אני ממש לא מבין

זה באמת לא מצחיק

אבל לדעתי[וזאת רק דעתי]שניהם לא ממש יודעים לשיר... בלי לדבר על זה שגבסו הוא לא יוצר, סתם איזה עומו[כן, עומו לא הומו] שיצא מתוכניתת טלוויזיה לא מוצלחת... ומאיר אריאל הוא יוצר מדהים, שכתב מלא שירים נוגעים ללב ומדהימים... אין להשוות בין השניים... לעולם... אבל לדעתי גם מאיר [ז"ל] לא ממש ידע לשיר =] זהו, זה מה שרציתי להגיד... נעמה

שמע, יכול להיות שיש שם כמה אנשים

מוכשרים ויוצרים אמיתיים. אבל הקונספט הכללי מאחורי התוכנית הזאת הוא למצוא "כוכבים" ולא יוצרים אמיתיים. כוכבים בשביל שיטחנו את השירים שלהם בגלג"צ ובערוץ 24 ויעשו עליהם הון כסף. לא מקובל עליי הקונספט הזה, וכל מי שמשתף פעולה איתו מוחרם בשבילי.
שימצאו פרייאר אחר למכור להם את המוזיקה מפלסטיק שלהם, לא חסרים אנשים שישמחו...

תשמע,

אתה לוקח את כל העסק הזה יותר ברצינות, בניגוד לאנשים אחרים שלוקחים את העניין יותר בקלות וכן מקבלים את הרעיון של כוכב נולד. נכון, לא מדובר פה במשהו חדשני, מסעיר, אתגרי וכ'ו - אבל זאת מוזיקה. אמרת וצדקת, בעיקר לעשות כסף על מוזיקה, אבל בשורה התחתונה זאת מוזיקה. אולי אתה לא אוהב את זה, אבל יש אלפים אחרים שכן אוהבים, וזה בגלל שהם גם אוהבים מוזיקה, לא פחות ממך. אגב, זאת מהות המיינסטרים. מוזיקה לא חייבת להיות חדשנית וניסיונית כל הזמן. ובקשר לפליאה שלך - אני לומד לחיות עם דברים שלא מתאימים לי בול. זה שם, זה קיים, אין שום דרך שאני אעצור את זה - אז למה לא למצוא את הדברים החיוביים בזה? ואני עדיין לא מבין למה אתה כ"כ מתפלא שזה מגיע מהפורום. אפשר לחשוב שזה שזה הפורום עליתה של תפוז.

להחרים?

אתה מגזים, אפשר לחשוב שהם עוקרים אנשים ממקומות העבודה שלהם ורוצחים נוצרים קטנים כדי להכין מצות. אין פה שום דבר רע, אתה פשוט רואה את זה אחרת.

בטח להחרים

הם הורסים את המוזיקה, הם דוחקים יצירה אמיתית לשוליים ובאמצע הם שמים את המוזיקה הממוסחרת שלהם. אתה יודע כמה יוצרים מוכשרים יש שלא מקבלים חשיפה והערכה שמגיעה להם? הם נדחקים לשוליים בגלל שבאמצע יש תופעות מגעילות שכוכב נולד תופסת חלק ניכר מהם. אני ממליץ לך לשמוע את השיר VEGAS של להקת RBS ... (בטח לא שמעת עליהם כי גם הם נדחקים לשוליים) אני גם ממליץ לך לבקר באתר "במה חדשה" (www.stage.co.il) שתראה כמה מלחינים מוכשרים יש שם שלא מקבלים את החשיפה והערכה שמגיעה להם. :-

החרמה

היום בשעה 23:00 ברמת אפעל [:)] לא סתם... אבל אתם לא צריכים לריב... אני אישית בעד המחרימן... זה כמו שלא משתמשים בסבון שנוסה על בעלי חיים, כדי לא להגביר את הניסויים עליהם, או שיש אנשים שלא אוכלים בשר[צמחונים], או שלא אוכלים כמעט כלום [טבעונים- כמו אח'שלי] ואני מעריכה אנשים כאלה... כי הם עומדים על שלהם, ומנסים למנוע מאנשים אחרים לעשות משהו שנוגד את הדעה שלהם... בגלל זה אני יחד עם אלעד בעניין הזה, אני מחרימה פופ וילדי רדיו, כדי שלא יהיו עוד אנשים כאלה... אני מקווה שאי שם בעתיד, ב2890 בערך, כבר לא יהיו כאלה... =] זאת דעתי... מוסיקה זאת מוסיקה, אסור להשחיט אותה, או לפחות לא לתת יד לאלה שמשחיטים אותה, ופשוט לתת להם ליפול... =] מקווה שהסברתי את עצמי נכון... נעמה

ולמה בידיוק

לשמוע פופ ולהיות ילד רדיו (מושג טיפשי) זה להשחיט את המוזיקה? ולמה הם אנשים כ"כ נוראיים שצריך להחרים אותם? אני מכיר המון אנשים שדבוקים כל היום לגל"צ\גלגל"צ, פעם אחרונה שבדקתי הם לא פחות בני-אדם ולא חסר להם שום איבר חיוני בגוף, אז אני לא מבין מאיפה היחס המגעיל הזה של "להחרים אותם" ו"שלא יהיו יותר כאלה בעתיד". הגעלת אותי. ואף אחד לא רב פה. אלעד, כבר הסכמנו על זה שיש פה ושם כשרונות בכוכב נולד. נכון, אלו מקרים נדירים, אבל קיימים - ומגלים אותם דרך כוכב נולד. אז הנה, יש לך כשרונות חדשים, דרך כוכב נולד, שתכל'ס זאת תוכנית טלוויזיה שהמטרה שלה זה להביא רייטינג וכסף. אז זה לא מרושע וקפיטליסטי עד היסוד. ולגבי האלה שלא זוכים לחשיפה - תעשיית המוזיקה מאז ומתמיד הייתה מקום לא הוגן, תמיד יהיו את האומנים המאוד מוכשרים שלא זוכים לחשיפה ותמיד את הפופ-סטארס האלה שיסחפו את העולם עם להיטים קיצ'יים.

זה שיש אנשים ששומעים את זה

לא אומר שהם משחיטים את המוזיקה, מי שאחראי לכל הזבל המסחרי הזה - הוא זה שמשחיט את המוזיקה. ברגע שתחנה מרכזית בישראל (גלגל"צ) משדרת playlist מצומצם שלמעשה כל השירים בו הם להיטים. למעשה יושבים שם כמה אידיוטים בתוך אולפן ומחליטים למדינה שלמה מה לשמוע. שים לב שקיימים הרבה מוזיקאים מאד מוכשרים שלפתע משדרים איזה להיט שלהם, ויום למחרת אף אחד לא מכיר אותם. הם למעשה מורידים ומעלים אנשים לפי הרצון שלהם. תוכניות כמו כוכב נולד מייצרות להם את "הכוכבים" האלו שהם יוכלו לטחון שירים שהם שרים ברדיו וכל המדינה תדבר עליהם. האנשים שרואים כוכב נולד הם אנשים רגילים, הם לא אשמים שממלאים להם את הטלויזיה בשיט, רוב האנשים שצופים בתוכנית הזאת הם נוער שלא מכיר מוזיקה אחרת, ושטלויזיה מייצרת להם כזאת מוזיקה שנראת להם אטרקטיבית ומאד מושכת לכאורה הם חושבים שככה העסק פועל. שיהיה ברור - אין לי משהו נגד האנשים שצופים בתוכנית הזאת או נגד המתמודדים שם, יש לי משהו נגד האנשים שמייצרים את השיט הזה ומוכרים לנו זבל מסחרי במסווה של זהב. כמעט כמו כל דבר בתרבות שלנו בעולם המערבי שהופך להיות "בכאילו", אוכל בכאילו, טלויזיה בכאילו, מוזיקה בכאילו. מצטער, אני לא אתן לזה יד.

אני מסכימה,

זה די מה שאני ניסיתי להסביר, רק ששלי לא מובן בשיט... אני מסכימה לחלוטין, אני מכירה הרבה אנשים שרואים את הזבל שמשודר בTV ואני בהחלט לא מאשימה אותם כי את האנשים שעושים את השיט הזה, אבל אתה חייב להסכים שאם הם לא היו רואים את זה בכלל, אז לא היו ממשכים לשדר את זה... אנשים פשוט אוהבים לראות הציצים [סליחה] מרצדים על המסך, ולא אכפת להם לתת לאוזן המנוונת שלהם להתרגל למוסיקה קליטה ופשוטה, הרבה יותר קל לאוזן לשמוע את בריטני ספירס, שה'מוסיקה' שלה קליטה ו'נעימה' לאוזן, מאשר לשמוע את סיד בארט הפסיכודאלי, שהמוסיקה שלו קשה לאוזן, ומורכבת בהרבה, או לשמוע את פינק פלויד הפרוגרסיבים, או את בלאק סבאת' הכבדים... ועוד הרבה..

כי הם אינם

עושים מוסיקה, מוסיקה זה מושג מסויים.. האדם שעושה את אותה מוסיקה צריך ליהיות קשור למוסיקה, ולא לשבת בתא, כשכל המוסיקה מתוכנתת, באה ממחשבים, ללא כל כישרון אמיתי, ללא כלים, או ידע מוסיקלי, ופשוט לשיר, ועוד שאחר-כך ילטשו לו את הקול, יסדרו לו את הפנים ויאפרו אותו, מוסיקה לא צריכה ליהיות קשורה בכלל להופעה חיצונית, והדוגמא הטובה ביותר זה פינק פלויד [המדהימים] שרוג'ר ווטרס [אחד הסולנים, לאחר פרישתו של סיד בארט] היה פשוט מכוער, וגאון מוסיקלית, ולמרות שלא הייתה לא טכניקה ממש טובה בבס, הוא כתב מילים מדהימות, תווים ולחנים שזכו לכינויים כמו גאוניים... ----- ולא היה כמו גבסו, שלכתוב מילים שטחיות לוקח לו שבוע שלם, הוא 'עושה' [במרכאות כי הוא אינו קשור למוסיקה בכלל] מוסיקה סבירה מינוס, ומופיע בעיתונים כשהפנים שלו מאופרים, אינני יודעת איך להסביר את עצמי, כי אני לא טובה בהסברים, אבל אני מניחה שהבנת... ואם לא, אני מצטערת, כי היכולת שלי בהתנסחות לא טובה ממש... אני מקווה שלא תסיק מזה משהו אחר, ואם לא הבנת משהו, תשאל אני אנסה להסביר יותר טוב... בכל מקרה, אני מקווה שהבנת.. נעמה

Oh well

כל אחד וההעדפות שלו למוזיקה. אנשים לא בהכרח מעדיפים להקשיב לשי גבסו ולא לסיד בארט רק בגלל שהם לא מודעים לעולם היותר רחב הזה של מוזיקה, אלא בגלל שזה מה שהם מעדיפים. עוד פעם, כל אחד וההעדפות שלו. אתם יכולים להגיד מי יותר כשרוני ממי, אבל אתם לא יכולים להגיד לאחרים לשמוע אמנים יותר כשרוניים. ובקשר לכל מה שאמרת לגבי זה שרוג'ר ווטרס מכוער, ומוזיקה לא קשורה לתדמית - אני לא הבנתי מה זה קשור, אבל אם כבר מדברים על תדמית, אז יש לתדמית חלק חשוב מאוד במוזיקה, בין אם תרצי או לא. קחי לדוגמא את גאנז - להקה, שהתדמית שלהם היא ההארד רוק של ה-80s-90s. תגידי שהם לא עושים מוזיקה טובה?

Elinor BC

New member
אם זכית לראות את כוכב נולד 4

הוא בשונה משאר העונות דווקא מספק זמרים טובים עם כישרון אחד אחד החל מג'קו המלך מלך הזה, שאפילו זכיתי לשמוע את הEP שהוא הוציא ממזמן עוד, חומרים מקוריים שלו. ונכון זה לא גאונות. אבל יש בו משהו מאוד מאוד מיוחד שלא נדבר על מאיה רוטמן הזאת, שהיא מוזיקלית להחריד, היא באמת ובתמים מיוחדת ומוכשרת ויש גם את רפאל הזה, שהוא סך הכל שר ממש ממש טוב לטעמי אז נכון גם אני מסכימה בכל מה שאמרת לחלוטין. אבל, בכל זאת, יש גם קצת יוצאים מן הכלל. מאיה וג'קו בהחלט העונה הזאת הם היוצאים מכלל של כל תעשיית הכסף הזאת שנקראית כוכב נולד

The Walrus

New member
נכון בערך

היה מישהו בעונה הראשונה שקראו לו מורן גמליאל, והוא היחיד שממש הערכתי - הוא כותב שירים משלו, יש לו שירים מצויינים, הוא מנגן בהמון כלים וסך הכל הוא ממש טוב.

"כוכב נולד" מאוד מקובע

כל הזמרים שם מאוד חלולים ולכולם יש את הגוון קול הנקי והרגיל (ולדעתי גם טיפה חסר רגש). חוץ מנינט אולי שיש בה משהו טיפ טיפה טוב. יש הרבה זמרים מצויניים מלהקות שאני בטוח שלא היו מתקבלים לכוכב נולד הסולן של מיוז, קורט קוביין, יוני בלוך, סיד בארט, רוברט פלאנט

oribarak

New member
יוני בלוך הוא הכוכב נולד שלי

אחד הזמרים והמלחינים המוכשרים בארץ הזו... הוא באמת היה כוכב שנולד, בפוקס הוא הגיע לתעשיית המוזיקה הבכירה...

RoieL

New member
נכון

הוא בנאדם מדהים, וגם מלחין מוכשר.. והסיפור של הבת של מנכ"ל החברת תקליטים זה באמת סיפור סינדרלה

למעלה