אני ראפר יו!

D.O.D

New member
ומה הסיבה? הנה היא:

הסיבה היא שאנשים נוטים לחשוב שזה מסחור "אם אין לו על מה לשיר אז שלא ישיר" אני מעדיף לראות את זה יותר כעל שיפור, כי אם בנאדם רוצה להעניק את המילים והמסר של בנאדם אחד בצורה טובה יותר ממה שהכותב יכול לכתוב אז זה לא מסחור, זה פשוט לשפר את השיר או ההיפך, אם הזמר רוצה שיהיה לו ליריקה טובה יותר והוא לא יכול לעשות את זה בעצמו, לעומת מישהו אחר שעושה את זה מצויין, הוא יכול להעזר בו דרך, יש הרבה שירים דווקא של זמרים (אפילו מפורסמים) ששרים שירים שכתבו בשבילהם ולא הם כתבו בעצמם

Mad-DawG

New member
מסר אתה אומר..

לכל המדברים בשבח המסרים אבל בירידות על בתי הספר, על קריאת ספרים, עיתונים, והקשבה לדברי השבוע, יש לי טענות נגדם. כדי לצאת עם מסר את צריך לבסס אותו על משהו, למזלנו, מעטים הם האנשים שחיים מחוץ למסגרות בית-ספר, חטיבה תיכון ויכולים לשיר על נסיון החיים המר שלהם, ושוב! למזלנו, ולמזלם שכך הוא המצב! אבל מצד שני, צריך מסר בשיר, אם לא נקרא לו מסר אפילו.. צריך שהשיר ידבר על "משהו", צריך לומר משהו בשיר. אי אפשר, ולא משנה כמה ילכו סחור סחור ויתחמקו מזה, לצאת עם אמרות חזקות, כש:לא קוראים עיתונים, לא מקשיבים לחדשות, ולא מרחיבים את הדעת בדרכים נוספות (בין אם זה לקרוא מאמר באינטרנט שמעניין את הכותב או לקרוא ספרים בנושא) וכד´. חייבים להמשיך ולהאכיל את העיגול הזה שמונח על הצוואר. במוקדם או במאוחר, ואם לא נוסיף ´דעת´, ולא נמשיך להתחדש, החומרים שלנו יהיו ממוחזרים, משעממים, וארוזים אצלי בבויידם, חייבים חייבים להתחדש, לקשיב וללמוד.

D.O.D

New member
צודק

אבל אתה לא סותר את מה שאמרתי שאנשים יכולים לשיר על נסיונם של אחרים... חוצמזה, שאתה לא חייב להיות מחוץ למסגרת בי"ס גם אני שלמדתי 12 שנים וסיימתי בגרות מלאה, עדיין הייתי יושב עם חברים שלי והיה בא מישהי, יורד מאיזה אוטו, קורא לחבר שלי וחבר שלי היה חוזר עם גראס והיינו הולכים לאיזה פינה בפרדס ומוציאים באנג והם היו מעשנים זה לא קשור למסגרת... זה קשור לסביבה

D.O.D

New member
צודק

אבל אתה לא סותר את מה שאמרתי שאנשים יכולים לשיר על נסיונם של אחרים... חוצמזה, שאתה לא חייב להיות מחוץ למסגרת בי"ס גם אני שלמדתי 12 שנים וסיימתי בגרות מלאה, עדיין הייתי יושב עם חברים שלי והיה בא מישהי, יורד מאיזה אוטו, קורא לחבר שלי וחבר שלי היה חוזר עם גראס והיינו הולכים לאיזה פינה בפרדס ומוציאים באנג והם היו מעשנים זה לא קשור למסגרת... זה קשור לסביבה שבה אתה חי

D.O.D

New member
ואם כבר מדברים על זה אז...

אני חושב ששהשראה הכי טובה זה הצבא (למרות שעוד לא נכנסתי למסגרת הזאת) אני בטוח שבצבא אתה רואה את רוב הדברים העיקריים של החיים ואני לא מדבר על ג´ובניק... אני מדבר על חייל קרבי שמקריב את החיים למען חיים של אחרים או למען שטח של המדינה או לא יודע מה... ואני מדבר על זה שחייל מפקיד את החיים שלו בידיים של החבר שאמור לחפות עליו או דברים כאלה נראה לי שחוץ מהמדינה שלנו... בכל מדינה נורמלית הרצח היחידי שאתה רואה זה רק רצח פלילי או בצבא במקרה של מלחמות (לא עלינו) אצלנו אתה לצערי רואה את זה גם בפיגועים... ואולי זאת הסיבה שהרוב כותבים\שרים על זה ולא על התחושה שעוברת בבנאדם כשהוא עומד פנים מול פנים מול מחבל כשהמחבל מסתתר מאחורי ילד קטן כי הוא יודע שמתוך רחמים לא תירה על הילד... ועדיין הוא יורה עליך הנה, רעיון לשיר, חיילים! להתחיל לרשום! החטטטטטף עט! :)

multi

New member
רגע רגע רגע

ולתלמידים בחטיבה ובתיכון אין השקפת עולם? הם לא קוראים עיתונים ורואים חדשות? אין להם מה להגיד בכל מיני נושאים? אל תכליל ותגיד שהם עדיין לא בוגרים מספיק (נושא רגיש אצלי, זלזול כזה בבני נוער) זה שהחיים שלנו לא מלאים דרמה של סמים שוטרים אלימות וכאב לא אומר שאין לנו נושאים רציניים אחרים לשיר עליהם. הנה למשל רשימה של דברים שאני יכול לחשוב עליהם בתור מתגבר שעוד לא שרו עליהם לפחות בארץ. שכפול גנטי, המתת חסד, אנשים נזקקים (אני אוהב את המטאפורה של רובין הוד בנושא הזה), שיר שמגנה שימוש בסמים ואלכוהול. ובעיקר חסרים שירים שמתיחסים לרובד הפילוסופי והפסיכולוגי בכל מיני תופעות בחברה. אז בבקשה אל תמעיט מערכנו :)

Mad-DawG

New member
הופ הופ טרללה

לא התכוונו לאותו הדבר. לרגע אין לי כוונה ולא הייתה לי כוונה להמעיט או לזלזל בתלמידים. זו לא הייתה כוונתי כלל וכלל. התכוונתי שכששרים על נסיון החיים הקשה כמו ששומעים מאמריקה, שומעים דברים מסויימים, אבל כאן בארץ, וטוב שכך, רובנו נמצאים במסגרת רצופה עד לצבא שתחומי הקושי שלנו (שבתוך המסגרת) שונים אלפי שונויות מחיי הרחוב.

da^Lord

New member
ששש.. בחשאי... ובנוסף

לדעתי אחת הטעויות היא שכששומעים שיר ומכירים את האומן ויודעים שזה לא שיר מהחיים שלו, מיד אומרים שזה מזויף. בעיני לא כל השירים חייבים להיות מנסיון חיים, אפשר לתת חוות דעת כצופים מהצד וכו´.. כמו השיר של סאב "ילד רחוב", יש כאלו שאומרים שהשיר הזה נורא מזויף כי סאב גדל בשכונת יוקרה, ולדעתי זה שטויות, כי כל אדם שיש לו עיניים בראש ורואה/שומע בתקשורת על מצבים כאלו יכול ורשאי לכתוב על זה גם בלי לחיות את השיר באופן ממשי. ככה גם עם השיר "איזה סרט" שאני נורא אוהב ולא אכפת לי שזה לא אמיתי כי השיר יפה כשיר בפני עצמו ולא כיומן חייהם של סאב והצל.

Mc Bang

New member
פרוש לדוקים

סתםםםםםםם! וולקאם! אז לא ממש קראתי מה שרשמו... בכל מקרה זו דעתי: תתחיל לכתוב, בהתחלה הכל יראה לך חרא (וכנראה גם יהיה ככה) אבל לאט לאט תמצא לעצמך סגנון ותשפר לאט-לאט ת´חרוזים שלך ות´אוצר מילים שלך עדיף תמיד פרטנר, בקשר לביטים תמצא ביטמייקר או שתלמד להשתמש בתוכנות שונות... בקשר לשאלות יותר ספציפיות שאל בסבבה, כי פשוט להסביר איך להיות ראפר בכלל זה מאוד קשה ועוד שאני לא מכיר אותך אישית אז... בכל מקרה בהצלחה, ואף פעם אל תחשוב על לפרוש אם אתה באמת רוצה להצליח...

multi

New member
מיק טוב

זה אחד שעושה כלים מוריד תזבל....... אהמממ זה אחד שלא עושה לך רעשים ודיסטורשן, אחד שהחיבורים שלו לא מתנתקים כל שניה אחד שלא מעוות את הקול שלך ושיהיה כמה שיותר עמיד בחבטות (שקורות לעיתים קרובות)

Mad-DawG

New member
יש למיקרופון הזה שם?

איזה חברות מייצרות מיקרופון מהסוג שתיארת? מה עוד חשוב להקפיד במיקרופון? סוג הכבל שמחבר בין המיקרופון למערכת (באשר תהיה) משנה?

למעלה