אני נואשת :\

ToryMaster

New member
זה בכלל לא נכון

חוצמזה, שאף אחד לא דיבר על ריפוי עצמי בלה בלה בלה בלבד. מלבד זאת, זה מוכח שטיפול רפואי רגיל הוא לא הפיתרון היחיד. צחוק לדוגמה, יכול לרפא מחלות חשוכות מרפא. לא מאמין? אם לא היו זכויות יוצרים הייתי מקלידה לך את ההוכחה החביבה שלי. בכלל, זה שהפלצבו עובד אחלה, למה זה אומר שהגלולה לא טובה? הפלסיבו טוב, אבל לא לכולם.

The Patryn

New member
לא אמרתי...

שטיפול רפואי הוא הפתרון היחיד, ואפילו הדגשתי שאמונה וגישה בריאה יכולים לשנות הרבה מאוד. כל מה שאמרתי הוא שלפעמים יש מקרים שעם כל הכבוד שיש לאמונה ולכוונות טובות, הם לא מספיקים, ונתתי בשביל זה את הדוגמה של הסרטן. יש עוד המון דוגמאות (כמו מציאת עבודה, הצלחה במבחנים וכו'). עכשיו בקשר לגלולה: אם לפלצבו יש השפעה זהה לזו של הגלולה, אז מה שזה אומר הוא שהשפעה של הגלולה היא פסיכולוגית, ומה לעשות, שגלולה אמורה להשפיע גם בלי קשר לפסיכולוגיה. יש בגלולה חומרים פעילים שעושים את האפקט הרצוי בנוסף לאפקט הפסיכולוגי. שוב דוגמה
: את חושבת שאם היית לוקחת גלולה למניעת הריון שהיא בעצם פלצבו אז לא היית נכנסת להריון רק משום שאת מאמינה שלא תכנסי להריון?? ברור שהגלולה לא תעבוד, ולא משנה מה ההשפעה הפסיכולוגית שלה.

ToryMaster

New member
לא

זה בכלל לא אומר שההשפעה של הגלולה היא פסיכולוגית, אבל זה אומר שהשפעה פסיכולוגית יכולה שתהיה לה השפעה זהה לזו של גלולה אמיתית. אגב, בנוגע לגלולות למניעת הריון, למה כ"כ ברור לך שזה לא יעבוד?

The Patryn

New member
אם תקחי 100 נשים

ותתני להן פלצבו למניעת הריון אני חותם לך שיהיו לפחות כמה שיכנסו להריון. כמובן שלא נוכל לבדוק את זה, אבל בהגיון, אם זה היה ככה חברות התרופות לא היו משקיעות מיליונים בפיתוח תרופות שבאמת עובדות, אלא היו מוכרות לך גלולות שלא עושות דבר.

Tatu4Taty

New member
האסוציאציה

יכולה לעשות את כל ההבדל בין כישוף שהולך טוב לכזה שהולך רע. בהחלט יכול להיות משהו בתוך המים ואתה גם יכול להעצים אותו בעזרת המאגיה, אבל בעזרת הרגשות אפשר לתעל את האנרגיה בצורה מוצלחת הרבה יותר. הרגשות גם תלויים באסוציאציה ולי למשל - מים מלוכלכים לא ממש עושים הרגשה של "וואי, עכשיו אני מטוהר" לא משנה כמה טוב הכישוף פועל. זה יכול להיות הבדל עצום בין כן ולא.

Diableror

New member
כן

אבל תסכים איתי שמי הים התיכון לא כל כך מזוהמים.. Diableror

Tatu4Taty

New member
תלוי איפה

בכלליות, הם די כן... בגלל זה יש את גרינפיס אתה יודע :p

למרות שאני מרגישה מטוהרת..

אחרי שאני נכנסת למי תיכון מי ים לא משנה מה... אפקט הפלצבו הזה ממש לא עובד... כי המצב לא משתנה... מה שווה המאגיה אם היא כולה מבוססת על האמונה שלנו :\ אני מאמינה בהרבה דברים וכוח האמונה שלי מאוד חזק למרות זאת דברים אלה לא מתרחשים.. דוגמא : ממש האמנתי והייתי בטוחה שאני לא אכשל במתמטיקה במבחן .. בסוף נכשלתי אז זה אני והמזל המחורבן שלי? או בכלל הרבה דברים מכוח האמונה לא יוצא כלום... אז אם במים האלה אין משהו מאגי או משהו אחר מבעד להיבט הפיסכולוגי זה ממש לא שווה.. אם זה ככה אז המאגיה לא שווה :\

Tatu4Taty

New member
אני מציע

שתחילי ללמוד מחדש מהי מאגיה כי את מפספסת את זה. מאגיה זה לא פלצבו. מאגיה מורכבת מאמונה אך לא רק.

neophile

New member
ההיפוך המהופך

"אני בעצמי בהלם .. פתאום באו עליי פלאשבקים לכל המקרים בהם משהו שממש רציתי התרחש בדיוק להפוכה.. אני לא יודעת מה לעשות אני מרגישה חסרת אונים.. כאילו כוח עליון חוסם אותי ואיני יכולה לעשות שום דבר.." חוק הקשירה אומר שברגע שאת מזמנת אפשרות לידי מימוש את גם מזמנת את היפוכה ולכן בעת המימוש בפועל הכוחות מבטלים אחד את השני. תשימי לב למה שאת אומרת "פלאשבקים לכל המקרים בהם משהו שממש רציתי התרחש בדיוק להפוכה"... משהו שרצית לא התרחש זוהי תופעה רגילה ברגע שמשהו שרצית התרחש בצורה הפוכה זה כבר מורה לך ללמוד את הרצונות שלך מחדש תבדילי בין המקרים , המקרים הראשונים אומרים שיש לך עוד ללמוד את הכוחות הפועלים המקרים השניים אומרים שאת אולי לא אמיתית עם הרצונות שלך הכוונה בעיקר לרצונות נשמתיים אני ישמח לשמוע עוד הרחבות בנוגע להבדל בין רציתי משהו והוא לא התגשם לבין רציתי משהו והיפוכו של ההיפוך התגשם

neophile

New member
ועוד משהו

ותוסיפו לזה גם את האפשרות שרציתי משהו וההפך התהפך בהיפוך והתגשם...טוב דיסוננס קוגנטיבי מתפשט לו לאיטו בראשי..

למעלה