אז ככה:
1. מראש הודעתי שבכלל לא ראיתי את אותה סצינה של בילי וראול, ושאני בסה"כ ניזונה מחלקי דברים שראיתי ושמעתי בסצינות העוקבות. כך שמה שכתבתי בהודעה על ראול מבוסס על ידע חלקי ביותר, וכך גם צריך להתייחס לזה. 2. ההודעה שכתבת, שממנה השתמעה נימה חיובית ואוהדת כלפי ראול והמעשה שלו, בהחלט עודדה אותי
. גם ההודעה של הרמוניקה והספויילרים של נעה וצהובון שפכו אור שונה על המעשה של ראול, אז בכלל אתם מביאים לי נחת...!
3. עם זאת, אני כלל לא בטוחה שאתה צודק. אני מסכימה עם זה שהכוונות של ראול היו טהורות ונהדרות כמו תמיד, ושהוא רצה לפעול לטובת מאק - אך קשה לי להגיד שתחת אותן נסיבות הוא אכן הצליח להשיג את המטרה שלו. עם כל הכבוד לראול (ויש הרבה כבוד!), לא נשמע לי סביר שהוא יודע מה טוב בשביל מאק יותר ממה שהיא עצמה יודעת. אני לא חושבת שההתנדבות עם בילי במקלט "תפגע במאק יותר מאשר תתרום לה" ושראול הבין את זה עוד לפניה. לדעתי, אם בילי ומאק אכן היו מתחילים להתנדב יחד במקלט, לפי התכנית המקורית וללא ההתערבות המיותרת של ראול, הם עד מהרה היו מגלים מחדש את רגשותיהם החזקים זה לזו. מאק לא הייתה נקלעת באמצע בין בילי ובריטני ו"מתערבת שוב בסיפור הזה", מהסיבה הפשוטה שבילי היה מבין שמקומו עם מאק, ולכן היה נפרד מבריטני ומחדש את הקשר עם מאק. כך שהיחידה שהייתה נפגעת מהעבודה המשותפת שלהם הייתה בריטני ולא מאק, וכבר ראינו את הסימנים לזה כאשר בריטני נכנסה ללחץ היסטרי כששמעה ממיימי על הכוונות של בילי לחזור ולהתנדב עם מאק במקלט. אם ראול היה מניח לשני האוהבים לבחון מחדש את רגשותיהם, היה נחסך לשניהם הרבה סבל ותקופת ההמתנה שלהם לשוב ולהיות ביחד הייתה מתקצרת. 4. זה בסדר, אתה לא חייב להצטרף למחנה ראול. המחנה מספיק רחב גם בלעדיך
.
1. מראש הודעתי שבכלל לא ראיתי את אותה סצינה של בילי וראול, ושאני בסה"כ ניזונה מחלקי דברים שראיתי ושמעתי בסצינות העוקבות. כך שמה שכתבתי בהודעה על ראול מבוסס על ידע חלקי ביותר, וכך גם צריך להתייחס לזה. 2. ההודעה שכתבת, שממנה השתמעה נימה חיובית ואוהדת כלפי ראול והמעשה שלו, בהחלט עודדה אותי