אני ממש לא מבין

Don Quixote1

New member
אני ממש לא מבין

רוב הידע שלי מפינק פלויד זה מהאינטרנט. בכל אתר שאי פעם נקלתי שמוקדש לפינק פלויד או כולם טענו שפינק פלויד היא להקת פוגרסיב רוק, לא היה וויכח על זה בכלל..מעבר לכך..בכל אתר שמדבר על פוגרסיב רוק פינק פלויד נחשבת בין הגדלות בתחום.. ברור לי שלחלק ניכר יש כאן ידע יותר גדול משלי על פינק פלויד..אבל אני מתקשה להבין איך שבכל האנטרנט אין בכלל ספק בזה ובפורום הזה ראיתי מעט שמסכימים עם ההגדרה. כמובן שההגדרה שלהם לא תשנה את אם אני יואהב את פינק פלויד או לא כי זה בכלל לא משפיע..פשוט אני לא מוצא הגיון בזה. אשמח אם תוכלו להסביר לי..תודה

מן הסתם קראת אתרים של רוק מתקדם

אני ממליצה לך לקרוא את עשרות השרשורים שהיו בפורום על הנושא, בשנים האחרונות. כל חודש נפתח לפחות שרשור אחד ארוך על הנושא. הדיונים חוזרים על עצמם, ואין מה לחדש בזה. אנא ערוך חיפוש, ואח"כ העלה את התרשמויותיך.

זה תלוי...

יש לפולוידים אלבומים שיכולים לענות יותר על ההגדרה של "רוק מתקדם" ויש כאלו שפחות. אבל עדיין, זה לא כזה משנה. לא חייב לקטלג כל מוזיקה שאתה שומע לז'אנר מסויים. שמעת מוזיקה, אהבת? יופי! מה זה משנה איזה ז'אנר המוזיקה?

FunkyMonk

New member
להיפתח ללהקות חדשות

ברגע שאתה מקטלג את הלהקות שאתה אוהב, הרבה יותר קל למצוא להקות שרוב הסיכויים שתאהב גם כן. למשל בגלל העובדה שהפינק פלויד הם פרוגרסיב, נפתחתי לסגנון הזה, שזה פחות או יותר רוב מה שאני שומע.

לטעמי, אתה עושה כאן טעות

משום שאתה מניח, מראש, שרק מי שנמצא תחת כותרת מסויימת, יהיה אהוב עליך, אתה מראש מגביל את עצמך למאגר מצומצם של אמנים. תשאיר ראש פתוח, תקשיב להמלצות של אנשים אחרים, ללא קשר לז'אנרים, ואני בטוחה שתמצא עולם חדש של מוסיקה, שלא חלמת עליו בכלל.

FunkyMonk

New member
טעות מרה מה שאת מציעה

זה היה יכול להיות טוב ויפה אם הייתי פרחח שמוריד מהאינטרנט כל מה שמוציא צליל. אבל אני לא כזה. מה שאומר שאני לא מתכוון לעשות קניות נסיוניות. ואני ממש לא בראש סגור. ממש ממש לא. אדם שסגור למוסיקה רק מונע מעצמו הנאה. אני גם שומע גראנג', קלאסיק רוק, מוסיקה קלאסית, פ'אנק, וישראלי. לגראנג', ד"א, הגעתי דרך נירוונה.. עברתי בחנות כלשהי, וראיתי את האלבום "לא חשוב" שלהם. וחשבתי לעצמי "ננסה, מה כבר יקרה? כולם אוהבים את זה P:" (כן, למי שתוהה, עשיתי את הפרצוף הזה) אז קניתי אותו. ולא התאכזבתי. ואז גם נפתחתי ללהקות גראנג' אחרות. אמנם מכולן היחדה שאהבתי הייתה Foo fighters, אבל זה פתח לי את הראש למוסיקה כזו. גם רדיוהד, נפתחתי אליהם בלי קשר למוסיקה שאני שומע. סתם לקחתי דיסק שלהם והתחלתי לשמוע. לא היה בזה יותר מזה. הז'אנרים לא מקבעים, הם תורמים. אדם שז'אנר מקבע אותו הוא אדם מקובע מראש, והז'אנר זה לא מה שקיבע אותו.

נו, אתה בעצמך אומר שאני צודקת

שמעת דברים "במקרה", ונהנית. והם לא היו תחומים בז'אנרים שאתה נצמד אליהם. לזה התכוונתי: תקשיב להמלצות של אנשים, גם אם הן מחוץ לז'אנרים שאתה חושב שאתה אוהב. ובכלל, תפסיקו לחשוב על ז'אנרים - זה לגמרי לא רלבנטי, אלא עבור חובבי אנתרופולוגיה ולימודי תרבות, כמוני.

FunkyMonk

New member
כמעט שבית אותי שם..

לא, ממש לא. התכוונתי שאסור להיות סגור לגבי הז'אנרים - ואני מבין שאנו מסכימים על כך. אבל ממש לא לנטוש את שיטת הז'אנרים, שזוהי שיטה נפלאה להכרת להקות חדשות. אין משהו שממחיש את זה יותר טוב מLast FM.

לטעמי, זה עצוב

אני נשארת נאמנה לשיטה עליה גדלתי, כאשר במשך אחר צהריים אחד, היית יכול לשמוע בתחנה אחת - נניח גל"צ - שירים ממקומות שונים, זמנים שונים וסגנונות שונים, הכל בכפיפה אחת. אין דרך טובה ונכונה יותר מזו להכרת מוסיקה חדשה (וישנה). המידור הקיים כיום - ושבו אני מאשימה את חברות התקליטים - הורס את החוויה, ובסופו של דבר פוגע בצמיחת אמנים חדשים ויצירה חדשה.

FunkyMonk

New member
גם לטעמי זה עצוב

אבל מה לעשות, הרדיו בישראל מסריח, ואני לא מסוגל לשבת שניה ולהקשיב לו.

Tinty

New member
../images/Emo45.gif

בפעם האחרונה ששמעתי בדרך כלשהי גלגל"צ היתה כשנסעתי עם המשפחה בסופשבוע לפני חודש~. האזנתי באייפוד ל"Careful with this axe, Eugene" (הגרסה ה"חיה" מUmmagumma), ולאוזניים דלף איזה משהו שנינט הוציאה. השיר נשמע זוועה כמובן, אבל הסינק בין שני השירים היה מעניין משהו. כנראה שפינק פלויד יכולים להשביח אפילו שיר של נינט... האמת היא ש88FM היא תחנה סבירה יותר, אבל גם אותה לא ממש יוצא לי לשמוע. מזל שיש last.fm ופנדורה...

אף פעם לא הבנתי

מה הקטע של הסלידה הענקית מ"כוכב נולד" ונספחיו. נכון, יש פה הייפ, מסחור ועוד דברים שאנחנו אוהבים לפסול ישר על המקום, אבל בסה"כ יש יציאות טובות פה ושם, ואפילו כשרונות. גם יש דחיפה לתעשיית המוזיקה הישראלית, ככה שבעקיפין זה טוב לכל המוזיקה הישראלית.

אני קורא נכון?

מה רע בכוכב נולד? האנשים שמגיעים לשם הם לא יוצרים ולא נעליים, סה"כ בובות נחמדות עם קול, יותר מזה אין בהם כלום. הם צריכים שמישהו יחבר להם לגב חוטים ויניע אותם, אחרת לא יצא מהם כלום. ידוע גם שהשופטים מחפשים כאלו אנשים, הם לא יקחו אנשים שנראים להם אסרטיביים או יוצרים אמיתיים, הם מחפשים "כוכבים" ומכאן מגיע שם התוכנית "כוכב נולד". מביאים לשם כל מיני תמהונים לפאנל השופטים שהקשר ביניהם למוזיקה קטן יותר אפילו מהקשר של יוקו אונו עם מוזיקה, הם לא מביאים לשם אנשים באמת רציניים שמבינים במוזיקה, כי לא באמת איכפת להם מהמוזיקה. שלא תהיה כאן אי הבנה - כוכב נולד זה 100% עסקים, אין כאן משהו מעבר לזה. אין כאן פן אומנותי, רק כסף. גלג"צ משתף איתם פעולה, ערוץ 24 משתף איתם פעולה, למעשה כמעט כולם משתפים כאן פעולה עם "תרבות הכלום" שצמחה כאן, התחנה היחידה שלא משתפת איתם פעולה היא 88FM שמשדרת תכנים מגוונים וכמובן מכל הז'אנרים הקיימים. (כן, כולל מוזיקה מזרחית, באחריות.
) זה עצוב שמוזיקה הפכה לעסק לכל דבר ללא התחשבות בתוכן, זה מחליא אותי. אני מתפלא שתגובה כזאת מגיעה ממישהו כאן... זה המקום האחרון שהייתי מצפה לתגובה כזאת.

wish i was here

New member
אטימות-זו מילה גסה

דווקא בעונה הזו של כוכב נולד באו כמה בחורים מאד מוכשרים.יש שם אחד שאני מאד מעריך שאמר שהוא מאד מושפע מאיאן גיליאן ובזה הוא קנה אותי...וגם הסגנון של השירים שהוא בוכר מאד מצא חן בעייני. אז לפני שאתה פוסל משהו,תבדוק שאתה יודע על מה אתה מדבר.

oribarak

New member
גם גבסו לא רע

הוא לא התמסחר, הבנאדם שר יפה והלחנים שלו אחלה, הוא נשמע לי כמו גירסא עדכנית של מאיר אריאל(למרות שהוא לא מתקרב אליו עדין), וחוץ מזה הוא למד מאותו מורה שאני למדתי גיטרה..מזה אומר עלי? חה חה חוץ מזה שאיפשהו אני מעריך גם הראל מויאל, הוא עושה מוזיקה מעצמו...לא כמו סקעת שצריך תיאטרון וצריך טלוויזיה ובולשיט.. גם הזוכה השלישית מכוכב נולד השני, שכחתי שמה, היא גם מעולה...היתי בהצגה שהיא השתתפה בה, עוד לפני כוכב נולד היא היתה בבצפר לתיאטרון, והיא שרה ממש יפה

יש מספר בעיות אינהרנטיות בפרוייקט

הזה. נתחיל מכך שהאידאל של "כוכב נולד, ושות' הוא המיינסטרים. אין מקום שם לדברים נסיוניים, לסגנונות חדשניים, או יותר נועזים. העיקר לא לעצבן אף אחד.

oribarak

New member
אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל

ואלה מי שאמרתי.. מיינסטרים לא תמיד רע, אתם ישר פוסלים, מיינסטרים גם יכול להיות יפה... הביטלס היו מיינסטרים, כך גם הקינקס והסטונס מיינסטרים זה לא תמיד דבר רע

הוא רע אם הוא שמרני

השמות שנתת היו כולן להקות שפרצו דרך. בתחילת דרכן, הן היו רחוק מאוד מהמיינסטרים. הם היו חדשניות. ב"כוכב נולד" ושכמותו מבצעים - ותקן אותי אם אני טועה, כי אני לא ממש מסתכלת על זה - הרבה קאברים, נכון? זוהי הבחירה הכי שמרנית שאפשרית, הליכה על בטוח. הכל בכדי לא לעצבן או אפילו לאתגר את הקהל - אנשים אוהבים לשמוע דברים שכבר מוכרים להם. וגם אם מבצעים שם שירים חדשים, אלו שירים הנכתבים לפי נוסחה, אני מבטיחה לך. תוכניות כאלו הן טובות למי שהשאיפה שלהם הוא להיות ה"מאמי של המדינה" - לא עבור יוצרים שרוצים להציג יצירה חדשנית, ייחודית.

למעלה