אני קורא לכולם !!!!!

וינברג1

New member
אני קורא לכולם !!!!!

אני קורא לכולם לתלות על מכוניות,תיקים,חלונות הבית (בקיצר על כל דבר אפשרי) סרטים כחולים לבנים!!! הסרט הכחול-לבן מסמל את הערך הדמוקרטי במדינתנו! הסרט הכחול-לבן מסמל את השלום,שבתקווה יבוא בקרוב! ומעל הכל הסרט הכחול הוא התשובה לצבע הכתום!! כן לדמוקרטיה!כן לשלום!כן להתנתקות!!! הגיע הזמן לצאת מהאדישות!לצאת לרחובות ולהגיד את הדעה האמיתית של העם! את דעת הרוב במדינה.. תליית הסרט מאפשרת הזדהות עם התהליך המדיני המתמשך ולביצועה של תוכנית ההתנתקות. מדי שבוע נחלק,חברי תנועת המחנות העולים, בצמתים (זיו,חורב) סרטים כחולים-לבנים. אנא תתלו ותנו ביטוי לדעה שלכם.

Kazahy

New member
לא שאני נגד ההתנתקות

אבל זה ממש לא הדרך להסיט אנשים לצד שלך, הממשלה יודעת וכולם יודעים שהרוב הוא נגד, למה סתם לבזבז כסף וכוח על הדבר הזה שאתם מארגנים. אם כבר תעודדו אנשים לחשוב בעצמם ומה שנראה להם יותר נכון, במקום לעשות איזה שהוא סוג של לחץ חברתי... אבל אם אתה מבקש כל כך יפה אולי אני יעשה את זה.

וינברג1

New member
הגישה שלך מאוד מוטעת..

אין כזה דבר של בזבוז.אנחנו עושים את זה בהתנדבות ואנחנו מאמינים בדרך שלנו,להוציא את האנשים מהאדישות.לתת להם הזדמנות להביע את דעותיהם בפומבי. הרי רק מחר יש לחלקכם בגרות באזרחות. בבטחון מלא אני יכול לומר שהמקצוע הזה הוא המקצוע היחיד שלמד אותי משהו שבאמת יעזור לי בחיים. המקצוע הזה למד אותנו שזה זכותנו וחובתנו להיות מעורבים בכל המתרחש בזירה הפוליטית,כלכלית וחינוכית. ורק שתדע/י שהרוב במדינה תומך בהתנתקות. פשוט מי שנמצא בכותרות התקשורת הם אותם מתנחלים וימניים קיצוניים שמשתמשים בדרכים לא דמוקרטיות (חסימת כבישים,איומים,כרזות נאצה). תומכי ההתנתקות פשוט לא יוצאים לא רחובות,לא מפגינים בעד,והמעורבות בשפל. רק לפני שבוע חלקנו בצומת זיו סרטים כחולים-לבנים וההתענינות והביקוש היו עצומים והסרטים נחטפו מהר מאוד. לעיתים קרובות היינו מקבלים תגובות מהאנשים:"כל הכבוד לכם" "תמשיכו כך" . דברים אלה רק מחזקים אותנו וגורמים לנו להמשיך..

N o E m A

New member
הממממממממ

חבל על האוטו :\ ברגע שימני קיצוני רואה אוטו עם סרט כחולבן הוא ישר מנפץ איזה שמשה..

Kazahy

New member
איך שטוב לך

עידו, כמובן שהרוב שקטים בנוגע לדמוקרטיה, אבל חלק קטן הוא זה שלא אכפת לו באמת, לרוב אין דעה כי הם לא יודעים במה מדובר... ככה שאם אתם נותנים את הדעה של שני הצדדים רק אז לדעתי זה פייר, אנשים שלא יודעים את הנושא לעומק לא יכולים להחליט, אלא אם כן אתם עשקערה מסבירים לאנשים את הכל אז בכייף תעשו את זה. אני לא אומר שמה שאתם עושים זה לא טוב, להפך בכייף רק תגיד לי לאן ומה לעשות וגם אני יבוא. אבל עזוב, אני רק מלא מאזרחות.

מזמן לא הייתי פה, כי מזמן לא דיברו

פה על פוליטיקה - מה שאני מזה אוהב. ובנוגע לסרטים הכחול-לבן. אני חושב שזה משהו משהו - הרוב הדומם, צריך לצעוק על הרס הדמוקרטיה, והפגיעה בכלל הציבור ע"י מיעוט צעקני ואלים, שהדמוקרטיה מבחינתו היא דבר מיותר והם עושים בו שימוש ציני - בדיוק כמו שעשו הפשיסטים באיטליה והנאציזם בגרמניה. הסיבה שיש הרבה מאוד דגלים כתומים וסרטים כתומים ברחובות היא כי הרוב הדומם והתומך בדמוקרטיה, לא פוגע בקניינם של אחרים, ובגסות תולש ומוריד את הכתום מהמכוניות. לעומת זאת על מכונית הורי, שתלו סרט כחול-לבן תוך לילה לא נשאר - מישהו דאג להוריד ואני לא חושב זה היה סתם חתול רחוב. ה ם מ פ ח ד י ם ! ! ! שידעו כמה הם מעטים, כמה הם צעקנים ולא יותר, אם כל התומכים בהתנתקות יסימו סרטים כחול-לבן, יראו עד כמה הם מעטים. דרך אגב ההתנתקות זה למען שמירת הדמוקטריה, למען שמירת מדינה יהודית, בשום אופן לא מדובר בהכרח על המשך התהליך המדיני - הרי מדובר בהתנתקות חד צדדית. ויש גם הטוענים כי שרון כל-כך מקדם את תהליך ההתנתקות החד-צדדית כדי שבזה הוא ישים סוף לתהליך המדיני. לאחר ההתנתקות, עם יעופו טילים מעזה, או יצא פיגעו שרון לא ידפוק חשבון, ויכנס בהם.

בדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה

תמיד קיימת גם הדעה של הצד השני למעוניינים להעמיק בנושא : רקע : http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-2910273,00.html#n יש שאומרים שזהו הרקע האמיתי : http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=590773&contrassID=0&subContrassID=0&sbSubContrassID=0 http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=590942&contrassID=0&subContrassID=0&sbSubContrassID=0 מלשכת רה"מ נמסר כי מדובר בדברים שלא היו ולא נבראו ( זה מה שנאמר ב"משעל חם" לפני שבוע ) אני אישית לא בטוחה שלאנשים יש דמיון כל כך פורה להמציא סיפור משלהם . הם גם לא יסתכנו בתביעת דיבה וכיו"ב .. סקר אחרון שנערך בנושא מראה : http://rotter.net/mainnews/3760.html כמו כן , כולנו זוכרים את ההצהרות של אלופים בצה"ל ובאמ"ן בדבר הסכנה שבתכנית ההתנתקות ( אני לא מוצאת קישורים , אבל תפעילו את זכרונכם ) והערות ספציפיות : "צדק אדום" - כמו שלמתנחלים לא הייתה זכות להשוות לשואה ולנאצים גם אתה אל תשווה אפילו !!!! ובקשר לשמירה על מדינה יהודית - אולי כדאי לשמור גם על קיומה העתידי , כשנותנים שטחים אסטרטגיים ( בעלי חשיבות בטחונית !!! תחקור מעט תראה ) זה לא בדיוק לשמור על עתידה של מדינה . הערה נוספת, לכל אלו שבטוחים שתומכי ההתנתקות הם הדבר הכי נורא שיש - קודם תיצרו קשר עם הבני אדם ואחר כך תשפטו אם הם בסדר או לא .. לא על סמך מחשבות ובמיוחד לא על סמך מה שאתם רואים בטלוויזיה . והערה אחרונה : רק הזמן יראה מה יקרה עם ההתתנתקות , לכאן או לכאן , אז אל תבזבזו את זמנכם להגיב על הדברים שלי .. פשוט תחשבו על זה בשקט .. יום טוב :)

hike

New member
סרטים כתומים!!

אוייש עידו למרות שאתה אגדה וכל זה אני לפעמים ממש לא מסכים איתך... אני מתגייס עוד חודש ויש מצב טוב שגם יקחו להתנתקות שיוצאת באוגוסט (אמצע הטירונות שלי) טירונים... בכל אופן אני רוצה לראות אותך ואת כל שאר הפטפטנים באים לבן אדם ואומרים לו צא מהבית שגידלו אותך וגידלת בו את הילדים שלך...כי אני אישית לא יכול!! על מי אנחנו מנסים לעבוד הא עידו? כאילו שאם ניתן להם הם לא ירצו עוד..חלאס אי אפשר להגיע עם החיות האלה לשום מקום ולוותר להם זה בטח שלא הפתרון...נראה לך באמת שהפיגועים יפסיקו?? חוצמזה שעכשיו הגבול בינינו לבין החיות יהיה קרוב יותר תחשוב גם על זה.. זהו סיימתי............תגובות יתקבלו בברכה

תגובה

הייק , אתה אומר דברים נכונים כל כך .. תחשבו על זה באמת .. ואגב , למעוניינים להעמיק עוד קצת בנושא : http://www.saveisraelnow.org//homepage.html יום כתום ושקט לכולכם :)

וינברג1

New member
ניסים תשמע (תהיה מלחמה..חח כמו בשיר

בכל מקרה מאור,אני יכול להבין שהמצב הוא באמת מצב קשה,כאשר בנאדם צריך לעזוב את הבית בו הוא גדל,בו הוא הקים משפחה ובו הוא אפילו נקבר. המצב עוד יותר חרא שאת "העבודה המלוכלכת" יעשו מיטב בחורינו במדי הצבא וזה עוד יותר רלוונטי שבני המחזור שלנו הולכים להשתתף באירועים אלה. אבל,בהסתמך על העבר כאשר אותם אנשים נשלחו בהוריית הממשלה דאז (שדרך אגב הייתה שמאלנית-שמעון פרס ושות') להתיישב באותם אזורים,כך אמורים וצריכים אותם מתנחלים לפנות את האזור,עם כל המורכבות שבעניין. חוץ מזה אתם יודעים לאיזה מצב פרובלמטי הגענו בעקבות ההתישבות באזור עזה?! אבדות רבות בנפש,גם בני המקום וגם חיילים שמוכרחים להיות באזור. העברת אלפי חיילים בסדיר ובקבע לאזור על מנת לשמור על גבעות מבודדות שעליהם נבנו קרוואן אחד שלא מאוכלס כלל. העברת מליארדי דולרים לנושא המיגון באזור. הכסף שהעבר כמובן קוצץ ממשרד החינוך,הבריאות,הרווחה וכו'. נוצר גרעון ענק. בכלל תמיכה בסרטים הכתומים משמעותו תמיכה במעשים הלא חוקיים והלא דמוקרטיים שפעילי הימין הקיצוני מעורבים. רק לפני מספר ימים בכתבה מיוחדת ב"משעל חם" הראו את פניו של אריאל שרון ומעליו כאפיה. אז שוב פעם הגענו למצב שהרצח הפוליטי הבא כבר באויר,כמו לפני הרצחו של יצחק רבין ז"ל. אני מאוד מקווה שהאירוע לא יגרר למלחמת אחים במדינה,ושלא נצטרך לחזות במעשים חריגים משני צדדי המתרס. חוץ מזה מאור,אני מאמין שהמצב אחרי ההתנתקות (בתקווה שאכן תבוצע) המצב גם לא יהיה הכי סמפטי עם הפלשתינאים. אבל אני מאמין שאחרי חמש שנים של סכסוך ממושך(שנעוץעוד הרבה לפני),יווצר תקדים שיביא למפנה ביחסים עם הפלשתינאים ויתן דחיפה לשיתוף פעולה עתידי בין שני העמים. שבוע טוב ושבת שלום. עוד שישה ימים מסיבת סיום!!!!

Chen Kuki

New member
אני מבינה ומסכימה עם הצורך בהתנתקות

אבל מה שחסר פה בנושא שפתחת זה טיפה רגישות לאנשים שהעבירו שם חיים וגרו שם ועכשיו מוציאים והורסים להם את הבית שלהם. זה משהו שלא מוכר לנו ואולי בגלל שלא היינו בסיטואציה הזאת אפשר לדבר על זה בפשוט "כן" או "לא" להתנתקות. אתה אומר "עם כל המורכבות" אבל האמת זה לא נשמע כאילו אתה באמת מצליח להבין את הצד האחר. לא רק זה, אתה גם פתאום שולף לי סרט כחול-לבן. זה מרגיז אותי, שאנשים מנסים לעורר פרובוקציות, "בואו גם אנחנו נמציא צבע", מה אנחנו במלחמה? כולנו אחים, באמת. לא יודעת מאיפה באה לי הרוח פטריוטיות הזאת אבל חאלס, למה לערער את המצב יותר ממה שהוא מעורער? אני די לא מרגישה טוב היום אבל אני מקווה שבכל זאת הצלחתי להבהיר את הצד שלי. כשאני רואה מלא חרא כתום ברחובות אני ממש מתעצבנת, ואני יכולה להגיד את אותו דבר אם אני אראה גם חרא כחול-לבן כי העניין הוא שאנחנו עושים צעד כמדינה, כעם. לסיכום, הכי חשוב שההתנתקות תעבור בשלום ובשלווה!

Ziv009

New member
האמת שכללית אני תומך בעידו...אבל

מאור צודק בשורה אחת (כאילו שאם ניתן להם הם לא ירצו עוד..) הם פשוט חיות,שלא יסתפקו אף פעם במה שנותנים להם... לערפאת הכלב נתנו 97%,והוא לא רצה לקחת...ואני לא מאמין שההנהגה הפלשתינאית תשנה את דעותיה...היא ממשיכת דרכו של ערפאת... אז בזה מאור צודק,ובכלל מי שיהיה בקרבי,יהיה לו ממש קשה להסתדר עם זה... בנוסף,יש את האיומים שהם ישתמשו בכלי נשק נגד החיילים,אז קיימת פה סכנת חיים,נגד חיילים קרביים,שכולה מה באו לעשות ? את מה שביקשו מהם... אז...כן להתנתקות,לא להפקיר חיילים ! (אגב...נזכרתי בזה עכשיו,וקראתי על זה לפני כמה חודשים...שמתם לב שלא ראו את הגופה של ערפאת ? כלומר הייתה הלוויה והכל...אבל לא ראו את הגופה...מעלה חשדות :) ) יאללה עוד שישה ימים למנאייק !

תגובה

תגובה : אם תעמיקו להסתכל תראו שלא מדובר בקרוואן אחד אלא ביישובים שלמים , בדיוק כמו המושבים שבנגב ובגליל וכו' .. מדובר ב 8,0000 בני אדם !!! אתה לא היית במקום , לא ראית מה מתרחש שם .. זו הבעייה .. שחושבים שזו גבעה בסה"כ .. מה גם שלהזכירך , בהתייחס לתקציבים , שהזכות לחיים היא בראש ובראשונה .. במיגון של היישובים יש משום הגנה גם על המתנחלים וגם על תושבי מדינת ישראל ( חיץ שנוצר וכו' .. ) - כך ש .. תחשבו לבד . אגב , אם אתם מתכונים להעלות את העניין עם הפיגועים , הפיגועים יגברו עם היציאה שכן הם יחשבו שאם הם ניצחו בעזה הם ינצחו על כל "פלשתינה" , בשפתם .. דבר נוסף הוא שאין שום קשר בין השלטים לבין הסרטים הכתומים !!!! הסרטים הכתומים מהווים מחאה פוליטית כנגד ההתנתקות - מחאה חוקית - מצד אחד והכרוזים הם מחאה אחרת שלא קשורה ואולי יצאה מן הרגיל , אז אל תקשר בין שני דברים !! זה לא שהסרט הכתום מביע תמיכה בכרוזים , זה פשוט שהסרט מביע את ההתנגדות לגירוש יהודים מביתם במדינה שלהם !!!! גם , בהתנחלויות יש הרבה מאוד מטרות ( בטחוניות , מדיניות וכיו"ב .. ) והקלות שמעבירים אנשים לגור במקום היא לא קלות שבה מגרשים - הבאת מישהו לגור במקום מסוים ? הוא השתקע שם ? ביסס את חייו ? היית צריך לחשוב על זה מראש ולהבין שלא מגרשים בנאדם מהבית לפי החשק ובטח שלא כשזה פשוט ל-כ-ל-ו-ם- .. אגב , הנפגעים שהיו עד כה , יהיו יותר קרוב .. אז מה ?! גם משם ניסוג ?! בסוף זה יגיע לחיפה .. וכמובן שגם מפה צריכים ליסוג לפי דברייך ! בשביל שלום .. שבכלל לא מובטח .. מה גם שהם יפתחו מדינת טרור , שכן זה לא תלוי ברצוננו , זה תלוי בהנהגה שתשרור שם .. תלוי בעמדה שלהם ולא שלנו ! ולכל האנשים שחושבים שהם "פראיירים" , כל בני המקום משרתים ביחידות מובחרות בצה"ל ( גם כמה מהקרובים שלי משם ) .. לעומת כמה משתמטים בקרב אלה שגרים בתל אביב וחיפה וחושבים וסבורים שהמדינה זה דבר ברור מאליו ... אנחנו שומרים אלה על אלה , בתור אחד אחיד !!! בתור תושבי מדינת ישראל , כולנו ! ודבר אחרון , בהתייחס לעבר - התקדימים מהעבר מראים אחרת מדברייך . תזכורת לכולנו : מאורעות תרפ"א ותרפ"ט - פרעות ביהודים . כ"ט בנובמבר - פגיעה ביהודים . 15.05.48 - מלחמת ההתנגדות ביהודים ושנים לאחר מכן מה שמוכר כ "יום האדמה" , האסון שנפל עליהם .. אבל נגיד שזו רק הסטוריה ואולי יש מקום לשינוי .. אולי .. והיום ? קריאות בחמאס לפגוע ביהודים ? קריאות גם בפתח ( הפיגוע האחרון בוצע בידי הפתח , מה שמראה שהם לא ממש מעוניינים ברגיעה ) ... שיתוף פעולה מבחינתם זה שנשתף איתם פעולה וניתן להם את רצונם - תחשבו לבד מהו רצונם .. יום כתום לכולם .. שבת שלום :) ..

Ziv009

New member
כתבת די הרבה....

אז כמה דברים... א. אני לא דיברתי על הסרטים הכתומים ועל השלטים..למה פנית אליי עם זה ? ב. אני לא רואה הרבה קשר בין מה שכתבת,לבין מה שאני כתבתי..מצטער ג. אני לא אמרתי שההתנתקות נכונה,אבל לנוכח הנסיבות,אני נאלץ להסכים איתה. את מדברת על ישובים שלמים ומזכירה לי את ההסטוריה ? קחי את פינוי ימית...אמנם אני לא הייתי בין החיים בתקופה ההיא,אבל לא קשה להבין ששם נעקרו בכח אנשים מבתיהם...אז כך סובב עולם,צריך להסתגל לדברים קיימים. ד. עם כל הכבוד לנו,אנחנו לא נקבע אם ההתנתקות תצא לפועל או שלא,אלא אם תהיה התנגדות חזקה מצד המתנחלים והתומכים בהם. ה. בנוסף,אני חושב שמי שלא היה שם,לא יודע מה קורה...ואולי באמת להסכים להתנתקות,זה צעד שגוי מבחינת מי שלא היה שם,אבל ככה יצא וכך רצה הגורל,אני בחיפה והוא בחר את גורלו בהתנחלויות... אני לא יכול לקבוע לו את מהלך החיים,והוא לא יכול לקבוע לי... אם המדינה רוצה להעביר אותו ממקומו,שתעביר...הרי זו החלטה שלה מה שאני דואג לו,זה השמירה על חיי החיילים שנאלצים לעשות את העבודה השחורה בלחימה נגד אחיהם. זהו....

Ziv009

New member
אז היית מכוונת אותה אליו...

ולא פונה אליי...כדי למנוע אי הבנה...

elad234

New member
אם כבר מחאה פוליטית...

זבוטינסקי ציין/ציינה שהסרטים הכתומים הם מחאה לגיטמית.. לא נכון לגמרי.. הרי מאיפה הגיע הכתום? בהתחלה המתנחלים בחרו בצבע הצהוב, לאות זיהוי עם השואה.. אחרי שזה עורר די הרבה בלאגן בציבור, הם שינו את הצבע לכתום... ככה שזה לא בדיוק מחאה לגיטמית.. זה תחליף לצהוב, וכנראה שזה מסמל את אותו העקרון.. אל תבינו אותי לא נכון, חבל מאוד שזאת המציאות... ובטח שזה לא פתרון אידיאלי.. אני פשוט לא רואה איך ילדים בני 6 יצילחו להשתקם מכזה דבר... תחשבו שאותנו היו מפנים מהבתים שלנו כשהיינו ילדים ביסודי... שהיו מעבירים אותנו למקום אחר לגמרי תחשבו על הפרנסה של כל המשפחות שתפגע.. הרי כל כך הרבה אנשים בהתנחלויות עובדים במועצות שלהם וכו'.. זה ייצור הרבה אבטלה.. ובכל זאת, אני לא רואה פתרון אחר..עד כמה שכואב לי להשלים עם העובדה שהאזרחים של המדינה לא יכולים לחיות במדינה כולה.. וצריך לוותר על חלק מהשטח בשביל הפלשתינים.. וגם אם זה לא יוביל לפתרון קבוע (מה שלדעתי באמת יקרה- זה יחזיק רק כמה שנים), עדיין זה הסיכוי היחיד כרגע

וינברג1

New member
לחן לשחר ולכל מה שבינהן...

חן,כנראה שלא קראת את ההודעה הקודמת,אני מבין שהמצב הוא מצב קשה שבנאדם שגידל את משפחתו שם במשך שנים ארוכות נאלץ לעזוב ועוד להשאיר את המקום לאויב כביכול. וקשה לי גם הסיטואציה שמאור יצטרך לעמוד בה בתור חייל שצריך לקבל פקודות,ולא בטוח שהוא בכלל ירצה למלאת אותן. אבל זאת לא הנקודה. במקום שמתנגדי ההתנתקות יפעלו בדרכים דמוקרטיות,הם החליטו לקחת את המאבק בדרכים של אלימות. חסימת כבישים,אלימות נגד חיילים,שלטי נאצה נגד ראש הממשלה בדמות יאסר עראפת וקצין נאצי (מעניין מה זה מזכיר לנו?). פה זאת הטעות,שנגדה אני יוצא,ואיני יכול לסבול. במקום הפגנות ללא אלימות מול הכנסת בצמתים וכו' ,החליטו בימין הקיצוני לקחת את המאבק למקום שבו משתמשים בילדים וילדות צעירים/ות ככוח בהפגנות לא חוקיות. ולכן כשאותן ילדות בנות 14 יושבות בכלא שבועיים והן לא מוכנות למסור את שמן ולבסוף עוד מוצגות "כקדושות מעונות". זה אותי אישית מזעזע. זה שמניפים דגל ישראל בצבע כתום וליד זה מבעירים צמיגים ומשתקים חצי מדינה,זה מה שהצבע הכתום מסמל עבורי-אלימות וחוסק דמוקרטיה. ותאמינו לי חן ושחר שאני יודע ומבין טוב מאוד את הצד האחר,אני מבין את הנחישות שלו ואת המוטיבציה אבל לא יכול להסכים לפעולות שלהם. יצא לי לבקר בגוש קטיף לפני שש-שבע שנים עם המשפחה,וראיתי את המקום ובשנים האחרונות הוא עוד יותר התפתח. יש לי משפחה שהיא לא גרה ברצועת עזה אך הם מאוד פעילים ב"מאבק" נגד ההתנתקות. בן דוד שלי בן גילנו נכח לא פעם אחת באותן הפגנות אלימות. אז אל תתחילו לשחק אותה אין לך מושג מה זה ובלה בלה בלה כי תאמינו לי דיברתי עם אותו בן דוד ויצא לנו להתווכח. בכל מקרה שחר את לא יכולה להתכחש לאותם מאחזים בלתי חוקיים,שלמרות שהם לא נמתצאים בחבל עזה,הם נמצאים בשטחים. אותם מאחזים/גבעות שעליהם בקושי קרוואן וחצי עם רבע משפחה. הנה דוגמאות קטנות: כוכב יעקב (כקילומטר צפונית מערבית להתנחלות כוכב יעקב) ובו שלוש מבנים עם מספר רווקים. חוות מור (600 מזרחית להתנחלות טנא עומרים) ובו משפחה בודדת אחת. על אותם מאחזים יש לשמור אלפי חיילים,שלא פעם נאלצו לקפח את נפשם,על מנת לשמור על אותם מקומות נידחים ומבודדים. הנה עוד קמה עובדות יבשות: יותר מ-100 מאחזים הוקמו בשטחים. ההתחלויות עולות לנו יותר מ-2.5 מיליארד שקל בשנה. כ-600 חיילים שומרים רק על נצרים. מזל טוב לסובו ודיויד...אני בפרטייה!!!!

תגובה בעניין../images/Emo82.gif (לא כמו זיידמן)

שמעו חברים, ראשית ההתנתקות זוהי החלטה שנפלה ברוב דמוקרטי בכנסת (בממשלה של הימין), כמו שההתיישבות בהתנחלויות נפלה גם היא בהחלטה מדינית. בואו לא ניתמם כל מי ששלחו אותו לשם גם לפני 30 שנה יודע שאלו אזורים בעייתיים, וכל אזורי ספר\גבול עתידיים להשתנות עם השנים בהתאם לצרכי המדינה. מי שהגיע לשם (ואני מוריד בפניהם את הכובע) הגיע גם בגלל הטבות אדירות שסיפק המקום וגם בגלל אידיאולוגיה. אבל במדינה כמו שלנו, שבה הגבולות אינם ברורים (ולמעשה אין גבול) התיישבות בחבל מסוים מהווה קלף מיקוח. לכן כל אחד מהמתיישבים יכל לדעת שיום יבוא והוא יאלץ להתפנות. הטעות נעוצה עוד בהחלטה להתיישב שם, טעות שעלתה לנו ביוקר. וכעת, ההחלטה האמיצה קובעת שהאחריות באזור עוברת להנהגה הפלשתינית, וזוהי נקודה מכריעה מאוד מבחינתנו. כעת הם אחראים לשקט באיזור, ואם אבו-מאזן לא יעמוד בכך יהיו לזה השלכות גם בדעה העולמית וגם אצלנו. ולגבי עניין המספרים, חשוב להבין שכל התושבים בגוש קטיף מונים ביחד 7,000 איש, שבעת אלפים. זהו! לשם השוואה רק בנו"ש יש 70,000 שבעים אלף תושבים. אי אפשר לתת למספר כה זעום להכריע את עתידה של מדינה שלמה.

למעלה