אני קורא לכולם !!!!!

תגובות

שתבינו את העמדה הכללית שלי , אני אתחיל כך - קודם כל חשובים לי בני עמי ואח"כ בני האויב . עכשיו , ספציפית .. וינברג - ראשית , עסקינו הוא על ההתנתקות הנוכחית ועל התנחלויות .. לא על מאחזים בלתי חוקיים . אז לא להוציא דברים מהקשרם . יש הבדל . בכל מקרה , אם הזכרת את הנושא .. האנשים יושבים שם מתוך אידיאולוגיה שאנו נמצאים בארץ ישראל מן הסיבה ההסטורית וארץ ישראל ההסטורית שהובטחה לעם ישראל היא אחרת מבגבולותיה הנוכחיים וגם מתוך מטרות של המדינה ( שהרי הן לא מפורקות ) אבל בסדר .. יש כאלה שלא מקבלים זאת - בסדר .. אם זה היה המניע אף אחד לא היה יכול לטעון נגד פינוי שכזה . כאן זה לא פינוי כזה . ובאשר להפגנות האלימות - פגיעה בחיילים לא מוצדקת וגם לא כרוזים . אבל מצד אחר אתה צריך להבין שהאנשים רוצים ליצור תהודה ( בהפגנות וחסימות הכבישים ) על מנת שישמעו אותם ! הם נלחמים פה על הבית שלהם עידו !!! הפגנה מול הכנסת לא תעורר מספיק הדים .. פה הם מבקשים שיבינו את המאבק שלהם .. ואולי אתה רואה בזה משהו שמפריע אבל תנסה להבין מה עומד מאחורי זה .. חיים שלמים של בני אדם ( אגב , זה לא קורה רק במדינה שלנו ואנשים למדו שרק ככה אפשר ליצור תהודה .. ) . ובאשר לילדות - אפשר לטעון גם לזעזוע על שבתי משפט מחזיקים ילדות בבתי כלא במשך 36 ימים על חסימת כבישים . תסלח לי , אבל יש דברים חשובים לטפל בהם במדינה . הרצון פה הוא להראות את המתנחלים כאלימים וליצור סלידה של הציבור מהם , התקשורת לא תעסוק בצדדים אחרים וכו' .. זיו - יופי שהכל הובהר . בכל מקרה , הפינוי של ימית היה לשם הסכם שלום עם מדינה שכוננה את עצמה והביעה את הסכמתה לקיומה של ישראל . כאן אין שלום ואין שום תועלת בהסכם . אז בשביל מה בדיוק עושים את זה ?! זה לא הזמן לנסיונות חדשים .. ניסו באוסלו .. לא הצליח .. מה גם שישנן קריאות מכל הכיוונים אצלם להילחם ב"כיבוש" מה שבעצם יביא למצב בטחוני ירוד עוד יותר וההתנתקות תחזק את זה . אלעד - לא בטוח שהכתום הגיע משם . וגם אם אתה צודק , הגיעה התנצלות על הטלאי הכתום והמאבק כרגע הוא לגיטימי לחלוטין , אני לא חושבת שאנשים ממש יצרו הקשרים בין הטלאי לכתום שהיום . גם אם כן , המאבק כרגע הוא לגיטימי . ובקשר לנסיגה , זה פשוט ירע את בטחוננו בראש ובראשונה - אז איזה פתרון זה בדיוק ?! מה גם , שאי אפשר להתעלם מהדברים הראשונים שציינת . ואחרון - דוד - לא מדובר בטעות . אני שוב חוזרת שלהתיישבות היו מניעים שונים . ההתיישבות הייתה לשם יצירת חיץ עם מדינות האויב , המדובר היה גם באיזורים אסטרטגיים ששימשו יתרון לאויב עלינו והרי כולנו יודעים מה יקרה אם ניתן לאויבים שלנו יתרון עלינו . חוץ מזה שאני גם לא סומכת עליהם - אחר כך זה ייפגע בנו ! והעולם ? העולם רואה בהם פליטים מסכנים ואתה יודע שישראל תקבל גינויים על כל דבר קטן שהיא תעשה . בלי קשר למה ודה . מעניין אגב למה מדינות אחרות לא מוכנות לקבל אותם . רק הבהרה קטנה : מה זאת אומרת "לתת למספר כה זעום להכריע את עתידה של מדינה ? " איך בדיוק ?! המאבק שלהם הינו לטובת המדינה ולא רק ממניעים אישיים ( תיכנס לקישורים שלמעלה ) . ואגב דמוקרטיה . כשאדם מפטר אנשים שמתנגדים לדעתו לפי הצרכים שלו ( ליברמן , ה"מורדים" ) . מקבל את תכנית ההתנתקות לפי צרכים אישיים ( תבקרו בקישורים שנתתי כמה הודעות למעלה ) וכמו כן אנשים כאשר בחרו בליכוד על שום מצע מסוים ועקרונות מסוימים המופיעים בו והדבר לא מתקיים - יש כאן אותות של "אי-דמוקרטיה" . הויכוחים יכולים להמשיך פה עד אינסוף , לכל אחד יש את ההשקפה שלו והיא לא תשתנה בין לילה . הזמן יאמר מה קורה בעניין וזהו .. תזכרו שבהתנתקות בסופו של דבר לא רק המתנחלים בגוש קטיף ייפגעו אלא גם המנתחלים בחיפה ובתל אביב ובכפ"ס ואופקים וכו' .. בקיצור - כולנו - אז תחשבו גם על זה .. יום כתום .. ממליצה לכם לבקר בקישורים שלמעלה :) ..

ז'בו היקרה ושאר הכותבים

א. סחטיין על הבעת הדעה מנגד, נראה שאת מדברת מתוך ידע ולא מתוך עיוורון. ב. אם נחזור אחורה הפלשיתנאים אכן עשו מספר טעויות פאטאליות שהחריפו את הבעיה ביננו לבינם. למשל, הטעות הידועה היא הסירוב לתכנית החלוקה, אם הפלשתינים היו מקבלים את התכנית זה היה יכול לחסוך להם המון בעיות. או למשל סירוב ערפאת לתכניתו של ברק, היום אבו-מאזן מתפלל להצעה כזאת. ונכון שהפלשתינאים בארץ הם פליטים שלא התקבלו באף מדינה אחרת, והאשמה על מוטלת במיוחד על ארצות ערב השכנות. אמנם, ירדן קיבלה חלק מהפליטים אך בתנאים שהיה עדיף להם לברוח חזרה לפה. אז האשמה לכך היא עליהם אבל הבעיה עדין נותרת שלנו. אי אפשר להתעלם מהפלשתינאים כל עוד הם חיים בתוכנו לא יוכלו להתקיים כאן חיים סדירים. בגלל זה, אנחנו חייבים לאפשר להם ולסייע להם כמה שיותר ליצור תשתית להקמת מדינה עצמאית. כל עוד לפלשיתינאים לא יהיה בעית משלהם זו תמשיך להיות בעיה שלנו. יציאה מעזה היא צעד ראשון להעברת האחריות לפלשתינים, ההפרדות היא הכרחית לכינון המדינה הפלשתינית בעתיד. אמירות כמו "החיות האלה לא יסתפקו חבל עזה הם ירצו גם את חיפה ותל-אביב" הן בריחה מאחריות. אין להם מדינה וכל עוד לא תהיה להם הם ימשיכו לחיות בתוכנו בשלטון צבאי, מה שכמובן רק יחריף את המשבר. ההתנתקות, היא לא פתרון ולא חצי פתרון בעיקר בגלל שזהו מהלך חד-צדדי ללא תמורה מיידית וללא הסכם קבע, אבל זהו צעד הכרחי ראשון להסכם כזה בעתיד.

וינברג1

New member
קוראים לך בוסין!!!

סתם,סתם.. עכשיו לעניננו. רק לפני כמה חודשים ספורים,נעשה קמפיין ענק של מתנגדי ההתנתקות בדבר משאל עם. ההצעה הייתה שיתקיים משאל עם בנושא תכנית ההתנתקות.תוצאות המשאל יכריעו בסופו של דבר על גורלה של ההתנקות. הימין הסכים שאם ההתנתקות תעבור במשאל עם,יתפנו המתנחלים ללא שום התנגדות. כידוע למי שלמד/לומד/ילמד אזרחות במדינתנו נאסר על קיומו של משאל עם,מסיבות שונות. אך אם משאל עם היה מתבצע כיום,תכנית ההתנתקות הייתה עוברת ומיושמת (באחד מהקישורים של זבו' הייתה נתונה העובדה שהרוב במדינה מסכים לתכנית ההתנתקות). לכן,אני שואל את עצמי,אם המשאל היה מתקיים,והיה רוב לתכנית ההתנתקות,אז המתנחלים היו מפנים ברצון את ביתהם?האמנם?? הקמפיין הזה נועד רק בשביל לקבל זמן נוסף למאבק בהתנתקות,לכן כשההצעה נפסלה זה נתן לגיטמציה להתחיל במעשי האלימות נגד חיילים,חסימות כבישים וכו'. אני ממש לא מסכים איתך שחר,שאת אומרת שכל מעשי האלימות האלה נועדו בשביל שנבין את המאבק שלהם,זה שזה מקובל במדינות אחרות,לא מעניין אותי בכלל,מכיוון שמדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית,שומרת חוק. תאמיני לי שיש מספיק דרכים חוקיות כדי לעלות את המודעות למאבק המתנחלים (דרך התקשורת,המדיה,חלוקת סרטים כתומים,עלונים,הצבעה בבחירות בעד מפלגות ימין וכו'). מזל טוב לסובו (האשכנזי האולטימטיבי) ולדיויד (אנדרה "תתגלגל מפה")

משאל עם

נכון לאותה תקופה הסקרים הראו אחרת , כפי שניתן לראות : http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2909585,00.html 47% של התנגדות להתנתקות אל מול 40.5 בעד . אני דווקא חושבת שהמאבקים האלימים החלו כשהמתנחלים ראו כמה המדינה אטומה לגביהם וכמה היחס הוא קר ולא הוגן . אזי ביקשו לעצמם להשמיע את קולם . בקשר למשאל עם ולסיבות כשסעים שבין דתיים וחילונים , אני לא מקבלת .. המתנחלים , כאמור , הסכימו לתוצאות המשאל . מה גם שדבריו הראשונים של שרון (ציטוט:) היו אחרים : " כדי להרגיע את הרוחות בימין החלו להתגלגל במסדרונות הממשלה רעיונות שונים לגיוס תמיכה רחבה למהלך: "אני בוחן בחיוב קיומו של משאל עם בנושאים מדיניים, זאת כדי לתת ביטוי לשותפות האזרחים בהחלטות גורליות על עתיד המדינה, ולהעניק תוקף מוסרי גדול יותר למהלכים המדיניים שעל הפרק. עם זאת, כל הסכם מדיני יובא לאישור הכנסת", כתב שרון ליו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט, ח"כ מיכאל איתן. " ( לקוח מתוך הקישור הראשון בשרשור ההודעות שלי ) אי אפשר בדיוק לדעת מה קרה עם הזמן אבל יחסית לתמיכה שהייתה עד לפני חודשיים התמיכה מתחילה לרדת לפי הקישור שהבאתי לפורום .. כפי שאמרתי בסופו של דבר אף אחד פה לא ישנה את הדעה שלו בין לילה , זה ברור לכולנו .. שכל אחד יישאר בדעתו , תזכרו שבסופו של דבר זה דבר מאוד רציני שצריך לשקול בכובד ראש ולחקור לפני שמחליטים ( כמה מכם חקרו את ההתנתקות ואת ההשלכות ואת המצב בשטח לעומק ?! לא יותר מ1 , 2 לדעתי ) שכן בסופו של דבר זה ישפיע על כולנו .. בלי קשר , קישור נוסף - קשור לדיון בפורום , נחמד לעיין : http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3103205,00.html יום נעים ושקט לכולנו :) ..

Kazahy

New member
בדיוק

בדיוק זה שהם משתמשים בילדים שלהם כדי להבהיר את הנקודה שלהם זה ממש עלוב, זה כמו לרדת למדרגה של הפלשתינאים שמשתמשים בילדים שלהם כשהידים, אומרים להם דברים בכלל לא נכונים כדי שהם ילכו להתפוצץ ולהראות כאילו תראו לאיזה מצב היהודים האלה הביאו אותנו שהם אפילו גורמים לילדים שלנו להתאבד בעד החופש. שני הצדדים פה מתנהגים כמו חיות, גם היהודים וגם הערבים. אבל תכלס צריכים את כל הצדדים המדינה, גם הימנים וגם השמאלנים, כי בלי שמאלנים היו חושבים עלינו שרוצחים וכל הדברים שאנחנו חושבים כל הערבים, ובלי הימנים ארגוני הטרור היו מזמן משתלטים על כל המדינה.

Kazahy

New member
אתה בטח צוחק עלי

מה שאתה אומר שהם חיות וכל החרא הזה זה מגוחך וכל כך גזעני, לא כולם כאלה זה רק כמה אחוזים מהאוכלוסיה שלהם שנותנת להם מראה של כולם תומכים בטרוריזם, ונכון שרובם כן תומכים בזה כי תראה איפה הם חיים ומה קורה להם, שמים אותם במעצר בית, כל הימנים חושבים רק על היהודים ולא מבינים שאף אחד לא ילך מפה וצריך להגיע לפשרה, ואם הפשרה הזאת היא להחזיר את השטחים שהיו צריכים להיות שלהם מלחתחילה אז למה לא לנסות את זה? המתנחלים האלה שקוראים לעצמם מלח הארץ הם לא יותר מאנשים שהתיישבו במקום שלא שייך להם אפילו ועכשין טוענים שהם המסכנים, ומה עם הפלשתינאים שיושבים שם בתנאים לא תנאים שם, לעומת המתנחלים שלכל אחד יש איזה וילה פרטית ועוד מציעים להם עוד יותר כסף בתמורה שיעברו. אז הם מרוויחים יותר ממה שחושבים וכמובן שזה קשה לעזוב את הבית וכ"ו אבל הם סתם עושים כזה עיניין גדול מזה עושים את עצמם מסכנים, וחוץ מזה למה לא להקריב את הבית והשטח שלא שייך לך אפילו בעד סיכוי לשלום ולהציל את החיים של הרבה אנשים. פשוט מאוד אם השלום לא יצליח וכל המעבר הזה יהיה לשווא לצה"ל לא נראה לי תהיה בעיה להשתלט על הכפרים העלובים שלהם עד פעם אחת, כמובן שאז מסכנים חיילים וכל הולשיט האחר שתמציאו אבל לתווך הארוך זה נראה לי ממש יותר שווה.

Kazahy

New member
עוד דבר ששכחתי

כל המתנחלים האלה לכל אלה שלא רוצים לעזוב (כאשר הרוב הזה הוא ברובו דתי שכנראה מאמינים בארץ ישראל השלמה וכל הבולשיט הזה) יכולים פשוט להישאר שם, אף אחד לא מכריח אותם לעבור נראה אותם מסתדרים שם לבד, אם כל התנאים שנותנים להם נראה לי פייר לחלוטין, יש יותר פגיעה בבטחון המדינה ואינטרס של המדינה מאשר שיש פגיעה בזכויות שלהם וזה כל מה שזה, כולם יתגברו על זה מישהו אמר שילד בן 6 לא יצליח להתגבר על זה בלה בלה בלה הוא יתגבר על זה כמו שאני התגברתי על זה ועוד מילוני אנשים שהועברו לא מרצונם בכל העולם כל התירוצים הנפשיים שלהם ממש מגוחכים כשמציעים מה שמציעים להם אי אפשר להיות עד כדי כך מדוכא כמו שהם נראים, אפשר לבנות הכל מחדש זה לא הטרגדיה הענקית כמו שהם מציגים את זה. ואלה שמשתמשים בילדים שלהם כתירוץ נראה לי בסיסי מאוד לקחת את הילדים למקום יותר בטוח (זאת אומרת להתנתק) מכל ההפצצות האלה שהם כל הזמן מתלוננים עליהם.

תגובות

צעד ראשון זה לשים שלטון יציב.. בינתיים אפילו לא יודעים מי ישלוט שכן הבחירות ברשות יערכו רק -א-ח-ר-י- ההתנתקות .. אבל מן הקולות הנשמעים יש סיכויים לחמאס , שכן נתפס כאילו החמאס הביא להם את הנצחון שכן זה מצטייר שאנחנו נסוגים תחת אש ( של ארגוני הטרור ) .. כאן אנחנו צריכים לדאוג לביטחון העתידי שלנו ולא יכולים להסתמך על הערכות מצב , שבינתיים מבשרות רעות בכלל ולכן חשוב לעשות צעדים בחוכמה . אגב , ידיעה בדבר קריאתו של אבו-מאזן לשובם של זו מנטליות שלהם ! זה מושרש ש"פלשתינה" שלהם וליהודי האויב אין קיום ! אז מבחינתי להם אין קיום כי כאן אני רוצה לשרוד ! וקאזי , זה רק מראה שלא קראת את דבריי לעומקם . אני באף אחד מהמשפטים לא קראתי להם חיות . קראתי להם -א-ו-י-ב- - הם האויב שלנו .. עד כמה שזה קשה לשמוע , מי שמבצע פעולות נגדנו הוא אויב .כל עוד הם מהווים אויב - כן , אני קודם כל דואגת לבני העם היהודי , אני לא יכולה להיות אויב של עצמי. דבר נוסף שאם היה מדובר בשלום מובטח ובביטחון לתושבי המדינה לא היו יכולים לטעון כל כך הרבה נגד , אבל זה לא ! וזה אף ירע את הביטחון .. ודבר אחרון הוא שאם ניתן להם את כל השטחים ( שאגב , זה כולל את יהודה , שומרון , עזה , גולן ובקעת הירדן ) אנחנו מביאים אל כלייתנו על עצמנו ( אני לא אחזור על מה שאמרתי קודם , אבל בקיצור - אסטרטגית ובטחונית זה פשוט לא טוב ! ) . אגב זה נכון ואף אמת שרבים יושבים שם מתוך אמונה בארץ ישראל השלמה ! כן ! בתור אידיאל ( שאולי חסר לכמה מאיתנו פה ) אבל זה לא רק מן הסיבה הזו זה מתוך אידיאל לשמור על הארץ ( כן ! ארץ ישראל השלמה ! ) גם בטחונית . בכל אופן , התגובה האחרונה שלך מראה שאתה פשוט בנאדם אטום וילדותי ! שאפילו לא שווה יותר מדי יחס של מישהו .. יום כתום לכולם :)

תגובות - תיקון קטן ..

צעד ראשון זה לשים שלטון יציב.. בינתיים אפילו לא יודעים מי ישלוט שכן הבחירות ברשות יערכו רק -א-ח-ר-י- ההתנתקות .. אבל מן הקולות הנשמעים יש סיכויים לחמאס , שכן נתפס כאילו החמאס הביא להם את הנצחון שכן זה מצטייר שאנחנו נסוגים תחת אש ( של ארגוני הטרור ) .. כאן אנחנו צריכים לדאוג לביטחון העתידי שלנו ולא יכולים להסתמך על הערכות מצב , שבינתיים מבשרות רעות בכלל ולכן חשוב לעשות צעדים בחוכמה . אגב , ידיעה בדבר קריאתו של אבו-מאזן לשובם של מנהיגי חמאס בכירים לעזה : http://news.msn.co.il/news/StatePoliticalMilitary/State/200504/20050425201700.htm זו מנטליות שלהם ! זה מושרש ש"פלשתינה" שלהם וליהודי האויב אין קיום ! אז מבחינתי להם אין קיום כי כאן אני רוצה לשרוד ! וקאזי , זה רק מראה שלא קראת את דבריי לעומקם . אני באף אחד מהמשפטים לא קראתי להם חיות . קראתי להם -א-ו-י-ב- - הם האויב שלנו .. עד כמה שזה קשה לשמוע , מי שמבצע פעולות נגדנו הוא אויב .כל עוד הם מהווים אויב - כן , אני קודם כל דואגת לבני העם היהודי , אני לא יכולה להיות אויב של עצמי. דבר נוסף שאם היה מדובר בשלום מובטח ובביטחון לתושבי המדינה לא היו יכולים לטעון כל כך הרבה נגד , אבל זה לא ! וזה אף ירע את הביטחון .. ודבר אחרון הוא שאם ניתן להם את כל השטחים ( שאגב , זה כולל את יהודה , שומרון , עזה , גולן ובקעת הירדן ) אנחנו מביאים אל כלייתנו על עצמנו ( אני לא אחזור על מה שאמרתי קודם , אבל בקיצור - אסטרטגית ובטחונית זה פשוט לא טוב ! ) . אגב זה נכון ואף אמת שרבים יושבים שם מתוך אמונה בארץ ישראל השלמה ! כן ! בתור אידיאל ( שאולי חסר לכמה מאיתנו פה ) אבל זה לא רק מן הסיבה הזו זה מתוך אידיאל לשמור על הארץ ( כן ! ארץ ישראל השלמה ! ) גם בטחונית . בכל אופן , התגובה האחרונה שלך מראה שאתה פשוט בנאדם אטום וילדותי ! שאפילו לא שווה יותר מדי יחס של מישהו .. יום כתום לכולם :)

elad234

New member
לזבוטינסקי תגובה נוספת-

את באמת חושבת שארץ ישראל השלמה זה דבר שיכול להתקיים כיום? עזבי את העצבים על זה שמפנים אנשים.. באמת נראה לך שזה יכול להיות? יופי שיש להם אידיאל, וזה באמת אידיאל יפה.. אבל את לא חושבת על כמה גורמים שהממשלה כן חושבת את לא חושבת איזה לחץ ענק יש מצד ארה"ב לדוגמה שנפנה אותם.. אז את יכולה להגיד לעזאזל עם ארה"ב, אבל ארה"ב זו בת ברית מספר אחת של ישראל, ותכלס בלעדיה אין ישראל... ככה שזה לא רק מה העם מרגיש יש עוד הרבה מאוד גורמים. את גם לא מסתכלת על המצב העולמי כרגע.. בעולם ובייחוד באירופה נק' המבט היא שאנחנו כובשים (אני לחלוטין לא חושב ככה) אבל ככה הם חושבים... וכל הזמן עולה ההשוואה שהרבה מוסלמים באירופה מעוררים בינינו לבין הנאצים יימח שמם.. באירופה זה לא מצטייר הכי טוב בארה"ב רוצים שנפנה זה לא רק מה קורה פה, זה עניינים בינ"ל ועם כל הכבוד לאידיאלים, קשרי מסחר עולמיים וקשרים עולמיים בין מדינות זה קצת יותר מזה..

תגובה ..

הויכוח פה הוא עקרוני אם ההתנתקות טובה או לא טובה ליהודים במישור העקרוני של התכנית עצמה . אבל אם העלית את זה כבר .. אני אומר את העמדה שלי בנושא .. ( לצערכם כבר נתקלתי בכמה פעמים שאמרו לי זאת ולכן יש לי עמדה גם בזה ) "ארה"ב זו בת ברית מספר אחת של ישראל, ותכלס בלעדיה אין ישראל... ככה שזה לא רק מה העם מרגיש יש עוד הרבה מאוד גורמים" - כלומר , אנחנו תלויים בארה"ב .. אבל לא לשכוח שגם הם תלויים בנו במקום מסוים ולכן לא ימהרו "לוותר" עלינו : ראשית , הרי שהמימון של הנשיאים בארה"ב ממומן לרוב על ידי היהודים ( תשאלו את דן שגיב , חחח .. ) כך שזה מאוד יחסר להם ודעת קהל יהודית בארה"ב שלא מתאימה לנשיאים גם כן נחשבת . אמנם היהודים לא מהווים יותר מכמה אחוזים בארה"ב אבל הם בעלי הכרעה והשפעה . מה גם שאנחנו המדינה הדמוקרטית היחידה באיזור ולכן לארה"ב יש אינטרס מובהק בנו . בקיצור - גם לארה"ב יהיה קשה בלעדינו . מה גם שארה"ב לא הייתה בוחרת להשקיע בנו אם לה אישית לא היו בנו אינטרסים מעין אלו ואחרים .. אז תחשבו על זה שזה לא רק אנחנו .. אני מציינת עובדות !!! פשוט מאוד !!! ובקשר לאירופה , שבכלל אין להם זכות לדבר .. אירופה לא "מושפעת" מן המוסלמים , אירופה היא מוסלמית . ובעצם ההתנתקות אנחנו כאילו מודים שיש כיבוש ושאנחנו שלטון אכזר ומדכא .. בעצם כך אנחנו מחזקים אותם בדרישותיהם .. אתם יודעים שבכל מקרה נקבל גינוי , עד אשר לא נתקיים .. אירופה הייתה ותמשיך לעצום עיניים לגבינו ובסוף כשניסוג מכל השטחים הם יבקשו לפנות אותנו לים ( אף מדינה הרי לא תקבל אותנו אליה .. אהמ אהמ ) .. תראו זאת לאורך כל ההסטוריה . צריכים לקטוע זאת עכשיו ולשים קווים אדומים ! שכן הרי בין כה וכה מגיעים לאותו מקום ( מכאן או מכאן ) אנחנו צריכים לחשוב על האינטרס שלנו פעם אחת !!! נכון שקשרי מסחר הם דבר חיוני להמשך קיומה של התקין של המדינה , שכן רבים חושבים שבלעדי המדינות הללו לא נתקיים .. אבל גם אם נלך אחר הדרישות הבלתי אפשריות מבחינת מי שרוצה לשרוד הרי שנביא כליה על עצמנו . ואגב , אולי לא שמעתם עליהם אבל יש גם אנשים רמי דרגה הטוענים את אותו הדבר . את אותו הדבר , זאת אומרת שישראל צריכה לצאת מהתלות שלה לעצמאות . זה אמנם קשה .. מאוד קשה .. במיוחד למדינה קטנה עם כל כך הרבה אויבים , אבל כולם מתחילים בצעד קטן :) .. את ראשי המדינות לא מעניין אם הנסיגה תצליח או לא , אלא להראות "הצלחות" ולהצטייר בעולם כבעלי הצלחה וכ"רודפי צדק ושלום " ( ובדרך גם להתחנף לערבים שיתנו להם קצת נפט ; ובמיוחד גם בוש שמצטייר כאיש מלחמה לא הגון ורוצה לתקן זאת ) נגיד וחלקכם הולכים פה על הצד הקיצוני .. שאנחנו עכשיו מנודים מכל העולם ואין איתנו קשרי מסחר . עם כל העולם .. כן ?! זה ברור .. אתם חושבים שבאמת כל המדינות יעשו כן ?! מה גם שמלבדן , ישנן מעצמות אחרות המראות בנו התעניינות , על הצד הגרוע ( רוסיה , סין וכו' .. ) . למספיק מדינות יש התעניינות בנו מאינטרסים שונים ומשונים . פעם אחת נקח את עצמאותנו בידיים שלנו , יהיה קשה וכמעט בלתי אפשרי - אבל בסוף יוצאים מזה ! זכותה של מדינה היא לעצמאות ועצמאות פירושה קבלת החלטות עצמאית ! ואגב אחרון , האידיאל הוזכר כבדרך אגב , בלי קשר לדיון הראשי בדבר הנחיצות או לא - באופן עקרוני !!! ובכל מקרה התגובה הזו היא כללית בלי קשר לאידיאל של ארץ ישראל השלמה , אלא בהתייחס לתלות או לקיחת גורלנו בידינו באופן כללי .. אל תמהרו להגיב לי ישר , תחשבו על זה בשקט .. אני יודעת שזה נוגד פה השקפות עולם של רובכם , אבל כפי שאמרתי ( פעם שלישית ) השקפת עולם לא מפרקים ברגע .. לכן אל תבזבזו זמנכם , הדברים שלי מופנים למי שרוצה לחשוב על הדברים ! .. בהצלחה לכל הנבחנים מחר בהסטוריה מורחב ( וגם בהסטוריה א' ) !!! לילה טוב ושקט :) ..

Kazahy

New member
הבעיה היא

שלא הפנתי את מה שאמרתי אליך אלא כמה כתבות מעלי (הסדר של ההודעות פה ממש על הפנים)

Kazahy

New member
ודרך אגב

האידיאל, סלחי לי, המפגר לגמריי הזה שלך לא רק שהוא לא יכול להתבצע בשום אופן הוא גם גזעני כלפי הערבים, מה שאת אומרת זה שצריך לסלק אותם מפה? כי אין דרך שהם יחיו פה איתנו, לא רק שהם היו פה קודם ואז כל החרידים אומרים היינו פה מתקופת התנ"ך בלה בלה בלה, זה גם לא רלוונטי שנינו פה צריכים לעשות הסדר לדעתי שני מדינות זה ההסדר שעליו הסכימו עוד מלפני 57 שנים...

אידיאל ובטחון

ראשית , אף אחד לא מינה אותך לומר איזה אידיאל הוא נכון ואיזה לא . האידיאל שלי הוזכר בכדרך אגב ולא כנושא הראשי בהודעותיי, כחלק מהכל . העמדה שלי לא גזענית , העמדה שלי מתבססת על עובדות בשטח ועל סכנה בטחונית קיומית שקיימת למדינת ישראל מאותם ערבים שלא הכירו אף פעם בקיומה. על אותו עקרון שהחלטת האו"ם בכ"ט בנובמבר אני יכולה להביא לך הסכמים שונים המראים אחרת : נתחיל בתנ"ך שם מוזכרת הזכות ההסטורית של היהודים על הארץ , נמשיך אל עבר תכנית בלפור שקבעה את קיומה של מדינה יהודית משני צידי הירדן (אך בשל אינטרסים בריטיים טושטשה עם הזמן ) , כמו גם הצהרות אחרות לאורך ההסטוריה . אנחנו מגיעים גם להצהרת כ"ט בנובמבר ורואים שגם לה התנגדו הערבים וגם לקיומה של מדינה יהודית ביום תקומתה . והיום ? היום זה ממשיך על אותה דרך משום שזה מושרש . מי שיחקור את הדברים יראה תמונה אחרת לחלוטין משלך . אם הם היו פה קודם ? הרשה לי : הארץ הייתה בשלטון יהודי לאורך כל ההסטוריה , החל מימי התנ"ך , בית ראשון , בית שני , תקופת מסעות הצלב , העליות ועוד ועוד .. עוד לפני שהמוסלמים הומצאו בכלל . רוב הפליטים שאתה רואה אצלנו אלו אינם פליטים שהיו בתוך שטחי הארץ אלא כאלה שהגיעו ממדינות ערב שפתחו עלינו במלחמה . הפליטים הללו הם נשק שלהם בנו ואנשים שבודקים את ההסטוריה רואים שאין להם פה שום זכות אלא שהם בכלל שייכים למדינות ערב ( 85% מהם ) . גם אלו שאומרים שהיו פה בזמן מלחמת העצמאות אינם אלא משלחות ממדינות ערב . תשאל אנשים שחיו בתקופה הזו בארץ ( סבא או משהו .. ) תשמע עדות אחרת לגמרי. וה15% הנותרים , אלו שעזבו עזבו מרצון למרות שהיו קריאות של ההגנה שיישארו כאן - שמעתי כבר כמה עדויות של אנשים שחיו בתקופה . אז יהיו שיאמרו שזו רק הסטוריה ואנחנו צריכים לקבוע מצב בשטח ! גם בלי קשר לאותה הסטוריה .. אנחנו צריכים לדאוג פה לבטחון שלנו .. אז אם כבר עושים , אז שיהיה בחכמה ולא יזיק לבטחון המדינה . זה שהאו"ם קבע משהו זה יפה מאוד , אבל אנחנו בתור מדינה ריבונית צריכים לדאוג פה לבטחוננו ובעצם בריחה משטחים אסטרטגיים אנחנו מביאים את קצנו על עצמנו ( שים לב למפה המצורפת ) . שים לב שאם אנחנו מוסרים להם את אותם שטחים לפי אותה הצהרה אנו יוצרים טבעת חנק על עצמנו , טבעת חנק שתאפשר השמדה מיידית שלנו משום שיהיה להם עלינו יתרון אסטרטגי וככה אי אפשר לעמוד במלחמה . יתרון אסטרטגי שבו יוכלו לפגוע בכל מקום בארץ ומכל הכיוונים . אנחנו צריכים לשמור על היתרון האסטרטגי שלנו . לעיונך : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3105104,00.html - תקרא עד הסוף . יום כתום :)

Seidman

New member
אני קורא לכולם להתנגד לכיבוש!

יופסקו דו"חות החנייה!

למעלה