"אני צריך להתאמן"...

אני פעם נתתי אגרוף לקיר גבס במשרד

בקיצרררר נהייה שם חור רציני.... במסדרון!! רציתי לקבור את עצמי.... בסוף יצאתי מזה איך שהוא...

שי רגב

New member
מה, אוהד במילואים../images/Emo35.gif

חוץ מזה, אוהד, הבנתי שאין לך חברה... (וחוץ מזה, שציפיתי שהיא תהיה קצת יותר מתוחכמת וצינית...)

?!

אני עוד לא במילואים (עוד שבועיים!) ולא, אין לי חברה (אבל אני שומע הדים של הדברים העתידיים שלה במילים של הכותבת).

mickeym

New member
גם אני שומע הדים שלה אצל הכותבת

במיוחד עם הכותבת היא בלונדינית במידות 90-60-90.

ראיתי פעם כתבה, בה הראו שכדי שאישה

תהיה במידות האלו ובפרופורציה הגיונית, היא צריכה להיות בגובה של 2 מ' בערך. מתאים לך?

מה שמחזק שרירים זה...

...עבודה כנגד התנגדות, כלומר העמסת משקל על מנת להקשות על פעולת כיווץ השריר. הדרך הטובה ביותר להפיק מאימון כנגד התנגדות את המירב הוא לכווץ את השריר מהר, ולהרפות אותו בצורה איטית (זה כעיקרון עבודה, ללא קשר לפאזות השונות בעבודה כנגד התנגדות - סיבולת, עיבוי, הספק (כח מתפרץ) או כח מירבי). רק כיווץ השריר והרפייתו מחזקים אותו, ולא מכות לשריר שרק מועכות אותו. בלי קשר לזה, כפי שכבר נאמר כאן, חברך נורמלי לחלוטין. רן.

כן נכון!

שריר מורכב ממס' רב של תאי שריר, שבינהם עובר כבל של עצבים, ובו הרבה עצבים. קבוצה של תאי שריר עם עצב שמפעיל אותה נקראת יחידה מוטורית. יחידה מוטורית היא או עובדת או לא עובדת, בהתאם לגירוי. שריר תחת גירוי עצבי (שמגיע מהמח) שואף לקצר את המרחק בין גידיו (גיד הוא רקמת חיבור המחברת את קצה היחידה המוטורית אל עצם), כלומר לקצר את אורכו. הדרך היחידה לחזק שריר (כלומר לעבות אותו וכן ללמד אותו לשתף יותר יחידות מוטוריות בביצוע עבודה) היא עבודה כנגד התנגדות (או במילים פשוטות הרמת משקל). סתם מכות לשריר מועכות אותו, אבל לא יגרמו לו להיות חזק יותר. אם אתה מכה את השריר כאשר הוא מכווץ, אז מה שיחזק את השריר הוא עצם הכיווץ שלו, ולא המכות. מכות לשריר או לכל מקום אחר אולי מרגילות את האיזור המוכה להתעלם מכאב (כלומר "מלמדות" לספוג), אבל בעקבות זה השריר לא יהיה יותר חזק (יותר עבה עם יותר יחידות מוטוריות שמתגייסות לעבודה בעקבות גירוי עצבי). עד כאן עובדות. אם אתה רוצה לדעת יותר אתה יכול להתחיל בקריאת הפרקים על אנטומיה, פיזיולוגיה ותורת האימון מחוברת קורס המדריכים שסיכמתי. מעבר לכך אין לי מה להוסיף בנושא, ובטח שאין לי שום רצון להתווכח איתך. בכבוד רב, רן.

שריר הוא רקמה חיה.

בעקבות פגיעה בשריר, מתבצע תהליך ריפוי הכולל חלוקה מואצת של תאי שריר, מה שמגדיל את השריר. לפעמים אנשים טועים לחשוב שמדובר בסרטן, אולם זה רק מקרה קיצוני הנובע מהתעללות יתר בשריר, ולאו דווקא ממכות יבשות.

Connor MacLeod

New member
It's a kind of magic ...

מצטער, לא יכולתי להתאפק ... והמבין יבין. ועוד משהו קטן ולא שייך שהייתי רוצה להקדיש על הבוקר לאוכלוסית הלוחמים ... Here we are, born to be kings, We're the princes of the universe Here we belong, Fighting to survive in a world with the darkest powers And here we are, we're the princes of the universe Here we belong, fighting for survival We've come to be the rulers of your world I am immortal, I have inside me blood of kings I have no rival, no man can be my equal Take me to the future of your world Born to be kings, Princes of the universe Fighting and free, got your world in my hand I'm here for your love and I'll make my stand We were born to be princes of the universe

Teo Toriatt

New member
../images/Emo32.gifהיי לא יכולתי להתאפק

אז הגבתי אחרי שבוע. קונור - Don't lose your head. וחוץ מזה המתחיל במצווה... (או במילים אחרות הנה שאר השיר) No man could understand. My power is in my own hand,(איך אפשר להכניס שיר על אומנויות לחימה בלי השורה הזו?) Ooh, Ooh, Ooh, People talk about you, People say you've had your day, I'm a man that will go far, Fly the moon and reach for the stars, With my sword and head held high, Got to pass the test first time - yeah,(וזו שורה לגבי בחינת דאן 5 - יש רק אפשרות אחת) I know that people talk about me I hear it every day, But I can prove you worng cos I'm right first time, Yeah. Yeah. Alright, Wathc this man fly, Bring on the girls,(שוביניסט! מיתר <- לטיפולך) Here We are. Born to be kings. We're the princes of the universe. Here we belong. Born to be kings, Princes of the universe. Fighting and free, Got the world in my hands. I'm here for your love, And I'll make my stand, We were born to be princes of the universe. ואתם חייבין לסלוח לי - שעת לילה מאוחרת... חג שמח

rowshi2

New member
הפגיעה בשריר

היא הרמת המשקולות, השריר נחבל ונבנה מחדש. מכות לשרירים, רק מלמדות לספוג ולהמשיך הלאה. יש לי חבר חזק למדי (מעל 90 קילו של שרירים מרוכזים ב176 בערך) שמידי פעם (מידי יום...) נותן לי מכות בהפתעה... גם הרבה אגרופים לבטן... בהתחלה אתה מתקפל על הרצפה ומשתדל להמשיך לנשום..אחרי כמה זמן אתה פשוט מתרגל, ויודע מה קורה איתל, ואחרי קוצר נשימה של כמה שניות אתה מתאושש... זה כנראה הדבר היחידי שבו זה עוזר. עבל זה לא בונה את השריר.

מצטער, לא חשבתי שאנשים לא יבינו

כתבתי בדיחה. חשבתי שהקטע של סרטן מסביר את זה. לא חשבתי שמישהו יתייחס ברצינות להודעה. צר לי. בקשר לטראומות ובניה מחדש - גם מכות, אם הן חזקות מספיק ובתכיפות מספיק גדולה, יכולות לגרום לסרטן. אבל צריך עצימות מאוד גבוהה לאורך זמן רב.

orii

New member
חישול ע"י מכות, פגיעה בריקמה וסרטן

כאשר פוגעים בריקמה (ולא צריך עצימות גבוה של מכה בשביל זה, למעשה כל מכה גורמת לאיזה שהוא נזק) מתחיל תהליך שלם שאמור לשקם אותה. כמו הרבה תהליכים בטבע הם לא מיטביים - הם לא קורים בצורה מושלמת. בתהליך השיקום יש הפרשה של הרבה הורמונים הגורמים לריקמה להגיב בכמה צורות. אתיחס לרמה הפיסיולוגית ולרמה של הגדלת הסיכוי לסרטן. ברמה הפיסיולוגית: אחת התגובות לנזק היא ע"י ייצור של קולגן וחומרים בין תאיים אחרים, אשר גורמים ליצירה של צלקת בשריר. סיבי הקולגן שנצברים בין סיבי השריר, בדיוק כמו בצלקת בעקבות פצע שנסגר, גורמים לשריר להיות קשיח יותר. לכן לאורך זמן משתנה אופיו של השרירי. יש לציין שחישול יגרום גם פגיעה בעצבים ולאורך זמן השריר יהיה פחות רגיש לתחושות. הקשר לסרטן: אחד התהליכים שמעודדים תהליכים סרטניים, אלו תהליכי הגדילה והצמיחה של ריקמה כמו אלו הקורים עקב התאוששות מטראומה. לגבי האם תרגילי חישול למיניהם מעלים את השכיחות לסרטן - אני לא חושב שמשהו בדק בצורה מבוקרת. על פי הבנת התהליך מכות אפילו חלשות מאוד שחוזרות בתכיפות גבוהה לאורך תקופה ארוכה בהחלט עלולות להגביר את הסיכוי לסרטן. בכמה? האם זה משמעותי? לזה אין לי תשובה. בכל אופן, "חישול" עדין אך מתמשך, בראיה ביולוגית מדעית, לטווח ארוך לא נראה כתהליך בריא. כל מה שכתבתי זה ברצינות.

תודה, זו הסיבה שאני לא כותב ברצינות

אין לי מספיק ידע כדי לעמוד מאחורי הדברים. תודה על ההבהרה.

למעלה