אני מרמה את עצמי?

לא מסכימה איתך

לדעתי יש לך בלבול מושגים או הבנה שגויה שלהם. אבל אין לי לשרבט את זה מפילי הפלאפון. תזכיר לי בטיש.

רוולי 21

New member
מתלבט , אני חושבת ..

שאם אתה לא מאמין באלוהים, אז כן אתה צריך להוריד ת'כיפה , ואתה צריך להיות בחברתם של אנשים שאוהבים אותך , אבל אם הם רוצים שתהיה דתי אז תגיד שלום. בגלל זה אתה מתלבט, ואתה חייב להגיע להחלטה.. אם אתה לא מאמין באלוהים, אז למה הכיפה?? אתה צריך לדעתי לעשות הפסקה לרדת לאילת או משהו כזה לZיין כמה שיותר בחורות , ללכת למסיבות ... לעשות מה שבא לך, ורק אחרי שבילית נהנית ... תגיע להחלטה ותמסד אותה! הרי לחיות בשני עולמות זה לא פשוט ולא קל. חבל פשוט שאתה מבלבל את עצמך למה??? אגב , אם אתה עוד קטין, אל תתיחס למה שכתבתי " אתה צריך לדעתי לעשות הפסקה לרדת לאילת או משהו כזה לZיין כמה שיותר בחורות , ללכת למסיבות ... לעשות מה שבא לך, ורק אחרי שבילית נהנית .." אלא, תתייחס לזה - תלך לגן השעשועים או לפארק מים, תרכב על בימבה, ותגיד לעצך מה שאתה חושב, תעשה רשימה טובה ורשימה רעה ... ותגיע להחלטה. בהצלחה ... :)

קח את הזמן

מהירות ודרסטיות לא מועילה בשום תחום בחיים,תן לעצמך ליפול חופשי,צעד אחר צעד.

the dudu

New member
כמה דרכים כדי לבחור בהתלבטות

1. הדרך האגואיסטית - תבחר להיות חילוני או דתי בדרך שתשרת בצורה הטובה ביותר את האינטרסים האישיים שלך 2. הדרך ההדוניסטית - תן ציונים לכל דבר מבחינת עוצמת ההנאה בפרמטרים שונים ובסוף תבחר בדרך שתסב לך הכי הרבה עונג 3. הדרך התועלתנית - תעשה בסופו של דבר מה שבבחינה של התוצאה ימצא כיעיל יותר לך ולסובבים אותך, כשאתה יותר נותן משקל לעצמך 4.הדרך המהותית - תעשה מה שנכון יותר בפני עצמו ולא משנה מה התוצאות שלו יהיו - אחת מהדרכים לקיים את זה זה לעשות משהו שנראה לך נכון ככלל אוניברסלי, כלומר שיהיה נכון אם זה יהיה חוק חברתי שכולם יחויבו בו(קאנט)

מתלבט13

New member
ניתוח של שיטות ההכרעה.

the dudu כתב: כמה דרכים כדי לבחור בהתלבטות 1. הדרך האגואיסטית - תבחר להיות חילוני או דתי בדרך שתשרת בצורה הטובה ביותר את האינטרסים האישיים שלך 2. הדרך ההדוניסטית - תן ציונים לכל דבר מבחינת עוצמת ההנאה בפרמטרים שונים ובסוף תבחר בדרך שתסב לך הכי הרבה עונג 3. הדרך התועלתנית - תעשה בסופו של דבר מה שבבחינה של התוצאה ימצא כיעיל יותר לך ולסובבים אותך, כשאתה יותר נותן משקל לעצמך 4.הדרך המהותית - תעשה מה שנכון יותר בפני עצמו ולא משנה מה התוצאות שלו יהיו - אחת מהדרכים לקיים את זה זה לעשות משהו שנראה לך נכון ככלל אוניברסלי, כלומר שיהיה נכון אם זה יהיה חוק חברתי שכולם יחויבו בו(קאנט) 1) ארבע השיטות אינן שיטות נפרדות וסותרות. למשל, אגואיסטיות והדוניסטיות, אינם סותרים אלא שתי רמות שונות של הגדרה. אגואיסטיות אומר שהדבר היחיד ששוקלים הוא הטובה שלי. הדוניסטיות אומר מה ההגדרה של מה טוב לי = הדוניסם תועלתניות לא מגדיר מהי התועלת שלי. הדוניסטית? הערכה עצמית? 2) הבעייה איננה דווקא באיזה שיטה להכריע. הבעייה היא שאין לי את היכולת לשקול את כל הפרטים. (ראה פירוט בפוסטים קודמים
) וגם שהדברים הם כל כך רגשיים שקשה מאד לנתח אותם בראש צלול. 3) אני דוגל בהדוניזם, תוך מתן כבוד למוסר ולאחרים. ז"א הכי חשוב לי זה מה יביא לי מקסימום של "סה"כ רגעים של אושר מינוס רגעים של עצב לאוך כל החיים" אבל אני כן רואה ערך מסוים למוסר, למה יעשה לאחרים טוב, ולהיות ישר וכל זה.

מתלבט13

New member
אני מתכבד בזה

להשמיע "הערות גלויות לב לגבי אופי אבותיך" ולמי שלא הבין עיין הג'ינג'י עם המפתח עמ' 255 כמה שורות מלמעלה.

L i k o

New member
זה טבעי להחליט רק כשאתה ממש חייב

כל עוד אתה אדם חושב - זה לא ממש חשוב מה הסממנים החיצוניים שלך. בסופו של דבר כולנו עבדי הנסיבות, וברגע שהנסיבות שלך יובילו אותך לקבל וליישם החלטה זו או אחרת אז תעשה אותה בלי לבטים מיותרים, ולפי זה כבר תתאים את השקפת החיים שלך, ופתאום הכל יתבהר לך, יבוא על מקומו בשלום וייתמו יסורי ורטר הצעיר. בהצלחה!

למעלה