אני ראפר יו!

Mad-DawG

New member
אני ראפר יו!

(בהנחה והייתי), אני ראפר יו! אני מאוד מעוניין לכתוב מילים, להקליט (אצל חבר), לשבת טוב על הביט ולשפוך כל מה שיש לי על הראש אל תוך השירים שלי! כבר כתבתי כמה שירים שנשמעים טוב (ככה אמא אומרת) בעברית ובאנגלית, ואני רוצה מאוד להצליח יותר. תנו לי, מנסיונכם, עצוווווווות. על אורך השורה, חרוזים, מיקרופונים, ביטים, ומה שבאאאאאאאאא לכם. כמה שיותר, הרב יותר טוב. נפגש בפריסטיילים בג´י ספוט ובעייסק. תודה, הראפר (לא) מאדוג.

King_E

New member
ככה

אני יכול לתת לך כמה עצות......... בקשר לאורך השורה..... זה תלוי איך אתה רוצה לשיר אתה יכול להביא אותה בפריזינג מהיר או איטי לפי איך שמתאים לך אבל כמובן אתה לא יכול לרשום שורה כמו נגיד יש הרבה קשיים ובעיות במדינה ובעולם הוא לא מושלם אין מצב שזה ייצא לך טוב לא משנה איך תשיר את זה.... אבל זה הראפר מחליט.... אגב בבית ממוצע יש 16 שורות זה בדוק..... בקשר לחרוזים.... אני מאמין שצריך למשוך את החרוז הרבה אבל לא יותר מידי לפי דעתי זה טוב להחליף חרוז כל 4 שורות..... אבל לא לשים אותו בסוף כל שורה אלה לשלב חרוזים גם בתוך המשפט או בתחילתו....... חרוזים כפולים זה גם מוסיף הרבה..... בקשר למיקרופונים והביטים זה אני לא יודע.....

Mad-DawG

New member
הסבר

"אין מצב שזה ייצא לך טוב לא משנה איך תשיר את זה.... אבל זה הראפר מחליט...." לפרוש לדוקים לפני שהתחלתי?

multi

New member
hello hello

דבר ראשון יש מאמר על כתיבה שכתבתי והוא נמצא בפורום של סבא ג´ון ושם יש עוד מאמרים של סבא על תוכנות, הקלטה ועוד כל מה שמסביב ללהיות ראפר והפקות שכוללות אינסטרומנטלים והצד הטכני של ההקלטה עצמה. אז אחרי ששיפרת את היכולות הייתי מציע לראפר המתחיל להופיע בהרבה אופן מייקים, להיות בפינת הפריסטייל בעסק או במעבדה, להוציא שירים באינטרנט, וככה להשיג מוניטין וקהל שמכיר את השירים שלך, ואז בהנחה שאת/ה טוב/ה יזמינו אותך לחמם הופעות של אחרים וככה תתקדם לאט. כמובן שאם יש לך ליריקס מוכנים ברמה שאתה מרוצה ממנה וכמה עשרות אלפי דולרים ספייר את/ה יכול/ה להקליט אלבום.... אבל זה כבר משהו אחר:) מקווה שעזרתי, וכמובן אל תשכחו, שרפאר קודם צריך לעזור לעצמו ולהתאמן, ולא כל הזמן לבקש עזרה מאחרים. הוא צריך לדעת לבקר את עצמו ולתת לעצמו רף של ביצועים ורמה שהוא צריך להגיע אליה ולעשות אתזה בכוחות עצמו, כי רק אז הוא באמת יפתח את היכולות והסגנון שלו (ולא, זה לא עניין אגואיסטי, זה עניין של עצמאות ויכולת אישית גם בלי העזרה של אחרים) מצד שני תלמדו כמה שאתם יכולים מאחרים, כדי לדעת איפה להשתפר. אז בקיצור מה שאני מנסה להגיד הוא: אל תתנו לאחרים לעשות את העבודה בשבילכם". בהצלחה לכולם

multi

New member
אני חייב לכתוב עוד משהו

היום בבוקר חיפשתי אתר לועזי שירכז בתוכו את כל העניין הזה של ראפרים והפקות, גם מידע טכני וגם בנושא של לימוד וטיפים איך לשפר את היכולת. !לא מצאתי כלום! חוץ מ3 מאמרים נחמדים של מישהו אין אתר כזה בעולם (וזה מוזר). אז זה תקדים ממש יפה ומעודד שיש אתר שבאמת מלמד ועוזר לאנשים (קרדיט לסבא
). או שפשוט לא חיפשתי מספיק טוב.... אז מי שמכיר אתר כזה באנגלית שיכתוב בבקשה.

Mad-DawG

New member
איך למשוך את הקהל?

מה קונה את הקהל? דברים מצחיקים במהלך השיר? או שאני צועק "תגידו מאד, דוג, מאד! דוג!", או שאולי זה "אני אוכל ת´מתחרים ואין לי מתחרים כי אני מקום ראשון" - הרי זה לא נכון.. זה הפעמים הראשונות שלי על הבמה, ויש אנשים מוכשרים ממני ועם נסיון גדול הרבה יותר.. לשיר על דברים מסויימים? או שגם ככה, היות והם מכירים אותי כבר 4-5 שנים ועכשיו אני אתחיל לשיר, יהיה לי קהל מקשיבים גדול? ושוב, מה קונה את הקהל? איך אני משיג מצתים של אביב גפן בהופעות שלי בג´י?

TakTik

New member
דבר ראשון

כדי לקנות קהל עדיף שההיו כמה שיותר שיכירו את השירים שלך ועל זה מולטי הסביר(זה כמובן רק עדיפות). דבר שני תסתכל על ראפרים כמו סאב,ומוקי - איך הם זזים על הבמה מקפיצים קהל הומור תמיד נחמד בשיר אבל לדעתי הדבר הכי הכי חשוב על הבמה זה הביטחון הקהל מרגיש אם יש לך ביטחון על הבמה וזה בעיקר מה שמרים קהל

baduist

New member
תלוי איזה קהל ../images/Emo8.gif

באופן כללי, אני חושב שמכנה משותף שימשוך את רוב האנשים, זה פשוט לבנות את השיר נכון. לא משנה אם זה שיר מצחיק, מרגש, עצוב או אנרגטי, בנייה נכונה מבחינת אורך בתים\פזמונים וכדומה, וכמובן ביצוע טוב ייקחו את הקהל. עכשיו כמובן נשאלת השאלה מה זה ביצוע טוב:). אז לפני שאני כותב את עצמי לשעת, כי יש לי הרבה מה להגיד בנושא, אני באמת מזמין אותך כפרה, להמשיך את הדיון בפורום שלנו, שמיועד בדיוק בשביל אנשים שרוצים לעשות היפ-הופ ולהיות ראפרים. כמובן, שאם אתה רוצה להמשיך את הדיון פה, אני אשמח להשתתף הלאה... הנה שתי כתובת (אחת לא פועלת כרגע, אז שמתי את הזמנית גם-

multi

New member
מרכיבים של שיר טוב

דבר ראשון אם זאת הופעה, אז כמובן אתה צריך שהמילים יהיו ברורות, לזוז על הבמה ולהמחיש את השיר בשפת גוף חוץ מזה הפיזמון צריך להיות קליט ומסכם את הרעיון של השיר ואף מתעלה עליו מבחינת פלואו/חריזה/אמצעים אומנותיים כדי שידעו:"הו, הנה הפזמון ולא סתם בית מהשיר". אחרכך אתה גם צריך לעשות שהשיר יהיה מעניין/מקורי/מיוחד בכל נושא שלא תבחר, וזה נקבע לפי הרעיון שאתה מעביר אם הוא מחדש משהו או האמצעים האומנותיים או החריזה המשוכללת וגם כמובן מבנה של השיר מבחינת אורכים שלא יעיקו על הקהל תמיד לשמור עליהם מצפים לשורה הבאה אבל שלא ימאס להם כבר. וכמובן שהביט צריך להיות טוב. זה מאוד כללי וכדי לדעת מה מרכיב בפירוט כל מרכיב של שיר טוב ואיך לשפר את זה כדאי לבדוק בפורום של סבא

D.O.D

New member
אחי, תשיר על מה שבזין שלך, דוגרי

אם בא לך לשיר על צינגלה ועל כמה שזה כיף למרות שאתה לא מעשן, אז תשיר אם אתה רוצה לשיר על סיגריות ולהגיד שזה מגעיל אפילו שיהיו כאלה שיחשבו שאתה "חנון" אז תשיר ואל תשים זין תשיר מה שבראש שלך אחי, מה שזורם לך טוב מה שיוצא לך משפטים טובים, מה שעובר את הביקורת העצמית שלך מה שאתה מרגיש שאם אתה עולה עם זה לבמה ואתה מרגיש עם זה סבבה אז תזרום עם זה בקשר לשורות שב עם ביט, תרשום שורה או שתיים, וכל שורה או שתיים שאתה רושם תראה איך זה מתאים לביט ואיך זה זורם (לא משנה ביט מקורי או סתם לופ תופים שהכנת) מה מקפיץ את הקהל? וויברציות, לא משנה אפילו אם תשיר ג´יבריש ואנשים לא יבינו, כל עוד יש לך את הקטע של ההופעה (מה שלדעתי קצת קשה בג´י כי הבמה דיי קטנה...) אז אתה מקפיץ את ההופעה למשל: בויאקה שזזים ומזיזים לך את העיניים ואתה עוקב אחרי תנועות שלהם זה כבר אצלך באופי אחי מה שחשוב זה שתעשה מה שמתאים לך, מה שאתה חושב שזה טוב ולא מה שאחרים חושבים קודם כל תהנה מהמקצוע ואחר כך תתפרנס ממנו... שורה תחתונה: אל תעשה מה שאנשים אוהבים, מה שאתה אוהב ואיך שאתה אוהב, אני בטוח שיהיו אנשים שיאהבו אותך... ואל תתיאש! זה חשוב מקווה שעזרתי

multi

New member
מסכים חלקית

ברור שצריך לשיר על מה שאתה רוצה גם אם זאת לא הדעה הרווחת בציבור המאזינים (אלא אם כן אתה ממוסחר בכוונה) אבל יש עניין של אותנטיות שאתה לא יכול לשיר על משהו שאתה לא. כמו הדוגמא שנתת שלשיר על ג´ונטים וכמה שהם טובים גם אם אתה לא מעשן. זה עדיין צריך להיות אמיתי. אתה יכול לכתוב דעה על נושא אבל לא להיות מי שאתה לא, זה לא כבוד אם זה יתן לך בכלל מאזינים (אבל אז שוב בא העניין של המיסחור) ולסיכום המשפט שלי: ראפר טוב גורם לקהל לאהוב את מה שהוא נותן לא נותן לקהל את מה שהוא אוהב

D.O.D

New member
תגובה:

אם אתה שר על ג´וינטים למרות שאתה לא מעשן זה לא אומר שזה לא אמיתי... ועוד משהו זה נראה כאילו אנשים (במיוחד בפורום) חושבים שאם הראפר לא כתב את השירים שלו בעצמו אז הוא לא "אמיתי" או לא יודע מה... זה ממש לא נכון יכול להיות שיש לו כישורי שירה פצצות אבל אין לו את זה בעניין הליריקה ואני בטוח שגם ההפך הוא הנכון אז למה לא לשלב שתי כישורים ענקיים להצלחה אחת? כאילו, למה שלא יהיה מישהו שיכתוב ומישהו שישיר את מה שהוא כותב? מה רע בזה? דר"א ככה יכול להווצר מצב שאתה שר על ג´וינטים למרות שאתה לא מעשן, לזה התכוונתי

Mad-DawG

New member
לא רוצה לשיר על ג´ויינטים

ונמאס לי לשמוע זמרים ששרים על ג´ויינטים. כהתחלה כדאי לי לשיר על כמה שאני גדול, מוצלח ועשיר ואח"כ שאני אהיה ממש טוב כדאי לי לכתוב על דברים מעניינים יותר? (ואם אני אמור לשיר שאני כל כך טוב, כמו שכולם שרים, זה לא אמור להיות אחרי הרבה זמן ולא ישר בהתחלה??) על מה בכלל שרים? "על המצב" בארץ, על ג´ויינטים וסמים באופן כללי, עלי הכישורים שלי על הבמה, על הכישורים שלי וההיסטוריה שלי במיטה, על האמא של החבר שלי, ועל מה עוד? יש איזה נושא שצריך לדעתכם לדבר עליו (בשירה) ועדיין לא שמעתם שיר בנושא? או שהשיר ששמעתם לא אמר את הדברים הטובים לכם?

D.O.D

New member
אחי, אמרתי לך, תשיר על מה שיוצא מהל

מהלב אם ראית ברחוב שלך איזה מישהו עוצר ליד איזה ספסל ויורה לכיוון כמה אתיופים ונדהמת, תרשום על זה אם אתה יושב עם חברים שלך בשכונה ופתאום אחד מהם מוציא קססה ואתה רוצה להראות לעם או למי ששומע איך השכונה שלך נראת ולאן הנוער מדרדר וכמה זה קרוב לכל אחד ואחד מאתנו, אז תשיר על זה לא משנה על מה תשיר, כל עוד הזרימה היא טובה וההלחנה טובה, השיר נשמע טוב המילים זה קצת יותר עניין משנה, בשביל להקפיץ קהל לא צריך מילים, צריך קצב

Mad-DawG

New member
זה בדיוק אחד הפחדים שלי,

"לא משנה על מה תשיר, על עוד הזרימה היא טובה וההלחנה טובה" המגמה הזו של "אני גם ככה לא מבין אנגלית, העיקר שיהיה קצב טוב" מדאיגה אותי.. בהופעות שבדינמו דבש בד"כ אני לא מבין את המילים כי המוזיקה (קצב) חזקה בהרבה מידות מעל המיקרופון (מהתוצאה הסופית של המיקרופון, לא מעניין אותי אם הזמרים שרים חזק או חלש כרגע), וגם במקומות אחרים נתקלתי בתופעה של מה שנראה לצופה התמים כג´יבריש, בליעת מילים ומלמול עקבי, אבל עטוף בקצב טוב, כשיר להיט. יכול להיות שאני לא אפרוש לדוקים, אלא אפרוש להכנת ביטים (ואם כן.. יהיה שירשור "מה אם אני אהיה מפיק" חדש לגמרי) ואמלמל לי מילים לביט הנפלא שלי.

D.O.D

New member
אבל תראה מה ההבדל גבר:

אם יש לך קצב טוב, ויותר השקעה בקצב ולא במילים, השיר ייתפוס חודש, ואח"כ ישכחו מי אתה בגלל זה זה טוב להקפיץ קהל ולא יותר מזה אבל אם אתה משקיע במילים, זה שירים שאפשר לשמוע אותם גם עוד 10 שנים ועדיין להנות מהם למשל "רסיסטנס" של שי 360, שזה שיר חזק מבחינה ליריקלית וזה העיקר שבשיר ואני נהנה ממנו גם אחרי 100 פעמים ששמעתי אותו לעומת השיר זזים עם הבאס של סאבלימינל שזה שיר השקצב הוא העיקר... ובקרוב אני ידלג על השיר כי הוא יימאס... תמיד טוב לגוון

multi

New member
תגובה לשניכם

לDOD לא נראה לי שזה כלכך אפשרי שלמישהו יהיו יכולות ווקאליות אבל לא יכולות כתיבה, כי הפלואו מושפע ישירות מהכתיבה (ואני מתכוון במובן של פרייזינג לאו דווקא אמצעים אומנותיים) אבל אם אתה מתכוון שמישהו אחראי לחלק האומנותי ולא הקצבי של הליריקס אז זה אפשרי למאד-דוג, נראה לי שאנשים נתפסים לנושאים גדולים מדיי. שיסתכלו על הסביבת חיים הקרובה שלהם. הם יראו שיש עוד הרבה דברים שהם לקחו מאליו לטוב או לרע שיש לכתוב עליהם והם אפילו מעניינים למרות שהם קטנים.

D.O.D

New member
זה אפשרי...

בוא אני אתן לך דוגמא למה שקורה במציאות בכל מני סגנונות מוזיקה נקח דוגמא:מזרחית זה שכותב את השיר כותב את המילים המעבד מקליט את המילים איך שהוא רוצה שזה יישמע (עם יכולות ווקליות פשוטות ולא של זמר) לקלטת ומעביר למלחין המלחין כותב את המנגינה לפי הסולמות של השירה הזמר שומע את הקלטת עם העיבוד ועם ההלחנה ומקליט קרוב ביותר למה שנשמע לו זה פחות או יותר... בדר"כ המלחין והמעבד הוא אותו בן אדם ככה שזה מגיע לזמר כבר עם לחן ועיבוד זה ככה גם היה בשיר של ריטה ורמי שסאבלימינל כתב לו את הקטע הביא לו על קלטת ורמי שר מבין? יכול להיות מצב שהזמר רק צריך לתת את הכשרון הווקלי שלו, את הזרימה אפשר ללמד אותו, הוא בעצם יכול גם לחקות את הסקיצה שהוקלטה ע"י המלחין\מעבד

למעלה