אני מיואש.

user32

Well-known member
מנהל
זה בדיוק העניין. אתה "פחות בתחומים שצייינת"

יש תחומים שלמים שבהגדרה מגייסים אליהם מתחילים או כל מי שנראה שיש סיכוי שהוא מסוגל לקלוט את התחום במהירות סבירה. וכידוע יוצא לי לגייס לתפקידים כאלה. הבעיה שאני מקבל 200 קו"ח של סטודנטים שנה ב'-ג'. איך אסנן אותם? את האוניברסיטאות שמים בראש הערימה, זה כבר מוריד חצי (כולל הבחור שפתח את השרשור). הבעיה של המועמדים ש90% מקו"ח נראים זהים: לימודים בתיכון, צבא, שנה ב' במוסד X ועבודה חסרת משמעות (החל מאבטחה ועד הכנה תלמידים לבגרות במתמטיקה). בשביל לזמן 10 מועמדים עושים הגרלה פחות או יותר. אה, וכולם כותבים שהם יודעים: C/C++ לפעמים java או C#.
אבל, אם מגיע מישהו עם נסיון כמו שתיארתי זה ישר מקפיץ אותו לראש הערימה. כי יש פה משהו מעניין ויתרון משמעותי על האחרים. זה אומר שיש סיכוי שהוא אשכרה למד סביבה חדשה בעצמו, ושהוא קצת יותר מוכן לעבודה בחיים האמיתיים.
במקרים האלה כל קצה חוט בקו"ח הוא יתרון. מי שהיה קצין בשייטת יקבל עדיפות ולו רק בגלל שהוא מתבלט מעל האחרים. אני אפילו אזמן מישהו שרשם תחביב מעניין. שוב, כי אין שום דרך לסנן מאות סטודנטים שעל הנייר נראים אותו דבר.

GuestOfHonor

New member
מה החלופה?

יש לפותח השרשור שתי אפשרויות: קו"ח של סטודנט בינוני, או קו"ח של סטודנט בינוני + פרוייקטים.

כמו כן, ערך מוסף סופר חשוב, אפילו מעבר לשורה בקו"ח, היא הידע שנצבר.

ipv6

Member
הייתי פעם בהרצאה של ירון זליכה

והוא אמר ״לכל דבר בעולם יש עלות ויש תועלת״.
כמובן שהתועלת של מה שאתם מציעים חיובית, גם לידע וגם יש לזה כנראה השפעה כלשהיא על הסינון. לדעתי כדי לקבל תועלת סבירה הוא יצטרך להשקיע בפרויקט הזה. אני אומר שיקח את ההשקעה הזאת יחזור על קורסים ויעלה ממוצע. תלוי כמובן מה זה ממוצע ״בינוני״.

TrustMeEngineer

New member
בועה?

איך בדיוק תכנות למובייל מכניס אותך לבועה? זה נסיון בג'אווה וזו אחת השפות הכי ורסטיליות שקיימות ומשם תוכל להתקדם לאן שרק תרצה.
אם כבר בועה, אז תכנות ב-C\C++ הרבה יותר "מקבע" ומכניס אותך לנישה שאולי תאהב ואולי לא.
&nbsp
ניסית להשתמש בשירותי התעסוקה של המוסד? מעסיקים שמפרסמים שם מודעים לכך שהם מגייסים ממכללה ולכן יש סיכוי קטן יותר שתיפסל על זה או שתאבד נקודות בעיני המראיינים. אחרי העבודה הראשונה (בהנחה שהיא הייתה סבירה ולא היית ממש גרוע בה) כבר לא תהיה לך בעיה.
&nbsp
בהצלחה

sasfsdfsdf

New member
אני גם לומד באקדמית

כשאתה אומר בינוני,איך אתה מגדיר בינוני?מה הטווח או הממוצע עצמו?
בנוסף,ש קורס באקדמית, שנקרא פרויקטים בתעשיה,שאתה יכול לקחת ולשפר את נסיונך המקצועי.

tom1992

New member
איך הממוצע רלוונטי כאן אם בכלל לא חוזרים אליי?

הרי הם לא יכולים לדעת מה הממוצע שלי.

והאמינו לי - אני לא יכול כרגע מבחינת הזמן והידע העומדים לראשותי להעמיד פרוייקט שאני חושב שאליו אתם מכוונים. אני מניח שפרוייקט כזה הוא עצום ונרחב יותר מפרוייקט גדול של קורס תכנותי באקדמית, ואם הוא (הפרוייקט במסגרת הלימודים האקדמיים) "שותה" לי את הזמן ואני מוצא בו קשיים רבים (ואני חוש שזה טבעי! למען השם, אני הרי מתכנית מתחיל ולא ביליתי את רוב זמני בקהילות מתכנתים ובצבא הייתי סתם תותחן!) - הרי שאין סיכוי שכרגע אוכל לעמוד בזה.
אני גם מרשה לעצמי להניח שמרבית הסטודנטים ו/או המתכנתים המתחילים לא חולמים להשתמש בפרוייקט כזה במסגרת קו"ח.

user32

Well-known member
מנהל
אז למה אתה מחפש עבודה עכשיו?

הרוב מחפשים עבודה משנה ג' ומעלה כשהלחץ בלימודים יורד, את מרבית הידע הם כבר רכשו וגם קצת קשרים וחברים שעובדים בכל מני מקומות. תחשוב על המעסיק שצריך לשלם על ה"זמן והידע" שכרגע לטענתך לא עומדים לרשותך וכל זה כשהזמינות שלך נמוכה כי רוב הזמן אתה בלימודים.
קח את הזמן ואם אתה ממש זקוק להכנסה תעבוד בנתיים במשהו מחוץ לתחום.

הם מניחים שהממוצע לא טוב. אבל למה אתה רוצה לעבוד?

הם מניחים שהממוצע לא טוב כי מי שהממוצע שלו טוב, כותב אותו.

אבל למה אתה רוצה לעבוד? גם ככה קשה לך. אם תעבוד באיזו משרה זוטרה (שזה מה שמקבלים סטודנטים בשנה ב), זה רק ידפוק לך את הלימודים, ולא ממש יקדם את הנסיון המקצועי שלך

h a j b i

New member
אם לא רשום ממוצע מניחים שהוא נמוך

(כסטודנט בלי ניסיון לו היה גבוה בוודאות היית מציין אותו)

h a j b i

New member
תתרכז בלשפר את הממוצע ותמשיך לנסות

אם אתה רואה דרישות נפוצות לידע שאין לך אז תנסה להשלים אותו.
בנוגע לפרויקט, אם יש לך זמן וזה לא יפגע לך בלימודים אז כמובן שכדאי לשקול את זה.

tom1992

New member
קודם כל - איזה ממוצע נחשב כזה שראוי לציינו בקו"ח?

שנית - אשמח לקבל הכוונה שתאפשר לי לבצע פרוייקט ברמה סבירה מאוד. למעשה,
איך לתכנן אותו? אשמח גם לקבל הכוונה למקורות אינטרנטיים, דוגמאות , סדר גודל וכיו"ב.

zaske

New member
היה שרשור ארוך, ואני מודה שקראתי לא את כל התגובות

א. סטודנט צריך ללכת לדעתי לעבוד אחרי סוף שנה שניה, ולא במהלכה.
אין לך עדיין מספיק כלים במהלך שנה ב

ב. הממוצע שאתה צריך הוא באיזור 80.
אם יש אנומליה חריגה - נניח ממוצע 95 פלוס במקצועות של מדעי המחשב פרופר, וציונים נמוכים מדי במתמטיקה ובפיזיקה (לא אצלך במכללה, אבל בטכניון יש פיזיקה 1מ ופיזיקה 2מ חובה) - יש להדגיש בקורות החיים

ג. לא מבין למה אתה סולד ממובייל.
זה כמו הסלידה שהיתה לי שנים מוועב.

פיתוח web מאוד התקדם וגם דרך פיתוח במובייל תוכל לתרגל עקרונות תכנות.
פיתוח באנדרואיד הוא ב java - כן, נכון, לא jdk 8 אבל לצורך העניין - מספיק טוב.
בנוסף תלמד לעבור מול סרבר סייד. לא כל אפליקציית מובייל היא דבר מטופש, ויש גם אנשים שעובדים בקישקעס (קרי קרנל) בזירת המובייל, יש לי חבר כזה והוא מאוד מאוד מאוד מבוקש .

ד. כמי שראיין עשרות אם לא מאות אנשים, בני לאומים שונים, בדרגות שונות, אני יכול להגיד לך שאין לי שום ציפיה ממך להתעמק בשפת פיתוח מסויימת.

אני עברתי לjava כשפת פיתוח עיקרית בשנת 2006 ואני לא מעז לכתוב בקורות החיים שלי - שליטה מלאה ב java.

מה אני כן ארצה לראות אצלך? תהליכי מחשבה. ידע והבנה של החומר התאורטי שלמדת במהלך התואר. ולכן אני מתעקש - סיים עם הקורסים של שנה שניה. סטודנט שהגיע אליי ללא הקורסים באלגוריתמים בגרפים, מבני נתונים, מערכות הפעלה וקורס תכנות בינוני (מעבר למבוא למדעי המחשב) אוטומטית איבד קצת ניקוד.

שיהיה בהצלחה.

למעלה