אני ראפר יו!

Mad-DawG

New member
והם באמת עושים כלים??

האוווווווווווו מה זה ´יקר´ במיקרופנית? מה המחירים של המיקרופון הפשוטים, ממוצעים, טובים מאוד וכו´?

DJ$upreme

New member
על מיקרופונים

הסטנדרד בשוק הוא שור SM58, משתמשים במיק הזה ברוב המקומות להופעות, מההופעות בג´י ועד פארק הירקון. יחידה עולה בערך 800 שקל. בג´י יש מיקים פשוטים יותר של LEEM שעולים בערך 300 ונותנים תוצאה מספיקה לראפרים חובבים.

multi

New member
המיקרופון האישי שלי הוא

vivanco - dm39 בינתיים אני מרוצה ממנו, עונה על הציפיות ועלה לי רק 120 בצליל

Psycho MC

New member
כנס!!! חשוב שתדע!

לגבי אורך השורה: זה תלוי איך אתה רוצה ת´שיר - מהיר או איטי - במהיר אתה כותב שורות קצרות יותר מהאיטי, אבל זה גם תלוי אם יש´ך מוזיקה איטית אתה יכול לראפרפ מהר... אישית אני מעדיף משהו יותר מהיר, לדוגמא השיר "Changes"... משהו בקצב הזה... לגבי חרוזים: הכי מומלץ זה למשוך את החרוז 4 שורות! כבר פעמיים בעצמי עשיתי שירים והמשכתי ת´חרוז שתי שורות וה היה מהיר, וזה נשמע כמו פריסטייל שאי אפשר לחבר לו מנגינה. ד"א גם אל תשים חרוזים תמיד בסוף המשפט, שים גם באמצע זה ישמע יותר טוב. לגבי מיקרופונים: אל תיקח יקר! לגבי ביטים: אם יש לכם (אתה וחבר) סתם איזה תוכנות במחשב, אז יש כל מיני גם תוכנות שאפשר להוריד ויש שם איזה ביטים שבא לך... אם יש משהו רציני ויקר, אז אפשר לעשות ביט נהדר! אני אוהב יותר ביט כמו ב-"Say What You Say"... זהו בעצם... אם אתה רוצה אני יכול לפרט לך הרבה יותר באיי סי קיו 135329 147

multi

New member
לא בהכרח (הבהרה חשובה../images/Emo70.gif)

אורך השורה זה דבר סוביקטיבי לגמרי תלוי בפרייזינג של השיר ובכלל אם יותר נוח לך לקורא יותר מילים בשורה או לא אורך שורה לא קשור לפלואו כי זה פשוט איך שאתה בונה את השיר ויזואלית שיהיה לך נוח אולי באמת זה משהו שצריך לשפר במאמר שלי

multi

New member
לא בהכרח (הבהרה חשובה../images/Emo70.gif)

אורך השורה זה דבר סוביקטיבי לגמרי תלוי בפרייזינג של השיר ובכלל אם יותר נוח לך לקורא יותר מילים בשורה או לא אורך שורה לא קשור לפלואו כי זה פשוט איך שאתה בונה את השיר ויזואלית שיהיה לך נוח אולי באמת זה משהו שצריך לשפר במאמר שלי

Mad-DawG

New member
אני לא מנסה לההפך לראפר

למרות ההודעה הכנראה מבלבלת, בה רשמתי "בהנחה והייתי", אני לא מנסה להפוך לראפר (מה שעושה אותי מהאחרונים שעדיין לא כותבים ושרים..), ואני לא מנסה לעלות לבמה בג´י ספוט, מהסיבה הפשוטה שאני לא נכנס שם, אז לא נעים לי לעמוד שם. אבל רציתי בכל זאת להעזר בכישוריכם ונסיונכם כדי שתתנו עצות לכל החבר´ה שכן רושמים פה ושם שורה, רוצים לדעת קצת יותר ואתם יכולים לתת להם עצות טובות.

hermoni

New member
הילד יעשה הכל כדי להעיר את הפורום

גם לעשות מעצמו ראפר... זה מנהל טוב!!:) אבל תאכלס עמית באמת לא נראה לי שיש לך סיכוי:)

Mad-DawG

New member
אני אהיה ראפר, רק ואך ורק

אחרי שיסדרו בג´י ספוט תקרה גבוהה יותר. לא דקה לפני. מה שכן אוכל לעשות עם הקול שלי זה להקריא את החדשות.. שבוע טוב לכולם, נתראה בסוף שבוע טוב

hermoni

New member
אבל תוכל להתכופף

הרבה כושים מגניבים שעושים יו יו יו עושים את זה וזה יוצא יפה!!!:) ושאני יפתח ערוץ טלויזיה היפ הופ אתה תהיה הגדי סוקניק שלי:)

da^Lord

New member
עמית

היו גם יותר גבוהים ממך שהופיעו, תתפלא, אבל לא חייבים לעמוד על הבמה (תשאל את שורטי
). ואתה בכלל יראו אותך גם אם תשב על הבמה. אז זאת לא סיבה..

da^Lord

New member
עמית

היו גם יותר גבוהים ממך שהופיעו, תתפלא, אבל לא חייבים לעמוד על הבמה (תשאל את שורטי
). ואתה בכלל יראו אותך גם אם תשב על הבמה. אז זאת לא סיבה..

Psycho MC

New member
שמע לעצה שלי!

לגבי אורך השורה: זה תלוי איך אתה רוצה ת´שיר - מהיר או איטי - במהיר אתה כותב שורות קצרות יותר מהאיטי, אבל זה גם תלוי אם יש´ך מוזיקה איטית אתה יכול לראפרפ מהר... אישית אני מעדיף משהו יותר מהיר, לדוגמא השיר "Changes"... משהו בקצב הזה... לגבי חרוזים: הכי מומלץ זה למשוך את החרוז 4 שורות! כבר פעמיים בעצמי עשיתי שירים והמשכתי ת´חרוז שתי שורות וה היה מהיר, וזה נשמע כמו פריסטייל שאי אפשר לחבר לו מנגינה. ד"א גם אל תשים חרוזים תמיד בסוף המשפט, שים גם באמצע זה ישמע יותר טוב. לגבי מיקרופונים: אל תיקח יקר! לגבי ביטים: אם יש לכם (אתה וחבר) סתם איזה תוכנות במחשב, אז יש כל מיני גם תוכנות שאפשר להוריד ויש שם איזה ביטים שבא לך... אם יש משהו רציני ויקר, אז אפשר לעשות ביט נהדר! אני אוהב יותר ביט כמו ב-"Say What You Say"... זהו בעצם... אם אתה רוצה אני יכול לפרט לך הרבה יותר באיי סי קיו 135329 147

da^Lord

New member
אוו איזה שאלה .

ואתה חושב שבכמה תשובות תלמד הכל? לא משנה כמה תשובות ייתנו, הלמידה בכל מקרה היא אישית. כל מה שצריך זה לפקוח עיניים להסתכל סביב, לפתוח אוזניים ולהקשיב. לתת ביקורת אישית לכל דבר ששומעים, לנסות לשאוף את הדברים הטובים שאתה שומע, לשפר/לחדש תמיד. ביקורת אישית היא מאוד חשובה, לאהוב את מה שאתה עושה, ואם אתה לא אוהב תשנה,תתקן, תשכתב.. אל תתפשר. בקשר לנושאים לכתיבה, אין גבול לדברים שאפשר לכתוב עליהם, הגבול היחידי הוא הדמיון והיצירתיות שלך. זה לא שיש נושאים מסוימים : בית ספר,סמים,זיונים והמצב לשיר עליהם וזהו. החלק הכי קשה בכתיבת שיר מוצלח הוא קודם כל מציאת רעיון טוב לשיר עליו. אחרי שיש לך נושא, כל מה שנשאר זה לכתוב את מה שיש לך בנושא ולנסות להצמד אליו ולא להתפזר במשך השיר. כל נושא, לא משנה כמה בנאלי יהיה, אם תתחבר אליו, ותדע לכתוב דברים מעניינים הקשורים לעניין יעניין . המלצה- לכתוב דברים חכמים ולא ברמה של כיתה א´. העדפה אישית שלי - שירים הכוללים בתוכם פילוסופיית חיים קיומית. בקשר לכותב "נסתר", אחד שכותב את המילים בשביל ראפר אחר - ג´ייזי למשל הוא אחד כזה. או (סקופ?) יש גם קטעים בין סאב והצל שאחד כתב והשני ביצע.. בעניין מיקרופונים- זה עניין סובייקטיבי, כל מיקרופון עם איכות משלו, וכל אדם דורש משהו אחר. אני למשל הקלטתי סקיצה בבית עם מיקרופון שעלה 15 שקל מחנות מחשבים, ויצא לי פצצה מבחינת איכות. כמובן שלא מקליטים סתם, צריך לתת תשומת לב לעוצמת המיק ,ולכל מיני אפשרויות בתכנת ההקלטה, אבל כשמסבים תשומת לב התוצאה יוצאת טוב אפילו בלי אמצעים. כמובן שאין מה להשוות את זה למיק באלפי שקלים באולפן מיקצועי, אבל זה די טוב. עברתי למיק קצת יותר יקר, עדיין צעצוע, אבל זה רק עניין של נוחות.. ולדוגמא: גם נושא בנאלי-בית ספר,וגם הקלטה בדיסטורשן עצבני (אני בטוח שבכוונה) וזה נשמע מעולה.. בעיקר בגלל ביט מעולה -dead prez-they schools בקשר לתקשורת עם הקהל, לדעתי זה כבר עניין של כשרון ולא דבר נלמד. אבל מה שכן, קהל אוהב דברים שהוא מכיר, ואם בין לבין גם מכניסים דברים חדשים כל פעם (כמו שסאב עשה) זה בכלל מצוין. עוד דבר אחד, שמתי לב משום מה שהקהל מתלהב כשבאים בקטע מהיר ועצבני אפילו כשלא מבינים שום מילה.. לא יודע למה. הדבר הכי חשוב, שיר טוב וחכם ירים את הקהל או יוריד ,תלוי מה המטרה. אם זה שיר עצוב, והוא טוב, הוא יצליח לרגש.

למעלה