אני ממש לא מבין

חרטושה

New member
תפתחו טלוויזה בארבע בבוקר

ותמצאו ימבה קאוורים מאתגרים לשירים ישראלים.

oneman2

New member
מה?!../images/Emo46.gif

אתה הרגע ניסית להשוות את גבסו למאיר אריאל?! תגיד לי שאתה צוחק, כי אותי זה לא מצחיק! הוא לא יודע לשיר, כל השירים שלו נשמעים אותו דבר! מגעיל.

Elinor BC

New member
כן, אורי, אתה ממש ממש נסחף,

לא רק שגבסו לא יודע לשיר והוא לחלוטין, ילד הפלא-פופ של עולם הדתיים להלחין זה הדבר האחרון שהיו צריכים לתת לו לעשות ומילים? טוב, זה לא ממש מעניין האמת, רק מלשמוע את הלחנים והשירה שלו זה מספיק לי. גאד, אורי אתה מאכזב אה וכן, יוני בלוף ממש מעפן לטעמי. עשו ממנו סתם יותר מדי מוכשר... סתםן יותר מדי רעש הוא לא. יש לו מילים לא יותר מ-חביבות ולחנים די פשוטים

wish i was here

New member
יש לו דווקא לחנים מעניינים לפעמים

ומה רע בילד הפלא של עולם הדתיים...אותי זה דווקא משעשע

oribarak

New member
שכחתם הערה בסוגריים יא

(לא מתקרב אליו ) אמרתי את זה בלי מחשבה תחילה, צודקים, באמת אי אפשר להשוות

FunkyMonk

New member
יוני בלוך אחד מהיוצרים הגאונים

של ישראל. המילים, ד"א, בכלל לא שלו. אבל זה לא קשור. הישרה, והלחנים.. הבן אדם פשוט מוכשר, איך מכלום הוא עושה המון. ואני סוגד לברק פלדמן. (התמלילן)

כן, הוא באמת יוצר מוצלח...

אבל לא גאון... מוצרט היה גאון... רוג'ר ווטרס גאון... בלוך לא גאון, הוא חכם, ומוכשר.. וילד מקסים עם מוסיקה לא רעה בכלל... אבל לא גאון =]

FunkyMonk

New member
לא יודע מה איתך,

כשאמן ישראלי באמת גורם לי לשבת ולשמוע תאלבום שלו מההתחלה עד הסוף בלופים, לדעתי זו גאונות. הלהקה היחידה שעוד עושה לי את זה זה הדג נחש, ואביב גפן ברגעים המתאימים. יוני בלוך לא גאון ברמה כלל עולמית, כי בשאר העולם יש עוד המון כמוהו. אבל העברית בשירים.. זה פשוט גאונות. לא יועד להסביר את זה, תאמת. כי כשמסתכלים על זה ככה סתם, זו מוסיקה די פשוטה, עם ליריקה נחמדה. אבל כששומעים את זה באמת זה פשוט כל כך עושה לי את זה, שאני לא יודע מה להגיד על זה.

מי קבע שפשוט זה לא טוב?

את מכירה את הביטלס? יש להם שירים עם אקורד אחד.
שי גבסו הוא הכי קרוב למשהו שמזכיר אמן מכל ה-WANNABEs שהיו בכוכב נולד.

wish i was here

New member
אין כזה דבר שירים באקורד אחד

אבל דוגמא טובה...אם הביטלס לא היו בשנות השיא שלהם בשנות השישים,אלא כיום...היו אומרים עליהם את אותם דברים שאומרים על שי גבסו...שהם להקת בנים מתקתקה של "ילדי פלא" ממושכרים.

ממש לא

הביטלס היו יוצרים יחודיים וחדשנים. הם היו פורצי הדרך החשובים ביותר של דורם. להשוות אותם לשי גבסו - עד כמה שהוא נחמד - זה פשוט מגוחך.

wish i was here

New member
אמרתי שלא?

מבחינה מוזיקלית והתקדמות מוזיקלית אפשר להשוות לביטלס את הארקטיק מאנקיס....מבחינה תדמיתית את שי גבסו

זה גם לא נכון

אני לא מומחית לתדמית של שי גבסו, אבל הביטלס לא נתפשו רק כילדים חמודים בזמנם: הם הנהיגו מהפכה חברתית רחבה, תחילה בבריטניה ואח"כ בשאר העולם. הביטלס, כמו שאר האמנים בני דורם, נתפשו כאיום על הסדר החברתי הקיים. אולי הם היו פחות מאיימים מהסטונס, נניח, אבל לכל אמירה שלהם - בשיר, בהתנהגות (הלבוש שבחרו, התסרוקות שלהם), או בדיבור ("אנחנו יותר פופולריים מישו") - היתה משמעות מרחיקת לכת. האם זה נכון גם לגבי שי גבסו?

RoieL

New member
ויש סרט שמוכיח את זה

שכרגע שכחתי את שמו, אבל הוא קומדיה שמבוססת על ההופעה של הביטלס אצל אד סאליבן, הופעה ראשונה בארה"ב..

Elinor BC

New member
הכוונה בפשוטים

הייתה שזה לפחות מסתכם בדבר הכי מעניין אצלו הם יחסית פשוטים , נכון של הביטלס הם סוג של פשוטים (ולא , לא באקורד אחד)\, אבל אל תשכח שהם עשו פריצות ומהפכות והם בוא נגיד את זה, הראשונים לפחות שעשו את זה בצורה מעניינת יוני סתם מלחין פשוט, ולא בצורה מעניינת ויחודית , ככה שזה בכלל לא משנה אם , היות ועשו את זה לפניו, הוא כבר לא ממש מעניין ואגב, אין מקום להשוואה בכלל בינו לבין הביטלס

למעלה