אני ממש לא מבין

RoieL

New member
יצא לי לראות בעונה

הזו רק סוף של פרק אחד [וטוב שכך]- אחד הפרקים של האודישנים- היה שם מישהו שיש לו קול סיגריות כמו של ווטרס והעלו אותו!! [בגלל שהיו חסרים להם אנשים והוא היה התאורן]

תלוי...

גם ללואי ארמסטרונג היה קול של סיגריות, אבל קול מדהים. לרוג'ר יש קול סיגריות, אבל קול זייפני... הוא יודע שזה המצב, ולכן הוא מביא זמרות ליווי שמחפות על הקול שלו.

The Walrus

New member
פעם ווטרס שר הרבה יותר טוב

לדוגמה בSHINE ON יש לו קול מצויין. אבל עכשיו...

Inis mor

New member
נראה לי שהוא נורא התרגש נורא מהמעמד

ובגלל זה הוא נשמע כמו ילד בר מצווה שהתחלף לו הקול.
הקול שלו במצב לא רע-הוא אף פעם לא היה ממש "זמר" יו נואו. ועדיין-"החומה" לעולם לא יכולה להישמע טוב יותר בלי היללות שלו. או The final CUT. בתור מעשנת (בנסיונות גמילה תמידיים...שלא ממש עובדים)-שגם שרה-אני מזדהה לחלוטין!

Inis mor

New member
הבעיה אמיתית ב"כוכב נולד"

היא שהיא "מאבנת" את המוזיקה ולא מקדמת אותה לשום מקום!!! היא מייצרת "טלאנטים" שלרוב ישירו שירים של מישהו אחר, והם יהיו שירים מסחריים שההמון וחברות הסלולר השונות יאהבו. אל תבינו אותי לא נכון-יש שם הרבה כשרונות שירה לא רעים (שרובם אגב מסולקים מהר מאד מהתוכנית)-אבל כמה מהם באמת אמנים?! לכמה מהם יש באמת את הפוטנציאל לייצר משהו מקורי משלו,שלא יהיה מביך בגלל חוסר הנסיון שלו בכתיבת שירים ומוזיקה-או פשוט חוסר כישרון (ראה ערך הראל מויל). היחיד שעושה קולות של "אמן" מכל המכונה המאד משומנת הזאת הוא גבסו (שי?...שי קוראים לו...?). שוב-יש הרבה מקום לשיפור,אבל לפחות יאמר לזכותו שהוא כותב את השירים של עצמו, נותן משהו קצת ייחודי והכי חשוב-מייצר מיינסטרים מוזיקאלי שהוא לא מביך להקשיב לו. אה...ועוד דבר טוב מכל הסיפור-התמלוגים שמקבלים האמנים האמיתיים שכתבו את השירים שהילדים האלה שרים!!! השאלה היא-האם בשקילה של "הבעד ונגד" של כל הסיפור הזה, מה יש יותר-רווח או הפסד? לדעתי הנגד הוא גדול הרבה יותר!

RoieL

New member
../images/Emo45.gif

אבל קראתי הבוקר סיקור של האלבום שלו, נראה שהוא עדין מפחד קצת, ואני לא מדבר על דעות- הוא מפחד לנסות דברים.. אבל זה יותר טוב מהקודם שלו, לפחות.. לפני כמה שנים הקלטתי דמואים בבית לכמה שירים והצלחתי להרכיב כמה אלבומי קונספט [ליריקה אני לא כותב, פשוט יש כמה אלבומים של שירים מחוברים עם מקצבים שלא בטוח שתמצא היום, דברים שהאמת שהיחידים ששמעתי מנגנים כאלה הם פינק פלויד]..

V e g

New member
זה מעבר לזה

אמנים שיוצרים מוסיקה זה דבר שלא קיים פה יותר. מבחינתי היצירה המוסיקלית פה בשלבי גסיסה מתקדמים. במקום זה, יש בדרנים ששרים. כאלה עם קול יפה, שגם יודעים להתלבש, שתוכנתו להופעה מסויימת. מדי פעם הם יודעים לכתוב, אבל העדיפות היא ההופעה שלהם, אחרי זה כשרון הכתיבה, שהוא ממש לא מצרך חובה יותר. הטלויזיה עושה העצמה לכל מיני אנשים שיודעים לשיר יפה, ולא קיימת במה לאמנים שאינם משייכים עצמם לתעשיית הבידור הפסיכית הזאת. אני לא מדבר על אמנים פחות מוכרים, או חדשים - אפילו האמנים הותיקים שלנו, פשוט לגמרי לא בפריים. אין פה כמיהה לאמנים עם מסר כלשהו, ולו פעוט ושיטחי, אבל לפחות מסר. אין יותר, ואין להם מקום. ושכחנו בכלל שהיה פה כזה דבר פעם, ולאף אחד לא אכפת. יש במקום זה שירי מלחמה, שירי מדורות, שירי שכול, שירי מוראל, תקראו להם איך שאתם רוצים, וזה, ממש לא מעלה לי את המוראל! איך קרה, שהזמרות המצליחות שלנו הן מאיה בוסקילה, מירי מסיקה, ואיה כורם (היא פשוט היתה עכשיו בטלויזיה, עם השיר המעצבן שלה, בגלל זה זכרתי)? This species has amused itself to death

זה עצוב, זה הפרצוף של החברה שלנו

בכלל, כל התרבות המערבית הופכת להיות מאד מלאכותית ורגעית, מכל הבחינות.אני לא מדבר רק על מוזיקה, אני מדבר על הכל. המוזיקה היא רק עוד לבנה בחומה של התרבות. בכללי, אם מסתכלים על הדור הנוכחי (הנוער של היום) ועל הדור הקודם, לא ניתן להשוות בגלל הפער העצום בין שני הדורות, לדור הקודם היו יותר ערכים ועקרונות, היום זאת תופעה שכמעט ולא קיימת ואני מדבר מנסיון. אם מנסים להשוות בין שני הדורות מקבלים תמונת מצב מאד מפחידה שעלולה להתנקם בנו בעתיד כשנמצא את עצמנו מחוסרי תרבות. אם מסתכלים על אמריקה ועל ישראל, רואים שכמעט אין הבדלים... ואני לא מדבר רק על מוזיקה, אני מדבר על הכל. מערכת החינוך נכשלה בגדול, מה שווה כל הבולשיט שהנוער לומד בביה"ס אם הוא רדוד, שטחי, חסר עקרונות וערכים?

wish i was here

New member
אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי

כל דור אומר את זה על הדור שבא אחריו..דורות לא מתפתחים או נהיים גורעים יותר...אלא רק משתנים..וכל דור טוען שהדור שבא אחריו הוא דור חסר ערכים...אתה חשוב שהדור של הסבא והסבתא שלך לא אמרו את זה על הדור של ההורים שלך? אתה טועה וכנראה לא קראת מספיק חומר על התקופה....וכמו שנאמר ... just talkin' 'bout my generation

Inis mor

New member
בזה אתה צודק לחלוטין ../images/Emo45.gif!

בכל דור היו את "כוכבי המסטיק" שלו ואת הכוכבים של רגע אחד-אף אחד לא מתכחש לזה. וגם בתקופה של ההורים שלנו הם זכו ליחס מזלזל מצד אוהבי מוזיקה אמיתיים. תודה לאל שאף אחד לא זוכר כמעט מי הם היום. אלה שכן זוכרים אותם לעומת זאת-הם אלה שאנחנו קוראים להם "קלאסיקה". אז נכון ש"העולם כמנהגו נוהג"-ולמרות זאת נראה לי שכמות ה"זבל הממוחזר" היום גדולה יותר מפעם, בגלל ההתפתחות הכוללת שלנו ועצם העובדה שכולם רוצים היום הכל "מהיר, מספק, מלוקק ועכשיו" (ועכשיו אחרי שסיימתי לכתוב את זה שמתי לב עד כמה זאת מטאפורה לסקס!!!), ומיכוון שאנחנו יכולים לקבל את זה כמעט בכל אספקט אחר בחיים שלנו (כן...! גם בסקס!...ויצויין לזכותי שלא היתה לי שום כוונה להכניס את הנושא הזה מלחתחילה!
)-אז למה לא במוזיקה בעצם?! כן,כן. אנחנו מאבדים את הסבלנות ואת היכולת להתרכז בדבר אחד ולהנות ממנו ולהביט בו לעומק ולראות מה עומד מאחורי הדברים הכי טריביאליים. בגלל זה ה "דראם מאשין" מחליף לאט לאט את המלודיות ו"מיקסים" למלודיות ידועות מחליפות יצירתיות ומקוריות. אבל שורה תחתונה-שני הדברים תמיד יהיו קיימים ביחד: מוזיקה לשם מוזיקה ו"להיטים" כאלה ואחרים. תחשבו על זה גם ככה- בלי "מיינסטרים מלוקק וחסר תוכן"- מוזיקה ייחדית תאבד קצת מהייחוד שלה.

למעלה