אני מרמה את עצמי?

מתלבט13

New member
אני מרמה את עצמי?

אני עכשיו אחרי שיחה ארוכה עם ידידה חצופה במיוחד. היא קראה לי "דתי בלאי" ועוד כל מיני כינויי גנאי שאין הדעת סובלתם. בקיצור היא טענה שאני בעצם לא דתי ממזמן, ואני מרמה את עצמי. נכון שיש לי כל מיני תיאוריות להסביר שאני אוהב דברים מסוימים בדת. עלי להודות שאני מפחד פחד מוות מהחלטה חדה. אני גם מפחד מכל המשמעויות של להיות חילוני. (אומרים שהם הולכים בלי כיפה, אמא'לה
) זה נכון. זה נכון. זה נכון! אני מפחד פחד מוות מהתחלנות.
נקודה נוספת היא שאני מרגיש שאני לא יודע מה טוב לי יותר. ואני לא רוצה "להחליט" בלי שאני יודע מה נכון יותר. ואם אני מרמה את עצמי זה אומר שכל כל הבולשית שאני מפטם בו את מוחכם בעת האחרונה שה זטויות במיץ עגבניות. לסיכום: אני מפחד פחד מוות מהכרעה לחילוניות. אני לא יודע איך יהיה לי יותר טוב. ייתכן שהתדתתיות אינה מעשית., ובכל מקרה אהפוך לחילוני. מהר או לאט. ייתכן אין ספק שאני מרמה את עצמי. השאלה היא כמה. ועכשיו תלכו לתמוך באנשים יותר מסכנים ופחות פלספנים. אני ראוי לרחמים?

סוף סוף אמרת את זה

באמירה הזאת של ההודאה בפחד, וההכרה שהתאוריות שלך אמנם מבריקות וחכמות ואי אפשר עליהם, אבל הם נשארות תאוריות שמנסות לכסות את הפחד.. באמירה הזאת עברת את שלב ב' ביציאה בשאלה. מזל טוב.

מתלבט13

New member
מחמת הנימוס

לא אכתוב את המילה הראשונה שעלתה בראש לי כעת.
זה לא אישי. פשוט מרגיז אותי לשמוע את מה שאתה כותב. עוד אנשים אמרו לי שאני כבר נמצא בחוץ
למה? למה? למההההה? הכי טוב היה להישאר דוס. אבא נשארתי דוס! אני מאמין באמונה שלמה באלוהים בתורה ובהכל.אז זהו זה. וזאת התורה לא תהא מוחלפת ולא תהא תורה אחרת מאת הבורא יתברך שמוי. וכולם שאומרים שאני לא דתי, אונק לכם וליחוס המשפחתי המלא שלכם (רמז). ובכלל זה לא סופי שאני לא דתי. אני עוד צריך "לחשוב בצורה רגועה" ו"להחליט". בינתיים שבוע של התחזקות בשמירת נגיעה, שבת וכל המצוות שבתורה וה' יערה עלינו ממרום רוח של טהרה רוח של קדושה. ויהי נועם ה' אלוקינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו.

הכי טוב להיות דתי

הלוואי ויכולתי. כי אם לא הייתי ממש על הקצה ועל הצומת שבין לחיות או לחדול. סביר להניח שהייתי כרגע נחה ברוגע בזרועות בעלי (עד שבני הרביעי היה מעירני בזעקות. להיחלב)

חאלס

די להיות נקבה בכיינית "למה? למה? למההההה? הכי טוב היה להישאר דוס. אבא נשארתי דוס!" אמנם אתה כותב את זה בצחוק, אבל מגיע שלב שבו אתה צריך להפסיק לעשות צחוק מהחיים שלך. תפוס ת'צמך בידים ותהיה גבר.

מתלבט13

New member
אבא, תודה על המוסר

תפתח את העיניים ותבין שכולנו אנשים עם רגשות. ואני לא חושב שאני עושה צחוק מהחיים. ההיפך, אני לוקח אותם יותר מדאי ברצינות. אני לפחות מספר לעצמי שבינתיים אני לא מפסיד הרבה מזה שאני לא חותך (לכאן או לכאן?) די טוב לי היום בחיים

אחותך נקבה בכיינית.

מה זה קשור להיות גבר. זה ענין של החלטה שאם המניעים שלה הם מה יותר גברי/מגניב/ביצה קשה אז זה חבל מאוד. מתלבט מזוקן יקר, אל תקשיב לו. תעשה את שיקולי הרווח הפסד שלך. ומה שטוב לך או לפחות הכי פחות גרוע.

אוסקוט

אף אחד לא דיבר איתך, יא נקיבה בכיינית שמשוררת שירים לא מתחרזים ב 4 בבוקר. ואגב שאלה, אם התוקף של הויזה שלי נגמר היום, אני עדין יכול להשתמש בו היום? או שאני צריך לפנות מיד לסניף?

מתלבט13

New member
היום ה31 אתה יכול להשתמש

תתקשר לסניף, סביר להניח שיש להם כבר ויזה עם תאריך חדש (נדמה לי שזה אוטומטית)

מתלבט13

New member
הלוואי שהייתי מרגיש כך.

אני מקנא באותם אנשים עם ראש פשוט וישר שלא לימדו אותם שאפשר לשלב שלוש ורבע שביעיות חרדי, שתי שמיניות דתי לאומי, ורבע חילוני. אלה שכאשר הפסיקו להאמין לא היה להם צל של ספק שהם יהפכו לחילונים. הם אולי ביכו את הדת שהם התייתמו ממנה, אבל ידעו שיד ההכרה גברה עליהם. אני יודע שיש לכל שאלה 12 פתרונות ועוד שלוש על חשבון הבית + 13 למצבים קשים. ואלה לא כל הפתרונות. תוסיף על זה את מורכבות השאלה וכל משמעויותיה. תוסיף לזה את הבלגן הרגשי האינסופי. וקיבלת טשולנט חושלוש. אוהב אותך, בחשה

לחסום אותו

"אוהב אותך בחשה"???? תרגיע מיידית את גינוני הגנאי שאתה מגנן פה או שתסולק לאלתר מהפורום אוהב אותך בחשה?... תתבייש לך

Le Fay

New member
אם אחד ההבטים של 'להיות חילוני'

שמדאיגימותך הוא שאתה עוד עלול להישמע יום אחד כמו חלק ממבקרי הפורום הזה (בלא יכולת להשיב לעצמך את עשתונותיך ואיזושהי מראית עין של תבונה), הרשה לי להניח את דעתך: יכול אדם לעבור חיים חופשיים שלמים, כמעט בלי להיתקל בגילויי אינפנטיליות מעין אלה, לכל הפחות אחרי שמלאו לו ארבע ומחוץ לסדרות נעורים אמריקניות גרועות במיוחד (כשלעצמי אני נוטה לסבור שזו אולי אחת התולדות של חינוך חרדי).

miss mcmillan

New member
../images/Emo6.gif

איי איי, מורגן. השבת לי את הטעם לחיי. לא שלא מתה על ה.. אמ.. מבקר הפורום הפרטי שלי, אבל טוב לדעת שיש חיים מחוץ למאדים. ואם כבר בחשיבה קונספירטיבית, את יכולה להצביע על סדרה ספציפית?

Le Fay

New member
זה בסדר, לא התכוונתי להתחרות בו,

שונאת להפסיד. אבל מאחר ומישו כבר הודיע כאן שאת חברה שלי, ומאחר ולפי רצף ההודעות האחרונות שלו הוא מועמד סביר בתכלית לנבואה, אולי גם זו תתממש. לכי תדעי. נ.ב. אלה שנתקלתי בפריימים שלהן בזיפזוף לא ראויות לזה שאנקוב בשמותיהן, והסדרה היחידה שכן צופה בה מפעם לפעם היא האוס, גם זה לא בשביל הסידרה אלא בזכות יו לורי
הוא בריטי, חמוד וכותב לרוחי.

הרבה יותר טוב

נמלטים. יום רכיעי הזה הפרק האחרון של העונה. אומרים שהוא יהיה כל כך טוב שאפילו כאלה שלא ראו אף פרק במשך כל העונה יבינו מה קורה ומי נגד מי. (אומרים= כתב עכבר כל העיר שלא ראה אף פרק כל העונה...) >ספל חמאה ממליצה בחום<

למעלה