אני צריכה קצת הכוונה

מאיהפופ

New member
אני צריכה קצת הכוונה

אני מעוניינת ללמוד משפטים. בפסיכומטרי בפעם הראשונה לא הלך חלק בלשום המעטה...התחלתי להתעניין במכללות,למרות שאני מעדיפה ללמוד באוניברסיטה,אך גיליתי שרובן הן פרטיות ושכר הלימוד שם גבוה בהרבה מזה של האוניברסיטה. כרגע אני מתלבטת האם לנסות שוב פעם ושוב פעם בפסיכומטרי עד לקבלת ציון נורמלי לקבלה למשפטים או כדאי להשקיע במכללה פרטית? האם תואר של אוניברסיטה נחשב ליותר מזה של מכללה פרטית? האם יש מכללות לא פרטיות,עם שכר לימוד אוניברסיטאי?(בחיפוש בגוגל לא עלו כאלה) לגבי תואר במשפטים מאוניברסיטת בר אילן,מישהו יכולה לספר לי קצת עליו?האם בתור מישהי שממש לא מתחברת לקטע של הדת יהיה לי קשה? מה השכר לימוד שם? תודה לעונים

B L I M P

New member
עונה בקצרה

יש מכללה אחת שמלמדת משפטים בשכר לימוד אוניברסטאי - המכללה בצפת (לא יודעת איך קוראים לה). היא חדשה (שנה ראשונה או שניה שהיא פתוחה) ולכן עדיין לא ברור מה האיכות שלה ועדיין אין לה "שם". באופן ממש כללי אפשר לומד שמכללות נחשבות פחות. גם בין המכללות יש דירוג מי שווה יותר ומי פחות וככל שמכללה נתפסת יותר כך תנאי הקבלה אליה עולים. נהוג לומר שהמכללה למנהל והבינתחומי הן המכללות הכי נחשבות במשפטים. לגבי בר אילן - לא מכירה באופן אישית, אבל מדברים שקראתי בפורום אין תחושה של כפייה דתית, ויש אפילו אנשים שנהנים מקורסי החובה ביהדות. שכ"ל אוניברסטאי כמובן (כ -9000 ש"ח לשנה). האם שווה לשפר פסיכו? זה הכל שאלה של מידה. אם חסר לך ממש מעט נקודות ואת מרגישה שאת יכולה להשתפר אז ברור ששווה. את מוזמנת גם לבחון את האפשרות של לשפר איזו בגרות. אם את ממש רחוקה מתנאי הקבלה לאוני' אני הייתי הולכת למכללה, וקורעת שם את התחת ומגיעה לציונים מעולים כדי אח"כ להתקבל להתמחות טובה. בהצלחה.

flutter girl

New member
רק הערה סמנטית

המכללה בצפת היא לא חדשה, הפקולטה למשפטים שם חדשה.
שנה שנייה אאל"ט.

B L I M P

New member
יש שם כבר משפטים?

שמעתי שהיו דיבורים, אבל לא שמעתי שפתחו שם עוד פקולטה למשפטים (ואני באמת מקווה שלא.. השנה יש 15000 סטודנטים למשפטים..
)

PIonit

New member
../images/Emo45.gif|../images/Emo45.gifלא מבינה מה נסגר פה עם (א)נשים!../images/Emo3.gif

B L I M P

New member
האמת גם אני בדקתי ../images/Emo13.gif

מה שכן, עדיין אין להם אישור מל"ג. מוזר שהם פתחו כ"כ בשקט. ומעצבן שהם פתחו באופן כללי.

flutter girl

New member
יהיה להם אישור מל"ג רק כשיסיימו מחזור, לא?

הבנתי שאפשר לעשות את כל התואר ואז לגלות שהמל"ג לא מאשר...

B L I M P

New member
גם אני שמעתי דברים כאלו..

יכול להיות לא נעים. אבל זו מכללה גדולה ומוכרת, לא רואה סיבה שלא יקבלו אישור. מה שכן יצא לי לעבור על רשימת המרצים (משעמם בעבודה...)וחוץ מהשניים שמקימים את ביה"ס, כל המרצים נראים חדשים דנדשים (קרי, רובם אפילו לא דוקטור). מעניין כיצד זה ישפיע על הרמה.

למעלה