירוף מקרים "קרע את הים" בדיוק כשבני ישראל רצו לחצותו . היוצא מדברינו אלה הוא שכל הדיונים האינסופיים בפורום זה לגבי קיומם של ניסים , וראיות מכאן לכאורה לקיום או אי קיום האל הינן חסרות משמעות במקרה הטוב. מנקודת מבטו של הכופר הכל טבע , כשם שמנקודת מבטו של המאמין **הכל** נס. המציאות היא אותה מציאות , הפרשנות נקבעת על פי דיעה קודמת . לפיכך שאלת ניסיותם או טבעיותם של תופעות הינה דיון לא רלוונטי להתלבטות אתאיזם\דת , שכן ההכרעה הזו היא הקובעת את ההתייחסות לנס ולא ההפך.

Governor

New member
אני מפריד לחלוטין בין השאלה האם אכן

ארעה תופעה חריגה, לבין הסבר לה. קח, למשל, את טענת המיתולוגיה היהודית בענין `שמש בגבעון דום`, היינו עצירת כדה"א מסבובו כביכול לפני 3200 שנה, על מנת שיהושע יוכל לסיים להנחיל מפלה חד-משמעית לחמשת מלכי האמורי ענין אחד הוא האם באמת עצר אז כדה"א ממהלכו ל- 14 שעות, ואח"כ חזר למהלכו ענין שני הוא מציאת הסבר כל עוד אין ראיה שארוע זה ארע גם _מחוץ_ לדפי המיתולוגיה היהודית - אין צרך לחפש הסבר אם תמצא ראיה, ואשתכנע שכדה"א אכן עצר ממהלכו ל- 14 שעות, יש טעם לחפש הסבר אני עשוי אז לסכם את חפושי בהסכמה אתך שהארוע _אכן_ ארע, אולם אין לי הסבר להתרחשותו, ואתה עשוי לדחוק בי לשקול אפשרות שהיתה כאן התערבות נסית של כח עליון, ויהא עלי לעשות בהגינות אחת משתים: להסכים עמך, או להודות שאני `נעול` על התנגדות לכח עליון אולם, אין המצב כך. אנו יודעים שכדה"א לא עצר מסבובו סביב עצמו למשך 14 שעות, לפני 3200 שנה ואח"כ חזר למהלכו מימים ימימה... ______________________________________________________________ 0284392570

L7

New member
ואם לא היית חווה התגלות אלוהית

היית הופך לאתאיסט?

answers2

New member
שאלת תם

כתבת: "(א) לא יהוה ולא האדם הצליחו עד לרגע זה להראות כיצד התרחש המעבר מ`דומם` ל`חי`. (ב) לא יהוה ולא האדם הצליחו עד לרגע זה להראות כיצד מחיים אורגניזם שמת. " אילו היית רואה במו עיניך דומם הופך לחי . נגיד....אממ... סיגריה . האם היית הופך להיות מאמין אדוק ?

neko

New member
השאלה היא, מאמין במה. בהווצרות

חיים מדומם? אולי, בתנאי שלא אוכל להפריך את העובדה שזה מה שקרה.

למעלה