"אני צריך להתאמן"...

הצעה לבדיקה

שלום מר h a p k i d o לבדיקת השערתך (סליחה, עובדה בלתי ניתנת לעירעור, לא פתוחה לדיון ובטח לא לוויכוח) בדבר הגדלת שרירים וחיזוקם אני ממליץ לך לעשות את אחד משני הדברים הבאים (או את שניהם): 1. לך לחנות הספרים הקרובה לביתך, וחפש שם ספר על פיתוח גוף. אתה יכול גם לחפש ירחונים בנושא זה (יש בעברית, ויש המון באנגלית). תקרא שם על שיטות אימון, וראיונות עם מפתחי גוף על איך הם בונים את שריריהם (X סטים של Y חזרות עם %Z מ-RM1 וכדומה). אם אתה כבר בחנות הספרים, חפש גם ספרים על פיזיולוגיה (לא פחות מעניין). 2. לך לחדר הכושר הקרוב לביתך, תפוס שם את המדריך/ה או את המתאמן הכי גדול שיש שם, תגיד לו שאתה רוצה לחזק את שריריך, ותשאל לעצתו. אתה גם יכול לשאול את המורה להתעמלות שלך בביה"ס. אני מבטיח לך שבאף מקום (ספר בנושא פיזיולוגיה, ספר בנושא פיתוח גוף, ירחונים בנושא זה עם שיטות אימון וראיונות עם מפתחי גוף, המתאמן הכי גדול ומפותח בחדר הכושר) לא תמצא מכות לשריר כשיטת אימון להגדלת כוח השריר. גוף האדם מסתגל: תעמיס עליו עומס והוא יתחזק, תרפה מהעומס (מנוחה, שהיה בחלל) והגוף (עצמות + שרירים) יחלשו. ככה זה עובד. לדעתי אתה מבלבל בין המושגים "חיזוק השריר" לבין "שיפור יכולת ספיגה". "ספיגה" אינה מחזקת את השריר/עצם, אלא רק מקהה את תחושת הכאב (מקהה את העצבים שאחראים על משלוח אותות כאב למוח, או הורגת אותם). בכבוד רב, רן.

WhiteBear

New member
רציתי רק לצרף סימפטיה.

אם לענות על השאלות: ב': אני די כזה. רק שאני מגיע משיטה שלא עובדת באופן כזה על שרירים, אז התנועות שאני מתרגל שונות. א': החבר שלך "בסדר גמור"! אני לא חושב שהוא צריך להשתנות בגלל שלך קצת קשה עם איך שהוא. אני גם בספק עם היית רוצה שהוא ישתנה בשבילך. למה הוא עושה את זה? זה שאלה ששואלים פה כל הזמן
. (כנסי למאמרים -> הומור -> איך יודעים שאתה עושה אומנות לחימה) אני לא חושב שזה עזר, מצד שני, בת הזוג שלי התחילה ללמוד טאי צ'י...

עצה קטנה

מלאכית יקרה, גם אני יכולה להבין את חברך וכמו שזה נראה, סביר להניח שרוב החברים בפורום יבינו לליבו. לא מדובר בסוג של ספורט בלבד או בחוג לריפוי בעיסוק, אלא באמנות לחימה שלה רבדים רבים ופנים רבות. התחום רחב כל כך ומי שרוצה לעסוק בנושא בצורה רצינית או לפחות באופן קצת יותר רציני מעיסוק בתחביב, חייב להשקיע את מיטב זמנו ומרצו להתעמקות בחומר מבחינה פיזית ומנטלית. גם אני, כשהתגייסתי בחרתי לשרת קרוב לבית מכיוון שהייתי מורעלת (אחרי כן הרעל דבק גם בשירות הצבאי). בבסיס שלי ידעו שאי אפשר לשים אותי בתורנויות בימי שני, חמישי ושישי מכיוון שיש לי אימונים וכשכבר נשארתי בתורניות הייתי מתאמנת גם בבסיס. גם אני כמו חברך הייתי מנסה תנועות ואפליקציות כמעט על כל עמוד וקיר שעברו לידי
. המלצתי לך היא פשוט לנסות בעצמך. לא חייבת לבחור בתחום הספציפי בו הוא מתאמן. אם תשאלי בפורום החברים ישמחו להמליץ לך כל אחד על שיטתו הוא. נסי... אולי גם בך זה "יכה"
ותגלי מהו הסוד. בהצלחה!

למעלה